CSG och Nordic Level Security i rekonstruktion

Bevakning. CSG och Nordic Level Security är i rekonstruktion, bara månader efter att bolagen köptes upp av Anzen Security Group AB. De två bolagen har 98 miljoner kronor i skatteanstånd som ska betalas i höst.

Tisdagen den 19 mars ansökte CSG AB och Nordic Level Security AB om rekonstruktion ( se faktaruta).

Enligt ett internt meddelande signerat av vd Josef Darbo betyder det inte att företaget är på väg mot konkurs.

I en bilaga till brevet står det att företaget har en ”sund verksamhet” men att bolagen ansökte om stora skatteanstånd för att kompensera för ökade kostnader för sjuklön och övertid under pandemin. Anstånden löper ut hösten 2024. Vidare skriver företagen att ”dessa skatteanstånd tynger bolaget och för att ha möjlighet att förhandla om dem ansöker man om företagsrekonstruktion”.

För CSG rör det sig om ett anstånd på 55,4 miljoner kronor och för Nordic Level Security gäller det 43 miljoner kronor.

Företagen uppger i samma mejl att anställningar fortsätter, men de räknar med att lön ska betalas ut från den statliga lönegarantin.

Josef Darbo är vd för bolagen. Hans budskap är att det inte finns skäl att oroa sig för att bli av med jobbet:

– Det finns inga planer på att säga upp personal utan snarare ett stort rekryteringsbehov för att möta efterfrågan från marknaden.

I ert brev till personalen skriver ni att sjuklönekostnader under pandemin är en av anledningarna till skulderna till Skatteverket. Försäkringskassan betalade alla sjuklönekostnader under april−juli 2020 och under augusti 2020 till september 2021, samt december 2021 till mars 2022 ersattes arbetsgivare för de sjuklönekostnader som översteg det normala. Hur avgörande är sjuklönekostnaderna för att de två bolagen har sammanlagt 98,4 miljoner kronor i obetalda skatter?

– Problemet är inte den löpande verksamheten utan skuldbördan. Hur den uppkommit och ska reglerats är en uppgift för rekonstruktören, säger Josef Darbo.

Jobbar du som väktare och ordningsvakt på CSG eller Nordic Level Security? Vi vill gärna veta vad du tänker om rekonstruktionsplanerna. Kontakta reporter John Antonsson på mejl eller ring till 010–480 33 06.

 

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Kristian:
    21 mars, 2024

    Branschens baksida. Småföretag med tveksam ekonomi pressar priserna i offentlig upphandling vilket leder till mycket dåliga avtal där det är snudd på omöjligt att förbättra arbetsmiljön för de anställda och utveckla produkten. Ibland leder det tom. att vinnaren inte kan leverera vilket i sin tur leder till ny upphandling och osäkerhet hos personalen.

Lästips:

Ordförande Christopher Vuori och ledamot Sanna Eklund, som också jobbar halvtid som ordförande i Transports avdelning 11, Gävle. Foto: Justina Öster

”Samtal är vårt starkaste verktyg”

Bevakning. Organisering och samtal med kollegorna som är utspridda på arbetsplatser runt om i Gävleborgs län. Att skapa en förståelse för vad facket är och gör. Det är grundbulten i den lokala Securitasklubbens arbete.

Transportarbetarens logga / Transportarbetarens logo

Väktarprofil dömd till fängelse för grov misshandel

Bevakning. En väktare i norra Sverige har dömts till 1 år och 9 månaders fängelse för grov misshandel.

Transportarbetarens logga / Transportarbetarens logo

CSG-anställda har inte fått sin lön

Bevakning. Väktare och ordningsvakter som jobbar på CSG har inte fått sin lön. Företaget är i rekonstruktion och lönekontoret hänvisar till statliga lönegarantin och länsstyrelsen.

Den första svenska bussen körde i Stockholm i juli 1899. Den testades senare under året på linjen Tegnérgatan-Roslagstull.

