Åsas resa

Vägen till chaufförsyrket – Del 4

Blogg. Åsa är en snart 50-årig journalist som börjat ratta tunga fordon. Hon går en yrkesutbildning för att bli lastbilschaufför. Det här är del 4 av hennes berättelse.

I går var det +10 och i dag snökaos. Att försöka ta sig runt på parkeringen var en episod av Bambi på hal is. Nej, detta underlättar inte för min panik. Jag funderar kort på att börja andas i en papperspåse, men då ringer de nog efter någon och jag sumpar min chans. Varför utsätter jag mig för detta. Hm, undrar hur många gånger jag tänkt denna tanke dessa månader. När man är 50 år så har man redan rynkor, detta med prov och att utvärderas är inte min starka sida, får fullständig panik varje gång. Ja, det är dags för uppkörning och fler rynkor. Yippey!

YKB och uppkörning            

Det är lite konstigt upplägg ibland, enligt min egna åsikt, att jag ska köra upp och ta mitt C-kort (cirka 20 timmars körning) för att sedan köra ytterligare 10 timmar efter uppkörningen för att göra YKB-körning. Den senare ska vara mer utmanande och svårare, ursäkta va? Ska jag hoppa genom en ring av eld, köra på tre hjul eller åka på bakhjulen? Väldigt konstigt att köra ”vanlig C-körning eller YKB-körning” för det är, ja, precis likadant. Ibland blir det lite väl idiotiskt och skrattretande, varför gör makthavarna det så töntigt och dumt? Kanske är det så när teoretiker inte riktigt förstår hur det är i verkligheten, som vanligt…?

Inte bara körning

Häfte ADR. Foto: Privat

ADR grund och ADR explosiv ingår också i utbildningen. Om det inte snurrade i huvudet innan av alla nya saker, så gör det verkligen det nu. Olika UN-nummer, förpackningsgrupper, tunnelrestriktioner och fler utmanande saker att lära sin halvgamla hjärna. Vilka ting får du samlasta och inte. Två dagars teori, och sedan två prov, självklart, mer prov, yey. Och bara för att göra det mer intressant så pluggas det hårt inför YKB teorin samtidigt, och ja, ytterligare ett prov. Hurra.

YKB:n innehåller så otroligt många olika delar, det är verkligen en stor blandning, det kan bli BK vägar och lastsäkring, eller mer åt kondition och hälsa eller varför inte min favorit, mekaniken i bilskrället, ursäkta, lastbilen. Det är bromsar, luft, ventiler, kardanaxel (ni vet, stången), fjädring, vätskor, och jösses, det är så tråkigt, är så otroligt ointresserad av mekaniken. Är något fel, ring verkstaden, nej jag tänker inte ”mekka” och nej jag har inte det minsta intresset att lära mig det heller. Men det är bara att korvstoppa på, och lära sig det hela och hoppas att det håller kvar i hjärnan tills provet är klart.

Sen då

Foto: Privat

Nu har jag börjat kika på vad jag egentligen vill med utbildningen, vad vill jag köra? Snabbt är tanken på att fortsätta med E, alltså släp. Den förra klassen startade med släp-utbildning direkt efter sin C-utbildning. Det gick inte så bra, det finns en lärare som kan utbilda i YKB (för vår klass) och E (för den andra klassen), det blev fullständigt kaos med tider. Så, ingen E-utbildning för vår klass. Läraren går vidare till konkurrenten och börjar med bussutbildning istället, så ingen E-utbildning kan genomföras. Och det finns inga nya tung-trafiklärare att tillgå, kanske det man skulle utbildat sig till? Nä, verkligen inte, valium varje dag och livrädd vad man ska krocka med, nä, inget yrke för mig, så lugn är jag inte.

Så nu är frågan, hur jag ska lösa detta? För E, behöver jag verkligen för mina framtidsplaner. USA ett år och köra long-haul, tillbaka och köpa en egen lastbil, det är drömmen och tanken. Eller stanna kvar i USA och fortsätta köra där, ja den som lever får se. Men tänk, köra en Peterbilt eller varför inte en Kenworth. Det står högt upp på min ”bucketlist” och få filma hela äventyret och självklart skriva om det kommer jag också vilja göra. Tänk vilken upplevelse.

