Close
Klubbordförande Filip Rydolw i folkvimlet på Arlanda,
Close
Hallå där!

Filip Rydolw

... ordförande för Arlandaklubben som organiserar flygplatskontrollanter. Först drabbades ni av pandemi och nedskärningar, sen blev det sommarkaos och personalbrist. Hur har ni det nu på Arlanda?

– Det går åt rätt håll, men läget är fortfarande pressat. Vi har fått in betydligt fler kollegor och har lyckats få igenom en del schemaändringar för att folk ska få sina pauser, raster och vila. Ändå finns en viss oro. Det är snart jul så vi nojar lite. Förra julen var kämpig och vi har många nya oerfarna som ska läras upp.

Om du ser tillbaka på coronatiden. Hur många kollegor fick gå?

– Jag har ingen exakt siffra men det var två tredjedelar, om inte fler. Riktigt många fick sluta.

Hur var stämningen under pandemin?

– Väldigt oroligt, och ledsamt, folk mådde inte bra. Sen när trafiken började komma i gång igen var vi alla överens om att en pandemi räcker. Nu har vi fått krig i Ukraina, inflation, höjda bensin- och energipriser och oron för hur det kan påverka resandet.

Hur var din roll som ordförande då?

– Det gällde att finnas där och ta rygg på mina kamrater. Rent krasst hade jag gärna sett färre uppsägningar. Det gör ont i hjärtat att se folk som jobbat i 20 år få gå. Det svider, även om vi räddade majoriteten av våra medlemmar. Bland de uppsagda har många fixat nya jobb men många har också kommit tillbaka.

Från att ha varit för många var ni i somras för få flygplatskontrollanter?

– Det var fullt kaos när man kom vid 2, 3 på morgonen och hade kunnat lösas mycket bättre. Men Swedavia är inte bra på att planera. De kan lägga flera avgångar på samma terminal medan andra står tomma. I klubbstyrelsen låg vi på vår arbetsgivare Avarn så hårt vi kunde för att kontrollanterna skulle få återhämtning. Vi fick till rätt schysta deals för dem som gick med på att skjuta upp fyra veckor av semestern. 20 000 kronor och rätt att ta ut ledigheten efter oktober. Ganska många nappade.

Hur reagerade passagerarna på väntetider och missade flyg?

– Blandat. Många betedde sig riktigt illa, en del som vilda djur, och kollegorna fick ta emot obefogad skit. Det är aldrig okej när du gör ditt jobb. Det hejdade apokalypsstämningen när Avarn satte in yttre vakter som stoppade folk från att ta sig in på terminalen långt före avgång.

Fossilfritt bränsle

En utredning som varit ute på remiss föreslår utbyggnad av terminalerna på Arlanda, satsningar på kollektivtrafiken till och från flygplatsen och en övergång till fossilfritt bränsle med mera. Efter maktskiftet ska frågan nu beredas på regeringskansliet.

Det finns politisk majoritet i riksdagen för att bygga ut Arlanda. Men i regeringens Tidöavtal nämns inget om Arlanda, däremot att Bromma flygplats ska finnas kvar.

Behöver Arlanda byggas ut?

– Ja, ja, ja! Det är en fruktansvärt dålig flygplats, men i stället för att bygga ut den borde man riva allt och bygga nytt. Till sommaren ska Swedavia i alla fall öppna en ny stor flygplatskontroll som ska ersätta de två mindre på terminal 5. Från facket har vi varit med på möten, kollat upplägg och ritningar och än så länge ser det bra ut. Ju mer rätt från början desto mindre strul sen. För oss som ska jobba där.

Hur är det att arbetspendla till Arlanda?

– Dåligt med busskommunikationer, särskilt om man jobbar tuffa morgonskift. För många är bilen enda alternativet men då får du punga ut med 1000 spänn i månaden, bara för parkeringen. Det är riktigt fult. Månadskort för tågpendlare till och från Uppsala går på 1 500. Vi borde få billigare parkering och subventionerad kollektivtrafik. Men det är svårt att få till när din arbetsgivare (Avarn) och uppdragsgivare (Swedavia) har olika uppdrag.

Dyrare flygbiljetter förutspås, sämre ekonomi hos många och mer miljötänk. Hur kommer det att påverka resandet, tror du?

– Jag tror inte folk slutar flyga förrän vi uppfinner teleportering. Allt går i vågor. Får vi ingen till pandemi tror jag att resandet kommer fortsätta, inte fullt i nivå med före coronan men ändå bra nära.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Maria:
    12 december, 2022

    Bra jobbat men definitivt gratis parkering för personal och buss och tågkommunikationer !!!!! Hur kan de ha öppet på flygplatsen och inte se till att anställda kommer dit? Har själv jobbat på Arlanda i många år och på den tiden fick vi t o m taxi som kunde hämta upp på flera adresser och slutligen Arlanda

Lästips:

Hallå där!

Flyg. Martin Andersson, ordförande i klubb 4 på Arlanda med bland annat plåtslagare och flygmekaniker. Er arbetsgivare Patria Helicopter har höjt era löner – innan avtalsrörelsen för flygbranschen ens dragit i gång. Varför då?

Forskare ska titta på hur AI förändrar arbetsvillkoren för bland andra flygplatspersonalen. Foto: John Antonsson

Hur påverkar AI och robotar flygarbetarna?

Arbetsmiljö Om några år kan robotar och AI sköta en del av jobbet på flygplatserna. Professor Åsa Cajander ska undersöka hur det påverkar arbetsmiljön.

