Close
En ögonblickbild utanför T-centralen i Stockholm. I juni börjar avtalsförhandlingarna för taxi- och färdtjänstförarna.
Close
AVTAL 2023

”Bort med den stressande procentlönen!”

Taxi. Bort med den stressande procentlönen och inför 27 100 kronor i lägstalön. De kraven stod högt upp på listan när Transportarbetareförbundet på onsdagen mötte arbetsgivarna och växlade krav. Den 20 juni börjar de regelrätta förhandlingarna om taxiföraravtalet.

Anna Erixon, central ombudsman vid avtalsrådet. Foto: Pernilla Ahlsén

Utväxlingen av krav mellan Transport och Biltrafikens arbetsgivareförbund skedde på Näringslivets hus i Stockholm.

– Vid kravväxlingen diskuterar vi ingenting. Det var nog inte så många av våra krav som förvånade arbetsgivarna och vice versa, säger Transports centrala ombudsman Anna Erixon.

Transport framförde samma krav för taxi-, färdtjänst, sjukrese- och skolskjutsförarna som förbundet ställt för övriga kollektivavtal – en löneökning på 5,5 procent i ett ettårigt avtal och ett skattefritt engångsbelopp på 5 411 kronor. Engångssumman är tänkt att kompensera för att det förra avtalet sköts upp i nio månader på grund av pandemin.

Förbundet vill också se en låglönesatsning som skulle innebära att 27 100 kronor blir lägstalönen, oavsett om chaufförerna kör på månadslön eller procentlön (ackord baserat på inkört belopp).

– Vi fick igenom en ganska bra låglönesatsning i förra avtalsrörelsen. Tack vare att arbetsgivarna, för att få statligt stöd till korttidspermitteringar under coronan, blev tvungna att skicka in redovisning om hur mycket förarna tjänade, säger Anna Erixon.

Procentlön viktig fråga

Annars står procentlönen högt upp på agendan bland medlemmarna, förklarar Anna Erixon.

– Att tvingas jaga körningar, jobba långa pass sex, sju dagar i veckan och ändå oroa sig för hur ekonomin ska gå ihop skapar stor stress bland chaufförerna. Det är väldigt märkligt att förare får köra barn, gamla och funktionshindrade på ackord fast det inte är tillåtet för gods.

Anna Erixon pekar på Transports senaste rapport om procentlönens baksida. Dagens avtal skapar heller inte jämlik konkurrens, påpekar hon. Eftersom taxibolag med kollektivavtal ska betala månadslön till sina färdtjänstförare medan bolag, utan avtal och med procentlöner, kan vinna upphandlingar med lägre lönekostnader.

Majoriteten av Transports medlemmar inom taxibranschen kör samhällsbetald trafik.

– Vi har lättast att organisera de förarna. Ju fler vi är desto mer styrka får vi, säger Anna Erixon som tidigare själv arbetade som taxiförare.

Den nya tillsynsavgift på 175 kronor, som Transportstyrelsen införde vid årsskiftet för att förarna ska få behålla sin taxilegitimation, har väckt ont blod. Transport vill att arbetsgivaren ska betala den.

– Avgiften ska betalas in varje år. 175 kronor kanske inte låter så mycket men vi vet inte hur mycket det kommer att kosta framöver, säger Anna Erixon.

Ledigt för provtagning

Bland kraven som klubbades på Transports senaste kongress finns :

  • Att förarna ska få rätt till permission (ledighet) för cellprovtagning, mammografi och prostataundersökningar.
  • Att arbetsgivarna ska stå för gratis mensskydd.

Fler krav står på agendan  och Anna Erixon betonar att de kan ändra sig när förhandlingarna väl kommer i gång. Det nuvarande taxiföraravtalet (på 29 månader) gav taxiförarna totalt 1 399 kronor mer i månaden och löper ut den 13 juni 2023. Efter kommande kansliöverläggningar inleds förhandlingarna den 20 till 21 juni. Transport är inne på att ändra kommande sluttider för avtalen eftersom förhandlingarna nu hamnar mitt i semestertider, när det är svårare för parterna att boka in möten.

När det gäller avtalet för den krympande skaran av taxiväxeltelefonister så har kraven redan utväxlats. Förhandlingarna drar i gång den 8 och 9 maj 2023.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Hallå där!

Flyg. Martin Andersson, ordförande i klubb 4 på Arlanda med bland annat plåtslagare och flygmekaniker. Er arbetsgivare Patria Helicopter har höjt era löner – innan avtalsrörelsen för flygbranschen ens dragit i gång. Varför då?

Transportarbetarens logga

Bemanning har nytt avtal

Bemanning. Ett nytt, tvåårigt bemanningsavtal har tecknats av LO och Kompetensföretagen. För anställda i bemanningsbranschen betyder det en ökning av garantilönen på 1 350 kronor i år vid heltidsjobb, drygt 700 kronor år två.

Snabbkoll: Varsel och uppsägningar. Illustration: Mattias Käll

Varsel och uppsägningar

Av med jobbet? Sverige ser ut att vara på väg in i en lågkonjunktur. Då ökar risken för varsel och uppsägningar. Så fungerar det och det är skillnaden.