Ja, jag förstår, det kommer vara långa dagar med fönster-tid, leva i sin lastbil och vara på vägen hela året, men vilket minne och vilken upplevelse. Pirrar i magen, ja, på något sätt ska jag lösa situationen med E och sen blir det bye-bye Sverige ett tag.

Tillbaka till helvetet… ja ni vet var

Foto: Privat

”Hej Åsa, vilket väder vi har! Kan jag få ditt körkort bara innan vi börjar och akta nu så du inte halkar när du gör din säkerhetskontroll”

Tänderna skallrar, säkerhetskontroll, eh jaha det ordet känner jag igen. Jag ler nervöst och hasplar ur mig något ohörbart.

”Nervös?”

Gudars, syns det så tydligt? Jag nickar och hickar till lite och han lägger sin hand på min axel.

”Ta några djupa andetag och så ska du se att det kommer gå fin-fint”

Jag vill nu bara springa därifrån skrikandes, ser det i min fantasi och börjar fnissa och sen självklart börjar jag skratta, nervös? JA!

Yttre säkerhetskontroll a´la Bambi på hal is, det är lampor, däck, tankar och last som checkas, klart, dags för den inre. Favoriten, bromsar. Till hela uppkörningen så tillkommer cirka fem frågor, det kan vara allt från lastsäkring, däck eller varför inte favoriten bromsar. Och vilka frågor får jag? Trum-virvel, självklart, bromsar. Allt gick bra, dags för själva körningen. Han bubblar på och är en väldigt pratsam man, tack och lov, så nervositeten släpper efter fem minuters körning. Vi åker mot Trollhättan från Trestads center.

”Om du kör mot Näl i nästa rondell”

Åsa svänger mot Båberg, inte Näl. Helsike. Känner hur jag blir helt vit i ansiktet och tittar snabbt på honom. Han ler stort.

”Du, det där var mitt fel, jag satt och pratade så mycket så jag gjorde dig förvirrad. Kan du släppa misstaget och köra vidare som om det inte hände?”

Nickar dumt och börjar sedan att skratta åt mig själv, alltså, denna hjärna med stresspåslag, seriöst jag blir helt konstig.

Det blev ingen tur till Trollhättan, vi åkte till Vänersborg istället. Hoppsan.

Flera kluriga tester och 45 minuter senare är vi tillbaka på Trafikverket, och jag blev godkänd, hurra. Glädjetårar och en kram senare så skrattar vi bägge åt denna timmen som förflutit. Alltså det är skönt när man lyckas med något man jobbat hårt för att klara, och ja, vem är för gammal för utmaningar?

Lära nytt

Körkort lastbil. Foto: Privat

Det är väl ändå fascinerande detta med att lära sig nytt och att förändras? Jag lever efter devisen att det enda som är konstant är förändring. Vad är det som gör människor så rädda för att ändra sig, prova något nytt eller våga ”tillbilda” sig? Vad är det värsta som kan hända? Nåväl, det är kanske bra att inte alla vill ändra sig utan att vi är olika. Vissa trivs på sitt jobb som de gjort i 30+ år, och vissa står inte ut mer än tre år och vill förändra och lära mer. Att lära sig saker är för mig helt beroendeframkallande. Vi har en sådan stor gåva i Sverige, det kostar inget att ”tillbilda” sig, ja om man nu inte tar en egen kurs som exempelvis ett E-kort för 20 000 kronor. Men ni förstår, att läsa på universitetet är gratis, komvux, yrkeshögskola, det är inte som USA där en termin på förskolan kostar runt 100 000 kronor. Så varför inte våga ta en sommarkurs på universitetet, lev ut någon gammal dröm om historia eller sociala medier eller vad det nu kan vara, eller varför inte göra som jag, ta lastbilskort, det är verkligen skitkul! Ursäkta språket

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Transportarbetarens logga / Transportarbetarens logo

Åkerier varnar: För få p-platser

Åkeri. Det finns för få parkerings- och omkopplingsplatser för den tunga godstrafiken. Det anser 93 procent av de företag som svarat på en enkätundersökning från Sveriges Åkeriföretag.

Transportarbetarens logga / Transportarbetarens logo

Fyra YKB-utbildare stoppas

Chaufförer. Transportstyrelsen har stoppat fyra YKB-utbildare efter tillsyn. Utbildningarna brast i både kvalitet och dokumentation. Nu ska fler utbildningsföretag granskas.

