Mammografi erbjuds i dag till alla kvinnor mellan 40 och 74 år av sjukvården i landets samtliga regioner. Foto: Shutterstock
Close
Mammografi erbjuds i dag till alla kvinnor mellan 40 och 74 år av sjukvården i landets samtliga regioner.
Close
Kongress 2022

Så gick det med kraven på cancerkoll och fria mensskydd

Motionerat. På Transports kongress antogs två motioner som berörde och väckte diskussion: Att förbundet ska verka för rätt till mammografi, cellprovtagning och prostataundersökning på betald arbetstid. Och att arbeta för fria mensskydd i alla sammanhang.

Transportarbetaren har tittat på hur arbetet gått för att förverkliga kraven.

– Jag blev själv förvånad över de starka reaktionerna på motionen och att den motionen fick så mycket uppmärksamhet, säger Sven Sawatzki, ombudsman på avdelning 17 Skövde-Borås.

Han är den som tecknade ned avdelningsmotion Dd7, som behandlades på Transports kongress den 28 augusti förra året. En rad talare stod upp och vittnade om betydelsen av den förebyggande vård som motionen talade om. Och också om kamrater som dött, men som kunde räddats.

Motionen antogs, i strid med förbundsstyrelsens förslag.

– Det är oerhört viktigt att de som vill gå på undersökning kan göra det. Jag vet vilket lidande det innebär för dem som inte kommer i tid för att cancern ska gå att behandla, säger Sven, som gjort noggranna efterforskningar i ämnet som avdelningsmotionen behandlar.

Motionärerna ser rätten till undersökningar, inskrivna i avtalet, som en ren win-win-situation.

– För arbetsgivaren är det fördelaktigt att den anställda kommer i väg i tid, slipper kostnader för sjukskrivningar eller för att ta in vikarier. Och för samhället i stort för vård och ersättningar. För individen är det ytterst livsavgörande.

Sven Sawatzki, ombudsman i avdelning 17, framhåller att det är en vinst för alla parter att anställda får möjlighet att gå på undersökningar för att tidigt upptäcka cancer. Och att det inte är ett krav som bara gynnar Transports medlemmar. Foto: Lilly Hallberg
Sven Sawatzki, ombudsman i avdelning 17, framhåller att det är en vinst för alla parter att anställda får möjlighet att gå på undersökningar för att tidigt upptäcka cancer. Och att det inte är ett krav som bara gynnar Transports medlemmar. Foto: Lilly Hallberg

I de avtalsförhandlingar som pågår under våren och försommaren lyfts kravet, att verka för att rätten till undersökning på betald arbetstid ska skrivas in i avtalet. Men särskilt prioriterad är inte frågan.

Särskilt inte ett år som detta, under en avtalsrörelse där inflationen ligger som ett mörkt moln över allt och där det i mycket – inte bara på Tranports avtalsområden – handlar om att inte förlora allt för mycket i reallön.

– Jag tror att alla tycker att det vore rätt att skriva in det i avtalet, men i förhandlingar handlar det om att välja och välja bort.

Det säger en av flera ombudsmän Transportarbetaren talat med. Och i år handlar det mer än tidigare om att prioritera kronor och ören.

Men andra fackförbund, bland annat Seko och Kommunal, har fått det inskrivet i avtal för vissa av sina yrkesgrupper.

Och Sven Sawatzki framhåller att det inte handlar om en motsättning mellan pengar och vård, tvärtom: Rent krasst ekonomiskt är det lönsamt med förebyggande undersökningar.

– Jag känner till många som inte går på kontroller. Varför? Dels för att de inte har möjlighet att ta ledigt en del av en dag utan måste ta en hel dag, och kanske varken har råd eller sparade semesterdagar, säger han.

– Redan före den kraftiga inflationen var det många som valde bort undersökningar när de blev kallade och i dag är det ännu fler.

Olika villkor splittrar, reell möjlighet att gå på undersökningar kan vara livsavgörande. På Transports kongress antogs en motion om att förbundet ska verka för rätt till bland annat mammografi på betald arbetstid. Foto: Justina Öster
Olika villkor splittrar, reell möjlighet att gå på undersökningar kan vara livsavgörande. På Transports kongress antogs en motion om att förbundet ska verka för rätt till bland annat mammografi på betald arbetstid. Foto: Justina Öster

Sven Sawatzki ser ändå en viss ökad förståelse hos arbetsgivare när det gäller kvinnor som erbjuds mammografi. Det finns en välvillig inställning till att kvinnor ska få göra undersökningen när de kallas. Något som inte gäller män och provtagning för att upptäcka prostatacancer i ett tidigt skede.

