Illustration av Mattias Käll
Snabbkoll

6 tips för bemanningsfolk

Bemanning. Vilka villkor gäller för bemanningsanställda? Hur långt måste man åka till jobbet? Och vad händer när man är mellan uppdrag? Svar på det och mycket mer finner du i Transportarbetarens snabbkoll.

1. Anställd

Om ett bemanningsföretag är med i Almega Kompetensföretagen så gäller bemanningsavtalet.

I det kollektivavtalet är tillsvidareanställning den vanligaste anställningsformen. Vissa undantag finns för personer med annan huvudsaklig sysselsättning, och för studenter och pensionärer.

 

2. Lön

Till skillnad från en ”vanlig” anställd har den bemanningsanställda oftast timlön. Så länge man är ute på uppdrag ska lön betalas enligt genomsnittligt förtjänstläge (GFL) på den inhyrande arbetsplatsen. Den innebär att den inhyrdas lön ska baseras på snittlönen bland jämförbara personer som jobbar på arbetsplatsen. Den inhyrdas ålder, kön eller erfarenhet ska inte spela någon roll. Det enda som avgör lönen är vilka arbetsuppgifter som ska utföras.

I lönen räknas grundlön, bonus, ackord, arbetstidsförkortning, skifttillägg och andra lönetillägg in, om sådana finns.

Det finns också möjlighet för facket att göra lokala uppgörelser om andra sätt att räkna ut GFL.

En bemanningsanställd har rätt till garantilön mellan uppdragen. Sedan 1 maj 2023 är den mellan 124,79 och 126,30 kronor i timmen.

 

3. Inhyrd ska erbjudas anställning

Den som varit inhyrd ska erbjudas fast anställning hos kunden efter 24 månader under en 36 månaders period på samma arbetsställe. Om företaget inte vill erbjuda tillsvidareanställning ska den inhyrda få två alternativt tre månadslöner i kompensation i stället.

Om den inhyrda tackar nej till anställning hos kundföretaget eller tar månadslönerna kan inhyrningen fortsätta under obegränsad tid.

 

4. Var ska den anställda jobba?

Det ska vara angivet i anställningsavtalet inom vilket område den anställda ska jobba, det kan vara kommun, postort eller annat specificerat område.

Tjänstgöringsområdet får inte vara större än 75 kilometer mellan bemanningsföretagets kontor och arbetsstället.

Facket har viss rätt att säga upp arbetsgivarens rätt att välja en individs tjänstgöringsområde om det missbrukas eller pendlingsavstånden blir orimliga.

 

5. Säga nej till uppdrag?

Huvudregeln är att arbetsgivaren bestämmer på vilken plats och tid den bemanningsanställda ska jobba.

Men kollektivavtalet ger viss rätt att säga nej till uppdrag och ändå behålla garantilönen. Det kan vara extremt lång restid, medicinska hinder eller att arbetstagaren utsatts för trakasserier hos en tidigare beställare.

 

6. EU-direktiv spelar också roll

Förutom kollektivavtalet finns också uthyrningslagen. Den är baserad på ett EU-direktiv. Främsta syftet är att skydda bemanningsanställda och garantera schysta villkor på jobbet.

I direktivet finns en likabehandlingsprincip som säger att inhyrda ska ha rätt till samma lön, arbetstid och semester som de som är anställda hos kundföretaget. Det garanteras också genom bemanningsavtalet. Men uthyrningslagen skyddar också anställda på bemanningsföretag utan kollektivavtal.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Funktionärer, skyddsombud och förtroendevalda från Transport besökte UPS-terminalen i Göteborg.

UPS-förare: Press och stress leder till fusk

Åkeri. Orimliga prestationskrav, dåligt utrustade bilar och toppstyrning. Chaufförerna på UPS har tröttnat på bristerna på arbetsplatserna och börjat organisera sig.

Anders Palmqvist från Transports Malmöavdelning. Foto: John Antonsson

Miljonnota för brister i arbetsmiljön

Viten. Transportarbetarens genomgång visar att Arbetsmiljöverket ställt många krav på UPS. De senaste åtta åren har myndigheten hotat med vite 12 gånger. Som mest 1,2 miljoner kronor.

Saad Ur Rehman är förtvivlad över korsdraget, vintertid, i de eldrivna dörrlösa Paxterbilar som bolaget stolt visar upp på sin webb. ”Vi blir sjuka och har bett om riktiga vinterkläder i tre år, men bolaget säger att de inte har råd. Är vi sjuka ofta kan vi får varningar”, säger han.

Stort missnöje på Premo

Tidningsbud. Det jäser bland tidningsbuden på Premo i Stockholm. Buden är arga över missade utbetalningar av extratid, fordon som gör dem sjuka, brist på arbetskläder, chefer som favoriserar och trakasserar och en rörig omorganisation med nedskuren tid för vissa.

