Close
LO-fack bjuder på hamburgare, fackligt snack och information utanför Holmen Iggesunds bruk.
Close

”Tillsammans är vi starkare”

Facklig info. Hamburgarna fräser på gasolgrillen utanför Iggesunds bruk i Hälsingland. Transport, Pappers, GS och LO bjuder gemensamt in sina medlemmar till lunch och facklig information. Flera väntar på att en omtalad Gladiator-vinnare från hamnen ska dyka upp.

Gladiatorvinnare och hamnarbetare, Linda Gröning. Foto: Justina Öster
Gladiatorvinnare och hamnarbetare, Linda Gröning. Foto: Justina Öster

– Men det var för 21 år sen jag vann, säger hamnarbetaren Linda Gröning och skrattar. Du kan ta bort några år!

Musklerna finns kvar. Hon stryker ketchup på sin hamburgare tillsammans med kollegorna Anders Westberg och Josef Pettersson från Skärnäs hamn, några stenkast bort.

– Jättebra att de kommer hit, tycker Lotta Gröning. Jag fick reda på det för länge sen men så hade vi en båt med virke och trävaror inne, fast nu fick vi en lucka.

Är det något du vill att facket ska göra, som Transport inte gör i dag?

– Jag är skyddsombud och de stöttar oss i allt. Det har heller aldrig varit några problem med chefer i våra hamnar. Men jag har hört att det varit mycket tjafs i andra. Vi har bara lite småtjafs, som vi reder ut.

Hamnarbetarna Anders Westberg och Linda Gröning. Foto: Justina Öster
Hamnarbetarna Anders Westberg och Linda Gröning. Foto: Justina Öster

– Ni sköter er bra, en gång till med hamburgare så, säger Linda och ler mot Jimmy Åsberg.

Han är ordförande i Transports hamnavdelning 1 (Norrland/Mellansverige) och på plats utanför bruket tillsammans med ombudsman Christina Mattisson, regionala skyddsombudet Johnny Wiklund och ordförande Mikael Humlin från Transports Hälsinglandsavdelning 18.

Hungriga hamnarbetare

Det var Mikael, ”Humlan”,  Humlin som på en facklig frukost med de lokala LO–facken kläckte idén om att göra en gemensam satsning,

dagen efter nationaldagen.

Uppsökeri och kampdagar, aktiviteterna har haft olika namn. Men för facken handlar det om att ge sig ut och träffa arbetare, svara på frågor, skapa fackligt engagemang och värva nya medlemmar. Platsen vid Holmen Iggesunds bruk valdes för att fånga upp olika yrkesgrupper som jobbar på eller i anslutning till bruket – stuveriarbetare, timmerbilschaufförer, väktare, renhållare och industriarbetare.

– Ju mer vi kan samarbeta, desto bättre. Det är vår styrka inom fackföreningsrörelsen och vi tycker att vi behöver bli bättre på det, säger Johan Viklund och Anna Fridh från Pappers avdelning 2. Anna jobbade som väktare i 15 år och var tidigare organiserad i Transport.

Hamnarbetare från Skärnäs hamn.
Hamnarbetare från Skärnäs hamn. Foto: Justina Öster

Solen gassar från en klarblå himmel men vinden biter. Stora och små fordon från olika entreprenörer kör i strid ström till och från bruket, där kartonger numera tillverkas.

Ni tror inte att ni skrämmer bort folk när ni är så många?

– Nej, de kommer nog. Jobbar man inom hamn är man alltid hungrig, ha ha. Men de kan ha lite svårt att komma ifrån när båtarna kommer, säger hamnordförande Jimmy Åsberg.

Johan Viklund från Pappers är inte helt nöjd med att hans medlemmar sitter ”inlåsta bakom grindarna”. Behöver de träffa sina medlemmar brukar de gå in på bruket och prata. Pappersarbetarna är samlade på en och samma arbetsplats och organisationsgraden ligger kring 95 procent. Något att drömma om för Transport, där majoriteten av medlemmarna är utspridda på mindre företag ute i landet.

”Vi hör ihop”

Jenny Nykvist med kollegor kollar in infomaterialet. Foto: Justina Öster
Jenny Nykvist med kollegor kollar in infomaterialet. Foto: Justina Öster

Mikael Andersson är ordförande i LO-facken Norra Hälsingland och delar ut vattenflaskor med organisationens logotype. Han ser dagen som ett sätt att ”visa att vi hör ihop”.

