Mattias Käll medverkar ofta i Transportarbetaren. Foto: Lilly Hallberg
Close
Mattias Käll medverkar ofta i Transportarbetaren. Han gör bland annat illustrationerna till våra "Snabbkollar".
Close
Kultur

Plasten, livet, döden – möt vår illustratör Mattias Käll

Kreativ. Mattias Källs människor hittar sedan länge vägen in i Transportarbetaren. Tidningens ofta anlitade illustratör utforskar i sin konst också vårt förhållande till varandra och till naturen – och är sedan årsskiftet utvecklingsledare för bild och form i Region Örebro.

Den enorma mängden rosa sopsäckar utplacerade i landskap är spektakulär, påminner om konstnären Christos inslagningar av riksdagshuset i Berlin och öar utanför Miami i färgstarkt material. Och, utan pekpinnar: Att det är hög tid att ta sitt eget ansvar för avfallet vi lämnar.

Förpackad/Wrapped up. Konstnären Mattias Käll mitt i ett års samlat plastavfall. Foto: Roine Magnusson
Förpackad/Wrapped up. Konstnären Mattias Käll mitt i ett års samlat plastavfall. Foto: Roine Magnusson

– Under ett år samlade jag all förpackningsplast från familjen, både sådan från inslagen mat och soffor, säger Mattias Käll.

De är fem i familjen; Mattias med fru och tre barn – samt katt – i ett hus i Örebros utkant.

– Tanken väcktes när jag bar ut avfall, det problematiska i hur mycket det är. Vad berättar det om vår konsumtion?

Förpackad/Wrapped up

Funderingarna utmynnade så småningom i konstverket Förpackad/Wrapped up (2018) där sopsäckarna i plast är fotograferade på olika platser, vid olika tidpunkter – på Lillsjöns is i naturreservatet Stenbäcken, i kanten av mörk trollskog och i öppna sommarlandskap.

– Jag försökte visualisera hur plasten hamnar på fel ställe, krockar och ställer till det. Det var samtidigt en läroprocess för egen del. Jag läste mycket om plast, varifrån den kom, vart den hamnar, säger Mattias, som också bland annat gått kursen klimatförändringar vid Linnéuniversitetet.

– Att försöka få en helhet utifrån olika spår känns viktigt.

Örebro är hemma

Mattias Käll är i grunden målare, men arbetar även med fotografi och form. Uppvuxen på landet, på en gård på Småländska höglandet, är Örebro sedan ett kvartssekel hemma: ”För mig känns staden väldigt stor, med välmående stadskärna, bra musikscen och konst, och nära till friluftsliv och vandringsleder”.

Utanför ateljén i en fabriksbyggnad där även tolv andra kulturarbetare håller till. Passande för skostaden Örebro är det en nedlagd skofabrik. Foto: Lilly Hallberg
Utanför ateljén i en fabriksbyggnad där även tolv andra kulturarbetare håller till. Passande för skostaden Örebro är det en nedlagd skofabrik. Foto: Lilly Hallberg

Som illustratör har Mattias varit verksam i drygt 15 år. Arbetat för tidningar och med bokformgivning bland annat. Han har sin ateljé i en gammal skofabrik, där tolv andra konstnärer också arbetar.

Mattias Källs stil är distinkt, och i Transportarbetaren brukar han illustrera texter om allt från pensionssystem till nya avtal. ”Rätt grafisk, med svepande linjer och lite ruffig textur” beskriver han själv. Och idébaserad:

– Jag tolkar form av text, och gillar att ha med människor i centrum. Och lite humor. Men jag vill inte att det ska bli övertydligt, och säga samma sak som texten som tårta på tårta, utan bli ett tillägg som samspelar med text.

(Här kan du se Mattias senaste illustration för Transportarbetaren: Snabbkoll: Så blir du blåst på lönen.)

Ansvar för bild och form

Sedan januari i år är Mattias Käll också utvecklingsledare i länets kulturförvaltning, med ansvar för form och bild. Uppdraget är på halvtid och handlar om olika sätt att stödja och utveckla konsten. Både genom att ge tillfällen att uppleva konst, som på utställningar, och ekonomiska: bygga nätverk mellan konstaktörer och möjliggöra utbildningsplatser.

– Jag lyssnar in behov, säger Mattias.

Mattias Käll drar upp linjerna till en illustration till Transportarbetarens Snabbkoll om studieledighet. Foto: Lilly Hallberg
Mattias Käll drar upp linjerna till en illustration till Transportarbetarens Snabbkoll om studieledighet. Foto: Lilly Hallberg

I dagens politiska klimat ifrågasätts ibland det riktiga i att med skattebetalarnas pengar finansiera olika slags kulturuttryck, ”flummig” konst som icke figurativa målningar till exempel. Ofta ställt i motsats till behov inom vård och omsorg. Mattias Käll ser inget motsatsförhållande.

Snabbkoll: Dags att skola om dig? Illustration: Mattias Käll
…och så här såg den färdiga illustrationen ut. Klicka på bilden så kommer du till artikeln.

– Att uttrycka sig konstnärligt kan fungera vårdande också, och konstupplevelser vara läkande, säger han. Apropå att inte vara övertydlig, kultur går också att se som ett fält där jag hoppas fler kan mötas och diskutera. Känna igen sig själv – eller inte, och då brottas med det, säger han.

– Jag tror att konst och kultur behövs, både för individen och samhället. Och ser på det liksom yttrandefrihet som ett tydligt uttryck för demokratin.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Henrik Holmgren, ordförande i Malmöavdelningen. Foto: David Ericsson

Malmöavdelningen tog priset

Läslust. Priset för Årets arbetsplatsbibliotek 2023 delades ut när Boken på arbetsplatsen hölls på Bommersviks kursgård i Järna. Vinnare är Transports avdelning 12 i Malmö och ordföranden Henrik Holmgren fick ta emot diplom och en prissumma på 10 000 kronor.

