AVTAL 2023

Nytt avtal för taxi- och färdtjänstförare

Taxi. (UPPDATERAD) Taxistrejken är avblåst. Efter segdragna förhandlingar enades Transport och Biltrafikens Arbetsgivareförbund i dag, onsdag, till slut om ett nytt avtal för landets taxi- färdtjänst- sjukrese- och skolbussförare.

Om arbetsgivare och fack inte kommit överens skulle strejk och blockad med stopp för bland annat övertid och inhyrd personal ha brutit ut den 4 september. Förbundsordförande Tommy Wreeth är lättad över att det nya avtalet är i hamn.

– Jag brukar vara återhållsam men för en gångs skull kan jag säga att avtalet är ganska bra, både för branschen och våra medlemmar. Vi är särskilt nöjda med garantilönen som i det nya avtalet blir den samma för hela landet, säger han.

– Den höjs med totalt 2 285 kronor, vilket motsvarar 10,58 procent. Så där kan man verkligen snacka om en låglönesatsning!

Taxiföraravtalet har två lönesystem, vilket komplicerat förhandlingarna. Dels månadslön, dels procentlön på inkört belopp, där garantilön utgår till förare som haft få körningar och låg förtjänst. Garantilönen har tidigare varit lite högre i Stockholm och lite lägre i övriga landet. Nästa år slås den ihop till en gemensam för hela landet.

Garantilönen höjs det första avtalsåret för Stockholms taxiförare med 515 kronor (22 337 kronor från och med 1 juli 23). För chaufförer i övriga landet blir höjningen 1 285 kronor (22 337 kronor).

2024 höjs garantilönen alltså till en gemensam på 23 337 kronor (från och med 1 augusti). En höjning med en tusenlapp. Hopslagningen innebär att förarna i huvudstaden får en lite lägre höjning och övriga landets chaufförer en högre.

Höjningarna innebär 134,24 kronor per inloggad/arbetad timme 2023 och 140,25 kronor per timme 2024.

Varför slår ni ihop garantilönerna till en?

– Frågan har länge varit aktuell och att skapa en gemensam var ett sätt att komma överens om höjningen, säger Tommy Wreeth.

I avtalet införs också det nya lönesteg för fyra eller fler år i yrket, som Transport kämpat för.

– Den nya lönetariffen innebär en lönehöjning på drygt 9 procent, säger Tommy Wreeth.

Det nya taxiföraravtalet löper över 26 månader, från och med den 1 juli 2023 till och med den 30 augusti 2025. Det innebär att nästa avtalsförhandlingar inte kommer att infalla under sommaren, något som krånglat till förhandlingarna tidigare med avbrott för semestrar. Eftersom det gamla avtalet löpte ut redan den 30 juni kommer lönehöjningen att betalas ut retroaktivt från och med den 1 juli. Allra senast ska förarna få sin lönehöjning med oktoberlönen, enligt dagens uppgörelse.

Så här blir de nya tarifferna (lönestegen):

Biträde. År 1: Höjning med 850 kronor, år 2: Höjning med 850 kronor.

Begynnelselön. År 1: 850 kronor, år 2: 875 kronor.

Två år i yrket. År 1: 1 100 kronor, år 2: 950 kronor.

Nya löneklassen, 4 år i yrket: År 1: 1 300 kronor, år 2: 1 080 kronor.

Genomgående är alltså en högre lönehöjning det första avtalsåret.

– För fyra år i yrket motsvarar höjningen 9 procent, säger Tommy Wreeth.

Han medger att lönehöjningen blir lite lägre i de lägre tarifferna med färre år i yrket.

– Men vi har nästan alla våra medlemmar i gruppen med fyra år eller fler i yrket, så därför riktar vi in oss på dem. Det följer samma princip som i Transport- och miljöavtalen och innebär att mer erfarenhet ska löna sig.

Parterna har också enats om att tillsätta två arbetsgrupper som ska jobba fram till nästa avtalsomgång. En ska titta på hur parterna kan ta fram gemensam lönestatistik, så att de är överens och inte behöver köra fast i olika uppgifter vid nästa avtalsrunda. Den andra arbetsgruppen ska ta sikte på framtidens taxi och hur parterna tillsammans kan jobba för en schystare taxibransch med bättre arbetsmiljö och upphandlingar som inte leder till osund konkurrens.

Hur gick det med kravet på att förarna ska få sina scheman två veckor innan de börjar gälla och rätt till rast efter fem timmar i stället för sex?

– De fick vi tyvärr inte gehör för den här gången, säger Tommy Wreeth.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Orvar Stambert:
    1 september, 2023

    Hahaha, jag har arbetat flera år som färdtjänstförare och varken jag eller mina kollegor har fått något schema någonsin. Istället ringer växelns häsynslösa telefonister på kvällen från Kanarieöarna, efter avslutad arbetstid, och talar om för oss hur tidigt vi ska börja och var på kartan vi ska starta kommande morgon. De är chefens papegojor och han har alltid stoppat strumporna i öronen om man har några synpunkter.

  2. Peter Taleryd:
    30 augusti, 2023

    Vilket påslag blir det på månadslönerna??

Lästips:

Tommy Wreeth 2021. Foto: Justina Öster

Den viktiga kontakten med verkligheten

Ordförandeord. Om det är något jag lärt mig efter 37 år som medlem i Svenska Transportarbetareförbundet och 27 år i förbundets tjänst, varav snart åtta som ordförande, så är det vikten av kontakt med verkligheten. Oavsett var du befinner dig i vårt förbund.