– Det har varit så spretigt. Alla vet inte vad LO är, men vi är länken mellan alla 14 arbetarfack. Inför nästa val behöver vi koppla samman alla LO-förbund. Ju fler som är med i ett fackförbund desto starkare är vi, säger han.

Stuveriarbetare Josef Pettersson. Foto: Justina Öster
Stuveriarbetare Josef Pettersson. Foto: Justina Öster

Stuveriarbetaren Josef Petterson är ”vrålhungrig” och ber om en hamburgare till. Han tycker att det nya, nyss tecknade hamnarbetaravtalet är en ”bra deal” och är nöjd med lönehöjningen.

– Jag trodde den skulle bli mindre. Alla är så försiktiga med utgifter nu. Arbetsgivarna kan ju skylla på krig och allt möjligt.

Fler kollegor sluter upp kring serveringsbord med saft och kaffe, rostad lök, senap och ketchup, uppställda skuggande tält med information om medlemskap, försäkringar, pennor, godis,  nyckelband. Som på en mässa eller kongress.

David Sving, Reidar Eriksson och Patrik Norberg kommer gående. Trevligt, tycker de och tar med sig en burgare till en jobbarkompis som inte kunde komma ifrån.

”Räknar med svinn”

Väktaren Per Svedberg vill höja yrkets status.  Foto: Justina Öster
Väktaren Per Svedberg vill höja yrkets status.  Foto: Justina Öster

Väktaren och skyddsombudet Per Svedberg dyker upp för en pratstund med regionala skyddsombudet Johnny Wiklund. Per jobbar inte på bruket utan ronderar per bil i närmaste stad, centrala Hudiksvall. Han utbildar också nya väktare om arbetsmiljö inom Bya (Bevakningsbranschens yrkes- och arbetsmiljönämnd), som drivs av arbetsgivare och fack.

– Organisationsgraden är inte så hög inom bevakning, men blir vi fler medlemmar får vi resurser att ta fler såna här grepp som dagens. För oss är det största bekymret att få en helhet. Alla jobbar så utspritt, så det är svårt att få alla att känna att de är en del av en gemenskap. På Bya brukar jag säga: Ni måste gå med. Med låg anslutning kan arbetsgivaren säga: Vi gör som vi vill.

Per Svedberg är nyfiken på närmare detaljer om varför förhandlingarna om nytt bevakningsavtal strandat. Årets fokus är ”pengar, pengar, pengar”, men Per Svedberg efterlyser också fler insatser för att stärka och ge bevakningsyrken högre status.

Han brukar handleda färska väktare under praktiken, ”pytten” (i kurs B 1), men tycker att handledningen är på tok för kort. Handledaren borde vara med under hela praktiken, anser han.

– Som det är nu kan en väktare få åka ensam på sitt första larm. Lastbilschaufförer får extra betalt om de handleder nya förare. Det borde vi också få inskrivet i vårt avtal.

Per Svedberg vill även se insatser för att behålla väktare i yrket. Nu kalkylerar bolagen med kostsamt personalsvinn, menar han, som gärna skulle se ålderstillägg i avtalet.

Vad är en lämplig lönehöjning?

– Sex procents höjning vid ett ett-årigt avtal och nio procent med ett två-årigt. Ob-tillägget borde också ses över. Om vi jämför med Pappers så har de ungefär 200 procents påslag vid storhelg. Det är väldigt bra. Vi får 70 kronor mer i timmen och det hänger ihop med att företagen inte är så noga med att det slutar folk.

– Men vill man ha väktare som gör ett bra jobb så måste man behandla dem som människor. Våra chefer har nu börjat förstå att de behöver ge oss feedback. Själv är jag mycket stolt över mitt yrke och chefen har sagt: Det är trevligt med dig för du är proaktiv.

Med det menar Per Svedberg att han oftast pratar stökiga personer till rätta. Batong bär han aldrig.

– Mitt bästa verktyg är truten.