Miljöbrott
Gryning i Fornhöjden. Nicklas första stopp är återvinningsstationen som för tillfället är värst drabbad av nedskräpning i kommunen. Foto: Lilly Hallberg

Här används ”sopspioner” i kampen mot brottslig dumpning

Södertälje. Små och stora brott – en sängbotten ställd framför pappersinsamlingen, en brinnande soptipp. I hela landet har kriminell avfallshantering fått ökad uppmärksamhet. I Södertälje arbetar ett par kommunala tjänstemän mot brottsligheten – som ”sopspioner”.

Boel Godner är kommunstyrelsens ordförande i Södertälje. Foto: Liza Simonsson

”Fungerar avskräckande”

Södertälje. – Vi tror att arbetet ger effekt och upplever att problemen minskat de senaste åren. Vi polisanmäler misstänkta fall av illegal dumpning, säger Södertäljes kommunstyrelses ordförande Boel Godner (S).

Här i Kagghamra startade branden i november 2020. Sedan februari 2021 är soptippen täckt av sand.

Think Pink – toppen på misstänkt brottsberg

Avfallshärva. I månader härjade bränder i gigantiska avfallshögar. Men sopbergen i Botkyrka är bara en del i Think Pink-härvan. Utredningen om grovt miljöbrott rör ett tjugotal platser i landet och rättsprocessen kring företagskoncernen har pågått i flera år.

Arbetsmiljö
Funktionärer, skyddsombud och förtroendevalda från Transport besökte UPS-terminalen i Göteborg.

UPS-förare: Press och stress leder till fusk

Åkeri. Orimliga prestationskrav, dåligt utrustade bilar och toppstyrning. Chaufförerna på UPS har tröttnat på bristerna på arbetsplatserna och börjat organisera sig.

Anders Palmqvist från Transports Malmöavdelning. Foto: John Antonsson

Miljonnota för brister i arbetsmiljön

Viten. Transportarbetarens genomgång visar att Arbetsmiljöverket ställt många krav på UPS. De senaste åtta åren har myndigheten hotat med vite 12 gånger. Som mest 1,2 miljoner kronor.

Kultur
Jonny Kronbäck är huvudskyddsombud på Truck and Wheels lager i Staffanstorp, dit Transports Malmöavdelning kört sin boklåda med pappers- och ljudböcker. Men läsa? ”Jag hinner inte”, säger han.

Prisad boklåda i lunchrummet

Kultur. Lagerarbetaren Jonny Kronbäck hinner inte läsa. Kollegan Tilde Kristoffersson gillar deckare, men Alexander Lind tål dem inte. Transportarbetaren besöker företaget Truck and Wheel för att höra vad de anställda tycker om sin prisbelönta boklåda.

Avtal 2023
Plånbok med pengar

Avtalat och klart: Här har du din nya lön

Löner. Efter tuffa förhandlingar och strejkhot är de nya lönerna klara i majoriteten av Transports avtal. Transportarbetaren listar löneökningarna. Här är de som fått minst – och de som har fått mest.

5 tycker till om lönerna

Enkät. Transportarbetaren frågade fem medlemmar vad de tycker om sitt nya kollektivavtal.

Ny motpart sökes?

Förhandlingar. Av Transports 27 kollektivavtal förhandlas 6 avtal med Almegas förbund. Nästa avtalsrörelse kan det bli än färre.

Säkerhetsvakter
Säkerhetsvakten Mikael Hen och instruktören Ulf Sahlin pratar, medan Christoffer Hammarlöf filmar en scen där en väktarbil rullar in på området.

Filmar för säkerhets skull

Räddningsarbete. Säkerhetsvakter som Mikael Hen och hans kollegor på Prevent ska släcka bränder, upptäcka livsfarlig gas och se till att alla har rätt skyddsutrustning. I vanliga fall är bevakningspersonal inte med på film, men den här dagen är de det.

Månadens medlem
Niclas trivs på Gotland. ”Jag kommer nog aldrig flytta härifrån. Vill jag ha storstadspuls kan jag åka till Visby. Men där jag bor är det väldigt lugnt. Jag gillar det. Jag jagar mycket och trivs med att vara ute på landet.” Foto: Pernilla Ahlsén

Niclas brinner för bra arbetsmiljö

Bevakning. Efter 30 år i bevakningsbranschen, varav de senaste 11 på Gotland, kan Niclas Fagerberg jobbet utan och innan. I jakt på en ny utmaning blev han skyddsombud. Nu brinner han för att kollegorna ska ha en bra arbetsmiljö och rättvisa arbetsvillkor.

Kultur
”Ekonomi är inte så svårt som vissa vill få oss att tro, man kommer väldigt långt med lite sunt bondförnuft”, säger Elinor Odeberg.

Våga tycka till om ekonomi

Ekonomi. I boken Dyrtider går Elinor Odeberg till attack mot Riksbankens oberoende och slår ett slag för att vanligt folk ska våga tycka till om ekonomisk politik.