Här ska utländska chaufförer träffa facket

Åkeri. Transport har öppnat ett fackligt kontor på säkerhetsparkeringen i Torsvik, söder om Jönköping. "Det är det första i Europa", säger initiativtagaren Tommy Jonsson, central ombudsman på Transport och engagerad i europeiska förares villkor.

Bärgat: Avtalad arbetstidsförkortning

Avtal. Underskrifter och tårta – i slutet av januari signerade arbetsgivare och fack en tidsöverenskommelse, en av de första i sitt slag, hos Bärgningstjänsten på Hisingen i Göteborg.

Amazon portade från EU-parlamentet

EU. EU-parlamentet har tröttnat på att Amazon inte kommer när det blir inbjudet till EU och inte svarar på förfrågningar om villkor för arbetarna. Nu har det bestämt att företagets 14 långtidspass, för att kunna röra sig fritt på unionens institutioner, dras in med omedelbar verkan.

Jobben räddade i Helsingborgs hamn

Hamn. Helsingborgs hamn har dragit tillbaka de sista varslen om uppsägning. Jobben räddades efter att Transport och Helsingborgs hamn har kommit överens om ett nytt skiftschema.

Kritik mot ytterligare höjning av inkomstkrav

Migrantarbetare. I höstas mer än fördubblade regeringen inkomstkravet för arbetskraftsinvandrare. Nu föreslås ännu en höjning. Den som tjänar under 34 200 kronor i månaden riskerar både att förlora jobb och att utvisas om förslaget går igenom.

”Vi känner inte igen Transports bild av Unionen”

Flyg. Transportarbetareförbundet gick i förra veckan ut med att man är beredd att organisera flygvärdinnor och flygvärdar som vill byta fackförbund, från Unionen till Transport. ”Vi är förvånade och känner inte riktigt igen den bild som Transport förmedlar”.

Usel väghållning hotar knäcka yrkesförare

Vägtrafik. Växlande väderlek har lett till ovanligt många potthål och isiga vägar i år. Trafikverket varnar nu för att bilar kan skadas. Men inte bara fordon går sönder – vägstandarden knäcker yrkeschaufförer.

Lyftande flygplan

Flygvärdar och flygvärdinnor vill byta fack till Transport

Flyg. Under en längre tid har kabinanställda inom flyget kontaktat Transportarbetareförbundet. De tycker inte att de får det stöd de behöver av fackförbundet Unionen, och vill byta fack. – Vi är beredda att ta över flygvärdinnorna och flygvärdarna, säger Transports förbundsordförande Tommy Wreeth.

Finsk storstrejk fortsätter

Konflikt. Den här veckan slår en andra strejkvåg in över Finland. Tåg, bussar och stora delar av industrin stannar i protest mot högerregeringens politik.

Transport med i upprop för sänkt arbetstid

Politik. Fem fackförbund öppnar upp för lagstiftning om stänkt arbetstid i en debattartikel. Samtidigt förbereder Socialdemokraterna förslag om sänkt arbetstid med bibehållen lön.

Tuff väg väntar framtidens transportsystem

Teknik och trafik. Underhåll framför nyinvesteringar, effektivare koll på kostnader och klimatanpassning. Det är några inriktningar i Trafikverkets underlag för transportsystem på lång sikt.

Månadens stormöte
I panelen: Socialdemokratiska politikerna Kadir Kasirga, Gunilla Svantorp och Johan Danielsson samt Transports Jimmy Ovesson.

Här lyfter Transports frågor politiskt

Fackligt-politiskt. Det var högt tryck och många frågor när medlemmar digitalt mötte politiker på plats i LO-borgen. Ämnen för första stormötet: Reglering av taxibranschen och kontroll av yrkestrafiken så att mobilitetspakets regler verkligen följs.

Mattias Schulstad har sammanställt LO:s upphandlingsguide.

Upphandlingar sänke för LO-branscher

Offentliga upphandlingar. Färdtjänst, avfallshantering, skolskjutsar, vård och omsorg – varje år upphandlas verksamhet för över 800 miljarder kronor med skattepengar. Fast för många branscher är offentliga upphandlingar ett sänke. LO har gett ut en guide för att återta kontrollen.

Amazon riskerar böter för övervakning av anställda

Lager. Världens största e-handelsbolag, Amazon, hotas av böter på 363 miljoner kronor i Frankrike. Företaget går alldeles för långt i sin övervakning och kontroll av lagerarbetarna, menar den franska integritetsskyddsmyndigheten.