Svinesundsbron. Foto: Pernilla Ahlsén
Close
Svinesundsbron.
Close
Vägsträckan

Historiskt viktig väg i väst

E6 Svinesund–Uddevalla. Hundra år efter unionsupplösningen invigdes den nya bron över Svinesund. Tullstationen på svenska sidan visar att bron från Norge i dag utgör EU:s yttre gräns. Någon passkontroll finns inte men yrkesförare måste anmäla gods som förs in.

Trafiken är tung. En kväll i juni rullar långtradare i rad över bron, åt båda hållen – norska Haldens kommune, svenska Strömstads kommun.

E6:an är pulsådern i Norges vägnät och ut mot Europa. Från start i Narvik i norr till svenska gränsen löper stamvägen nära 260 mil. Före andra världskriget var det färjetrafik över sundet mellan de båda länderna. Efter kriget öppnades förbindelsen med den bro som i dag heter Gamla Svinesundsbron. På den får inte längre tunga lastbilar köra.

Alla papper i ordning. Lastbilschauffören Brian Andreasen har just varit inne på tullkontoret i Svinesund och ska köra vidare mot Malmö under kvällen. Foto: Pernilla Ahlsén
Alla papper i ordning. Lastbilschauffören Brian Andreasen har just varit inne på tullkontoret i Svinesund och ska köra vidare mot Malmö under kvällen. Foto: Pernilla Ahlsén

På parkeringen längs motorvägen ett par hundra meter in i Sverige är det däremot fullt med lastbilar. Många norsk- eller svenskregistrerade, men också många med polska och östeuropeiska länders registreringsskyltar.

På väg in till tullkontoret står en liten klunga med män utanför sina bilar. ”En dansk, en österrikare och två svenskar” förklarar en av dem.

– Ibland kan man få stå i flera timmar och vänta på sina papper, det vore trevligt om det gick att få lite kaffe här, säger Brian Andreasen.

”För lite kontroller”

Annars har Brian inte mycket att klaga på. Efter tullen ska han köra vidare, med maskindelar till Malmö. Själv bor han i Höganäs men arbetar på ett danskt åkeri.

– Det är oftast okej ute på vägarna, men för lite kontroller. Det borde vara mer kontroll av hur man följer reglerna för lastsäkring och kör- och vilotider, säger Brian Andreasen.

Han tycker att de nya EU-reglerna, som infördes förra året, är bra. Fast att det riskerar att bara bli teori om inte efterlevnaden följs upp genom kontroller. Men med den egna arbetsgivaren är det inga problem, enligt Brian:

– Det är ett bra åkeri, och som chaufför gäller det att följa reglerna. Annars blir det foten.

Strömstads gästhamn är belägen mitt i centrum av staden och har plats för cirka 300 båtar runt bryggor och kajer. Foto: Pernilla Ahlsén
Strömstads gästhamn är belägen mitt i centrum av staden och har plats för cirka 300 båtar runt bryggor och kajer. Foto: Pernilla Ahlsén

Gränshandel

Gränshandeln är av tradition omfattande. I Norge bor närmare två miljoner människor inom en 15-milsradie från bron. Handeln i Sverige ökade kraftigt under 2000-talets två första årtionden. Bättre vägar och nya köpcentrum är förklaringar, liksom att mer varor och tjänster lockar. Det är inte längre bara billigare kött, godis och alkohol utan också restaurangbesök och hotellövernattningar i Sverige.

Sedan kom covidpandemin. Åren innan hade Strömstad högst handelsindex i hela landet; kommunen med 13 000 invånare hade ett index motsvarade 130 000 invånare. Men covid stoppade bokstavligen trafiken från Norge.

På gång. Återhämtningen efter pandemin har gått fort. Sveriges största gränshandelsområde, Nordby, kan åter locka med lägre priser än i Norge på allt från mat till möbler. Foto: Lilly Hallberg
På gång. Återhämtningen efter pandemin har gått fort. Sveriges största gränshandelsområde, Nordby, kan åter locka med lägre priser än i Norge på allt från mat till möbler. Foto: Lilly Hallberg

Återhämtningen har gått snabbt. Vid marknadsområdena som låg öde för ett par år sedan är det åter full fart. Ett norskt par har parkerat utanför Nordby shoppingcenter.

– Det är min kone som vill komma hit, hon tycker att det är bättre shopping här. Vi ska titta efter sportprodukter i dag, säger en man från Halden i Norge.

Nordby är det största gränshandelsområdet i Sverige, men plats för 4 700 bilar på parkeringen. Handelsområdet etablerades i början av 1980-talet men utbyggnaden var möjlig först sedan E6:an drogs om, ett par kilometer österut, för att det inte skulle bli kaos och köer i det lilla samhället.