Transportarbetarens logga / Transportarbetarens logo

Avtal klara för kommunala flygplatser och miljöbolag

Flygplatser. Vatten- och miljöavtalet och avtalet för kommunala flygplatser med Sobona som motpart är nu på plats. Båda avtalen följer märket som ger 7,4 procent för två år.

Avtal 2023
Ett matbud levererar thaimat från en krog på Möllevångstorget i Malmö. Han är inte en av dem som intervjuats i artikeln. Foto: John Antonsson

Foodora-avtal höjer garantilön rejält

Matbud. Transport och Foodora har kommit överens om ett nytt kollektivavtal för matbud som kör cykel och moped. Enligt Transport höjs garantilönen med 12,06 procent fördelat på två år.

Avtal 2023

Cellprov in i Foodora-avtal

Matbud. Ett nytt kollektivavtal har tecknats mellan Transport och Foodora. Det ger anställda rätt till permission för mammografi, gynekologisk cellprovtagning och prostataundersökning – något kongressen beslutade att Transport ska verka för.

Forskare: Mindre batterier och billigare drift med el

Åkeri. Att köra långt med tunga lastbilar på el har länge ansetts olönsamt eftersom det krävs stora batterier. Men nu visar en forskningsrapport från Chalmers tekniska högskola, lite överraskande, att det kan vara billigare att tanka lastbilarna med el än diesel.

Avtal 2023

Nytt gummiavtal tecknat

Avtal 2023. Transport och Motorbranschens Arbetsgivareförbund har tecknat ett nytt avtal för gummiverkstäder. Lönerna ökar med upp till 1 400 kronor från 1 april 2023.

Avtal 2023
Ordningsvakter uppmanar rökande man att lämna biljetthallen.

Förhandlingar för bevakningsavtal strandade

Bevakning. (UPPDATERAD) På onsdagskvällen avbröts förhandlingarna mellan Transport och Säkerhetsföretagen för nytt kollektivavtal för anställda inom bevakningsbranschen. ”Vi tittar nu på alternativ för hur vi ska gå vidare” säger Transports förbundsordförande och förhandlingschef Tommy Wreeth.

Hallå där!

Flyg. Martin Andersson, ordförande i klubb 4 på Arlanda med bland annat plåtslagare och flygmekaniker. Er arbetsgivare Patria Helicopter har höjt era löner – innan avtalsrörelsen för flygbranschen ens dragit i gång. Varför då?

Fackförbund: ”Förbjud gratis returer”

Facket. Det är dags att styra upp i e-handelsträsket och stoppa gratis returer. Det skriver Transports Tommy Wreeth tillsammans med två andra förbundsordföranden i en debattartikel.

Avtal 2023

Bemanning har nytt avtal

Bemanning. Ett nytt, tvåårigt bemanningsavtal har tecknats av LO och Kompetensföretagen. För anställda i bemanningsbranschen betyder det en ökning av garantilönen på 1 350 kronor i år vid heltidsjobb, drygt 700 kronor år två.

Ordningsvakter döms för att ha orsakat en mans död

Bevakning. (UPPDATERAD) Två ordningsvakter döms för vållande till annans död. Enligt tingsrättens dom agerade de båda oaktsamt vid ett ingripande mot en aggressiv och hotfull man i Stockholms tunnelbana och det ledde till att han avled.

Visselblåsare. Illustration: Shutterstock

Ny lag ska stärka skyddet för visselblåsare

Lagstiftning. Den som slår larm om missförhållanden på jobbet ska få ett starkare skydd mot repressalier. Det är syftet med en ny visselblåsarlag. Privata arbetsgivare med minst 50 anställda ska ta fram särskilda rapporteringssystem för att skydda visselblåsares identitet.

Åsas resa
Åsa Alvetjärn. Foto: Privat

Klar… men nu då?

Blogg. Åsa är en snart 50-årig journalist som börjat ratta tunga fordon. Hon går en yrkesutbildning för att bli lastbilschaufför. Det här är den femte och sista delen av hennes berättelse.

Avtal 2023

Öppet för konflikt i hamnar

Hamn. Sedan i fredags råder avtalslöst tillstånd i hamnarna. Det sedan Sveriges Hamnar har sagt upp kajavtalet med Hamnarbetarförbundet – både facket och arbetsgivaren har nu rätt att ta till stridsåtgärder.

Avtal 2023
Avarnklubbens konfliktskola maj 2023 avtalsrörelsen.

Laddar med kunskap om konflikt

Bevakning. En lunchrestaurang som klassrum: Två veckor innan avtalet löper ut samlades bevakningspersonal till konfliktskola i Västberga i södra Stockholm.

Avtal 2023

Tidningsbudens nya avtal klart

Tidningsbud. Löneökningar på 7,4 procent, två år – det nya kollektivavtalet för tidningsdistributörer undertecknades på tisdagen av parterna, Transportarbetareförbundet och Medieföretagen.

De vita kepsarna hör snart historien till. I samband med att QSG tar över som leverantör av Västtrafiks biljettkontroll får även kontrollanterna ny uniform. Foto: Lilly Hallberg

QSG tar över Västtrafiks biljettkontroller

Bevakbning. Det är stort. Över hundra nya medarbetare har rekryterats av bevakningsbolaget QSG, som vunnit Västtrafiks upphandling av biljettkontrollen. Den 1 maj var det skarpt läge i trafiken för kontrollanterna i blå uniform.