Insänt logga

Historielös och bildningslös regering förstör för studieförbunden

Insändare. Härom dagen deltog jag i en afton tillägnad Stig Dagerman på Tranströmerbiblioteket. Vid hyllorna som rymde svensk skönlitteratur satt fullt med folk lyssnande på två diskussioner.

Höga kostnader bromsar elväg

Elektrifiering. Upphandlingen av Sveriges första permanenta elväg på E20 mellan Hallsberg och Örebro har stött på patrull. Anbuden som kommit in till Trafikverket är så höga att myndigheten drar i bromsen.

Hallå där!
Det var mycket stress som släppte när Qorban Naderi fick permanent uppehållstillstånd. Nu kan han börja planera för framtiden.

Qorban Naderi

…som kom ensam från Afghanistan till Sverige när han var 15 år. Han utbildade sig till lastbilschaufför och fick fast jobb efter studenten. Trots det var han inte säker på att få stanna i Sverige. Men nu har han fått permanent uppehållstillstånd.

Månadens medlem
Ann-Sofie

”Jag gillade jobbet direkt”

Miljöarbetare. Ann-Sofie Hermansson trivs som renhållningsarbetare efter att hon för fyra år sedan tvingades bort från politiken. Hon gillar att vara fri efter jobbet och att slippa det politiska spelet.

Månadens klubb
APM Terminalsklubbens ordförande Daniel Börjesson och kassören, tillika skyddsombudet, Peter Saltvik. Foto: John Antonsson

Arbetsmiljön största utmaningen

Hamn. Transports klubb på APM Terminals i Göteborg har flera stora utmaningar. Den kanske största: arbetsmiljön ska vara bra samtidigt som jobb försvinner med automatisering.

Först i världen med fyrfack

Miljöarbete. I Södertälje rullar sedan sommaren en eldriven sopbil med fyrfackssortering. Den är hittills världsunik och används för att hämta hushållsavfall. I kommunen finns även planer på att producera egen el till fordonsflottan.

Hallå där!

Ronja Nilsson

…höggravid timmerbilschaufför från Ödängla, Mönsterås kommun, som medverkar i säsongens "Svenska Truckers" på Viaplay.

Månadens klubb
Trivselnivån är hög, tycker förarna Kim Landström (som också är skyddsombud) och Eric Vigren. Foto: Lilly Hallberg

God sammanhållning i ny klubb

Vikbolands Taxi. Två dagar före strejken blev avblåst konstituerades Transportklubben på taxibolaget i Västervik. Men det har varit på gång länge och i dag är så gott som alla med. Stämningen bland färdtjänstförarna är påfallande god.

Hur bra är vi på inkludering?
”Jag visar tydligt vem jag är, jag sminkar mig och jag jobbar med mitt utseende. Varför är det så svårt att säga ”hon”? Eller nöja sig med arbetstiteln? Ville jag bli kallad ”han” så skulle jag inte ha haft bröst, naglar eller smink”, säger lastbilschauffören Gabriella.

Hur svårt kan det vara att säga ”hon”?

Byta kön. Gabriella föddes som man, och kom ut som kvinna för tre år sedan. Transportbranschen har en del att lära, konstaterar hon. Hur svårt kan det vara att säga ”hon”?

Dyrtider
Meddy Linond jobbar natt, åker hem och sover och börjar sedan med middagen, så att barnen kommer i väg på sina aktiviteter. Allt skjutsande drar mycket diesel.

”Någon vill alltid åt ens stålar”

Privatekonomi. Boende, mat, bensin och diesel är de stora slukhålen i familjen Linonds budget. Och priserna pekar stadigt uppåt. Flygplåtslagaren Meddy Linond bilpendlar till jobbet på Arlanda och familjebilen rullar dagligdags till och från de fyra barnens olika aktiviteter.

Månadens medlem
Per Ehlin. Foto: Börge Nilsson/Textra

Per tränade bort sin diabetes

Hälsa. För tio år sedan fick Per Ehlin diabetes. Hård träning och ändrad kost har gjort honom fri från medicinen.

Hallå där!

Henrik Hansson

… modellbyggare från Kvidinge, Skåne, som nyligen blev både nordisk mästare och tog hem publikpriset vid Trailer Trucking-festivalen i Mantorp.

Månadens medlem
Niclas trivs på Gotland. ”Jag kommer nog aldrig flytta härifrån. Vill jag ha storstadspuls kan jag åka till Visby. Men där jag bor är det väldigt lugnt. Jag gillar det. Jag jagar mycket och trivs med att vara ute på landet.” Foto: Pernilla Ahlsén

Niclas brinner för bra arbetsmiljö

Bevakning. Efter 30 år i bevakningsbranschen, varav de senaste 11 på Gotland, kan Niclas Fagerberg jobbet utan och innan. I jakt på en ny utmaning blev han skyddsombud. Nu brinner han för att kollegorna ska ha en bra arbetsmiljö och rättvisa arbetsvillkor.

Kultur
”Ekonomi är inte så svårt som vissa vill få oss att tro, man kommer väldigt långt med lite sunt bondförnuft”, säger Elinor Odeberg.

Våga tycka till om ekonomi

Ekonomi. I boken Dyrtider går Elinor Odeberg till attack mot Riksbankens oberoende och slår ett slag för att vanligt folk ska våga tycka till om ekonomisk politik.