Taxiunionens manifestation den 10 januari 2023.
Close
Lön som går att leva på och bättre arbetsvillkor. Den ideella föreningen Taxiunionen genomförde en manifestation i Stockholm den 10 januari.
Close

Svar till förare: Nej – och tystnad

Taxi. Förare som kör för de stora taxiapparna har demonstrerat och strejkat för bättre villkor och högre ersättning. Nybildade organisationen Taxiunionen har krävt att bli accepterade som samtalspart. Men Uber meddelar i ett pressmeddelande att det inte är tal om några förändringar.

Transportarbetaren har tidigare skrivit om Taxiunionens protester mot arbetsförhållandena på appföretagen Uber och Bolt. Den 10 januari genomfördes en manifestation i Stockholm där representanter från organisationen också mötte företrädare för Uber.

– Vi la fram våra krav. Uber och Bolt ser oss som partners, och som partners måste de ha en dialog med oss. Jag förstår att det blir svårt att ha det med var och en. Det är därför vi har gått ihop i Taxiunionen, sa organisationens ordförande Omar Sakhdari i samband med manifestationen.

Men hittills har det inte gett resultat. Det utlovade svaret från Uber kom i form av ett pressmeddelande, där inget av Taxiunionens krav tas upp direkt. Som en kommentar till högre ersättning heter det däremot att ”Uber och förare har ett gemensamt intresse i att erbjuda resenärer ett optimalt pris, eftersom vi tjänar pengar genom en procentuell andel per resa. Desto mer en förare tjänar, desto mer tjänar vi. Om prisnivån blir för hög, så kommer förare få färre körningar, vilket i slutändan kommer påverka intjäningarna” enligt Uber.

Inom Taxiunionen är man besviken.

– Vi bad dem höja vår avgift, ha en lägre serviceavgift och se oss som förhandlingspartner. Ingen av dessa frågor har de svarat på, säger John van Dinther, presskontakt för Taxiunionen, till Dagens Nyheter.

Förarna som kör för appföretagen anser att det blivit omöjligt att klara sig på ersättningen från företagen. Taxiunionens krav till Uber var bland annat att apparna höjer grundpriset för resor till kunder, och att serviceavgiften sänks från 25 till 15 procent. Och att Uber godkänner Taxiunionen som motpart vid överenskommelser, innan större förändringar av funktioner i appen och villkor görs.

Mot uberisering

Taxiunionen är en ideell organisation för taxiförare och bud, som verkar mot ”uberisering” av taxibranschen. Liknande demonstrationer har genomförts i en flera andra länder i Europa.

I Sverige har de som demonstrerat framhållit problemen med att de betraktas som egenanställda, inte anställda arbetare – trots att EU har sagt att gigarbetare ska ses som arbetare och kunna organisera sig i fackföreningar.

En omröstning om det så kallade plattformsdirektivet är åter aktuell i EU-parlamentet. Förra året föreslog EU-kommissionen att det ska bli enklare att ge anställda inom plattformsekonomin status som just anställda, inte egenföretagare. Men förslaget fick kritik i den svenska riksdagen. Från socialdemokratiskt håll framfördes att direktivet riskerar att försvaga svensk kollektivavtals- och arbetsmarknadsmodell, och att det förslag som lagts fram inte i tillräckligt hög grad medger undantag till skydd för den svenska modellen.

Taxiunionen vill alltså fungera som en förening för förare – ”egenföretagare” – som inte kan organisera sig i facket på grund av nuvarande system. Organisationen vill se en europeisk reglering av appföretagen, för att kontrollera den växande gigekonomin. Den 23 november förra året lämnade Taxiunionen över sin kravlista till Uber och Bolt.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Peter Jansson:
    7 februari, 2023

    Låt bli att arbeta som egenföretagare för dessa plattformsföretag.Antingen är man anställd eller så är man företagare på riktigt med egna kunder.Detta mellanting med egenföretagare som egentligen är anställda är enbart till för att slippa ta ansvar för den personal som arbetar för företaget, så enkelt är det och det borde alla kunna förstå.

