Close
Många skadas vid truckarbete. Arkivbild.
Close

”Tre truckolyckor inträffar varje dag”

Lager. Att manövrera en truck är ett precisionsarbete. Så se upp med truckutbildningar på en eller ett par dagar. Saknar du tidigare erfarenhet tar det längre tid än så, varnar Maria Themptander på Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd.

Varje dag inträffar i genomsnitt tre olyckor med truckar i Sverige, framhåller fackets och arbetsgivarnas gemensamma organ Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd (Tya), som arbetar för en bättre arbetsmiljö, i ett pressmeddelande.

Maskinleverantörerna (ML) är en branschorganisation för företag som levererar arbetsmaskiner, som truckar. Tillsammans gör nu Tya och ML en gemensam insats för att försöka minska antalet olyckor och förbättra kunskaperna bland landets truckförare.

I dag arbetar omkring 300 000 yrkesverksamma med att köra truck i landet. Och varje år skadas över 1 000 truckförare så pass allvarligt att de stannar hemma från jobbet. Problemet är att vissa truckförare inte har tillräckliga teoretiska och praktiska kunskaper, beskriver organisationerna.

Tappar kontrollen över trucken

På Arbetsmiljöverkets hemsida framgår också tydligt att truckarbete är ett olycksdrabbat yrke och att bland annat lagerarbetare råkar ut för olyckor. De vanligaste orsakerna är att föraren tappar kontrollen över trucken, kolliderar, välter, använder trucken på fel sätt och klämmer fötter och ben. Men arbetet orsakar också förslitningsskador på främst nacke, skuldror och rygg.

Det är bakgrunden till att särskilda regler tagits fram för att köra truck vilka framgår av Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 2006:5). Föreskrifterna tar också upp att arbete med truck fortlöpande och systematiskt ska undersökas och riskbedömas i samarbete mellan arbetsgivare, fack och anställda.

Tyas och ML:s initiativ syftar till att sprida kunskap bland företag som köper truckutbildningar, så att de blir mer noggranna när de väljer utförare.

– Alla utbildningar som dyker upp när du googlar håller tyvärr inte måttet. Det är lätt att gå i fällan. På nätet möts du av budskap som ”skaffa truckkort på en dag”, men du får absolut inte med dig det du behöver på så kort tid, säger Maria Themptander på Tya.

Hon hänvisar till de tydliga regler om vad man ska kunna, som arbetsgivare och fack har tagit fram i ett gemensamt dokument med namnet Riktlinjer för truckförares kunskaper och färdigheter (TLP 10). Problemet är att reglerna inte efterlevs, konstaterar Maria Themptander.

– Oftast behövs flera dagars praktiska övningar för att nybörjare ska lära sig köra truck. Jag har sett skräckexempel där man gått från utbildning med knappt någon praktisk övning alls, säger hon.

Minskat antal olyckor med truck kan rädda liv

För att göra det lättare för företag att välja utbildning till sina anställda erbjuder Tya och ML nu tre nya checklistor, som tar upp inköp av truckförarutbildning, truckinstruktörsutbildning och hur man utfärdar körtillstånd på rätt sätt.

Även om informationen riktar sig till arbetsgivarna hoppas Tya och ML att truckförare och skyddsombud ute på arbetsplatserna ska hjälpa till att sprida kunskaperna.

– För att minska antalet olyckor där truckar är inblandade och rädda liv, säger Lina Hallman på Maskinleverantörerna.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

På säker väg. Eleverna på Södra Vikens program går på skolan som nyligen utsetts till Sveriges bästa transportskola.

Unga om transportbranschen: Helt rätt

Utbildning. När över 1 000 transportelever svarade på hur de ser på branschen och framtiden blev det toppbetyg. Och nästan nio av tio tycker att utbildningen ger rätt kunskap.

”Jag vrider hela kroppen i stället för att vrida bara på huvudet när jag kör baklänges”, säger Adam Aliu, skyddsombud vid DB Schenker i Göteborg. Foto: Lars Soold

Här hålls arbetsskadorna i schack

Terminal. Schenker i Göteborg har gått från en bedrövlig arbetsmiljö till ett systematiskt arbetsmiljöarbete. Genom att variera arbetsuppgifter och ändringar i paketflödet har arbetsskador och sjukdagar gått ned för utsatta truckförare.

Kristina Sjöberg, chefredaktör och ansvarig utgivare, Transportarbetaren. Foto: John Antonsson

En god arbetsmiljö bör alla få ha

Ledare. Inom Transport är det många arbetsplatser som är mansdominerande. En yrkeskår där det börjar synas en skillnad är lastbilschaufförer. Tya:s skolledarrapport som släpptes den 21 februari visar att det aldrig har varit så många tjejer som velat bli just lastbilschaufförer som nu. Det ser de genom antal sökande till gymnasieskolans transportprogram.

Mer extremväder i form av översvämningar, värmeböljor, stormar och jordskred är att vänta i klimatkrisens spår. Förberedelser pågår på olika håll i samhället, men hur rustar sig landets åkerier?