Inget engångsbelopp

Sopgubbarna Mikael Engberg och Jannis Stefanakis. Foto: Justina Öster
Sopgubbarna Mikael Engberg och Jannis Stefanakis. Foto: Justina Öster

Steve Björklind från GS-facket tycker att LO-facken samarbetade mer förr. Nu har arbetet blivit mer och mer individualiserat, fast det är genom samverkan man utvecklas, betonar han.

Sopgubbarna Mikael Engberg och Jannis Stefanakis från Prezero parkerar bilen strax intill platsen. Bra att facket är här, tycker de. I stort sett är de nöjda med det nya miljöarbetaravtalet, men de ska snart träffa lokalombudsman Christina Mattisson för att gå igenom det. Fast Jannis hade varit beredd att strejka för en engångssumma på ett antal tusenlappar, som kompensation för att förra avtalet sköts fram på grund av pandemin.

– Det hade varit bättre inför semestern, säger Janis.

– Mer pengar att röra sig med, fyller Mikael i som började jobba med renhållning i maj i år.

Innan dess körde han traktor och flisbil, men han trivs på sitt nya jobb.

Regionala skyddsombudet Johnny Wiklund och timmerbilsföraren Christer Lundin. Foto: Justina Öster
Regionala skyddsombudet Johnny Wiklund och timmerbilsföraren Christer Lundin. Foto: Justina Öster

”Lortigaste bruket”

Timmerbilsföraren Christer Lundin har just lossat timmer i hamnen. Han kör hit flera gånger om dagen eller i alla fall flera gånger i veckan. Han är upprörd över brukets dåliga skyltning och att chaufförerna får vada genom spån, träbitar och skräp när de mäter in timret.

– Det här är det lortigaste bruket efter hela kusten fast de tjänar pengar som fan. Nu är det torrt på marken men när det är blött är det rena lervällingen, säger han som annars bara har gott att säga om med sin åkare, som låter chaufförerna sköta sig själva.

Regionala skyddsombudet Johnny Wiklund, som själv kört lastbil, lyssnar och säger att han kan kontakta Pappers och göra ett besök framöver. Att Transport kan påverka, även när det gäller förarnas lossnings- och lastningsplatser hos kunder. Att det också är en del av chaufförernas arbetsmiljö, som arbetsgivaren ansvarar för.

– Ska man vara lite självkritisk så är det synd att Christer varit medlem i över 30 år och ändå inte tänkt på att komma till oss. Problemet är ju, som han sa, att han glömmer bort det igen när han kör härifrån, säger Johnny Wiklund.

Hamnarbetare Jonas Pettersson. Foto: Justina Öster
Hamnarbetare Jonas Pettersson. Foto: Justina Öster

Starta klubb

Hamnarbetarna Jenny Nykvist, Mats Sjöqvist, Jonas Pettersson och Alexander Larsson ansluter. De har nyligen haft ett infomöte

med hamnavdelningen och fått svar på frågor kring bland annat arbetsmiljö, möten och hur man startar en klubb.

Ska ni dra i gång en fackklubb?

Jonas Pettersson med långt yvigt skägg som far i vinden drar ut lite på svaret.

– Jag vet inte, många av oss är fackligt engagerade, men det finns ingen som riktigt vill ta tag i det.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

”Nu tänker jag mig för mer när jag tar bilen och gör fler ärenden på samma tur”, säger Lars Erik Kvick.

”Vi har bytt ut pellets mot bergvärme”

Privatekonomi. Boendet och bilar slukar mest av hushållskassan. – Räntekostnaden för huslånet har i stort sett fördubblats sen inflationen slog till. Men det är väl som det är. Vi har haft väldigt fina år innan, tycker färdtjänstförare Lars Erik Kvick.

Brett stöd i Teslakonflikt

Konflikt. Sympatiåtgärderna blir allt fler – 40 nordiska transportförbund står nu bakom IF Metall i konflikten om rätten till kollektivavtal. Från klockan 12 i dag gäller Transports utökade blockad mot Tesla i alla svenska hamnar.

Här lossas inga Teslor!

Konflikt. I dag inleddes Transports blockad mot Tesla, till stöd för IF Metalls rätt att teckna kollektivavtal. ”Självklart, inget snack om saken” säger fackets förtroendeman i Södertälje hamn, klubbordförande Patrik Sundström.