Avtal 2023
Ett matbud levererar thaimat från en krog på Möllevångstorget i Malmö. Han är inte en av dem som intervjuats i artikeln. Foto: John Antonsson

Foodora-avtal höjer garantilön rejält

Matbud. Transport och Foodora har kommit överens om ett nytt kollektivavtal för matbud som kör cykel och moped. Enligt Transport höjs garantilönen med 12,06 procent fördelat på två år.

Avtal 2023

Cellprov in i Foodora-avtal

Matbud. Ett nytt kollektivavtal har tecknats mellan Transport och Foodora. Det ger anställda rätt till permission för mammografi, gynekologisk cellprovtagning och prostataundersökning – något kongressen beslutade att Transport ska verka för.

Forskare: Mindre batterier och billigare drift med el

Åkeri. Att köra långt med tunga lastbilar på el har länge ansetts olönsamt eftersom det krävs stora batterier. Men nu visar en forskningsrapport från Chalmers tekniska högskola, lite överraskande, att det kan vara billigare att tanka lastbilarna med el än diesel.

Avtal 2023

Nytt gummiavtal tecknat

Avtal 2023. Transport och Motorbranschens Arbetsgivareförbund har tecknat ett nytt avtal för gummiverkstäder. Lönerna ökar med upp till 1 400 kronor från 1 april 2023.

Avtal 2023
Ordningsvakter uppmanar rökande man att lämna biljetthallen.

Förhandlingar för bevakningsavtal strandade

Bevakning. (UPPDATERAD) På onsdagskvällen avbröts förhandlingarna mellan Transport och Säkerhetsföretagen för nytt kollektivavtal för anställda inom bevakningsbranschen. ”Vi tittar nu på alternativ för hur vi ska gå vidare” säger Transports förbundsordförande och förhandlingschef Tommy Wreeth.

Hallå där!

Flyg. Martin Andersson, ordförande i klubb 4 på Arlanda med bland annat plåtslagare och flygmekaniker. Er arbetsgivare Patria Helicopter har höjt era löner – innan avtalsrörelsen för flygbranschen ens dragit i gång. Varför då?

Fackförbund: ”Förbjud gratis returer”

Facket. Det är dags att styra upp i e-handelsträsket och stoppa gratis returer. Det skriver Transports Tommy Wreeth tillsammans med två andra förbundsordföranden i en debattartikel.

Avtal 2023

Bemanning har nytt avtal

Bemanning. Ett nytt, tvåårigt bemanningsavtal har tecknats av LO och Kompetensföretagen. För anställda i bemanningsbranschen betyder det en ökning av garantilönen på 1 350 kronor i år vid heltidsjobb, drygt 700 kronor år två.

Ordningsvakter döms för att ha orsakat en mans död

Bevakning. (UPPDATERAD) Två ordningsvakter döms för vållande till annans död. Enligt tingsrättens dom agerade de båda oaktsamt vid ett ingripande mot en aggressiv och hotfull man i Stockholms tunnelbana och det ledde till att han avled.

Visselblåsare. Illustration: Shutterstock

Ny lag ska stärka skyddet för visselblåsare

Lagstiftning. Den som slår larm om missförhållanden på jobbet ska få ett starkare skydd mot repressalier. Det är syftet med en ny visselblåsarlag. Privata arbetsgivare med minst 50 anställda ska ta fram särskilda rapporteringssystem för att skydda visselblåsares identitet.

Åsas resa
Åsa Alvetjärn. Foto: Privat

Klar… men nu då?

Blogg. Åsa är en snart 50-årig journalist som börjat ratta tunga fordon. Hon går en yrkesutbildning för att bli lastbilschaufför. Det här är den femte och sista delen av hennes berättelse.

Avtal 2023

Öppet för konflikt i hamnar

Hamn. Sedan i fredags råder avtalslöst tillstånd i hamnarna. Det sedan Sveriges Hamnar har sagt upp kajavtalet med Hamnarbetarförbundet – både facket och arbetsgivaren har nu rätt att ta till stridsåtgärder.

Avtal 2023
Avarnklubbens konfliktskola maj 2023 avtalsrörelsen.

Laddar med kunskap om konflikt

Bevakning. En lunchrestaurang som klassrum: Två veckor innan avtalet löper ut samlades bevakningspersonal till konfliktskola i Västberga i södra Stockholm.

Avtal 2023

Tidningsbudens nya avtal klart

Tidningsbud. Löneökningar på 7,4 procent, två år – det nya kollektivavtalet för tidningsdistributörer undertecknades på tisdagen av parterna, Transportarbetareförbundet och Medieföretagen.

De vita kepsarna hör snart historien till. I samband med att QSG tar över som leverantör av Västtrafiks biljettkontroll får även kontrollanterna ny uniform. Foto: Lilly Hallberg

QSG tar över Västtrafiks biljettkontroller

Bevakbning. Det är stort. Över hundra nya medarbetare har rekryterats av bevakningsbolaget QSG, som vunnit Västtrafiks upphandling av biljettkontrollen. Den 1 maj var det skarpt läge i trafiken för kontrollanterna i blå uniform.