Dels kan det handla om att regionerna inte erbjuder alla män provtagning på samma sätt som för mammografi eller gynprov. Dels, med en något mer cynisk blick, kan det också bero på att det är lättare för ett företag där 90 procent av arbetarna är män att erbjuda både ledigt på betald arbetstid – och gratis mensskydd – än att försöka ordna så att det blir så att män i riskzonen kommer i väg på PSV-prov.

– Tidig upptäckt är lika viktig när det gäller prostatacancer som vid bröstcancer. Men som det ser ut i dag är det fortfarande så att grabbarna kommer till vården i slutskedet, säger Sven Sawatzki.

Han upplever en stark förståelse för saken inom förbundet. Även hos många arbetsgivare, av både empati och egenintresse, finns viljan till förändring och försök att ordna så att anställda ska få möjlighet att komma i väg på undersökningar. Tanken kan vara att det ska fungera som en anställningsförmån.

Men det är skillnad på nåd och på rättighet.

– Jag vet flera företag som ger ledighet, men det är inte samma sak som att ha med det i avtalet. Det borde skrivas in i kollektivavtalet för samtliga avtalsområden, säger Sven.

Och:

– Det skulle inte innebära att arbetsgivaren ger upp något. Det vore en vinst för alla parter.

 

Läs även: Cellprov in i Foodora-avtal

”Det är en superviktig fråga”

Emma Brodin, ordförande i Transports Örebroavdelning. Foto: Lilly Hallberg
Emma Brodin, ordförande i Transports Örebroavdelning. Foto: Lilly Hallberg

Örebroavdelningens ordförande, Emma Brodin, var en av dem som i talarstolen på kongressen vittnade om betydelsen av undersökningar. För egen del gjorde den tidiga upptäckten av cellförändringar det möjligt för henne att alls stå där.

– Det blev operation direkt. Undersökningen räddade mitt liv, säger Emma i dag.

När cellförändringarna upptäcktes var det i tredje stadiet på den femgradiga skalan, stadiet före en fullt utvecklad cancer. Hon var jämförelsevis ung när hon fick beskedet, och jobbade då hos en större arbetsgivare i regionen.

– Det var inga problem att vara borta för att göra undersökningen. För mig är det självklart att det borde gälla alla. Det är en superviktig fråga att driva, säger Emma Brodin.

Samtidigt, under årets avtalsrörelse:

– Att folk ska ha råd att betala elräkningar och mat måste prioriteras. Men för arbetsgivarna borde det vara prioriterat att göra det möjligt för anställda att komma i väg och ta de här proverna, det är ju en bonus för alla.

Men även om det inte blir i år, hoppas Emma Brodin att det på sikt blir norm att självklart kunna gå i väg för provtagning på betald arbetstid även för kollektivare.

– Och för att det ska ske tror jag tyvärr att det krävs att det skrivs in i kollektivavtalet.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Unga transportare på LO:s forum: August Mossberg, Lucas Fredriksen, Alve Bladin, Manar Abda, Sandra Franzén Nyström och Transports förbundssekreterare Lars Mikaelsson.

Unga fackliga vill göra skillnad på arbetsplatserna

Fackligt arbete. Starka röster – gemensam kraft. Det var temat när unga fackligt engagerade samlades på Runö kursgård i Roslagen för LO:s Ungforum 2024.

Rejäl utmaning att välja ny LO-ledning

Ordförandeord. När denna krönika skrivs så drar det sig så sakta ihop till LO-kongress. Och en helt ny LO-ledning ska väljas.

Lars Mikaelsson är Transports förbundssekreterare sedan 2017. Foto: Pernilla Ahlsén

LO-kongress i fyra dagar

LO-kongress. Under pingsthelgen ska 350 kongressombud från hela landet och från alla medlemsförbund inom LO fatta beslut om 280 motioner och välja ny ledning inom LO. Transport är representerade med 15 kongressombud och har skrivit ett tiotal motioner till kongressen.

Offentliga upphandlingar
Det förlorade taxitrafiktillståndet har lett till att Trendtaxi inte längre får köra serviceresor i Region Värmland och Södermanland, liksom i vissa kommuner. Men i Region Örebro vann bolaget nyligen en upphandling då det där räcker med att underleverantörer har tillstånd. Foto: Staffan Wolters (arkivbild)

Så körde upphandling av servicetrafik fast

Värmland. Bolagen är ökända men återkommer som vinnare i nya upphandlingar av sjuktransporter, skolskjutsar och färdtjänst. I Region Värmland har en process med överklaganden pågått i snart två år – ovissheten gör att förare söker sig bort.

