Arbetsförmedlingen Malmö

Ska vi vara rädda att förlora jobben?

Ekonomi. Skenande energipriser. Hög inflation. Stigande räntor. Nu varnar Konjunktur­institutet (KI) också för en stundande lågkonjunktur. Är det dags att bli rädd för att förlora jobbet?

Arbetslösheten är i dag lägre än innan pandemin. Men ligger ändå på den historiskt höga nivåer. Samtidigt finns ett stort sug efter arbetskraft i många företag. Inte minst i bevakningsbranschen, berättar Li Jansson, branschchef på arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen.

– Jag ser att många företag har rekryteringsbehov och de ser en ökad efterfrågan från kunderna.

Ser man till branschen som helhet tror Li Jansson att det kommer att finnas behov av att anställa. En undersökning som Säkerhetsföretagen presenterade i slutet av juni visar det sig att företagen behöver rekrytera 8 500 till 17 500 personer de närmaste tre åren. Hälften för att ersätta personer som slutar och hälften i rena nyrekryteringar.

– Vi ser en stark efterfrågan på personer och jag tycker inte man behöver känna en stark oro för sitt jobb.

I dagsläget har mer än nio av tio företag bland Säkerhetsföretagens medlemmar brist på arbetskraft.

– Branschen står stark i en ostadig omvärld. Men det är klart går vi in i en lågkonjunktur så kan det bli viss effekt, men det är från otroligt stabila siffor.

”Viss portion gissningslek”

I transportsektorn har konjunkturens vändning inte märkts av ännu. Sett ur ett längre perspektiv ser det också ljust ut, anser Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning på arbetsgivarorganisationen Transportföretagen.

– Vi har en grundläggande syn på att arbetskraftsbehovet generellt är stabilt och starkt och tror på ökad efterfrågan på transporttjänster ur ett långt perspektiv, säger Luoma och berättar att Transportföretagen lägger sista handen på en rapport med perspektiv på läget i sektorn 2035.

När det gäller den närmaste tiden och om lågkonjunkturen kommer säger han:

– Det är alltid en viss portion av gissningslek. Men det är klart att det finns delar av branschen eller segment som kommer att påverkas om lågkonjunktur blir aktuellt. I de fall företag behöver titta över kostnadssidan så kommer det att märkas någonstans.

– Men vi får inte den typen av signaler av medlemmar i dagsläget. Om KI får rätt i det du säger så kommer vi att se det i transportsektorn, vissa delar är väldigt konjunkturkänsliga. I vissa fall finns våra företag långt ute i spetsen när det gäller lyhördhet efter svängningar och där, i vissa delar, kan vi se en nedgång.

”Mot sämre tider”

LO:s chefsekonom Laura Hartman ser flera tecken på att konjunkturen är på väg att mattas av och att vi går mot sämre tider. Det är världsläget med kriget i Ukraina och stigande energipriser som främst driver på inflationen.

Hon befarar att Riksbankens stora räntehöjningar, för att mildra inflationen, kan leda till att svensk ekonomi bromsas för fort. Trots att inflationen främst drivs på av saker som sker utanför Sveriges gränser.

– Det är tveksamt om räntehöjningarna har någon påtaglig effekt på inflationen, däremot kommer de att spä på lågkonjunkturen. Jag tycker att det är rimligt att inte ha nollränta i all evighet men det går för fort och kraftigt. Om inte finanspolitiken agerar och motverkar det kommer vi att hamna i en lågkonjunktur.

Regeringen har signalerat att de inte vill satsa för mycket pengar och riskera att ytterligare spä på inflationen. Hartman tror att särskilda satsningar på energiomställningen mot gröna alternativ faktiskt kan dämpa lågkonjunkturen och på sikt, om det leder till att energipriserna blir lägre, lindra inflationen.

Tudelad arbetsmarknad

Laura Hartman pekar på att svensk arbetsmarknad redan i dag är väldigt tudelad med många utanför arbetsmarknaden.

– Jag blir bekymrad varje gång jag hör någon säga att svensk arbetsmarknad är stark. Den är tudelad. För vissa går det bra men andra har varit arbetslösa väldigt länge. Vi har haft en arbetslöshet på 7–8 procent i högkonjunktur.

Vad händer med LO-kollektivet i en lågkonjunktur?

– De som inte har jobb kommer att få ännu svårare att komma i jobb och riskerar att fastna i arbetslöshet. Det handlar om dem med korta utbildningar, utlandsfödda och äldre.

– Den andra gruppen som tidigt riskerar arbetslöshet är personer med visstidsanställningar. Det kommer bli svårare för dem att få förlängt eller nya uppdrag.

Arbetskraftsbrist

Många branscher har samtidigt arbetskraftsbrist. Och då rör det sig om yrkesutbildade snarare än akademiker, berättar Laura Hartman. Det gör att stora delar av LO-kollektivet kan klara sig bra. Inte minst de som finns inom de växande näringarna kring den gröna omställningen.

– En sista viktig slutsats är att vi behöver en fungerande arbetsmarknadspolitik med utbildning och omställning. Det som gör mig bekymrad är att den inte fungerar just nu.

