Pelle Filipsson framför sin arbetsplats: den tidigare industribyggnaden Strykjärnet, mitt i Motala ström, där Arbetets museum är inrymt sedan 1991.
Close
Pelle Filipsson framför sin arbetsplats: den tidigare industribyggnaden Strykjärnet, mitt i Motala ström, där Arbetets museum är inrymt sedan 1991.
Close
Kultur

De körde med order från Nazityskland

Krig & moral. Vinterkylan, den brända skogen efter slagen, stridsplanen och frågan vem man egentligen kör för – chaufförerna i den svenska lastbilskonvojen dras ned mot undergången. Pelle Filipssons roman Vägriddare bygger på faktiska händelser 1942 i fortsättningskrigets Finland.

Omslag till boken "Vägriddare"
Vägriddare är utgiven på Lava förlag 2023.

Strålkastarljuset hamnar på en gång på de stora, omvälvande händelserna under andra världskriget och på livet hos ett par lastbilschaufförer från Norrköping. Författaren närmar sig sina fiktiva förare Arvid Lindkvist och Pettersson med respekt. Deras upplevelser kan sägas smälta samman och gestalta 300 svenska lastbilschaufförers upplevelser i norra Finland under kriget.

Huvuddragen i Vägriddare, liksom många detaljer, är baserade på verkliga händelser.

– Jag är intresserad av moraliskt omöjliga dilemman. Just det här handlar om svenska, civila lastbilschaufförer som utförde körningar som bröt mot neutraliteten, säger författaren Pelle Filipsson, till vardags intendent på Arbetets museum i Norrköping.

Han understryker att det inte är meningen att döma någon, tvärtom: Åkeribranschen höll på att knäckas under krigsåren, ransoneringen av drivmedel var hård. Bokens unge chaufför Arvid lever med oron att inte kunna försörja sin lilla familj. Men i juletid 1941 får Petterssons Åkeri AB ett stort och lönsamt uppdrag; köra baracker till det krigsdrabbade grannlandet.

– Uppdraget var hemligt naturligtvis men det fanns en stor sympati för Finland och åren innan hade det genomförts åtskilliga humanitära uppdrag. Jag tänker att chaufförerna själva fyllde i luckorna utifrån det lilla man visste, säger Pelle Filipsson.

– När man väl kommer dit börjar det svida. Men till saken hör att även när man såg sanningen fortsatte alla att köra. Det är där man börjar fundera. Handlade det bara om pengar? Eller att man ingått ett avtal, att det var ens plikt att fortsätta?

– Just den här berättelsen är inte välkänd sedan tidigare, varken i Sverige eller Finland.

Pelle Filipssons första roman Den vackraste gåvan gavs ut på Optimal förlag 2010.
Pelle Filipssons första roman Den vackraste gåvan gavs ut på Optimal förlag 2010.

Själv kom Pelle Filipsson i kontakt med den genom en kortare artikel i en historietidskrift. Det väckte frågor, också om hur han själv skulle agerat i en liknande situation. Han har tidigare skrivit en bok om ofrivilligt föräldraskap, Den vackraste gåvan, som fick mycket uppmärksamhet. Också här handlar det om livsavgörande frågor omöjliga att enkelt besvara.

Texten om väggriddarna påbörjades redan för ett tiotal år sedan men hamnade i en låda. Pelle Filipsson hade fullt upp med att vara med och bygga upp Norrköpings kulturkvarter Hallarna. Sedan några år är han arbetslivsintendent för finansieringsfrågor på museet inrymt i Strykjärnet, den karaktäristiska byggnaden i hjärtat av industrilandskapet.

– Ju äldre man blir desto mer organisatör blir man…, säger Pelle, som är utbildad elektriker men länge jobbat med pedagogik, liksom med musik och bland annat har ett eget skivbolag.

– Så jag är ingen kulturnisse från början.

Hans pappa älskade bilar, farfadern arbetade på Vägverket ”hela livet” och en farbror var i sopsvängen under alla yrkesverksamma år.

Anfallskriget mot Ukraina fick Pelle att slutföra bokprojektet om de svenska lastbilschaufförernas uppdrag i Finland.

– Man såg i Ukraina så tydligt hur viktigt det är med att få fram transporter, och en tanke med texten är ju också att visa på en bransch som så ofta är dold.

Viktiga inspirationskällor för honom har varit Eric Björklunds böcker, bland annat Kvarkentrafiken och Petsamotrafiken.

I de källor Pelle Filipsson tagit del av märks tystnaden:

– Gubbarna som var med ville inte prata om det som varit. Hos några märker man att det är ett slags urval det som sagts. Många led säkert rejält av posttraumatiskt stressyndrom.

När Pelle i höstas höll föreläsning kom en äldre dam fram och berättade att hennes pappa varit med om körningarna.

– Nu förstod hon mer vad han varit med om. Själv talade han aldrig om det.

Den mörka skildringen från kriget rymmer också både ögonblick av skönhet, som soluppgång i vinterland, och humor i möten mellan människor. Och Pelle Filipsson har varit noga med att förankra skeden i faktiska förhållanden, som nattliga transporter under sken av månen i rätt fas.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Sven Abrahamsson:
    17 juni, 2024

    Tysktrafiken av Eric Björklund beskriver detta. Även spelet bakom hur ASG fick uppdraget.

