Sedlar
Close
41 taxichaufförer på Gotland, i Södermanland och i Västergötland fick dela på drygt 2 miljoner kronor i lönetillägg.
Close

Miljoner till taxichaufförer efter lönekoll

Taxi. Drygt 2 miljoner kronor i lönetillägg för en rad taximedlemmar i Transport och nästan 1,3 miljoner i skadestånd till förbundet. Det blev resultatet när facket kollade upp lönerna och förhandlade med arbetsgivarna på tre olika taxibolag i landet.

"Resultaten pekar på att nästan varje chaufför förlorar cirka 30 000 kronor i lön per år. Det är väldigt mycket pengar", säger Viktor Petrov.
”Resultaten pekar på att nästan varje chaufför förlorar cirka 30000 kronor i lön per år. Det är väldigt mycket pengar”, säger Viktor Petrov. Foto: Justina Öster

Viktor Petrov är regional samordnare i taxibranschen på Transportarbetare-förbundets Linköpingsavdelning. Han vill inte hänga ut företagen med namn eftersom facket inte betraktar dem som oseriösa.

– Det här är inte de värsta bolagen utan mer normala. Om vi kontrollerade fler och mer oseriösa taxibolag i landet skulle vi säkert hamna på mycket högre belopp. Så mycket fuskas det i branschen och felen är grova, säger Viktor Petrov.

Kollade tre företag

Transport bestämde sig för att begära ut alla lönespecifikationer, scheman och anställningsbevis för anställda vid tre företag på Gotland, i Södermanland och i Västergötland. Granskningen gjordes två år tillbaka i tiden för 41 medlemmar som tillsammans fick 2 036 000 kronor. Här är resultatet:

  • Maj 2023: 550 000 kronor i lön till 12 medlemmar och 500 000 kronor i skadestånd till Transports avdelning på Gotland. Högsta beloppet till en enskild chaufför:155 135 kronor.
  • Februari 2024: 837 000 kronor i lön till 14 medlemmar och 491 000 kronor i skadestånd till Transports Nyköpingsavdelning. Högsta beloppet till en chaufför betalades ut: 168 288 kronor.
  • Mars 2024: 649 000 kronor till 15 medlemmar och 300 000 kronor i skadestånd till Transports avdelning i Linköping. Högsta beloppet till en enskild chaufför: 70 358 kronor.

”Väldigt mycket pengar”

– Resultaten pekar på att nästan varje chaufför förlorar cirka 30 000 kronor i lön per år. Det är väldigt mycket pengar, säger Viktor Petrov.

Felen som arbetsgivarna gör, medvetet eller omedvetet eftersom taxiföraravtalet är komplicerat, handlar främst om obetald övertid och felaktiga scheman, förklarar Petrov.

– Jag har jobbat på olika avdelningar i landet och vet att resultaten inte skulle bli bättre om vi gjorde samma kontroller i exempelvis Göteborg eller Malmö.

Tidskrävande

Att räkna ut utebliven lön är ett tidskrävande pussel. Transport ägnade två månader åt varje avdelning före förhandling med arbetsgivarna, men arbetet gav mer utdelning.

– Genom att visa att facket gör skillnad har vi fått 11 nya medlemmar i Södermanland och åtta nya på Gotland.

Nu fortsätter Transport arbetet genom att ordna facklig utbildning och hoppas fånga upp fler som vill engagera sig och dra i gång lokal facklig verksamhet.

Transports uträkningar visar att facket kunnat kräva ännu mer pengar, förklarar Viktor Petrov.

– Men vår avsikt är inte att företagen ska gå omkull, bara att de anställda ska få rätt lön. Att som arbetsgivare säga att ”ingen i branschen betalar övertid” håller inte.

Billigast vinner

Han ser upphandlingarna som orsak till att lönerna pressas ner.

– Den enda regel som gäller är att billigast bolag vinner. Ofta lägger företagen så låga anbud att de inte har råd att betala övertid. Det går ut över våra medlemmar. Vi skulle behöva hitta en modell för vad en arbetad timme kostar på riktigt, enligt kollektivavtalet. Ta fram ett minimipris som bolagen inte kan lägga sig under, då sorteras de bort.

– Priset skulle indexregleras och uppdateras. Jag samarbetar med några stora arbetsgivare i frågan. De är också intresserade av att få bort de oseriösa aktörerna från branschen, säger Viktor Petrov.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Taxibilar vid centralstationen i Göteborg.

Går du runt på att köra taxi?

Enkät. Avreglering och pandemi har för många taxichaufförer gjort det svårt att leva på inkomsten. Transportarbetaren frågade fyra förare utanför Göteborgs Centralstation hur det ser ut våren 2024. Klarar du dig på din lön som anställd chaufför?

Nya bokningssystemet katastrof för förarna

Servicetrafik. Körtider omöjliga att klara, raster som flyttas under dagen och lunch i bilen utanför sjukhuset. Det ”flexibla” bokningssystemet har lett till stress, sjukskrivningar och planer på att byta jobb bland färdtjänstchaufförer i Östergötland.

Det förlorade taxitrafiktillståndet har lett till att Trendtaxi inte längre får köra serviceresor i Region Värmland och Södermanland, liksom i vissa kommuner. Men i Region Örebro vann bolaget nyligen en upphandling då det där räcker med att underleverantörer har tillstånd. Foto: Staffan Wolters (arkivbild)

Så körde upphandling av servicetrafik fast

Värmland. Bolagen är ökända men återkommer som vinnare i nya upphandlingar av sjuktransporter, skolskjutsar och färdtjänst. I Region Värmland har en process med överklaganden pågått i snart två år – ovissheten gör att förare söker sig bort.