Birgitta Cronqvist på taxistationen i Strömstad. Foto: Pernilla Ahlsén
Birgitta Cronqvist på taxistationen i Strömstad. Foto: Pernilla Ahlsén

Vackert

– Nej, jag har inte blivit blind för skönheten. Jag tycker fortfarande att det är så fint att köra in i staden och se inloppet, säger taxichauffören Birgitta Cronqvist i Strömstad.

Hon kör för Taxi Strömstad, vars bilar är stripade med en stor räka. Birgitta, 65 år, kör numera huvudsakligen kvällar och är egentligen nybliven ålderspensionär. Men bolaget behöver förare och flera äldre kollegor jobbar vidare. För Birgittas del är det bra med kvällsjobb då hon dagtid är ”vovveledig” med två schäfervalpar, som sambon ser till när hon arbetar.

Till största delen går taxibolagets bilar i upphandlad trafik, som skolskjutsar och färdtjänst. Från midsommar till skolstart har Taxi Strömstad öppet dygnet runt. Då är det många körningar av turister.

Birgitta Cronqvist trivs med arbetet. Hon är undersköterska och arbetade tidigare inom vården men tog taxikort för 25 år sedan, lockad av en väninna vars man drev en taxirörelse. Och på den vägen är det, i dag kombinerat med fyra pass i månaden som sköterska på ett boende.

Mat i världsarvet. En familj från regionen Loire i nordvästra Frankrike har parkerat sin husbil på rastplatsen i Tanum. Foto: Pernilla Ahlsén
Mat i världsarvet. En familj från regionen Loire i nordvästra Frankrike har parkerat sin husbil på rastplatsen i Tanum. Foto: Pernilla Ahlsén

Världsarv

På Tanums släta berghällar har människor ristat tusentals figurer under bronsåldern, 1700–500 före Kristus. Hällristningsområdet är sedan 1994 ett Världsarv, upptaget på Unescos lista som ”bronsålderskonst av högsta kvalitet” och ”ett unikt vittnesbörd om livet” under perioden.

Längs motorvägen finns avfarter till rastplats med en öppen byggnad, för tydlig information med kartor och toaletter (fräscha!). Från höjden är det möjligt att se ut över landskapet, med ristningarna utmärkta på kartan. Bryggor leder vidare ut från rastplatsen.

Astro arbetar på macken. Det är många nybakade studenter inne i butiken en junidag. Foto: Pernilla Ahlsén
Astro arbetar på macken. Det är många nybakade studenter inne i butiken en junidag. Foto: Pernilla Ahlsén

– Man träffar mycket folk, det är ett socialt och varierat arbete, säger Astro.

Han arbetar sedan 14 år på OKQ8:s bensinstation i Uddevalla. Den dag Transportarbetaren hälsar på är klientelet knappast typiskt. Det är andra veckan i juni och studenttider. Inne i butiken har flera kunder studentmössor och champagnevåta kläder, utanför står bilar med björkkvastar och blågula band.

Bron över Uddevallafjorden har kommit att bli en symbol för staden. Och kortat E6:an med över en mil! Foto: Pernilla Ahlsén
Bron över Uddevallafjorden har kommit att bli en symbol för staden. Och kortat E6:an med över en mil! Foto: Pernilla Ahlsén

Astro är medlem i Transport sedan många år och tycker att det är bra, men skulle gärna se att folk från facket kom till arbetsplatsen på besök: ”De på avdelningen har ju nära, bara nedför berget.”

Invigdes 2000

Vår sträcka slutar med Uddevallabron, som kortade E6 med över en mil. Motorvägsbron över fjorden mellan Sunningen och Sund invigdes år 2000. Det gör den till Sveriges näst längsta motorvägsbro, näst efter Öresundsbron vars del i Sverige är cirka 5 000 meter.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

okq8 foto: John Antonsson

Nya löner på OKQ8

Bensinstation. Transport och Fremia har kommit överens om nya löner för anställda på OKQ8-mackar i riksavtalet för bilvårdsanläggningar.

Hej! Är du nöjd med ditt nya avtal?

Åkeri & mackar. Transport förhandlar 26 olika kollektivavtal. Förbundets tidning åkte ut och träffade några av dem vars kollektivavtal är klara för kommande två år – anställda på mackar och chaufförer.

Högakustenbron, Sveriges svar på Golden Gate – och nästan lika lång. Hängbron över Ångermanälven, nära mynningen, öppnade 1997 och kortar E4:ans sträckning med nära en mil. Foto: John Antonsson

Sverige är rikt på broar

Förbindelser. Broar binder samman land, förkortar vägen och gör det möjligt att gå eller cykla under stora trafikleder. De riktiga långsträckarna tjänar också ofta som symboler för sin hemtrakt. Och Sverige är rikt på broar.