Jobben räddade i Helsingborgs hamn

Hamn. Helsingborgs hamn har dragit tillbaka de sista varslen om uppsägning. Jobben räddades efter att Transport och Helsingborgs hamn har kommit överens om ett nytt skiftschema.

Kritik mot ytterligare höjning av inkomstkrav

Migrantarbetare. I höstas mer än fördubblade regeringen inkomstkravet för arbetskraftsinvandrare. Nu föreslås ännu en höjning. Den som tjänar under 34 200 kronor i månaden riskerar både att förlora jobb och att utvisas om förslaget går igenom.

”Vi känner inte igen Transports bild av Unionen”

Flyg. Transportarbetareförbundet gick i förra veckan ut med att man är beredd att organisera flygvärdinnor och flygvärdar som vill byta fackförbund, från Unionen till Transport. ”Vi är förvånade och känner inte riktigt igen den bild som Transport förmedlar”.

Usel väghållning hotar knäcka yrkesförare

Vägtrafik. Växlande väderlek har lett till ovanligt många potthål och isiga vägar i år. Trafikverket varnar nu för att bilar kan skadas. Men inte bara fordon går sönder – vägstandarden knäcker yrkeschaufförer.

Lyftande flygplan

Flygvärdar och flygvärdinnor vill byta fack till Transport

Flyg. Under en längre tid har kabinanställda inom flyget kontaktat Transportarbetareförbundet. De tycker inte att de får det stöd de behöver av fackförbundet Unionen, och vill byta fack. – Vi är beredda att ta över flygvärdinnorna och flygvärdarna, säger Transports förbundsordförande Tommy Wreeth.

Finsk storstrejk fortsätter

Konflikt. Den här veckan slår en andra strejkvåg in över Finland. Tåg, bussar och stora delar av industrin stannar i protest mot högerregeringens politik.

Transport med i upprop för sänkt arbetstid

Politik. Fem fackförbund öppnar upp för lagstiftning om stänkt arbetstid i en debattartikel. Samtidigt förbereder Socialdemokraterna förslag om sänkt arbetstid med bibehållen lön.

Tuff väg väntar framtidens transportsystem

Teknik och trafik. Underhåll framför nyinvesteringar, effektivare koll på kostnader och klimatanpassning. Det är några inriktningar i Trafikverkets underlag för transportsystem på lång sikt.

Månadens stormöte
I panelen: Socialdemokratiska politikerna Kadir Kasirga, Gunilla Svantorp och Johan Danielsson samt Transports Jimmy Ovesson.

Här lyfter Transports frågor politiskt

Fackligt-politiskt. Det var högt tryck och många frågor när medlemmar digitalt mötte politiker på plats i LO-borgen. Ämnen för första stormötet: Reglering av taxibranschen och kontroll av yrkestrafiken så att mobilitetspakets regler verkligen följs.

Mattias Schulstad har sammanställt LO:s upphandlingsguide.

Upphandlingar sänke för LO-branscher

Offentliga upphandlingar. Färdtjänst, avfallshantering, skolskjutsar, vård och omsorg – varje år upphandlas verksamhet för över 800 miljarder kronor med skattepengar. Fast för många branscher är offentliga upphandlingar ett sänke. LO har gett ut en guide för att återta kontrollen.

Amazon riskerar böter för övervakning av anställda

Lager. Världens största e-handelsbolag, Amazon, hotas av böter på 363 miljoner kronor i Frankrike. Företaget går alldeles för långt i sin övervakning och kontroll av lagerarbetarna, menar den franska integritetsskyddsmyndigheten.

Förtroendevalda från Connect Bus på konferens i Askersund.. Foto: Mats Neander

Connectare knyter band på konferens

Facket. Förtroendevalda från Connect Bus i hela landet möttes efter nyår. Under konferensen lyftes en rad frågor – om kollektivavtal, organisering och rollen som förtroendevald.

Åkerier varnar: För få p-platser

Åkeri. Det finns för få parkerings- och omkopplingsplatser för den tunga godstrafiken. Det anser 93 procent av de företag som svarat på en enkätundersökning från Sveriges Åkeriföretag.

Osäkra jobb kan leda till tidig död

Arbetsliv. Kombinationen låg lön och otrygga anställningar leder till stress och i värsta fall för tidig död. En handbok från Karolinska institutet har tio förslag på att minska hälsoriskerna.