Close
Peter Winstén är avtalssekreterare på Transport.
Close

Om nya LAS och huvudavtalet

Arbetsrätt. Den 1 oktober började nya lagen om anställningsskydd (LAS) att gälla. Men det är inte bara LAS som fått nya regler. Huvudavtalet som vissa fack antagit spelar också roll.

Transportarbetaren ber Transports avtalssekreterare Peter Winstén om hjälp för att bena ut begreppen.

– Den största skillnaden består i att vi tidigare hade samma regler för alla. Nu har vi två olika regelverk, ett för de som har huvudavtalet och ett för de som inte har det, säger Peter Winstén.

Allmän visstid blir särskild visstid

Men vissa saker gäller alla, oavsett huvudavtal. Det är bland annat nya regler för hyvling och att allmän visstidsanställning nu blir särskild visstidsanställning. Dessutom är grunden för alla anställningar som tidigare var tillsvidare numera tillsvidare på heltid.

Regler för hyvling

Vi börjar med de nya reglerna för hyvling. Något som är nytt i nya las.

– Tidigare fanns inte några regler alls. Med nya LAS ska arbetsgivaren erbjuda hyvlade tjänster i turordning, det vill säga den som varit kortast tid anställd får också erbjudandet med det lägsta arbetstidsmåttet. Dessutom ingår en omställningstid på minst en månad och max tre månader.

Snabbare konverteringstid från visstid till tillsvidare

Om vi fortsätter med att allmän visstid nu heter särskild visstid. Det är inte bara orden som skiljer utan det finns mer som är nytt. Med den särskilda visstiden kommer en snabbare konverteringstid, alltså hur länge du måste jobba innan tjänsten övergår till tillsvidareanställning.

– Jobbar du 12 månader under en femårsperiod ska du konverteras till en tillsvidareanställning. I allmän visstid fick du tillgodoräkna dig de faktiska dagarna du hade jobbat. Nu får du även tillgodoräkna dig dagarna där emellan, om du jobbar tre dagar eller mer, men du måste ha alla dagar i samma kalendermånad. Låt säga att du arbetar den 3, den 15 och den 27 april. Med gamla räknesättet skulle du få tre dagar. Nu blir det hela 25 dagar.

Inhyrd personal konverteras till tillsvidare-tjänster

Nytt är också att inhyrd personal ska erbjudas tillsvidareanställning om de var hos samma inhyrare i minst 24 månader under en treårsperiod.

– Här kan arbetsgivaren köpa sig fri genom att betala den inhyrda två månadslöner. Därefter kan den inhyrda personen fortsätta hos samma inhyrare.

Uppsägning vid saklig grund blir skäliga skäl och större fokus på avtalsbrottet

Här skiljer det också lite mot för hur det har fungerat förut. Rätten till omplacering kvarstår, men behöver enbart prövas en gång, och precis som tidigare innebär det att det ska finnas lediga tjänster och att arbetstagaren ska ha tillräckliga kvalifikationer för arbetet.

– En annan skillnad är att arbetsgivaren inte längre behöver ta hänsyn till det personliga intresset av att behålla jobbet. Och skulle det bli en tvist kring ogiltig uppsägning så tas möjligheten att kvarstå i anställning bort.

Nya regler vid tvist

Om du har blivit uppsagd och det felaktigt enligt dig så gör du en överklagan. Om ditt fack då driver din sak är du under uppsägningstiden kvar på arbetsplatsen och har kvar din lön under uppsägningstiden. Därefter kommer a-kassan in och täcker upp, det är nytt, det vill säga att du är berättigad till a-kassa under tiden tills tvisten är avgjord. Det kan ta lång tid innan tvisten avgörs i Arbetsdomstolen

– Om arbetstagaren vinner tvisten så har skadeståndet nu höjts till 135 000 kronor vid ogiltig uppsägning och till 190 000 kronor vid ogiltighet av avskedande. Ambitionen är att detta ska få arbetsgivare att tänka till och inte göra sig av med anställda på felaktiga grunder.