Samtrans-åkerier bryter mot kollektivavtal

Taxi. Samtrans-chaufförer som enbart kör samhällsbetalda resor har rätt till månadslön på mellan 26073 och 27004 kronor enligt kollektivavtalet. Men så är det inte för majoriteten av de Transportarbetaren talat med.

Toalettbesök kan leda till timmar utan lön

Taxi. Facket gick ut för att kolla läget för förarna som kör gamla och sköra till sjukhuset. Transportarbetaren hängde på.

Det är oklart vad just den här Mercedesen väger. Vad vi vet är att den går på el.

Tyngre fordon med B-körkort?

Teknik och trafik. Snart kan vissa B-kortsförare få köra fordon som väger upp till 4,25 ton. Men det förutsätter att fordonen går på alternativa bränslen.

Säkerhetskontrollen på Arlanda. Foto: Justina Öster

Avarn hotas av vite på 100 000

Arbetsmiljö. ransports skyddsombud larmade Arbetsmiljöverket om brister i arbetsmiljön. Efter en inspektion riskerar bevakningsbolaget Avarn Security 100 000 kronor i vite om åtgärder inte vidtas i den nya säkerhetskontrollen på Arlanda flygplats.

Helsingborgs hamn vill säga upp två

En privat säkerhetskonsult har undersökt fyra hamnarbetares koppling till en brottsmisstänkt kollega. Nu vill bolaget säga upp två av arbetarna, något Helsingborgs Dagblad var först att berätta.

Månadens avdelning
Transports avdelning 19 i Västerås.

Facklig närvaro främst

Transport. Högt i tak och full fart – förhandlingar, möten med medlemmar, en Startpunktsutbildning och någon som är på språng ut. Det händer mycket hos avdelning 19 och det mesta handlar om aktiviteter utanför kontoret i Västerås.

Ukrainska kvinnor utbildas till lastbilsförare

Åkeri. Det är brist på mycket i krigsdrabbade Ukraina – särskilt på lastbilschaufförer. För att fylla ut tomrummet efter landets många inkallade män och hålla samhället i gång har 24 kvinnor i Kiev gått en förarutbildning för C-kort. Nu skalas utbildningen upp och fler utbildas.

På säker väg. Eleverna på Södra Vikens program går på skolan som nyligen utsetts till Sveriges bästa transportskola.

Unga om transportbranschen: Helt rätt

Utbildning. När över 1 000 transportelever svarade på hur de ser på branschen och framtiden blev det toppbetyg. Och nästan nio av tio tycker att utbildningen ger rätt kunskap.

Samtrans-åkerier bryter mot kollektivavtal

Taxi. Samtrans-chaufförer som enbart kör samhällsbetalda resor har rätt till månadslön på mellan 26073 och 27004 kronor enligt kollektivavtalet. Men så är det inte för majoriteten av de Transportarbetaren talat med.

”Risk att sjuka människor hamnar i kläm”

Sjukförsäkring. – Vi vet ju att sjukförsäkringen inte fungerade tidigare, många hamnade i kläm just för att de inte var färdigrehabiliterade. Att då återgå till det systemet verkar rätt huvudlöst. Så kommenterar Transport försäkringsombudsman Pia Edvall utredningen som föreslår skärpta regler för sjukskrivna.

Strängare regler vid sjukskrivning föreslår utredning

Sjukförsäkring. (UPPDATERAD) Skärp reglerna i sjukförsäkringen och återgå till strängare bedömningar för att få sjukpenning längre än ett halvår, föreslår en statlig utredning. En farlig tillbakagång till ”de rättsosäkra och otrygga system som gällde innan 2021”, kommenterar LO-ordförande Susanna Gideonsson.

Högertrafik

Påsk först med fartbegränsning

Trafik. Påsken är en av de stora trafikhelgerna. Och också en av de första helger med hastighetsbegränsning utanför tätorter, infört för att minska olyckorna. Transportarbetaren tittade i backspegeln för att se vad som gällde tillåten fart tidigare – en av våra mest lästa artiklar på webben de senaste åren.

Filmstjärnan Jean-Claude Van Damme gör sin klassiska ”split” mellan två Volvo-lastbilar. Screenshot reklamfim Volvo trucks.

Tio år sen Van Damme slog rekord med Volvo

Årsdag. Det är en av de mest spektakulära reklamfilmerna någonsin: Filmstjärnan Jean-Claude Van Damme gör sin klassiska ”split” mellan två Volvo-lastbilar. Nu är det tio år sen den slog rekord på Youtube.

Närbild på ett däckbyte.

Kontroller avslöjade däckbytare

Däckverkstad. Hos nära hälften av företagen fanns brister i kassaregistret eller hanteringen av den obligatoriska personalliggaren. Det visar Skatteverket omfattande extrakontroll av verkstäder i samband med däckskifte i höstas.

CSG-anställda har inte fått sin lön

Bevakning. Väktare och ordningsvakter som jobbar på CSG har inte fått sin lön. Företaget är i rekonstruktion och lönekontoret hänvisar till statliga lönegarantin och länsstyrelsen.

25 år sen tunnelbranden i Mont Blanc
Collage med tidningsurklipp och skärmdumpar med artiklar om olyckan i Mont Blanctunneln 1999.

Lastbil orsakade katastrofen i Alperna 1999

Åkeri. Mitt i den 11 kilometer långa tunneln började Volvo-lastbilen brinna. Några minuter senare var 50 fordon fångade i den giftiga röken. Nu är det 25 år sen branden i Mont Blanctunneln krävde 39 liv.