Mer extremväder i form av översvämningar, värmeböljor, stormar och jordskred är att vänta i klimatkrisens spår. Förberedelser pågår på olika håll i samhället, men hur rustar sig landets åkerier?
Close
Mer extremväder i form av översvämningar, värmeböljor, stormar och jordskred är att vänta i klimatkrisens spår. Förberedelser pågår på olika håll i samhället, men hur rustar sig landets åkerier?
Close

Planerar åkerierna för extremväder?

Åkeri. Snökaos med lastbilar som fastnar i långa motorvägsköer, köldsmockor och värmeböljor, översvämningar, jordskred och stormar. Mer extremväder är att vänta på grund av klimatkrisen. Hur rustar sig transportföretagen för att möta hårdare väder?

Transportarbetaren frågade några åkerier och svaren tyder på att inga extra åtgärder vidtagits.

– Jag vet inte riktigt hur vi ska hantera extremt väder. Vi pratar om det, men har inte lösningen. Men förbereda oss? Vi kan inte göra så mycket mer än se till att bilarna är i bra skick och sprida information till förarna om det exempelvis blir stopp på E16, säger Sven Erik Blohm.

Han är åkerichef på Fagerströmsbolagen som kör distribution i Gävleborgs län.

Är det väldigt halt fattar chauffören själv beslut om att ”här kan jag inte åka”.

– Jag har ju ingen aning om hur det ser ut, det vet bara chauffören. Ibland är det bättre att inte chansa. Det kan sluta med att man får vänta på bärgare och det blir både dyrare och sämre.

– Det kan finnas kunder som blir sura om de inte får sina paket, men de flesta förstår att vi inte kan trolla med lastbilen om det är riktigt grisigt väder, säger Sven Erik Blohm.

Väghållningen värre

Börje Jönssons åkeri har kontor i Helsingborg, Göteborg, Stockholm, Karlstad och Hamburg. Vd Ulf Jönsson ser inte nuvarande eller kommande extremväder som det stora problemet.

– Det är den totala avsaknaden av väghållning! Har chaufförerna gjort vad de ska med lastbilen så klarar de sig länge med värme, kaffekokare, mikro allt vad de har, säger han.

Liksom alla Transportarbetaren talar med framhåller Ulf Jönsson att plogning och väghållning sköttes mycket bättre förr.

– Plogbilarna var för sent ute och fastnade i kön vid snöovädret i början av april. Fast ingen blev överraskad, meteorologerna hade ju varnat i flera dagar. Plogbilarna måste ut i tid och gå i skytteltrafik.

Händer det att ni stoppar en körning på grund av oväder eller skarpa varningar från SMHI?

– Nej, vi förväntar oss farbar väg, fast sist hade vi två chaufförer som blev stående på Vätternleden och någon som blev avvinkad i Jönköping.

Chauffören avgör själv om han eller hon ska ge sig ut i hårt väder förklarar Ulf Jönsson.

– Men vi kämpar på bra länge. Ibland kan det räcka att man ställer bilen i några timmar innan man kör vidare.

Chaufförer som fastnar i kö får betalt för tiden de väntar, säger han.

– Men är det tvärstopp så trycker du in vila på färdskrivaren och lägger dig. Vila är det om du kan flytta dig bort från ratten.

Men hur gör en chaufför som väntar på att kön ska släppa och därför inte kan sova?

– De flesta förare sover inte så hårt och vi håller på 15-timmarsregeln från det du börjar tills du slutar.

Extrema händelser som jordskredet i Stenungsund går inte att förutse, menar Ulf Jönsson.

– Händer det något försöker vi oftast dirigera om trafiken. Chaufförerna rapporterar in om de måste ta en annan väg.

”Tar en dag i taget”

Företaget Kaj Inrikes i Älmhult har ingen krisplan, svarar en trafikledare som vill vara anonym.

– Inte ännu i alla fall. Vi tänker inte så mycket på extremt väder och pratar inte om det. Vi tar en dag i taget. Händer något får vi göra det bästa av situationen.

Allvarliga vädervarningar från SMHI har hittills aldrig stoppat leveranserna.

– Vi har inte haft så stora problem, men vi brukar planera lite längre körtid om vintern och ha koll på hur vi lastar så att vi får tyngd i bilen.

Schenker åkeri i Jönköping hänvisar till presskontakten Mikaela Nordin:

Har Schenker åkeri någon plan/krisplan för hur företaget ska hantera lastbilschaufförernas säkerhet vid fortsatt extremväder?

– Väderpåverkan skiljer ofta från plats till plats så den lokala bedömningen, om det är trafiksäkert eller inte, sker på åkerinivå i dialog med vårt lokala DB Schenker-kontor. DB Schenker samlar snabbt ihop styrande operativa enheter och kallar distriktens krisgrupper – där Schenker Åkeri ingår – när det behövs, säger Mikaela Nordin i ett mejlsvar.

Får lastbilsförarna ställa sina lastbilar (och inte köra ut) när SMHI utfärdar tex orange och röd varning för svåra väderförhållanden?

– Trafiksäkerheten går alltid först. Om Schenker Åkeris chaufförer bedömer att väglaget är för dåligt har de rätt att ställa bilen. Från centralt håll respekterar vi ett lokalt fattat beslut som innebär att till exempel ställa in en tur på grund av väder.

