Skallig man med skägg och ljus kostym på en innerstadsgata i Stockholm
Close
Före detta Byggnads-basen Johan Lindholm efterträder Susanna Gideonsson som LO:s ordförande.
Close

”Sveriges arbetare är värda fan så mycket bättre”

7 frågor. Johan Lindholm är LO:s nya ordförande. Hur ser han på LAS, arbetstidsförkortning och politik?

1. Du kommer ut på ett åkeri och träffar några chaufförer. Vad vill du prata med dem om?

– Jag skulle ha stora öron och liten mun. Jag skulle lyssna på hur de upplever arbetslivet. Jag skulle också vilja höra hur de har det utanför jobbet och hur de får ihop livspusslet. Jag skulle prata om den kollektiva styrkan och att kollektiva lösningar är mer moderna än någonsin. Vill man få till förändring framåt så måste vi jobba tillsammans. Det tycker jag att arbetsgivarna är bättre på i dag.

2.Du valdes i sista minut efter ett avhopp dagen innan kongressen. Tror du att det påverkar ditt sätt att leda LO?

– Jag känner ändå att jag fick ett hundraprocentigt stöd från kongressen. Och med de medskick som kongressen gav mig så känner jag mig både stolt och trygg i det jag ska göra. Jag är väl medveten om att det är ett ansvarsfullt jobb och jag är fullt fokuserad på att jobba framåt.

3. Vid LO-kongressen togs beslut om arbetstidsförkortning. På vilket sätt vill du jobba med den frågan?

– Vi är i gång redan. Vi håller på och kartlägger hur det ser ut i alla förbunden nu. Hur olika förbund löst sina delar kring arbetstiden och sen kommer vi samla ihop oss i LO.

– Via avtalssekreterare och LO-styrelse så ska vi försöka mejsla fram någonting som vi gemensamt kan gå fram med och förhandla avtalsvägen.

4. Hur jobbade ni med arbetstidsförkortning i Byggnads?

– Byggnads har en arbetstidsförkortning på 40 timmar i samtliga avtal. Men nu handlar det om att reducera arbetstiden. Om att ta lite av mervärdet som arbetsgivarna tagit ut alldeles för mycket av. För att lösa det krävs det att vi samlar ihop oss.

5. Under de senare åren har LO varit splittrat i flera frågor. Transport ställde sig utanför avtalssamordningen och flera förbund var mot överenskommelsen om förändringen av anställningsskyddet. Hur vill du jobba för att ena förbunden?

– Jag tror att det är väldigt avgörande att vi samlas kring en lönenormering och den sätter ju industrin. Sen gäller det att hitta en väg framåt. Det finns ju inga diskussioner i dag, men de kommer. Vi behöver också hitta en gemensam hållning om vissa delar kring de allmänna villkoren. Vi är inte riktigt där än, men mitt mål är att vi ska gå fram gemensamt och tala med en tunga.

– Gällande huvudavtalet är det känt att varken jag eller Byggnads tycker att vi fick tillräckligt mycket tillbaka. I mitt uppdrag som LO-ordförande är målet att få ut så mycket som möjligt av uppgörelsen som finns. Jag är väldigt kritisk mot att staten, efter två år, fortfarande inte lever upp till sin del. Regeringen har ännu inte gett CSN (Centrala studiestödsnämnden) nog resurser för att handlägga alla ansökningar.

6. På vilket sätt tror du att relationen mellan LO och Socialdemokraterna förändras med dig som LO-ordförande?

– LO är ju inget politiskt parti. Vi är satta att företräda Sveriges alla arbetare. Och det finns inga makthavare oavsett politisk färg som ska runda LO-borgen när det kommer till villkoren för Sveriges alla arbetare. Vi kommer ju vara väldigt tydliga i en rad frågor där vi vill ha leverans. Redan vid LO-kongressen var jag väldigt tydlig med att karensavdraget är en klasslagstiftning som ska väck.

7. Det är högt tonläge i den politiska debatten i Sverige. Högst mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna. De två partier som är störst bland Sveriges arbetare. Vilka problem ser du i att LO-kollektivet är så politiskt splittrat?

– Jag tycker det är alldeles för mycket pajkastning i politiken. Jag har gjort väldigt många arbetsplatsbesök i min tidigare roll och det jag har mött där är ju att det finns ett utbrett etablissemang- och politikerförakt som mynnar ut i att Sverige har gått isär, att Sverige inte funkar. Arbetare har fått se matpriser och räntor skena samtidigt som vi sett hur banker och matjättar haft höga utdelningar.

– Det finns en irritation och ilska där ute och den måste vi ta oss an, och formulera en politik som alla känner igen sig i så att det blir ordning på torpet. Sveriges arbetare är värda fan så mycket bättre.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Tommy Wreeth 2021. Foto: Justina Öster

Tillsammans formar vi framtidens villkor

Ordförandeord. Förbundet har genomfört en rad regionkonferenser där vi gått igenom läget och olika delar av våra verksamheter. Självklart har en hel del tid lagts på utvärdering av den avtalsrörelse som vi genomförde senast, men också tankar och förberedelser inför den som komma skall.

Magnus Falk. Foto: John Antonsson

Magnus Falk

…Transports EU-expert. Inför EU-valet uttryckte du oro för att maktbalansen skulle skifta i parlamentet. Hur blir det nu?

Kabinpersonal på Norwegian, AAP Aviation och Eurowings har startat klubbar inom Transport.

