Sophämtning i Gamla stan, Pierre Yudego
Close
Skyddsombud och regionala skyddsombud vakar över anställdas arbetsmiljö.
Close

Svenskt Näringsliv vill avskaffa fackliga arbetsmiljöombud

Arbetsmiljö. Ersätt de regionala skyddsombuden med fler lokala skyddsombud och låt Arbetsmiljöverket sköta en oberoende rådgivning. Framför allt till småföretag. Svenskt Näringsliv går på tvärs mot den statliga utredning som vill ge fackliga arbetsmiljöombud rätt att besöka fler företag.

Socialdemokraterna, LO och Transport ger tummen upp för förslaget att fackens regionala skyddsombud ska få besöka fler företag. I dag får arbetsmiljöombuden bara komma in på bolag med minst en medlem.

Den utredning som lades fram alldeles före valet föreslår att företag som har eller brukar ha kollektivavtal ska öppna sin dörr för ombuden. Orsaken är Sveriges många småföretag, nya osäkra anställningsformer och att färre anställda går med i facket.

Skyddsombudsverksamheten har granskats i tre statliga utredningar. Det förra förslaget om utökad tillträdesrätt för regionala skyddsombud röstades ner i riksdagen av de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna. S-regeringen tillsatte i stället utredningen som presenterades i september.

Transportarbetaren har sökt S, M, SD och arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv (SN) angående utredningen. Moderaterna har inte svarat. SD har tidigare instämt i SN:s kritik mot att arbetsmiljöarbetet sker på facklig grund. Magnus Persson (SD) är nytillträdd ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott. Han säger att partiet hela tiden velat gå längre än utredningarna.

– Vi vill att regionala skyddsombud ska ha tillträde till samtliga arbetsplatser i Sverige, oavsett avtalsform eller fackligt medlemskap. Fackförbunden spelar en viktig roll när det gäller skyddsombuden. Det vi vänder oss emot är den politiska kopplingen till vem som ska bli skyddsombud.

Fritt uttryckt innebär det att kollegorna på en arbetsplats ska kunna välja vem de vill till skyddsombud, oavsett om de är sverigedemokrater, socialdemokrater eller något annat. Ingen ska uteslutas från fackligt arbete.

Ombud ska inte utses av arbetsgivaren

Svenskt Näringsliv anser att dagens skyddsombudsverksamhet har flera brister och otydligheter.

– Vi tycker att den som är mest lämpad ska utses till lokalt skyddsombud av medarbetarna, utan fackligt företräde och utan att rollen i grunden ska vara knuten till facket, säger arbetsmiljöansvariga Anna Bergsten.

S anser tvärtom att facket är garanten för att valet av skyddsombud går rätt till. Att ombuden ska utses av facket och inte arbetsgivaren.

– Det skyddsombud som backas av en facklig organisation kan känna en större trygghet i att påpeka brister i arbetsmiljön utan att riskera att hamna i klinch med arbetsgivaren.

Att Moderaterna håller med SD och SN om att fackets rätt att utse även lokala skyddsombud ska begränsas framgår av Transportarbetarens valenkät i nr 9, 2022. Men M tillägger i den: ”Vi har inget emot att skyddsombud är fackligt anslutna”.

Svenskt Näringsliv dömer ut en utökad tillträdesrätt men påpekar att den ursprungliga tanken med skyddsombudsverksamheten var god, att stötta mindre företag i arbetsmiljöarbetet. SN ogillar vad man kallar fackets dubbla roller – att värva medlemmar, lokala skyddsombud och stötta arbetsgivare i arbetsmiljöarbetet. I praktiken tar regionala skyddsombud på sig rollen som inspektörer från Arbetsmiljöverket, menar de.

– Myndighetsliknande uppgifter ska skötas av myndigheter inte av fackliga ombud som saknar medlemmar på arbetsplatsen, säger Anna Bergsten på Svenskt Näringsliv.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Marko Juvonen avdelning 17. Foto: John Antonsson

Utbildning ska minska olyckorna

Arbetsmiljö. Konflikten på Tommy Nordberghs åkeri har lett till att Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd, Tya, ser över vad de kan göra för att öka medvetenheten om riskerna vid dubbelplansekipage. Syftet är att förhindra tillbud och olyckor.

Så här tre år efteråt är den gamla konflikten om Icas mattransporter på Tommy Nordberghs åkeri överspelad och tillhör det förflutna. ”Nu jobbar vi med andra saker. Det har blivit mycket bättre, säger chauffören och skyddsombudet Kenneth Fransson.

Krisen på Tommy Nordberghs åkeri ledde framåt

Arbetsmiljö. Hösten 2019 hamnade två skyddsombud på Tommy Nordberghs åkeri i en konflikt med ­arbetsgivaren när de tog strid för säkerhet och bättre arbetsmiljö på ­bilar med dubbla lastplan. Tre år senare är bilarna fortfarande i bruk, men stämningen en helt annan.

Taxibilar vid centralstationen i Göteborg.

