Close
Så svarade förarna på fyra av frågorna i enkätundersökningen.
Close
Stress och körtider

Enkät – en väg till bättre villkor

Arbetsmiljö. Fackets enkät om stress och körtider har redan gett resultat. Regionen sätter in fler bilar, åkerierna står för lunch när färdtjänstförare får körningar till annan ort.

Transports Linköpingsavdelning gjorde i höstas en undersökning bland färdtjänstförare i Östergötland. Ett medvetet sätt att arbeta för att svart på vitt kunna visa de stora problem som finns när det gäller arbetsmiljön.

Olyckstillbud i trafiken, sjukskrivningar och hög personalomsättning – svaren från färdtjänstförarna ger tydliga besked. Tre av fyra förare ansåg inte att de kunde utföra sitt arbete på ett säkert vis.

– Vi har haft möte med Östgötatrafiken nu. Det var tufft och bra. Konkret ledde det till att de sätter in extra bilar redan från första mars, säger Viktor Petrov.

Viktor Petrov och Mats Andersson på avdelningskontoret i Linköping.
Viktor Petrov och Mats L Andersson på avdelningskontoret i Linköping. Foto: Lilly Hallberg

Han är regional samordnare taxibranschen och har själv arbetat inom färdtjänst i många år. Tillsammans med Mats L Andersson, ombudsman på avdelning 4, har Viktor Petrov gjort arbetet med enkäten om stress och körtider.

– Dialogen fortsätter och det är positivt, alla har intresse av att det ska fungera – Östgötatrafiken, arbetsgivarna, förarna och kunderna, säger Viktor Petrov.

– Och det är bra att man sätter in nya bilar, det har varit stor brist på fordon.

Redan från månadsskiftet ska extra bilar finnas tillgängliga på fyra håll i länet, i Linköping, Norrköping, Motala respektive Mjölby. Det blev klart på mötet förra veckan där regionens trafikbolag och arbetsgivarna, de taxiåkerier som kör upphandlad trafik, möttes på Linköpingsavdelningens kontor.

Minskade egenavgifter

Från fackets sida lyftes frågan om att komma undan pucklar i trafiken: Tider på dygnet då arbetsbelastningen är extra hög, som i rusningtid när många förare kör skolskjutsar och lämnar eller hämtar vid dagverksamhet. Kunder som behöver färdtjänsthjälp för att exempelvis handla skulle få fördelar.

Ett förslag är att minska egenavgifterna för dem som väljer att utnyttja färdtjänst när det är lugnare, som mellan 9 och 12 på förmiddagen.

– När vi tog upp det blev reaktionen först att egenavgifterna ju är kommunernas sak. Men frågan är om kommunerna ens känner till möjligheten… Fast när vi föreslog att vi skulle informera dem fick vi höra att nej, nej – det tog Östgötatrafiken på sig, säger Viktor Petrov.

Mötet avslutades med att det sattes en ny tid för fortsatt diskussion, i mitten av april. Då handlar det bland annat om utvärdering av extrabilarna som sätts in nästa vecka.

Vid ett annat möte, redan i slutet av januari, gick arbetsgivarna – taxiåkarna – med på att bekosta en dagens lunch om förarna fick körningar till annan ort. Inte ens hälften av färdtjänstförarna kan i dag vara säkra på att kunna äta medhavd mat på hemdepån, visar enkätsvaren.

Enkäten har också lett till en översyn av scheman och att övertid korrekt börjat betalas ut där det varit problem tidigare.

– Arbetet har gett synliga resultat. Och det är inget som har hänt av sig själv, det är vi som gjort det. En poäng med enkäten är att väcka engagemang, få folk att känna sig delaktiga och stolta, säger Viktor Petrov.

– Jag tror att vi lyckats bra hittills, fast vi är inte nöjda. Vi har kommit en bit framåt på vägen.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Micke Andersson:
    23 februari, 2023

    En fråga skulle ha varit Har du varit NÄRA för en olycka på grund av stress så tror jag att svaret hade varit annorlunda

Lästips:

Fullt ös i förberedelserna kring eventuell taxistrejk

Taxi. Förhandlingarna om ett nytt avtal för landets taxi- och färdtjänstförare har återupptagits. Samtidigt råder fullt ös på Transports lokala avdelningar, som förbereder chaufförerna – ifall strejken bryter ut den 4 september.

