Gate gourmet Arlanda
Close
Förhandlingarna mellan Gate gourmet och Transport har pågått i tre år – efter att cateringbolaget sa upp personal och bytte ut Transports avtal mot Hotell- och restaurangfackets.
Close

1,8 miljoner kronor i ersättning till cateringarbetare

Flyg. 16 anställda och tidigare anställda cateringarbetare på företaget Gate gourmet får dela på totalt drygt 1,8 miljoner kronor – i utebliven övertids- och ob-ersättning. Efter tre års tragglande har företaget och Transport äntligen nått en uppgörelse, som även innebär att bolaget ska betala skadestånd till Transportarbetareförbundet.

Ombudsman Johan Einarsson. Foto: Justina Öster
Ombudsman Johan Einarsson. Foto: Justina Öster

De 16 berörda medarbetarna jobbar eller har jobbat på Arlanda och Malmö airport.

– Jag är så glad. Det känns jävligt bra att Gate gourmet och vi äntligen kommit fram till en lösning som bägge parter är nöjda med, säger Transports flygombudsman Johan Einarsson.

De senaste tre åren har han ägnat mycket av sin arbetstid åt att försöka komma överens med cateringfirman på Arlanda. Det handlar om en lång, trasslig historia med upprepade lokala och centrala förhandlingar och flera stämningar av Gate gourmet i Arbetsdomstolen.

Upprinnelsen var Gate gourmets beslut hösten 2020, att ensidigt byta ut Transports kollektivavtal mot Hotell- och restaurangfackets (HRF) billigare avtal med lägre lön, sämre ersättningar och villkor. Innan dess hade bolagets anställda avlönats enligt både HRF:s och Transports avtal.

Transportarbetareförbundet tog strid för att medlemmarna skulle få stanna kvar på förbundets avtal, medan Gate gourmet hävdade sin rätt att säga upp och återanställa ett antal utvalda cateringarbetare som skulle följa HRF:s avtal.

I november 2021, bara dagarna innan huvudförhandlingen i Arbetsdomstolen, enades Transport och Gate gourmet om en förlikning. Den innebar att företaget skulle betala ett historiskt högt skadestånd, 10 miljoner till 62 uppsagda Transportmedlemmar.

Fel avtal

Men där var surdegen inte slut.

Vid sidan av det större ärendet höll Transport fast vid att cateringfirman tillämpade fel avtal och stämde bolaget ännu en gång till Arbetsdomstolen för avtalsbrott. Det gällde de cateringarbetare som behöll sin anställning på Gate gourmet, men avlönades enligt HRF:s avtal. De skulle fortsätta följa Transportavtalet, hävdade Transport.

Men i stället för att mötas i Arbetsdomstolen enades parterna på nytt om en förlikning, två dagar före midsommar. Den nya uppgörelsen innebär att Gate gourmet ska betala utebliven ob- och övertidsersättning till medarbetarna på 1 849 902 kronor, plus ett skadestånd till Transport.

Hur högt är skadeståndet?

– Det kan jag tyvärr inte säga men det är för brott mot kollektivavtalet, svarar flygombudsman Johan Einarsson.

Vad varje enskild person kommer att få är heller inte klart. Att frågan dragit ut tre år på tiden förklarar han:

– Bägge parter har hållit fast vid sina ståndpunkter, utan att ge vika. Vi har egentligen inte varit överens om någonting förrän nu, på senare tid, men ingen av oss ville avgöra frågan i domstol.

Tvisten har handlat om ob- och övertidsersättningar för fyra månader under 2020 (september till december) och för tiden 1 januari 2021 och löpande, framåt (då bolaget tillämpat HRF:s avtal).

– Vi gjorde en allt-i-ett-lösning för att slippa sätta oss i fler förhandlingar, säger Johan Einarsson.