Ordningsvakter
Säkerhetsvakterna på utbildningen rollspelar för att öva på vilka situationer som kan lösas utan användning av så kallad pepparsprej. Här har två av dem omhändertagit kursledaren Daniel Thulin och håller honom mot väggen. Foto: Tllda Wendefors

Stort ansvar efter kort utbildning

Arbetsmiljö. För 20 år sedan var ordningsvakten Daniel Thulin en decimeter från att dö av skottet från en AK4. I dag vidareutbildar han säkerhetspersonal runtom i Sverige, med målet att ingen ska behöva gå igenom samma sak som han.

Har du pengar att hämta?
Collage med avtalsförsäkringar

Så billiga är dina försäkringar för arbetsgivaren

Avtalat. Du som jobbar på ett företag med kollektivavtal täcks av försäkringar som ger skydd vid händelser som sjukdom, barnafödsel och arbetsskador. Flera av försäkringarna är helt avgiftsfria för företagen. Varför är det så?

Har du pengar att hämta? Du som varit sjukskriven i mer än 14 dagar, varit föräldraledig eller skadat dig på jobbet kan ha pengar att hämta. Läs mer om dina avtalsförsäkringar på avtalat.se. Foto: Shutterstock

Få vet att försäkringarna finns

Avtalat. Tidningsbudet Elisabet Skoog har snart varit sjukskriven i ett år. Hon får sjukpenning från Försäkringskassan och den kollektivavtalade försäkringen AGS.  Elisabet visste om att den fanns, eftersom hennes skyddsombud (som också var en nära kollega) berättade om försäkringen förra gången hon var sjukskriven.

Andreas Ehm är försäkringsinformatör. Han har hjälpt transportarbetare att få ut 1,5 miljoner från sina försäkringar.

Andreas har dragit in 1,5 miljoner kronor

Transport. Andreas Ehm på Transports Halmstadsavdelning brinner för att informera om försäkringar. Han har hjälpt ett 70-tal personer få ut sammanlagt 1,5 miljoner kronor från Afa Försäkring. Han tror att inte ens hälften av alla transportarbetare vet vilka försäkringar de omfattas av.

Mitt i flytten. För Chris Michau och Anton Semeniuk rullar jobbet på bra. Foto: Justina Öster

Flytt med flyt

Flyttarbetare. 60 anställda, 50 rum, hundratals kartonger – för många på arbetsplatsen innebär flytten en stor omställning. För killarna från Flyttbolaget är det bara en dag som andra på jobbet, fysiskt en ny arbetsplats. Kanske lite mer organiserad än den genomsnittliga kontorsflytten.

Snabbkoll
Snabbkoll om nya LAS. Illustration: Mattias Käll

Det här gäller i nya lagen om anställningsskydd

Arbetsrätt. Sedan 2022 gäller den nya lagen om anställningsskydd, LAS. Lär dig mer om vad som gäller vid uppsägning och vad skillnaderna är mellan att jobba på en arbetsplats som omfattas eller inte av huvudavtalet.

Mobbning
Mobbning på jobbet. Illustration: Unni von Feilitzen

200 000 svenskar mobbas på jobbet

Arbetsmiljö. En ny studie visar att 200 000 personer i Sverige utsätts för mobbning på jobbet. Det leder ofta till depression, ångest och i värsta fall döden. Det kan vara så många som två personer i veckan som begår självmord till följd av mobbning på arbetsplatsen.

Mikael Löwdin. Foto: John Antonsson

Vad kan facket göra?

Arbetsmiljö. Många medlemmar vänder sig till skyddsombuden när de utsätts för kränkande särbehandling eller mobbning på jobbet. – Det är tyvärr mer vanligt än man tror, säger Mikael Löwdin som är Transports regionala skyddsombud i Västerås.

Gert Andersson förberedde sig inför mötet med chefen genom att anteckna vad som hänt, datum och klockslag, varje gång kollegan hade varit elak mot honom.

”Vi måste prata mer om hur vi uppför oss mot varandra”

Arbetsmiljö. Gert Andersson har jobbat på flera arbetsplatser där det har förekommit mobbning och har själv blivit utsatt för kränkningar. På kongressen 2022 lade han fram en motion om att Transport ska verka för mobbningsfria arbetsplatser.