Planerar åkerierna för extremväder?

Åkeri. Snökaos med lastbilar som fastnar i långa motorvägsköer, köldsmockor och värmeböljor, översvämningar, jordskred och stormar. Mer extremväder är att vänta på grund av klimatkrisen. Hur rustar sig transportföretagen för att möta hårdare väder?

”Jag tycker om ge service och har stor respekt för äldre och funktionshindrade personer”, säger Serpil Tumer.

Serpil skolade om sig till omsorgschaufför

Taxi. Serpil Tumer har jobbat som frisör, städerska, undersköterska, barnskötare och på dagverksamhet för funktionshindrade barn. Arbetsförmedlingen tipsade om en utbildning och nu har hon både taxiförarlegitimation och jobb – inom serviceresor.

Kabinpersonal på Norwegian, AAP Aviation och Eurowings har startat klubbar inom Transport.

Kabinpersonal har startat tre nya klubbar

Flyg. Tre nya klubbar har bildats sedan ett antal kabinanställda, flygvärdinnor och flygvärdar, lämnade fackförbundet Unionen och gick över till Transportarbetareförbundet. De nya medlemmarna jobbar vid flygbolagen AAP Aviation, Eurowings och Norwegian.

Teslas verkstad i Segeltorp. Foto: Lilly Hallberg

Tesla-konflikten utökas

Konflikt. Den andra maj varslade Unionen om en sympatiblockad mot Tesla. Knappt två veckor efter det meddelade Seko att de utökar brevbärar-blockaden mot företaget.

Emil Bärtas fick vänta i veckor på ett friande blodprov – under tiden var han avstängd från jobbet utan lön.

Veckors väntan på friande blodprov

Åkeri. Lastbilschauffören Emil Bärtas stoppades av polis som misstänkte drograttfylla. Trots att urinprovet var negativt fick han tillbaka körkortet först tre veckor senare och kunde återgå till jobbet. Både Emil och facket är i dag kritiska till processen.

Sedlar

Miljoner till taxichaufförer efter lönekoll

Taxi. Drygt 2 miljoner kronor i lönetillägg för en rad taximedlemmar i Transport och nästan 1,3 miljoner i skadestånd till förbundet. Det blev resultatet när facket kollade upp lönerna och förhandlade med arbetsgivarna på tre olika taxibolag i landet.

Lars Mikaelsson är Transports förbundssekreterare sedan 2017. Foto: Pernilla Ahlsén

LO-kongress i fyra dagar

LO-kongress. Under pingsthelgen ska 350 kongressombud från hela landet och från alla medlemsförbund inom LO fatta beslut om 280 motioner och välja ny ledning inom LO. Transport är representerade med 15 kongressombud och har skrivit ett tiotal motioner till kongressen.

”Skyddsombuden ska utses av fackförbunden”

Arbetsmiljö. Svenskt Näringsliv kritiserar Arbetsmiljöverkets rapport om skyddsombud. Men Transports arbetsmiljöombudsman Martin Miljeteig är nöjd med att myndigheten, som han säger, ”skött sitt uppdrag” och slagit fast att arbetsmiljölagen gäller och att skyddsombud ska utses av facket.

Pim van Dorpel, HRF. Foto: Fredrik Sandin Carlson

Kocken Pim van Dorpel föreslås leda LO

Facket. Valberedningen är klar med sitt förslag till ny ledning för LO. Pim van Dorpel föreslås bli ordförande. Han är i dag HRF:s vice ordförande.

Transportarbetareförbundets skyddsombud

Rädsla för bråk – ett skäl till att inte bli skyddsombud

Arbetsmiljö. Rädsla för att göra sig osams med chefer och kollegor, dålig kunskap om vad uppdraget innebär, ont om tid och otrygga anställningsvillkor. Det är några av skälen till att färre arbetare inom LO-kollektivet tar uppdrag som skyddsombud på sina arbetsplatser.

Kamp mot arbetslivskriminalitet i fokus

A-krim. LO kräver hårdare tag mot arbetslivskriminalitet. Och ser kampen för en schyst, mer reglerad arbetsmarknad som en central fråga i det kommande EU-valet.

Taxibilar vid centralstationen i Göteborg.

Går du runt på att köra taxi?

Enkät. Avreglering och pandemi har för många taxichaufförer gjort det svårt att leva på inkomsten. Transportarbetaren frågade fyra förare utanför Göteborgs Centralstation hur det ser ut våren 2024. Klarar du dig på din lön som anställd chaufför?

Fokus på potthål i veckan

Trafiksäkerhet. Nationella potthålsveckan har inletts. Trafikanter uppmanas att anmäla skador i vägbanor till myndigheterna – potthål är ett växande problem i trafiken.

Nya bokningssystemet katastrof för förarna

Servicetrafik. Körtider omöjliga att klara, raster som flyttas under dagen och lunch i bilen utanför sjukhuset. Det ”flexibla” bokningssystemet har lett till stress, sjukskrivningar och planer på att byta jobb bland färdtjänstchaufförer i Östergötland.