En del av de 16 medlemmar som nu kommer att få ersättningen har slutat eller bytt fack till HRF medan andra jobbar kvar. De Transportmedlemmar som stannat, och eventuella nyanställda, kommer att avlönas enligt Transportavtalet från och med den 1 september i år, 2023. Hur många de är kan Johan Einarsson inte svara på.

– Men de är bra många fler än 16 personer. Det gäller bland annat cateringarbetare som lastar och lossar flygplan, arbetar i kylrum och de som packar tullfrivaror på pick and pack-avdelningen.

Inte lönedumpa

Parterna enades också om en lokal uppgörelse. Den innebär att alla chaufförer som arbetar med lastning och lossning av flygplan kommer att få ett tillägg på 1 675 kronor per månad. Den skrivningen finns även i HRF:s avtal.

– Bolaget ville först ta bort C-kortstillägget, men sedan ändrade de sig.

Arbetare som hoppar in tillfälligt på arbetsuppgifter inom Transports avtalsområden kommer även att få ett tillägg per timme, beroende på sysslor, på mellan 13 och 110 kronor.

– Det är för att företaget inte ska kunna lönedumpa, säger Johan Einarsson.

Finns det risk för att Gate gourmet vill riva upp frågan igen, för att införa HRF:s cateringavtal, när avtalsförhandlingarna börjar i höst?

– Nej det tror jag inte. De som vi är nog glada att vi kunnat lösa det här och vill ha lite lugn och ro nu, säger Johan Einarsson.

Han får beröm av Transports centrala flygombudsman, Anders Gustafsson:

– Om  Johan Einarsson inte haft koll på varje medlems lön och räknat och räknat på detta, så hade vi aldrig fått till den här uppgörelsen. Han har gjort ett jättejobb!

Läs tidigare artiklar

2021-03-10

Transport stämmer Gate gourmet till Arbetsdomstolen – på nytt

2021-09-08

Förhandlingar om förlikning efter Gate gourmets massuppsägning

2021-10-26

Hon sparkades efter 43 år

2021-11-04

Flygjätte betalar rekordstort skadestånd till Transport

2021-12-23

Uppsagda: ”Kanske kom företaget för billigt undan”

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Ovädershiummel över hav.

Facken har en viktig roll i miljö- och klimatarbetet

Klimatpsykologi. Lastbilsförare håller samhället på rull och ser till att vi får mat på bordet, men utsläppen av koldioxid från transporterna spär på klimateffekten. Är chaufförerna miljöbovar då? Och hur är det med flygskam? Kommer flygplatsarbetarna förlora jobben om vi flyger mindre?

Transport stämmer UPS om handdatorer

Arbetsrätt. UPS-chaufförernas handdatorer används till tidrapporteringen. Den som är utloggad får löneavdrag. Helt fel anser Transport som stämmer UPS och Biltrafikens Arbetsgivareförbund i Arbetsdomstolen.

Tommy Wreeth 2021. Foto: Justina Öster

”Vi måste vara offensiva”

Ordförandeord. Jag tänker personligen rätt ofta på förbundet och fackets framtid, och även om jag är relativt äldre enligt passet så gillar jag att fundera på framtiden och vilka val förbundet står inför och borde göra. Det jag alltid landar i är offensivt och framåt med klokskap. Den dagen man sitter nöjd och håller i bordskanten för att skydda det man har är det nog dags att logga ut och lämna över till nästa ordförande för förbundet.

”Tre truckolyckor inträffar varje dag”

Lager. Att manövrera en truck är ett precisionsarbete. Så se upp med truckutbildningar på en eller ett par dagar. Saknar du tidigare erfarenhet tar det längre tid än så, varnar Maria Themptander på Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd.

Det är oklart vad just den här Mercedesen väger. Vad vi vet är att den går på el.

Tyngre fordon med B-körkort?

Teknik och trafik. Snart kan vissa B-kortsförare få köra fordon som väger upp till 4,25 ton. Men det förutsätter att fordonen går på alternativa bränslen.