Huvudavtal eller inte, två olika regelverk

Nu kommer vi till det som skiljer sig åt mellan de olika regelverken. Ett regelverk för de som har huvudavtal och ett för de som står utanför. Hur vet man då om man har huvudavtalet?

– Det är ditt fackförbund som skriver på. Har de gjort det så är du med. Transport har inte skrivit på så vi står utanför. Det kan alltså innebära att du som transportare kan ha kollegor som jobbar i samma företag men under ett annat avtalsområde, och om det facket har huvudavtalet så kan olika regler gäller er vid till exempel en uppsägning på grund av arbetsbrist.

Undantag vid arbetsbrist

Förr kunde arbetsgivare med högst 10 anställda göra två undantag vid uppsägning på grund av arbetsbrist. Nu kan alla arbetsgivare göre tre undantag, oavsett storleken på arbetsplatsen. Om huvudavtalet dessutom gäller kan arbetsgivaren göra tre undantag per driftsenhet och avtalsområde.

– I huvudavtalet finns också en 15 procent-regel som ger arbetsgivaren rätt att undanta 15 procent av de som sägs upp vid en uppsägning på grund av arbetsbrist.

Omställningsstudiestöd är ett nytt statligt finansierat studiebidrag

Omställningsstödet är tillgängligt för alla, oavsett om man har huvudavtal eller inte. Syftet är att stärka den anställdes framtida ställning på arbetsmarknaden. Det gäller för både anställda och uppsagda, oavsett anställningsform.

För anställda som går på huvudavtalet så finns det även ett kompletterande studiestöd. Det ger en högre ersättning till de som omfattas av huvudavtalet.

– Här ger huvudavtalet ett förbättrat stöd och jag tror att tjänstemän är mer betjänta av detta. Vi i Transport ser inte att dessa fördelar uppväger kostnaden för att skriva på huvudavtalet. Men vi kanske ändrar oss, säger Peter Winstén.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Snabbkoll: Varsel och uppsägningar. Illustration: Mattias Käll

Varsel och uppsägningar

Av med jobbet? Sverige ser ut att vara på väg in i en lågkonjunktur. Då ökar risken för varsel och uppsägningar. Så fungerar det och det är skillnaden.

Tidningsbudens nya avtal klart

Tidningsbud. Löneökningar på 7,4 procent, två år – det nya kollektivavtalet för tidningsdistributörer undertecknades på tisdagen av parterna, Transportarbetareförbundet och Medieföretagen.

Snabbkoll: Avtalsrörelse Illustration: Mattias Käll

Vägen till din nya lön

Avtalsrörelse. I år ska Transport förhandla fram nya avtal för sina medlemmar. Här är några saker som är bra att veta.

Avtal 2023
Ett matbud levererar thaimat från en krog på Möllevångstorget i Malmö. Han är inte en av dem som intervjuats i artikeln. Foto: John Antonsson

Foodora-avtal höjer garantilön rejält

Matbud. Transport och Foodora har kommit överens om ett nytt kollektivavtal för matbud som kör cykel och moped. Enligt Transport höjs garantilönen med 12,06 procent fördelat på två år.

Avtal 2023

Cellprov in i Foodora-avtal

Matbud. Ett nytt kollektivavtal har tecknats mellan Transport och Foodora. Det ger anställda rätt till permission för mammografi, gynekologisk cellprovtagning och prostataundersökning – något kongressen beslutade att Transport ska verka för.

Forskare: Mindre batterier och billigare drift med el

Åkeri. Att köra långt med tunga lastbilar på el har länge ansetts olönsamt eftersom det krävs stora batterier. Men nu visar en forskningsrapport från Chalmers tekniska högskola, lite överraskande, att det kan vara billigare att tanka lastbilarna med el än diesel.