Medlare utsedda om kabinavtal

Fackligt arbete. Sedan några månader har Transport börjat registrera nya medlemmar som jobbar som kabinpersonal. Nu har Medlingsinstitutet utsett medlare mellan Transport och Svenska Flygbranschen.

Månadens klubb
Ordförande Christopher Vuori och ledamot Sanna Eklund, som också jobbar halvtid som ordförande i Transports avdelning 11, Gävle. Foto: Justina Öster

”Samtal är vårt starkaste verktyg”

Bevakning. Organisering och samtal med kollegorna som är utspridda på arbetsplatser runt om i Gävleborgs län. Att skapa en förståelse för vad facket är och gör. Det är grundbulten i den lokala Securitasklubbens arbete.

Hallå där!

Magnus Falk

…Transports EU-expert. Inför EU-valet uttryckte du oro för att maktbalansen skulle skifta i parlamentet. Hur blir det nu?

Månadens medlem
Vi möter Anamaria en ledig dag på ett café i Orminge centrum, nära hennes lägenhet.

Anamaria är med i Svenska Truckers

Åkeri. Anamaria Lara Sjögren har jobbat i åkeribranschen sedan hon tog studenten. Hon har just skrivit på för ytterligare två nya säsonger av Svenska Truckers. – Jag kollar inte själv längre, kan inte se mig själv på tv, säger hon.

Hallå där!
Anders Palmqvist från Transport avd 12 tar ekomot LOs Kulturpris från Susanna Gideonsson, avgående LO-ordförande. Foto: Lars Forsstedt

Anders Palmqvist

… på Transports Malmöavdelning 12 som på LO:s kongress fick ta emot ett av årets kulturpris för arbetet med arbetsplatsbibliotek och boklådor på medlemmarnas arbetsplatser. Hur var det?

Kultur
Pelle Filipsson framför sin arbetsplats: den tidigare industribyggnaden Strykjärnet, mitt i Motala ström, där Arbetets museum är inrymt sedan 1991.

De körde med order från Nazityskland

Krig & moral. Vinterkylan, den brända skogen efter slagen, stridsplanen och frågan vem man egentligen kör för – chaufförerna i den svenska lastbilskonvojen dras ned mot undergången. Pelle Filipssons roman Vägriddare bygger på faktiska händelser 1942 i fortsättningskrigets Finland.

Frida Bergström jobbar som miljöarbetare på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö.

Ett lyft att byta från vårdjobb till miljöarbete

Mötet. Frida Bergström är fjärde generationens miljöarbetare och fackligt skyddsombud. På vinterhalvåret kombinerar hon arbetsmiljöarbetet med att hoppa in där det behövs, på sommaren kör hon en specialbyggd kärltvättsbil.

Hallå där!

Helena Wahlberg

…ADR-chaufför från Hallsberg som kör farligt gods i hela landet. Du brinner för att få till fler och bättre rastplatser för lastbilar. Varför är det så viktigt?

ArbetsLIV
Många lastbilschaufförer säger: Jag vet aldrig när jag kommer hem och så var det för mig också tidigare. Fast på ett litet åkeri var det inga problem med barnen, åkaren hade själv småbarn, säger Fredrik Lindby.

Fredrik vill vara chaufför OCH pappa

Livspusslet. – Kan inte kärringen hämta barnen? Det är den vanligaste frågan distributionsföraren Fredrik Lindby fått på sina lastbilsjobb. Han vill gärna veta när han kommer hem på kvällarna och inte missa barnens uppväxt.

Månadens medlem
Ulf Sundqvist tar gärna med sig systemkameran ut på promenad. ”Skapandet är roligt, att man ser mönster i omgivningen. De dyker upp för en”, säger han.

”Skyddsombud är roligaste uppdraget”

Bensinstation. Skövdesonen Ulf Sundqvist utbildade sig till bilmekaniker. Men lumpen förde honom till Stockholm, där han träffade sin Ann och fick jobb på bensinmack. Därifrån var klivet inte långt till Transport – och mormors bransch. Hon drev åkeri och fostrade sju barn.

Kultur
Fredrik ”Doktor lagom” Nyström är läkare i endokrinologi och professor i internmedicin vid Linköpings universitetssjukhus med över 30 års erfarenhet av att behandla patienter med viktproblem.

”Doktor lagom”: Träna aldrig mer än du behöver

Hälsa. Undvik att träna hårt, hoppa över frukosten och ta gärna ett glas rödvin till din sena middag. Det är några av råden som professorn och överläkaren Fredrik Nyström ger i sin pocketaktuella bok Radikalt lagom.

Månadens klubb
Fem sjättedelar av klubbstyrelsen, med ombudsman Annica Collstam i mitten. Från vänster: Daniel Norén, Adam Abdelraouf, Tobias Persson, Leon Antypas och Christer Svensson. (Saknas på bilden gör klubbens sekreterare Nor Zouaiter.)

Vägen framåt – dialog, inte krig

Lager. Det har varit på gång länge. Nu har nybildade klubben på Cevas lager i Brunna, norr om Stockholm, haft sitt första årsmöte. Att förbättra genom att själva organisera är en grundtanke på terminalen där Zalandos varor packas.

Hallå där!

Anna Almqvist

…LO-ekonom och författare till rapporten Makt­eliten. Den visar att eliten i storföretagen tjänar 73 gånger så mycket som en lastbilschaufför.