Close
Advokater och åhörare på väg in till arbetsmiljömålet i Svea hovrätt.
Close

20-åriga hamnarbetaren Nimas död togs upp i hovrätten

Hamn. Rutiner som inte kontrollerades ledde till att 20-åriga stuveriarbetaren Nima kvädes till döds på en kolbåt, hävdar åklagaren. Det systematiska arbetsmiljöarbetet var gott, kontrar försvaret när förhandlingarna om misstänkt arbetsmiljöbrott återupptogs och avslutades i Svea hovrätt.

Ytterligare två dagar var utsatta för att vrida och vända på vem som bär ansvar för extraanställda Nima Hamed Yektas död vid ett nattpass i Oxelösunds hamn den 16 mars 2018. Men förhandlingarna som inleddes i december 2022 både återupptogs och avslutades tisdagen den 24 januari 2023.

Det har gått nästan fem år sedan Nima gick ombord på det Panamaregistrerade fartyget Duclan Duff för att lossa kol med lastmaskin. På väg ner råkade han ta fel lucka och hamnade i en försluten lejdare (nedgång) där kolet förbrukat syret. Nima svimmade och dog senare av hjärnskadorna syrebristen orsakat.

I hovrätten blev en knäckfråga hur långt arbetsgivarens ansvar för det systematiska arbetsmiljöarbetet sträcker sig. Ombord på en båt har hamnbolaget svårare att ställa arbetsmiljökrav som kan gå på tvärs mot rederiets intressen, resonerade stuverichefens advokat Tomas Nilsson.

Försvaret ville i stället skjuta över ansvaret för olyckan på en underlydande chef, som höll i resursplaneringen. Han skulle förse arbetsskiften med personal och ha koll på att stuveriarbetarna hade rätt utbildning och kompetens att utföra de arbetsuppgifter de fick. Det var hans bristande kontroll som ledde till att Nima, som bara jobbat några månader i hamnen och saknade både erfarenhet som utbildning för arbete på kolbåt, fick ett så farligt uppdrag.

Varför dog vår son?

Den åtalade stuverichefen är på plats i hovrättens sal 3, som blir allt kallare under tisdagen. Nimas föräldrar finns däremot inte med i den glesa åhörarskaran. Chefen svarar jakande på domarens fråga ifall han ställer sig positiv till samhällstjänst – vid fällande dom. Han jobbar kvar som chef i hamnen, men inte längre inom ”själva stuveriet”, har diabetes och högt blodtryck.

– Sånt som kommer med chefskapet, säger han.

Åklagare Aino Pietilä berättar att hon träffat Nimas föräldrar som frågat: Hur kunde det här hända? Varför dog vår son på jobbet? Hon beskriver arbetsmiljölagen som en tvingande lagstiftning och slår fast att arbetsgivare är skyldiga att vidta alla åtgärder som behövs för att arbetstagare inte ska skada sig eller dö.

Efter en allvarlig olycka med flera döda vid lossning av en koksbåt i en belgisk hamn 2015 hade Oxelösunds hamn infört en tillfällig arbetsinstruktion, säger hon.

– Men det framgår tydligt i förhören med anställda att det blivit en skrivbordsprodukt. Den gasmätare som skulle användas innan hamnarbetarna gick ombord användes inte. De kände inte ens till att den existerade. Haverikommissionen slår också fast att arbetsgivaren ska kontrollera att instruktioner efterföljs. Underlåtenhet att göra det påverkar brottets svårighetsgrad.

Anmärkningsvärt att peka ut chefen

Aino Pietilä kallar det procedurglidning när det finns rutiner som anställda börjar tumma på när ingen kontroll sker. Hon resonerar kring att allvarlig försummelse och oaktsamhet lett till fram Nimas död. Och att hamnarbetarna borde ha fått öva för att vara förberedda vid en olycka. Försvaret går till motangrepp.

– Att peka ut stuverichefen på det här sättet är anmärkningsvärt, säger advokat Tomas Nilsson och anklagar advokat Pietilä för att gå vilse i arbetsmiljölagen.

Chefen var inte på plats när olyckan skedde och hade inte fått några signaler om att reglerna inte följdes när det gäller utbildning av behovsanställda och uttagning till arbetslagen, argumenterade advokaten. Det var vid riskbedömning på kolbåten det inte fungerade. I övrigt fullgjorde stuverichefen sina uppgifter och kunde visa på ett gott systematiskt arbetsmiljöarbete, ansåg Tomas Nilsson.

– Det fanns ingen syrebrist i den lejdare som hamnarbetarna skulle gå ner i. Hovrätten måste reda ut den felaktiga oaktsamhetsbedömning som gjorts från början. Av det man vet blev Nima omedelbart medvetslös. Hade han haft med sig flyktmask hade han med all sannolikhet inte hunnit ta den på sig, påpekar hamnföretagets advokat Anders Lorentzon.

Försvaret pekade också på fynd som innebär att det kunde ha varit Nima själv som bröt plomberingen till den farliga lucka, som inte fick användas. Arbetsmiljöverket bedömde däremot inte detta som sannolikt i sin utredning.

Dom i målet kommer den 7 mars.

Många frågor att fundera på

– Det är många frågor vi behöver överväga och fundera på, konstaterade domaren i ett komplicerat mål.

Stuverichefen lämnade salen med ett:

– Nu är det över, till sin advokat.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Transportarbetarens logga

Utesluten SD-politiker utesluts från – SD

Politik. Transport har i svenska domstolar förgäves hävdat sin rätt att utesluta en lastbilschaufför sedan han valts in för Sverigedemokraterna i ett kommunfullmäktige. Nu utesluts han från SD efter att ha dömts för grovt rattfylleri.