Säkerhetskontrollen på Arlanda. Foto: Justina Öster

Avarn hotas av vite på 100 000

Arbetsmiljö. Transports skyddsombud larmade Arbetsmiljöverket om brister i arbetsmiljön. Efter en inspektion riskerar bevakningsbolaget Avarn Security 100 000 kronor i vite om åtgärder inte vidtas i den nya säkerhetskontrollen på Arlanda flygplats.

Helsingborgs hamn vill säga upp två

En privat säkerhetskonsult har undersökt fyra hamnarbetares koppling till en brottsmisstänkt kollega. Nu vill bolaget säga upp två av arbetarna, något Helsingborgs Dagblad var först att berätta.

Månadens avdelning
Transports avdelning 19 i Västerås.

Facklig närvaro främst

Transport. Högt i tak och full fart – förhandlingar, möten med medlemmar, en Startpunktsutbildning och någon som är på språng ut. Det händer mycket hos avdelning 19 och det mesta handlar om aktiviteter utanför kontoret i Västerås.

Ukrainska kvinnor utbildas till lastbilsförare

Åkeri. Det är brist på mycket i krigsdrabbade Ukraina – särskilt på lastbilschaufförer. För att fylla ut tomrummet efter landets många inkallade män och hålla samhället i gång har 24 kvinnor i Kiev gått en förarutbildning för C-kort. Nu skalas utbildningen upp och fler utbildas.

På säker väg. Eleverna på Södra Vikens program går på skolan som nyligen utsetts till Sveriges bästa transportskola.

Unga om transportbranschen: Helt rätt

Utbildning. När över 1 000 transportelever svarade på hur de ser på branschen och framtiden blev det toppbetyg. Och nästan nio av tio tycker att utbildningen ger rätt kunskap.

Samtrans-åkerier bryter mot kollektivavtal

Taxi. Samtrans-chaufförer som enbart kör samhällsbetalda resor har rätt till månadslön på mellan 26073 och 27004 kronor enligt kollektivavtalet. Men så är det inte för majoriteten av de Transportarbetaren talat med.

”Risk att sjuka människor hamnar i kläm”

Sjukförsäkring. – Vi vet ju att sjukförsäkringen inte fungerade tidigare, många hamnade i kläm just för att de inte var färdigrehabiliterade. Att då återgå till det systemet verkar rätt huvudlöst. Så kommenterar Transport försäkringsombudsman Pia Edvall utredningen som föreslår skärpta regler för sjukskrivna.

Strängare regler vid sjukskrivning föreslår utredning

Sjukförsäkring. (UPPDATERAD) Skärp reglerna i sjukförsäkringen och återgå till strängare bedömningar för att få sjukpenning längre än ett halvår, föreslår en statlig utredning. En farlig tillbakagång till ”de rättsosäkra och otrygga system som gällde innan 2021”, kommenterar LO-ordförande Susanna Gideonsson.

Högertrafik

Påsk först med fartbegränsning

Trafik. Påsken är en av de stora trafikhelgerna. Och också en av de första helger med hastighetsbegränsning utanför tätorter, infört för att minska olyckorna. Transportarbetaren tittade i backspegeln för att se vad som gällde tillåten fart tidigare – en av våra mest lästa artiklar på webben de senaste åren.

Filmstjärnan Jean-Claude Van Damme gör sin klassiska ”split” mellan två Volvo-lastbilar. Screenshot reklamfim Volvo trucks.

Tio år sen Van Damme slog rekord med Volvo

Årsdag. Det är en av de mest spektakulära reklamfilmerna någonsin: Filmstjärnan Jean-Claude Van Damme gör sin klassiska ”split” mellan två Volvo-lastbilar. Nu är det tio år sen den slog rekord på Youtube.

Närbild på ett däckbyte.

Kontroller avslöjade däckbytare

Däckverkstad. Hos nära hälften av företagen fanns brister i kassaregistret eller hanteringen av den obligatoriska personalliggaren. Det visar Skatteverket omfattande extrakontroll av verkstäder i samband med däckskifte i höstas.