– Det är alldeles för få som får arbetsmarknadsutbildning. Jag har hört att Arbetsförmedlingen inte lyckades starta en enda lastbilschaufförsutbildning förra året, trots behovet. Upphandlingar tar tid och överklagas.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Transportarbetarens logga / Transportarbetarens logo

Lönebidrag och nystartsjobb – en fuskfabrik

Lönebidrag. En granskning av subventionerade anställningar som lönebidrag och nystartsjobb visar på flera brister. Arbetsförmedlingen har svårt att kontrollera löner på arbetsplatser utan kollektivavtal, och trots omfattande bidragsfusk döms knappt någon alls.

Transportarbetarens logga / Transportarbetarens logo

Hundratals elever utslängda från Yrkesakademin

Utbildning. Yrkesakademin är i ekonomisk kris. Det har lett till att 700 personer som gick arbetsmarknadsutbildningar på Arbetsförmedlingen blivit av med sina studieplatser. Dessutom har många som utbildas på komvux också drabbats.

Avtal klart för flygtekniker

Flyg. Två år, höjningar på sammanlagt 7,4 procent. Och en ökning som gäller på utgående lön, inkluderat alla tillägg och inte enbart på tarifferna. På måndagen tecknade Transport nytt kollektivavtal för flygteknikerna.

Strejken på Tesla

Europeiska transportfack sluter upp i Tesla-konflikten

Konflikt. ”Konflikten med Tesla är inte bara en kamp om arbetsvillkoren för svenska arbetare utan också en avgörande kamp för rätten till kollektivavtal i stort”. Nu ger Europeiska Transportarbetarefederationen, som representerar 4 miljoner transportarbetare, sitt stöd till de svenska facken.

34,5 meters ekipage – nu är de här

Åkeri. Från och med i dag, den 1 december, får 34,5 meter långa lastbilar köra på vissa vägsträckor. Enligt Trafikverket det leda till minskade utsläpp.

Kontroller avslöjar utbrett fusk bland matbudsföretag

Matbud. Nio av tio kontrollerade företag som erbjuder matleveranser måste betala mer skatt. Skatteverkets riktade insats har upptäckt oredovisade intäkter, momsfusk och bristande bokföring – och utnyttjande av människor.

Här sugs fartyg in

Hamn. Kappelskärs hamn är först i landet med att använda automatisk förtöjning med vakuumplattor. Att fartygen förtöjs med jättelika sugproppar i stället för trossar ska göra arbetet säkrare och effektivare.

Ojämlik vägstandard orsak till olycksrisk

Trafik. Risken att dö i olyckor på vägarna är betydligt högre i skogslänen i norr än i södra delen av landet. Kvaliteten på vägarna har avgörande betydelse, visar en ny rapport.

Många dödsolyckor bland lastbilschaufförer sker i trafiken. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Mörk trend i trafiken

Trafik. Dödsolyckorna på vägarna fortsätter att öka. Under årets nio första månader omkom 194 personer i trafiken, visar statistik från Transportstyrelsen. Även i november har antalet olyckor legat högt, flera med yrkesförare inblandande.

Lönebidrag och nystartsjobb – en fuskfabrik

Lönebidrag. En granskning av subventionerade anställningar som lönebidrag och nystartsjobb visar på flera brister. Arbetsförmedlingen har svårt att kontrollera löner på arbetsplatser utan kollektivavtal, och trots omfattande bidragsfusk döms knappt någon alls.

Populärt soundtrack stoppas i Teslabilar

Konflikt. Musikerförbundet ansluter sig till de fackförbund som, likt Transport, vidtar sympatiåtgärder för att stötta IF Metall i kampen för att förmå Tesla att teckna kollektivavtal med IF Metall.

Strejken på Tesla
Jimmy Åsberg den första blockaddagen i Södertälje, en av de fyra hamnar som togs ut i första blockadvågen. Foto: Lilly Hallberg

Brett stöd i Tesla-konflikt

Konflikt. Sympatiåtgärderna blir allt fler – 40 nordiska transportförbund står nu bakom IF Metall i konflikten om rätten till kollektivavtal. Från klockan 12 i dag gäller Transports utökade blockad mot Tesla i alla svenska hamnar.

”På en död planet finns inga jobb”

Klimat. Tjänstemannafacket Vision har som första fackförbund infört klimatombud – ett nytt fackligt uppdrag på landets arbetsplatser. Det går ut på att minska en verksamhets klimatavtryck och påverka arbetsgivaren att värna om miljön och minska utsläppen.

Granskning: Stora brister på yrkesvux lastbilsutbildningar

Utbildning. Dålig eller ingen träning på att köra lastbilsmonterad kran, truck och hjullastare. Ingen mörkerkörning. Listan på brister är lång när Skolinspektionen krävt åtgärder på 25 av 28 granskade lastbilsförarutbildningar inom yrkesvux.

Blockad mot Tesla en världsnyhet

Konflikt. Transports sympatikonflikt mot Tesla har inte gått obemärkt förbi. I hela världen rapporteras om beslutet att stoppa Elon Musks elbilar i de svenska hamnarna.

Utesluten SD-politiker utesluts från – SD

Politik. Transport har i svenska domstolar förgäves hävdat sin rätt att utesluta en lastbilschaufför sedan han valts in för Sverigedemokraterna i ett kommunfullmäktige. Nu utesluts han från SD efter att ha dömts för grovt rattfylleri.

Avtal 2023
Lastare vid SAS-plan på Arlanda. Foto9: Justina Öster

Nytt lönesystem i stora flygavtalet

Flyg. I Transport och Svenska Flygbranschens nya kollektivavtal öppnas det upp för lokalt förhandlade individuella löner. Det blir en ny utmaning för fackklubbarna att fördela potterna.