Andreassons överklagar

Tre transportföretag har överklagat de domar som slog fast att de ska betala arbetsgivaravgift för sina polska chaufförer. Andreassons åkeri hoppas på att få många miljoner kronor tillbaka från Skatteverket. Men det är inte säkert att domstolen tar upp fallen.

På försommaren dömde kammarrätten i Göteborg till Skatteverkets fördel i den flera år långa tvisten. Tre åkerier dömdes att betala arbetsgivaravgifter och skattetillägg för de polska chaufförer som jobbat för dem och på papperet varit egenföretagare. Domstolen ansåg att de i praktiken varit anställda.

Slutsatsen i kammarrätten blev att:

• Andreassons åkeri ska betala cirka nio miljoner kronor i arbetsgivaravgifter och skattetillägg.

• Zimit transportförmedling – ett bemanningsföretag som chaufförerna fördes över till från Andreassons – ska betala drygt 14 miljoner. Summan kan dock bli svår att driva in eftersom Zimit har gått i konkurs.

• Luke transport – som dels bemannat sina bilar med polska chaufförer som hyrdes in direkt och fick ersättning som egenföretagare, dels anlitades via det polska företaget Mona Trans – ska också betala arbetsgivaravgifter och skattetillägg i Sverige.

I onsdags fick Högsta förvaltningsrätten in överklaganden från samtliga bolag.

– Våra jurister och sakkunniga har hjälpt till med överklagandet, säger Yvonne Andreasson, vd på åkeriet. Vi har bett om anstånd med att utveckla våra argument.

Hon berättar att företaget betalade in pengarna till Skatteverket för några år sedan. Om den högsta instansen ändrar tidigare domar och går företagets väg skulle Andreassons få tillbaka omkring nio miljoner kronor.

– Jag hoppas på det, säger Yvonne Andreasson. Men också att få rätsida på problemet.

Överklagandena tvingar dock inte Högsta förvaltningsrätten att ta upp fallen igen. Två domstolar har gått på Skatteverkets linje, och för att den högsta instansen ska pröva dem krävs ett prövningstillstånd. Högsta förvaltningsrätten ska helt enkelt börja med att besluta om frågan är av ett sådant intresse att ytterligare rättegång behövs.

– Som myndighet blir vi förstås tacksamma om de här skatteärendena avgörs i högsta instans, säger Pia Bergman, Skatteverkets rikssamordnare mot grov ekonomisk brottslighet.

– Då får vi besked om vi har fattat rätt beslut och vi får vägledning inför framtida ärenden.

Pia Bergman var på försommaren nöjd med att kammarrätten i Göteborg gick på myndighetens linje. Hon fick ett kvitto på att Skatteverket landat rätt i frågan om både skatter och arbetsgivaravgifter när svenska företag anlitar utländsk arbetskraft.

– Nu får vi avvakta och se hur högsta instans agerar, säger hon. Och förhålla oss till det.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

”Jag visar tydligt vem jag är, jag sminkar mig och jag jobbar med mitt utseende. Varför är det så svårt att säga ”hon”? Eller nöja sig med arbetstiteln? Ville jag bli kallad ”han” så skulle jag inte ha haft bröst, naglar eller smink”, säger lastbilschauffören Gabriella.

Hur svårt kan det vara att säga ”hon”?

Byta kön. Gabriella föddes som man, och kom ut som kvinna för tre år sedan. Transportbranschen har en del att lära, konstaterar hon. Hur svårt kan det vara att säga ”hon”?

Transportarbetarens logga / Transportarbetarens logo

Nya regler för långa nattpass i lastbil

Åkeri. I det nya transportavtalet har facket och arbetsgivarna kommit överens om kompledighet vid arbetspass som är längre än tio timmar och där en del av arbetstiden är mellan 01.00 och 05.00.

Per Ehlin. Foto: Börge Nilsson/Textra

Per tränade bort sin diabetes

Hälsa. För tio år sedan fick Per Ehlin diabetes. Hård träning och ändrad kost har gjort honom fri från medicinen.