Avtal 2023

Nytt gummiavtal tecknat

Avtal 2023. Transport och Motorbranschens Arbetsgivareförbund har tecknat ett nytt avtal för gummiverkstäder. Lönerna ökar med upp till 1 400 kronor från 1 april 2023.

Avtal 2023
Ordningsvakter uppmanar rökande man att lämna biljetthallen.

Förhandlingar för bevakningsavtal strandade

Bevakning. (UPPDATERAD) På onsdagskvällen avbröts förhandlingarna mellan Transport och Säkerhetsföretagen för nytt kollektivavtal för anställda inom bevakningsbranschen. ”Vi tittar nu på alternativ för hur vi ska gå vidare” säger Transports förbundsordförande och förhandlingschef Tommy Wreeth.

Hallå där!

Flyg. Martin Andersson, ordförande i klubb 4 på Arlanda med bland annat plåtslagare och flygmekaniker. Er arbetsgivare Patria Helicopter har höjt era löner – innan avtalsrörelsen för flygbranschen ens dragit i gång. Varför då?

Fackförbund: ”Förbjud gratis returer”

Facket. Det är dags att styra upp i e-handelsträsket och stoppa gratis returer. Det skriver Transports Tommy Wreeth tillsammans med två andra förbundsordföranden i en debattartikel.

Avtal 2023

Bemanning har nytt avtal

Bemanning. Ett nytt, tvåårigt bemanningsavtal har tecknats av LO och Kompetensföretagen. För anställda i bemanningsbranschen betyder det en ökning av garantilönen på 1 350 kronor i år vid heltidsjobb, drygt 700 kronor år två.

Ordningsvakter döms för att ha orsakat en mans död

Bevakning. (UPPDATERAD) Två ordningsvakter döms för vållande till annans död. Enligt tingsrättens dom agerade de båda oaktsamt vid ett ingripande mot en aggressiv och hotfull man i Stockholms tunnelbana och det ledde till att han avled.

Visselblåsare. Illustration: Shutterstock

Ny lag ska stärka skyddet för visselblåsare

Lagstiftning. Den som slår larm om missförhållanden på jobbet ska få ett starkare skydd mot repressalier. Det är syftet med en ny visselblåsarlag. Privata arbetsgivare med minst 50 anställda ska ta fram särskilda rapporteringssystem för att skydda visselblåsares identitet.

Åsas resa
Åsa Alvetjärn. Foto: Privat

Klar… men nu då?

Blogg. Åsa är en snart 50-årig journalist som börjat ratta tunga fordon. Hon går en yrkesutbildning för att bli lastbilschaufför. Det här är den femte och sista delen av hennes berättelse.

Avtal 2023

Öppet för konflikt i hamnar

Hamn. Sedan i fredags råder avtalslöst tillstånd i hamnarna. Det sedan Sveriges Hamnar har sagt upp kajavtalet med Hamnarbetarförbundet – både facket och arbetsgivaren har nu rätt att ta till stridsåtgärder.

Avtal 2023
Avarnklubbens konfliktskola maj 2023 avtalsrörelsen.

Laddar med kunskap om konflikt

Bevakning. En lunchrestaurang som klassrum: Två veckor innan avtalet löper ut samlades bevakningspersonal till konfliktskola i Västberga i södra Stockholm.

Avtal 2023

Tidningsbudens nya avtal klart

Tidningsbud. Löneökningar på 7,4 procent, två år – det nya kollektivavtalet för tidningsdistributörer undertecknades på tisdagen av parterna, Transportarbetareförbundet och Medieföretagen.

De vita kepsarna hör snart historien till. I samband med att QSG tar över som leverantör av Västtrafiks biljettkontroll får även kontrollanterna ny uniform. Foto: Lilly Hallberg

QSG tar över Västtrafiks biljettkontroller

Bevakbning. Det är stort. Över hundra nya medarbetare har rekryterats av bevakningsbolaget QSG, som vunnit Västtrafiks upphandling av biljettkontrollen. Den 1 maj var det skarpt läge i trafiken för kontrollanterna i blå uniform.