Är du rädd på jobbet, taxiförare?

Arbetsmiljö. En måndag i början av november ringlar sig kön av taxibilar lång vid Franks gatukök utanför Göteborgs centralstation. Transportarbetaren knackade på några rutor och frågade: Känner du dig säker när du jobbar?

Rätt sparka för borttagen hastighetsspärr

Åkeri. Chauffören tog bort hastighetsspärren och körde förra året flera gånger i över 130 kilometer i timmen med den tunga lastbilen. Nu slår Lunds tingsrätt fast att åkeriet hade rätt att avskeda mannen.

Taxibilar vid centralstationen i Göteborg.

Är du rädd på jobbet, taxiförare?

Arbetsmiljö. En måndag i början av november ringlar sig kön av taxibilar lång vid Franks gatukök utanför Göteborgs centralstation. Transportarbetaren knackade på några rutor och frågade: Känner du dig säker när du jobbar?

Mikael Bodén. Foto: Privat

Mikael ingrep när lastbil brann

Åkeri. En vanlig dag i början av november. Mikael Bodén ska lasta av lastbilen och plötsligt ser han tjock dimma. Dimman visar sig vara rök från en brinnande lastbil. Och Mikael blir dagens hjälte.

Feeder-båten MSC Amy går med upp till 630 containrar. Foto: Sven Rosell

Oro för lågkonjunktur i containerhamnen

Hamn. Förmiddagsskiftet lossar MSC Amy den här gråmulna tisdagen. Containrarna lyfts ur fartyget och placeras på dragbilar i jämn takt. Amy anlände vid elvatiden i går kväll och lossningen körde i gång direkt. Om allt rullar som det ska lyfts bortåt 35 containrar av i timmen, säger kranföraren Peter Swärdh.

Sida vid sida med Irans kvinnor

Demonstration. På fredagen samlades folk från LO-distriktet utanför Irans ambassad för att visa sitt stöd för den feministiska kampen och de mänskliga rättigheterna i landet. Saied Tagavi, fackligt aktiv i Transport, var en av talarna.

Julhandeln kickar i gång
Eddie Karlsson är Transportombud på sin arbetsplats, DHL Express i Göteborg.

Eddie mådde dåligt inför Black Friday

Terminal. Tidigare år har varit stressiga och tunga. Men i år är Eddie Karlsson på DHL Express i Göteborg inte lika orolig. Nya chefer har lyssnat på personalen och sett till att det är ordentlig bemanning och bra planering till Black Friday.

Skakigt läge för näthandeln

E-handel. Efter flera år av uppgång dalar handeln på nätet. Raketsiffrorna från pandemin är bortblåst och handlarna fruktar att försäljningen ska dala.

Så gör företagen vid arbetstoppar

Enkät. Transportarbetaren har frågat ett flertal transportföretag som levererar varor från e-handeln hur de gör vid arbetstoppar som Black Friday, Cybermåndag och julhandeln.

Målet: Bli bäst i Sverige på att värva elevmedlemmar

Facket. I början av året var Transports avdelning 17 Skövde-Borås på plats 12 när det gällde antalet elevmedlemmar inom förbundet. Sista oktober hade de avancerat till en tredje plats. Transportarbetaren ringde upp Johan Lövgren, väktare och ungdomsansvarig på avdelningen, för att fråga hur han gör när han är ute i skolorna och värvar.

”Man får bättre koll på vad som händer runt lastbilen”

Åkeri. – Var ska man ha kaffemuggen? Det får de lägga till, men bilen kan säkert funka riktigt bra inne i stan. Det är mycket glas och när man sitter i mitten får man bättre koll på vad som händer runt omkring, säger Niklas Jussila och Ove Mattson som provsitter i hytten.

Ny ellastbil för distribution på väg

Åkeri. Kompakt, med lågt insteg och förarplatsen centrerad i hytten. Mitt i värsta snöyran visade företaget Volta trucks upp sin nya ellastbil, framtagen speciellt för distribution i stadstrafik. Planen är att den ska rulla ut på svenska marknaden andra kvartalet 2023.

Hallå där!
David Ericsson, årets Ivar Lo-pristagare 2023. Foto: Patrik Pettersson

David Ericsson

…lastbilschaufför, författare och krönikör i Transportarbetaren, som tilldelas fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris 2023 på 125 000 kronor.

Taxi Härnösand backar efter kritik mot aggressivt mejl till förare

Taxi. De anställda på Taxi Härnösand uppmanades i ett mejl från arbetsgivaren att kämpa för att bli ”svensk på riktigt” och förbjöds att prata med varandra på sitt modersmål inne på taxistationen. Efter Transports kritik backade arbetsgivaren och bad de anställda om ursäkt.

Brist på flygtekniker

Flyg. Lastbilschaufförer och taxiförare var först ut. Nu slår också flygbranschen larm om att fler flygtekniker, flygmekaniker och plåtslagare behöver rekryteras och utbildas för att plan och helikoptrar ska kunna lyfta framöver. Störst är bristen på plåtslagare.