Mer extremväder i form av översvämningar, värmeböljor, stormar och jordskred är att vänta i klimatkrisens spår. Förberedelser pågår på olika håll i samhället, men hur rustar sig landets åkerier?

Planerar åkerierna för extremväder?

Åkeri. Snökaos med lastbilar som fastnar i långa motorvägsköer, köldsmockor och värmeböljor, översvämningar, jordskred och stormar. Mer extremväder är att vänta på grund av klimatkrisen. Hur rustar sig transportföretagen för att möta hårdare väder?

”Jag tycker om ge service och har stor respekt för äldre och funktionshindrade personer”, säger Serpil Tumer.

Serpil skolade om sig till omsorgschaufför

Taxi. Serpil Tumer har jobbat som frisör, städerska, undersköterska, barnskötare och på dagverksamhet för funktionshindrade barn. Arbetsförmedlingen tipsade om en utbildning och nu har hon både taxiförarlegitimation och jobb – inom serviceresor.

Kabinpersonal på Norwegian, AAP Aviation och Eurowings har startat klubbar inom Transport.

Kabinpersonal har startat tre nya klubbar

Flyg. Tre nya klubbar har bildats sedan ett antal kabinanställda, flygvärdinnor och flygvärdar, lämnade fackförbundet Unionen och gick över till Transportarbetareförbundet. De nya medlemmarna jobbar vid flygbolagen AAP Aviation, Eurowings och Norwegian.

Teslas verkstad i Segeltorp. Foto: Lilly Hallberg

Tesla-konflikten utökas

Konflikt. Den andra maj varslade Unionen om en sympatiblockad mot Tesla. Knappt två veckor efter det meddelade Seko att de utökar brevbärar-blockaden mot företaget.

Emil Bärtas fick vänta i veckor på ett friande blodprov – under tiden var han avstängd från jobbet utan lön.

Veckors väntan på friande blodprov

Åkeri. Lastbilschauffören Emil Bärtas stoppades av polis som misstänkte drograttfylla. Trots att urinprovet var negativt fick han tillbaka körkortet först tre veckor senare och kunde återgå till jobbet. Både Emil och facket är i dag kritiska till processen.

Lars Mikaelsson är Transports förbundssekreterare sedan 2017. Foto: Pernilla Ahlsén

LO-kongress i fyra dagar

LO-kongress. Under pingsthelgen ska 350 kongressombud från hela landet och från alla medlemsförbund inom LO fatta beslut om 280 motioner och välja ny ledning inom LO. Transport är representerade med 15 kongressombud och har skrivit ett tiotal motioner till kongressen.

”Skyddsombuden ska utses av fackförbunden”

Arbetsmiljö. Svenskt Näringsliv kritiserar Arbetsmiljöverkets rapport om skyddsombud. Men Transports arbetsmiljöombudsman Martin Miljeteig är nöjd med att myndigheten, som han säger, ”skött sitt uppdrag” och slagit fast att arbetsmiljölagen gäller och att skyddsombud ska utses av facket.

Pim van Dorpel, HRF. Foto: Fredrik Sandin Carlson

Kocken Pim van Dorpel föreslås leda LO

Facket. Valberedningen är klar med sitt förslag till ny ledning för LO. Pim van Dorpel föreslås bli ordförande. Han är i dag HRF:s vice ordförande.

Transportarbetareförbundets skyddsombud

Rädsla för bråk – ett skäl till att inte bli skyddsombud

Arbetsmiljö. Rädsla för att göra sig osams med chefer och kollegor, dålig kunskap om vad uppdraget innebär, ont om tid och otrygga anställningsvillkor. Det är några av skälen till att färre arbetare inom LO-kollektivet tar uppdrag som skyddsombud på sina arbetsplatser.

Kamp mot arbetslivskriminalitet i fokus

A-krim. LO kräver hårdare tag mot arbetslivskriminalitet. Och ser kampen för en schyst, mer reglerad arbetsmarknad som en central fråga i det kommande EU-valet.

Taxibilar vid centralstationen i Göteborg.

Går du runt på att köra taxi?

Enkät. Avreglering och pandemi har för många taxichaufförer gjort det svårt att leva på inkomsten. Transportarbetaren frågade fyra förare utanför Göteborgs Centralstation hur det ser ut våren 2024. Klarar du dig på din lön som anställd chaufför?

Fokus på potthål i veckan

Trafiksäkerhet. Nationella potthålsveckan har inletts. Trafikanter uppmanas att anmäla skador i vägbanor till myndigheterna – potthål är ett växande problem i trafiken.

Nya bokningssystemet katastrof för förarna

Servicetrafik. Körtider omöjliga att klara, raster som flyttas under dagen och lunch i bilen utanför sjukhuset. Det ”flexibla” bokningssystemet har lett till stress, sjukskrivningar och planer på att byta jobb bland färdtjänstchaufförer i Östergötland.

Upphandling av färdtjänst tas om

Servicetrafik. Beslutet om tilldelning av avtal för servicetrafik i Örebro län återkallas – i sin helhet. Taxibolagens fordon måste utvärderas för att se att det gått rätt till i miljardupphandlingen.