Månadens klubb

Klubb Örat får folk att lyssna

Fackklubb. Facket är till för alla – även döva eller personer med hörselnedsättning. På kongressen föddes idén om anpassning av språk och kommunikation. I dag finns nybildade Klubb Örat i Örebro, unik inte bara inom Transport utan hela LO-familjen.

– Andra ska veta att vi finns. Det blir fler och fler teckenspråkiga yrkeschaufförer, till exempel. En del tvekar nog att kontakta facket om svårigheter av kommunikationsskäl, säger Johan Finell i klubben.

– Men det är också viktigt för vår skull, för arbetet vi just kommit i gång med.

Johan Finell, som själv kör för DHL Freight i Örebro, var med som ombud på Transportkongressen i augusti. Då reagerade han på att flera motioner tog upp frågor om just språk och hur förbundets kanaler ska bli mer lättillgängliga, också för alla med annat förstaspråk än svenska.

– Svenskan kan vara komplicerad ibland, och jag kollade språkalternativen på hemsidan. En tanke dök upp, att kämpa för anpassning också till teckenspråk, säger Johan.

På kongressen talade Johan med Magnus Eri­ksson, miljöarbetare som sitter i Örebroavdelningens styrelse, och framförde synpunkter som Johan också diskuterade med Thawat Borghagen på telefon. Och de fick gehör från hela avdelning 9.

– Vi är först i Sverige också med att satsa på hörselskadade på det här viset. Och vi ser fram mot fortsättningen 2023, kanske också komma ut på andra håll i landet med info. Både Johan och Thawat kan tolka.

När Klubb Örat den 15 december hade sitt första möte, i Örebroavdelningens lokaler, kom åtta personer. ”Ett mycket bra möte och väldigt kul” enligt Magnus Eriksson:

– Det var jag och två till fullt hörande med, vi testade också olika hjälpmedel. Jag blev grymt imponerad av hur bra det fungerade, särskilt med portabel hörslinga, när jag satt en våning upp. Det kom också två personer från HRF och visade, och vi kom där och då överens om ett utökat samarbete mellan Transport och deras Örebroavdelning.

Transportarbetaren gör intervjun med Johan Finell och Thawat Borghagen digitalt, i Teams. Det uppstår direkt kommunikationsproblem. Inget hörs. Felet ligger hos tidningens datorinställning. Johan och Thawat tecknar åt varandra, gissningsvis förslag på problemlösningar. 

Med mobil fungerar det sedan bra.

Både Johan och Thawat har teckenspråk som förstaspråk, men använder svenska när de behöver med kollegor och kunder.

De har också möjlighet att använda telefontolk via appen Bildtelefoni.

Thawat Borghagen har hörapparat. Johan Finell, som föddes döv, har i dag implantat. De har under tidigare en period varit kollegor på samma företag, som distributionschaufförer.

– Fördomar mot hörselskadade? Ja, det finns fortfarande fördomar. Och folk som inte orkar lyssna när man talar för att de tror att det inte går att förstå, säger Thawat.

Men mycket har också förändrats, blivit bättre. Och båda tycker att det är häftigt att ha initierat en helt ny slags fackklubb.

– Vi är stolta och hedrade för chansen att vara med att förändra saker och ting. Samtidigt kan det vara en fördel om det blir med små steg, så att det byggs upp grundligt. Också för att avdelningen, som stöttar oss, ska ha tid och möjlighet till det, säger Johan.

I år planerar Örat att ha klubbmöten minst en gång per kvartal. Och det är bara början.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

”Vi vill vara med och påverka.” Meddy Linond (ordförande), Johan Afvander (ledamot) och Marie-Louise Rindå (ledamot) i klubben. Anders Nilsson (sekreterare) har jobbat natt och saknas på bilden.

Scheman tände gnistan att nystarta flygklubb

Arlanda. – Står man bara längst bak och klagar händer inget. Så resonerade Meddy, Marie-Louise, Johan och Anders och väckte sin klubb ur törnrosasömnen. En ”massa petande” i deras arbetsscheman tände gnistan.

Emma Brodin föreläser om feminism och var med och startade nätverket Kvinnor i Transport.

”Bli med barn är ju en helt naturlig grej”

Facket. När Emma Brodin började köra lastbil och sökte jobb fick hon frågan om hon skulle skaffa barn snart. – Vad har det med min förmåga att köra lastbil att göra? säger Emma som är ordförande för avdelning 9 Örebro – Transports första feministiska avdelning.

Patrik Sundström, huvudskyddsombud och ordförande, och Örjan Jansson, kassör i klubben, vill se framåt. Men utan att tiga om de tidigare stora arbetsmiljöproblemen vid Södertälje hamn. Foto: Lilly Hallberg

Lika villkor för alla en hjärtefråga

Södertälje hamn. Strävan efter rättvisa och jämlikhet är grunden. För facket i Södertälje hamn har det varit flera tuffa år med svåra arbetsmiljöproblem. Stämningen har dock blivit bättre, enligt klubben – men mycket arbete återstår.