Kontroller avslöjar utbrett fusk bland matbudsföretag

Matbud. Nio av tio kontrollerade företag som erbjuder matleveranser måste betala mer skatt. Skatteverkets riktade insats har upptäckt oredovisade intäkter, momsfusk och bristande bokföring – och utnyttjande av människor.

Här sugs fartyg in

Hamn. Kappelskärs hamn är först i landet med att använda automatisk förtöjning med vakuumplattor. Att fartygen förtöjs med jättelika sugproppar i stället för trossar ska göra arbetet säkrare och effektivare.

Ojämlik vägstandard orsak till olycksrisk

Trafik. Risken att dö i olyckor på vägarna är betydligt högre i skogslänen i norr än i södra delen av landet. Kvaliteten på vägarna har avgörande betydelse, visar en ny rapport.

Många dödsolyckor bland lastbilschaufförer sker i trafiken. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Mörk trend i trafiken

Trafik. Dödsolyckorna på vägarna fortsätter att öka. Under årets nio första månader omkom 194 personer i trafiken, visar statistik från Transportstyrelsen. Även i november har antalet olyckor legat högt, flera med yrkesförare inblandande.

Lönebidrag och nystartsjobb – en fuskfabrik

Lönebidrag. En granskning av subventionerade anställningar som lönebidrag och nystartsjobb visar på flera brister. Arbetsförmedlingen har svårt att kontrollera löner på arbetsplatser utan kollektivavtal, och trots omfattande bidragsfusk döms knappt någon alls.

Populärt soundtrack stoppas i Teslabilar

Konflikt. Musikerförbundet ansluter sig till de fackförbund som, likt Transport, vidtar sympatiåtgärder för att stötta IF Metall i kampen för att förmå Tesla att teckna kollektivavtal med IF Metall.

Strejken på Tesla
Jimmy Åsberg den första blockaddagen i Södertälje, en av de fyra hamnar som togs ut i första blockadvågen. Foto: Lilly Hallberg

Brett stöd i Tesla-konflikt

Konflikt. Sympatiåtgärderna blir allt fler – 40 nordiska transportförbund står nu bakom IF Metall i konflikten om rätten till kollektivavtal. Från klockan 12 i dag gäller Transports utökade blockad mot Tesla i alla svenska hamnar.

”På en död planet finns inga jobb”

Klimat. Tjänstemannafacket Vision har som första fackförbund infört klimatombud – ett nytt fackligt uppdrag på landets arbetsplatser. Det går ut på att minska en verksamhets klimatavtryck och påverka arbetsgivaren att värna om miljön och minska utsläppen.

Granskning: Stora brister på yrkesvux lastbilsutbildningar

Utbildning. Dålig eller ingen träning på att köra lastbilsmonterad kran, truck och hjullastare. Ingen mörkerkörning. Listan på brister är lång när Skolinspektionen krävt åtgärder på 25 av 28 granskade lastbilsförarutbildningar inom yrkesvux.

Blockad mot Tesla en världsnyhet

Konflikt. Transports sympatikonflikt mot Tesla har inte gått obemärkt förbi. I hela världen rapporteras om beslutet att stoppa Elon Musks elbilar i de svenska hamnarna.

Utesluten SD-politiker utesluts från – SD

Politik. Transport har i svenska domstolar förgäves hävdat sin rätt att utesluta en lastbilschaufför sedan han valts in för Sverigedemokraterna i ett kommunfullmäktige. Nu utesluts han från SD efter att ha dömts för grovt rattfylleri.

Avtal 2023
Lastare vid SAS-plan på Arlanda. Foto9: Justina Öster

Nytt lönesystem i stora flygavtalet

Flyg. I Transport och Svenska Flygbranschens nya kollektivavtal öppnas det upp för lokalt förhandlade individuella löner. Det blir en ny utmaning för fackklubbarna att fördela potterna.

Transportarbetareförbundets skyddsombud

”Skyddsombud behöver fackets stöd”

Arbetsmiljö. Regeringen och Sverigedemokraterna har gett Arbetsmiljöverket i uppdrag att utreda åtgärder för att fler ska engagera sig som skyddsombud. Något krav på att ombuden ska tillhöra facket, som i dag, finns inte. Uppdraget skapar oro och ilska i de fackliga leden.