Lekande barn utanför Lillsjöskolan i Östersunds kommun. Trots backkameror och teknisk utrustning kan tungbilsförare missa barn som plötsligt dyker upp bakom varu- eller sopbilen.

”Lastbilar ska inte backa vid skolor”

Arbetsmiljö. 2021 inträffade en tragisk olycka i Ås, Krokoms kommun, i Jämtland. Ett barn i förskoleåldern omkom. Inte en gång till, tänkte Transports regionala skyddsombud och drog i gång en kartläggning av farlig backning och körning vid förskolor och skolor i Östersund.

Kristina Sjöberg, chefredaktör och ansvarig utgivare, Transportarbetaren. Foto: John Antonsson

Upp till kamp!

Ledare. Striden om arbetsmarknadsmodellen har blossat upp. Svenska fackförbund kräver kollektivavtal hos tech-företag och andra internationella aktörer som Tesla.

Strejken på Tesla

Europeiska transportfack sluter upp i Tesla-konflikten

Konflikt. ”Konflikten med Tesla är inte bara en kamp om arbetsvillkoren för svenska arbetare utan också en avgörande kamp för rätten till kollektivavtal i stort”. Nu ger Europeiska Transportarbetarefederationen, som representerar 4 miljoner transportarbetare, sitt stöd till de svenska facken.

34,5 meters ekipage – nu är de här

Åkeri. Från och med i dag, den 1 december, får 34,5 meter långa lastbilar köra på vissa vägsträckor. Enligt Trafikverket det leda till minskade utsläpp.

Kontroller avslöjar utbrett fusk bland matbudsföretag

Matbud. Nio av tio kontrollerade företag som erbjuder matleveranser måste betala mer skatt. Skatteverkets riktade insats har upptäckt oredovisade intäkter, momsfusk och bristande bokföring – och utnyttjande av människor.

Här sugs fartyg in

Hamn. Kappelskärs hamn är först i landet med att använda automatisk förtöjning med vakuumplattor. Att fartygen förtöjs med jättelika sugproppar i stället för trossar ska göra arbetet säkrare och effektivare.

Ojämlik vägstandard orsak till olycksrisk

Trafik. Risken att dö i olyckor på vägarna är betydligt högre i skogslänen i norr än i södra delen av landet. Kvaliteten på vägarna har avgörande betydelse, visar en ny rapport.

Många dödsolyckor bland lastbilschaufförer sker i trafiken. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Mörk trend i trafiken

Trafik. Dödsolyckorna på vägarna fortsätter att öka. Under årets nio första månader omkom 194 personer i trafiken, visar statistik från Transportstyrelsen. Även i november har antalet olyckor legat högt, flera med yrkesförare inblandande.

Lönebidrag och nystartsjobb – en fuskfabrik

Lönebidrag. En granskning av subventionerade anställningar som lönebidrag och nystartsjobb visar på flera brister. Arbetsförmedlingen har svårt att kontrollera löner på arbetsplatser utan kollektivavtal, och trots omfattande bidragsfusk döms knappt någon alls.

Populärt soundtrack stoppas i Teslabilar

Konflikt. Musikerförbundet ansluter sig till de fackförbund som, likt Transport, vidtar sympatiåtgärder för att stötta IF Metall i kampen för att förmå Tesla att teckna kollektivavtal med IF Metall.

Strejken på Tesla
Jimmy Åsberg den första blockaddagen i Södertälje, en av de fyra hamnar som togs ut i första blockadvågen. Foto: Lilly Hallberg

Brett stöd i Tesla-konflikt

Konflikt. Sympatiåtgärderna blir allt fler – 40 nordiska transportförbund står nu bakom IF Metall i konflikten om rätten till kollektivavtal. Från klockan 12 i dag gäller Transports utökade blockad mot Tesla i alla svenska hamnar.

”På en död planet finns inga jobb”

Klimat. Tjänstemannafacket Vision har som första fackförbund infört klimatombud – ett nytt fackligt uppdrag på landets arbetsplatser. Det går ut på att minska en verksamhets klimatavtryck och påverka arbetsgivaren att värna om miljön och minska utsläppen.

Granskning: Stora brister på yrkesvux lastbilsutbildningar

Utbildning. Dålig eller ingen träning på att köra lastbilsmonterad kran, truck och hjullastare. Ingen mörkerkörning. Listan på brister är lång när Skolinspektionen krävt åtgärder på 25 av 28 granskade lastbilsförarutbildningar inom yrkesvux.

Blockad mot Tesla en världsnyhet

Konflikt. Transports sympatikonflikt mot Tesla har inte gått obemärkt förbi. I hela världen rapporteras om beslutet att stoppa Elon Musks elbilar i de svenska hamnarna.

Utesluten SD-politiker utesluts från – SD

Politik. Transport har i svenska domstolar förgäves hävdat sin rätt att utesluta en lastbilschaufför sedan han valts in för Sverigedemokraterna i ett kommunfullmäktige. Nu utesluts han från SD efter att ha dömts för grovt rattfylleri.

Avtal 2023
Lastare vid SAS-plan på Arlanda. Foto9: Justina Öster

Nytt lönesystem i stora flygavtalet

Flyg. I Transport och Svenska Flygbranschens nya kollektivavtal öppnas det upp för lokalt förhandlade individuella löner. Det blir en ny utmaning för fackklubbarna att fördela potterna.