Månadens medlem
Niclas trivs på Gotland. ”Jag kommer nog aldrig flytta härifrån. Vill jag ha storstadspuls kan jag åka till Visby. Men där jag bor är det väldigt lugnt. Jag gillar det. Jag jagar mycket och trivs med att vara ute på landet.” Foto: Pernilla Ahlsén

Niclas brinner för bra arbetsmiljö

Bevakning. Efter 30 år i bevakningsbranschen, varav de senaste 11 på Gotland, kan Niclas Fagerberg jobbet utan och innan. I jakt på en ny utmaning blev han skyddsombud. Nu brinner han för att kollegorna ska ha en bra arbetsmiljö och rättvisa arbetsvillkor.

Kultur
”Ekonomi är inte så svårt som vissa vill få oss att tro, man kommer väldigt långt med lite sunt bondförnuft”, säger Elinor Odeberg.

Våga tycka till om ekonomi

Ekonomi. I boken Dyrtider går Elinor Odeberg till attack mot Riksbankens oberoende och slår ett slag för att vanligt folk ska våga tycka till om ekonomisk politik.

Sirin Celik presenterade sin fallstudie vid slutkonferensen i Rom den 7 juli.

Gig inte upp!

Plattformsarbete. Vägen är förberedd för en arbetsmarknad där gigjobb blir norm. Det menar Transports utredare Sirin Celik, som deltagit i ett EU-projekt om möjligheter och svårigheter att skapa anständiga villkor för dem som arbetar för plattformsföretag.

Osund konkurrens?
Övervakad rastplats i Jönköping.

Det skulle bli lika lön – blev 32 avgifter

Åkeri. Mer än ett år har gått sedan EU-reglerna som skulle sätta stopp för lönedumpning på vägarna infördes. Facit: 32 sanktionsavgifter för transportföretag som saknat utstationeringspapper och facket saknar alltjämt verktyg att granska företagen som kör tillfälligt i landet.

Tina Thorsell, samhällspolitisk chef på Transportföretagen. Foto: Albin Händig

”Det behövs fler vägkontroller”

Åkeri. Transportföretagens samhällspolitiska chef Tina Thorsell tycker att det är bra att reglerna från mobilitetspaketet finns på plats, men med nya regler är det en massa barnsjukdomar och ett regelverk som tolkas olika över hela Europa.

Kultur
Collage filmtips

Strejk och kamp – på film

Filmtips. Sveriges arbetsmarknad är nära nog ”bäst” i världen på att inte ha strejker eller konflikter. Det mesta löser sig i förhandlingsrummen. Här är några filmtips om strejk och facklig kamp.

Sommartips 2023
Västernäventyr på småländska. High Chaparall i Kulltorp är förebild för många parker med västerntema. Foto: High Chaparall

Krutrök, karuseller och karameller

Nöjesparker. Klassiker som Liseberg och Skara sommarland. Vilda djur. Sagoteman som i Astrid Lindgrens värld eller Tomteland. Vilda västern-äventyr eller vikingatid för alla åldrar. Landet är fullt av nöjesparker. Här är en lista från norr till söder, 23 ställen sommaren -23. Med aktuella priser så att kostnaden inte behöver bli en humörsänkare redan i entrén.

Kongress 2022
Mammografi erbjuds i dag till alla kvinnor mellan 40 och 74 år av sjukvården i landets samtliga regioner. Foto: Shutterstock

Så gick det med kraven på cancerkoll och fria mensskydd

Motionerat. På Transports kongress antogs två motioner som berörde och väckte diskussion: Att förbundet ska verka för rätt till mammografi, cellprovtagning och prostataundersökning på betald arbetstid. Och att arbeta för fria mensskydd i alla sammanhang.

Mänsklig rättighet med fri tillgång? Ja, enligt kongressbeslut ska Transport verka för gratis mensskydd i alla sammanhang. Foto: Justina Öster

”Om det var en mansfråga hade det redan varit tillämpat”

Mensskydd. Transport ska verka för fria mensskydd till alla som behöver det. Det beslutades på kongressen i augusti 2022. Men när Transportarbetaren ringer runt till avdelningarna ett drygt halvår efter kongressen har ingen tagit tag i frågan.

Solweig Hagselius, Hallands Hamnar, och Marie Lundin, Pohjanen & Strö Transport.

Hamnen och åkeriet som redan infört gratis mensskydd

Arbetsmiljö. Hallands Hamnar och det Piteåbaserade åkeriet Pohjanen & Ström Transport har redan infört gratis mensskydd på sina damtoaletter. Företagens respektive HR-chefer, Solweig Hagselius och Marie Lundin, ser bara fördelar.

Cancerpatienters överlevnad är en fråga om socialgrupp. En förklaring är olika mönster när det gäller att komma till undersökningar vid kallelse, som till mammografi och screening för gyncancer. Foto: Shuttersstock

Ojämlikhet kostar tusentals liv

Hälsoklyftor. Klass påverkar hälsa, livslängd och risk att dö i cancer. Och skillnaderna har ökat på senare år. En förklaring är olikheter när det gäller att delta i olika screeningprogram och att söka vård i tid, visar en stor studie Cancerfonden låtit göra.