Pensionerade lastbilschauffören Pelle Thorstensson i Bromölla fixar cyklar till vuxna och barn från Ukraina.

Pelle fixar cyklar åt ukrainska flyktingar

Engagerad. En cykel är guld värd för de ukrainska flyktingar som bor långt från affärer och skolor. Det har pensionerade lastbilschauffören Pelle Thorstensson i Bromölla insett. Han fixar till cyklar, som han får till skänks av vänliga människor, och ger dem till vuxna och barn från Ukraina.

Hallå där!

Christian Florin

…du och stuverikollegan Betim Bajrami i Göteborgs hamn har på tre veckor värvat 26 nya medlemmar till Transport.

Jindan Gong intervjuar chaufförer i forskningsprojekt om klimatomställningen. Foto: John Antonsson

Transportarbetarna avgörande för klimatet

8 frågor. Klimatutsläppen ska mer eller mindre upphöra fram till år 2045. I centrum av händelserna står förarna. Jindan Gong intervjuar chaufförer i forskningsprojektet Justit. För att chaufförernas perspektiv ska bidra till klimatomställning som är rättvis för arbetarna.

Månadens medlem
I år ska Linda Lööw vara med och förhandla om transportavtalet för lager och terminal. Arbetstidsförkortning är den fråga hon brinner mest för. ”Att vara ledig varannan helg är också viktigt att få in i avtalet.”

”Är man föreningsmänniska så är man”

Engagerad. Linda Lööw är ordförande för fackklubben på Postnord TPL:s lager i Jönköping. På fritiden är hon engagerad i dotterns fotbollsklubb och har dessutom varit ledare för barngympa. – Är man föreningsmänniska så är man, säger hon.

Hallå där!

Patrik Persson

…studieorganisatör på avdelning 12 Malmö, som arrangerar konfliktskola.

Månadens avdelning
Rose-Marie Eberhardson, Hans Wahlström, Ola Bodin, Niclas Sandström och Fredrik Ohrling utanför vita villan som rymmer Gävleavdelningens kontor. Foto: Lilly Hallberg

Vrede, glädje och malande arbete

Gästrikland/Norduppland. Utanför mötessalen i den ena byggnaden står en svart pickup. För Gävleavdelningen är det centralt att komma ut och möta medlemmar. Och att bli fler.

Hasse är i hamn men blickar framåt

Mötet. Hans Wahlström avgick som Transports ledare med pension, för att han fyllt 60 år, och fick lämna ordförandeposten för Gävle hamn när han fyllt 80. Tidigare förbundsordföranden nämner åldersdiskriminering. Men talar mer om framtiden, om facklig-politisk samverkan, om förhandlingar, Förbundet och Gefle Stuveris historia.

Mortezas son dog på jobbet i hamnen

Arbetsmiljö. För snart fem år sedan förlorade Morteza sitt enda barn Nima, 20 år, i en arbetsplatsolycka vid Oxelösunds hamn.

Lika mycket chaufför som författare

Kultur. 1999 gav lastbilschauffören, författaren och Transportarbetarens krönikör David Ericsson ut sin första bok. En rosad novellsamling om livet på och kring vägen. – Min svensklärare höll upp mina uppsatser som döda råttor inför klassen, säger han.

Månadens medlem

”Jag gillar att jobba ensam”

Taxitelefonist. När allt fler bokar taxi i en app i mobilen blir taxitelefonist ett alltmer ovanligt yrke. För Transportarbetaren berättar Lena Frank om hur det är att jobba ensam i växeln om nätterna.

Hallå där!

Micke Andersson

… som konstruerat en automatisk utrullare för soptunnorna och skapat en verklig snackis i Västmanland.

Månadens klubb
”Vi vill vara med och påverka.” Meddy Linond (ordförande), Johan Afvander (ledamot) och Marie-Louise Rindå (ledamot) i klubben. Anders Nilsson (sekreterare) har jobbat natt och saknas på bilden.

Scheman tände gnistan att nystarta flygklubb

Arlanda. – Står man bara längst bak och klagar händer inget. Så resonerade Meddy, Marie-Louise, Johan och Anders och väckte sin klubb ur törnrosasömnen. En ”massa petande” i deras arbetsscheman tände gnistan.

Månadens medlem
”Jura är inte jätteförtjust i andra människor, men dem hon känner har svårt att förstå att hon ens kan upplevas som skräckinjagande”, säger Moa om Jura.

Ett oslagbart jobb för en ”hundnörd”

Bevakning. – Om man har ett stort hundintresse är väktaryrket oslagbart. Det säger Moa Petersdotter som alltid har med sig sin hund på jobbet. Jura är nämligen väktarhund.

Hallå där!

Åsa Alvetjärn

…snart 50 år och journalist, som ska ombilda sig till lastbilschaufför. Hur kommer det sig?