Vad har Schenker åkeri för ansvar för chaufförerna vid extremväder?

–  De har arbetsgivaransvar för chaufförerna.

Kan chaufförerna avgöra själva när det är för farligt att köra i väg?
–  Ja. Chaufförerna ser väglaget och de bedömer risken. De kan sedan ta beslut, i samråd med sin lokala ledningsgrupp, om att det är för farligt att köra i väg, säger Mikael Nordin.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Midsommarfirande Foto:Shutterstock

Så mycket tjänar du på att jobba i midsommar

Lön. Många är lediga i midsommarhelgen. Men vissa måste tyvärr jobba även då. Som plåster på såren ger det extra betalt. Mer för vissa, mindre för andra.

Vi behöver en ny kontrollmyndighet för yrkestrafiken

Debatt. Under 2022 infördes flera nya bestämmelser gemensamt inom EU, det så kallade mobilitetspaketet. Bestämmelserna skulle ge bättre arbetsvillkor för yrkesförare, mer rättvis konkurrens mellan transportföretag och ökad trafiksäkerhet i den europeiska transportsektorn.

Lastbil på vinterväg, Umeå. Foto: Scandphoto/Shutterstock

Plan för bättre vägunderhåll efter vinterns snökaos

Åkeri. Efter trafikkaoset på bland annat E22 i Skåne i vintras riktade landets yrkeschaufförer och åkerier hård kritik mot bristen på plogning och vägunderhåll. Nu ger regeringen Trafikverket i uppdrag att lägga fram en handlingsplan för bättre väghållning.

Transports ombudsman Peter Åkesson varnar: All stöld är saklig grund för avsked.

Stöld på jobbet skäl för avsked

Bensinmack. Ibland börjar det med en glass, en hamburgare eller en dricka. Sen kan det övergå till snus och cigaretter. Efter upprepade fall av stölder på bensinstationer i Göteborgsområdet varnar ombudsman Peter Åkesson: Stjäl aldrig på jobbet. Det är saklig grund för avsked!

Man delar ut ett flygblad genom sidorutan till en taxichaufför.

Facket stämmer stort taxibolag

Telepass har på ett ­förslaget sätt försökt runda kollektivavtalet för att slippa betala ut övertidsersättning. Det anser Transport som drar taxibolaget till Arbetsdomstolen.

Avtal 2023
Gummiverkstad med däck staplade i förgrunden. En man står och jobbar framför en bil längre in i lokalen.

Det blev inget nytt avtal om arbetstid

Gummiarbetare. Det blir inga nya villkor om arbetstider i gummiverkstadsavtalet. Överenskommelsen föll efter att medlemmarna sagt sitt.

Plånbok med pengar

Här är årets nya löner

Avtal. Nu har halva 2024 gått och nästan alla Transports grupper har fått nya löner. Här är några av dem.

Omöjliga körtider pressar förare

Servicetrafik. Det är fortsatt stora problem med det nya bokningssystem som införts i Östergötland. Värst är de orealistiska körtiderna. Färdtjänstförare upplever att stressen hotar att knäcka dem – och offra säkerheten.

Kabinpersonalens klubbar
Lou Fermisson, ordförande på Transportklubben vid AAP, Danijel Kovacic, ordförande för Norwegians Transportklubb och Ekaterina Parenkova som håller i klubban på Eurowings kraftsamlar för att förbättra arbetsvillkoren för kabinpersonalen.

”Vi vill att företagen ska lyssna på oss”

Flyg. Höjd lön efter sänkningen under pandemin. Att företaget lyssnar på oss och behandlar oss rättvist. Bättre scheman och mindre helgjobb. Rätt till ob-­ersättning. Det är några av frågorna som de fackligt engagerade vid Transports nya kabinklubbar vill driva.

Flygplan som lyfter

Tidsfrist för organisering av kabinpersonal

Flyg. Än är det inte klart om det blir Transport, Unionen eller bägge facken som ska organisera och teckna kollektivavtal för flygets kabinpersonal – flygvärdinnor och flygvärdar. Men nu har förbunden i alla fall enats om att träffas för konkreta överläggningar i frågan.

Det påverkar facklig anslutning

Facket. Av arbetarna i Sverige är i dag 58 procent med i ett fackförbund, bland tjänstemän 73 procent. Historiskt har klyftan aldrig varit så stor. Det slås fast i en rapport om orsaker till utvecklingen med sjunkande antal medlemmar i LO-förbunden och den svenska modellen sedd ur ett nordiskt perspektiv.

Så hålls nationaldagsfirandet lugnt

Bevakning/Nöje. Artister, aktiviteter, tivoli, restauranger – firandet den 6 juni på Golfängarna i Sundbyberg har kommit att bli ett av landets största nationaldagsfiranden.

Ansökan om ny utbildning för flygtekniker på Arlanda

Flyg. Flygbranschen har larmat om att fler flygtekniker, flygmekaniker och plåtslagare behöver utbildas för att flygplan och helikoptrar ska kunna lyfta framöver. Nu ansöker Sigtuna kommun om att få starta en yrkeshögskole-utbildning i flygteknik på Arlanda flygplats.

Ny rättegång om kokainsmuggling via hamn

Rättegång. Hamnarbetaren som dömts för inblandning i kokainhärvan i Helsingborg hoppas frias helt i hovrätten. I mitten av juni inleds förhandlingarna i den högre domstolen.