Lästips:

Midsommarfirande Foto:Shutterstock

Så mycket tjänar du på att jobba i midsommar

Lön. Många är lediga i midsommarhelgen. Men vissa måste tyvärr jobba även då. Som plåster på såren ger det extra betalt. Mer för vissa, mindre för andra.

Vi behöver en ny kontrollmyndighet för yrkestrafiken

Debatt. Under 2022 infördes flera nya bestämmelser gemensamt inom EU, det så kallade mobilitetspaketet. Bestämmelserna skulle ge bättre arbetsvillkor för yrkesförare, mer rättvis konkurrens mellan transportföretag och ökad trafiksäkerhet i den europeiska transportsektorn.

Affisch för filmen Operation "ilexpress" som hade premiär 1952.

Lastbilarna som besegrade nazisterna – nu är det 80 år sen ”Red ball express”

Årsdagar. Efter landstigningen i Frankrike fick de allierade problem med att få mat och ammunition till sina soldater. Man hade bombat sönder järnvägar och hamnar. En jättesatsning på en dygnet-runt-rutt med lastbilar blev räddningen. Den döptes till ”Red ball express”.

Hallå där!

Magnus Falk

…Transports EU-expert. Inför EU-valet uttryckte du oro för att maktbalansen skulle skifta i parlamentet. Hur blir det nu?

Månadens medlem
Vi möter Anamaria en ledig dag på ett café i Orminge centrum, nära hennes lägenhet.

Anamaria är med i Svenska Truckers

Åkeri. Anamaria Lara Sjögren har jobbat i åkeribranschen sedan hon tog studenten. Hon har just skrivit på för ytterligare två nya säsonger av Svenska Truckers. – Jag kollar inte själv längre, kan inte se mig själv på tv, säger hon.

Hallå där!
Anders Palmqvist från Transport avd 12 tar ekomot LOs Kulturpris från Susanna Gideonsson, avgående LO-ordförande. Foto: Lars Forsstedt

Anders Palmqvist

… på Transports Malmöavdelning 12 som på LO:s kongress fick ta emot ett av årets kulturpris för arbetet med arbetsplatsbibliotek och boklådor på medlemmarnas arbetsplatser. Hur var det?

Hallå där!

Helena Wahlberg

…ADR-chaufför från Hallsberg som kör farligt gods i hela landet. Du brinner för att få till fler och bättre rastplatser för lastbilar. Varför är det så viktigt?

ArbetsLIV
Många lastbilschaufförer säger: Jag vet aldrig när jag kommer hem och så var det för mig också tidigare. Fast på ett litet åkeri var det inga problem med barnen, åkaren hade själv småbarn, säger Fredrik Lindby.

Fredrik vill vara chaufför OCH pappa

Livspusslet. – Kan inte kärringen hämta barnen? Det är den vanligaste frågan distributionsföraren Fredrik Lindby fått på sina lastbilsjobb. Han vill gärna veta när han kommer hem på kvällarna och inte missa barnens uppväxt.

Månadens medlem
Ulf Sundqvist tar gärna med sig systemkameran ut på promenad. ”Skapandet är roligt, att man ser mönster i omgivningen. De dyker upp för en”, säger han.

”Skyddsombud är roligaste uppdraget”

Bensinstation. Skövdesonen Ulf Sundqvist utbildade sig till bilmekaniker. Men lumpen förde honom till Stockholm, där han träffade sin Ann och fick jobb på bensinmack. Därifrån var klivet inte långt till Transport – och mormors bransch. Hon drev åkeri och fostrade sju barn.

Kultur
Fredrik ”Doktor lagom” Nyström är läkare i endokrinologi och professor i internmedicin vid Linköpings universitetssjukhus med över 30 års erfarenhet av att behandla patienter med viktproblem.

”Doktor lagom”: Träna aldrig mer än du behöver

Hälsa. Undvik att träna hårt, hoppa över frukosten och ta gärna ett glas rödvin till din sena middag. Det är några av råden som professorn och överläkaren Fredrik Nyström ger i sin pocketaktuella bok Radikalt lagom.

Månadens klubb
Fem sjättedelar av klubbstyrelsen, med ombudsman Annica Collstam i mitten. Från vänster: Daniel Norén, Adam Abdelraouf, Tobias Persson, Leon Antypas och Christer Svensson. (Saknas på bilden gör klubbens sekreterare Nor Zouaiter.)

Vägen framåt – dialog, inte krig

Lager. Det har varit på gång länge. Nu har nybildade klubben på Cevas lager i Brunna, norr om Stockholm, haft sitt första årsmöte. Att förbättra genom att själva organisera är en grundtanke på terminalen där Zalandos varor packas.

Hallå där!

Anna Almqvist

…LO-ekonom och författare till rapporten Makt­eliten. Den visar att eliten i storföretagen tjänar 73 gånger så mycket som en lastbilschaufför.

Månadens medlem
”Jag är en social person”, säger Heba Hammoush som gärna tar sig en pratstund med sina kunder när tillfälle ges. Foto: Sven Rosell

Heba vill inspirera andra kvinnor

Miljöarbetare. Som barn drömde Heba Hammoush om att få köra lastbil när hon blev vuxen. När hon tagit sig till Sverige blev hon den första kvinnan från Mellanöstern som utbildade sig till lastbilschaufför.

Hallå där!

Sofie Vianden

... Du kör ägg ihop med en kvinnlig kollega och bad i Facebookgruppen Queen of the road om tips på en skoj-dekal (liknande registreringsskylt) som du och kollegan kan pryda framrutan i lastbilen med. Vad blev det för text?