Första svenska bussen blev ett bullrande fiasko

Årsdagar. Nu är det 125 år sen Sverige fick den allra första motordrivna bussen. Det blev ett superfiasko som hördes flera kvarter. Daimlers nya heta modell fick öknamnet ”bullerbussen”.

Helsingborgs containerhamn

Hamnarbetare dömd för kokainsmuggling

Hovrättsdom. Tingsrättens dom för kokainsmuggling i Helsingborgs hamn har fastställts av hovrätten. Straffet för den man som dömdes till åtta år i fängelse skärps till nio år. Hamnarbetaren och den andra mannen döms till vardera två år.

Genrebild tidningsbud

Fortsatta neddragningar för tidningsbud

Tidningsbud. De svarta fläckarna där tidningen har blivit allt fler under årets första halvår. På många håll i landet har det lett till uppsägningar.

Transport stämmer bussföretag

Arbetsrätt. Ett bussföretag sa upp en chaufför utan att förhandla med facket. Nu stäms bolaget för brott mot medbestämmandelagen.

Det är oklart vad just den här Mercedesen väger. Vad vi vet är att den går på el.

Färdskrivare slopas för miljöfordon upp till 7,5 ton

Trafik. Regeringen har beslutat att slopa krav på kör- och vilotider samt färdskrivare på vissa miljövänliga lastbilar som väger upp till 7,5 ton. Samtidigt ska vissa b-kortsförare kan få köra klimatvänliga fordon som väger upp till 4,25 ton. Transport är kritiskt och kallar ändringarna en trafikfara.

Kvinnlig student framför bild på lastbil, Transport avdelning 5:s stipendiat

Linda knep ett av stipendierna

Pris. ”En glad och positiv kamrat, som vill att alla ska lyckas & må bra, med sin aura sprider hon lycka.” Med den motiveringen, från klasskamraterna på fordons- och transportprogrammet i Vallentuna, knep Linda Berneklint ett av årets stipendier.

Kvinnlig lasstbilschaufför i förarhytten

Arbetsskadorna fortsätter öka

Arbetsmiljö. Kvinnliga yrkesförare har en förhöjd risk att skada sig allvarligt på jobbet. I en rapport från Afa Försäkring är siffrorna dystra.

Knallrosa Matbudsväska med Foodoras loggga på träbänk i Stockholms innerstad.

Livsmedel körs med sämre lönevillkor

Åkeri. Coop Gotland är nästa företag på tur att börja köra ut mat med Foodora, i stället för traditionella åkerier. – Deras villkor är inte nära det som transportavtalet ger, säger Mats H Andersson, ombudsman på Transport.

Minigasbussarna som exploderade

Teknik. En minigasbuss i Nybro och två i Västervik som använts till service­resor spontanexploderade. Sedan kallades militären in.

Transports ombudsman Peter Åkesson varnar: All stöld är saklig grund för avsked.

Stöld på jobbet skäl för avsked

Bensinmack. Ibland börjar det med en glass, en hamburgare eller en dricka. Sen kan det övergå till snus och cigaretter. Efter upprepade fall av stölder på bensinstationer i Göteborgsområdet varnar ombudsman Peter Åkesson: Stjäl aldrig på jobbet. Det är saklig grund för avsked!

Man delar ut ett flygblad genom sidorutan till en taxichaufför.

Facket stämmer stort taxibolag

Taxi. Telepass har på ett ­förslaget sätt försökt runda kollektivavtalet för att slippa betala ut övertidsersättning. Det anser Transport som drar taxibolaget till Arbetsdomstolen.

Avtal 2023
Gummiverkstad med däck staplade i förgrunden. En man står och jobbar framför en bil längre in i lokalen.

Det blev inget nytt avtal om arbetstid

Gummiarbetare. Det blir inga nya villkor om arbetstider i gummiverkstadsavtalet. Överenskommelsen föll efter att medlemmarna sagt sitt.