Förlikning i domstol ger förare rätt

Dom. Transport drog småländska Nilsbuss till tingsrätten efter att i åratal försökt förmå företaget att betala ut avtalsenliga löner. Den förare som stämt arbetsgivaren får efter förlikning 40 000 kronor – nästan tio gånger så mycket som bolaget medgett att de var villiga att betala.

Insänt logga

Inte konstigt att det råder taxiförarbrist

Insändare. ”Svårt att få tag på taxi en lördagskväll”, ”Lång väntan på sjuktaxi”, ”Färdtjänstresan försenad”. Vi har alla sett rubrikerna den senaste tiden och bristen på taxiförare är ingen nyhet.

Avtal 2023

Nytt avtal för reklamutdelare långt bort

Reklamutdelning. I somras sa Transport upp avtalet som kallats Sveriges sämsta. Och uppmanade medlemmar att söka andra jobb. Nu har parterna mötts igen men utsikterna till framgång är små, enligt fackets förhandlare.

Skredet på E6: Tung trafik stora utmaningen

Trafik. Natten till i lördags rasade stora delar av E6:an utanför Stenungsund i ett jordskred. Vägen är nu helt avstängd och trafiken leds om via riksväg 650 över Ucklum. Men Trafikverket vill att tung trafik i stället ska gå via Trollhättan på E45:an.

Bilkö fotad från förarplatsen

Se upp! Med höstmörker kommer fler viltolyckor

Viltolyckor. Hösten är här, så var uppmärksam bakom ratten. Och du som går: Glöm inte reflexer! Under oktober och november ökar antalet skadeanmälningar till försäkringsbolagen om viltolyckor rejält.

Hyllning och tjat om tjänstepension

Pension. På onsdag infaller Tjänstepensionens dag. Och denna försäkring är det hög tid att ägna tid åt, oavsett var du befinner dig i arbetslivet.

Svinpest – så påverkas sophanteringen

Miljöarbete. En avfallsanläggning i Fagersta misstänks vara platsen där vildsvin smittats av afrikansk svinpest. Lokalt har kraven för hantering av hushållssopor redan blivit hårdare men det kan bli skärpta regler i hela landet, enligt ansvariga myndigheter.

SD-uteslutning till Europadomstolen

Facket. Transport tar frågan om förbundets rätt att utesluta en SD-politiker vidare till Europadomstolen. Det beslutade förbundsstyrelsen på ett extramöte på måndagskvällen.

Transport ute och träffar transportarbetare

Uppsökeri. Runt om i landet pågår Transportarbetareförbundets kampvecka, då förbundets anställda ger sig ut till rastplatser och arbetsställen för att träffa anställda i Transports olika branscher. En hel del frågor handlar om det nya avtalet för åkerichaufförer och terminalarbetare.

Hallå där!

Henrik Hansson

… modellbyggare från Kvidinge, Skåne, som nyligen blev både nordisk mästare och tog hem publikpriset vid Trailer Trucking-festivalen i Mantorp.

Transport stämmer Varbergs taxi inför Arbetsdomstolen

Taxi. Facket har rätt att få ut uppgifter om övertid för alla anställda chaufförer, hävdar Transportarbetareförbundet. Men Varbergs taxi vill bara lämna ut anteckningar om medlemmar i facket. Nu stämmer Transport taxibolaget inför Arbetsdomstolen för brott mot kollektivavtalet.

Skärpta regler för A-traktorer

Trafik. De senaste åren har flera svåra olyckor med A-traktorer inträffat. Regeringen har därför beslutat om nya regler för att öka säkerheten. Det innebär bland annat krav på bilbälte från och med den 31 augusti.

Johanna Nero. Foto: Lilly Hallberg

9/9: Till er, alla yrkesförare!

Yrkesförarens dag. I dag hyllar vi dem som får allt att rulla, alla tider och alla dagar året runt. Den 9 september är Yrkesförarens dag.

Höga kostnader bromsar elväg

Elektrifiering. Upphandlingen av Sveriges första permanenta elväg på E20 mellan Hallsberg och Örebro har stött på patrull. Anbuden som kommit in till Trafikverket är så höga att myndigheten drar i bromsen.

Otrygga anställningar kan öka risken att dö i förtid

Forskning. Vikariat radat på vikariat, otillräcklig lön, lågt inflytande över arbetet och svårt att utnyttja sina rättigheter på jobbet. En ny studie vid Karolinska institutet visar att osäkra, otrygga anställningar kan öka risken att dö i förtid.