Lästips:

De flesta mötesdeltagare följde samtalen digitalt. Foto: John Antonsson

Här lyfter Transports frågor politiskt

Fackligt-politiskt. Det var högt tryck och många frågor när medlemmar digitalt mötte politiker på plats i LO-borgen. Ämnen för första stormötet: Reglering av taxibranschen och kontroll av yrkestrafiken så att mobilitetspakets regler verkligen följs.

Transportarbetarens logga

Fler förlorade körkortet

Trafiksäkerhet. Transportstyrelsen drog in fler körkort förra året än tidigare år. Fortkörare är den största kategorin men körkort som återkallades på medicinska grunder ökade mest.

Uberbud på, moped.

Plattformsarbetarnas villkor stärks i EU

Politik. EU:s nya regler för över fem miljoner plattformsarbetare är klara. Reglerna kan ge plattformsarbetarna en anställning och de rättigheter som följer med det.

Jobben räddade i Helsingborgs hamn

Hamn. Helsingborgs hamn har dragit tillbaka de sista varslen om uppsägning. Jobben räddades efter att Transport och Helsingborgs hamn har kommit överens om ett nytt skiftschema.

Kritik mot ytterligare höjning av inkomstkrav

Migrantarbetare. I höstas mer än fördubblade regeringen inkomstkravet för arbetskraftsinvandrare. Nu föreslås ännu en höjning. Den som tjänar under 34 200 kronor i månaden riskerar både att förlora jobb och att utvisas om förslaget går igenom.

”Vi känner inte igen Transports bild av Unionen”

Flyg. Transportarbetareförbundet gick i förra veckan ut med att man är beredd att organisera flygvärdinnor och flygvärdar som vill byta fackförbund, från Unionen till Transport. ”Vi är förvånade och känner inte riktigt igen den bild som Transport förmedlar”.

Usel väghållning hotar knäcka yrkesförare

Vägtrafik. Växlande väderlek har lett till ovanligt många potthål och isiga vägar i år. Trafikverket varnar nu för att bilar kan skadas. Men inte bara fordon går sönder – vägstandarden knäcker yrkeschaufförer.

Lyftande flygplan

Flygvärdar och flygvärdinnor vill byta fack till Transport

Flyg. Under en längre tid har kabinanställda inom flyget kontaktat Transportarbetareförbundet. De tycker inte att de får det stöd de behöver av fackförbundet Unionen, och vill byta fack. – Vi är beredda att ta över flygvärdinnorna och flygvärdarna, säger Transports förbundsordförande Tommy Wreeth.

Finsk storstrejk fortsätter

Konflikt. Den här veckan slår en andra strejkvåg in över Finland. Tåg, bussar och stora delar av industrin stannar i protest mot högerregeringens politik.

Transport med i upprop för sänkt arbetstid

Politik. Fem fackförbund öppnar upp för lagstiftning om stänkt arbetstid i en debattartikel. Samtidigt förbereder Socialdemokraterna förslag om sänkt arbetstid med bibehållen lön.

Tuff väg väntar framtidens transportsystem

Teknik och trafik. Underhåll framför nyinvesteringar, effektivare koll på kostnader och klimatanpassning. Det är några inriktningar i Trafikverkets underlag för transportsystem på lång sikt.

Månadens stormöte
I panelen: Socialdemokratiska politikerna Kadir Kasirga, Gunilla Svantorp och Johan Danielsson samt Transports Jimmy Ovesson.

Här lyfter Transports frågor politiskt

Fackligt-politiskt. Det var högt tryck och många frågor när medlemmar digitalt mötte politiker på plats i LO-borgen. Ämnen för första stormötet: Reglering av taxibranschen och kontroll av yrkestrafiken så att mobilitetspakets regler verkligen följs.

Mattias Schulstad har sammanställt LO:s upphandlingsguide.

Upphandlingar sänke för LO-branscher

Offentliga upphandlingar. Färdtjänst, avfallshantering, skolskjutsar, vård och omsorg – varje år upphandlas verksamhet för över 800 miljarder kronor med skattepengar. Fast för många branscher är offentliga upphandlingar ett sänke. LO har gett ut en guide för att återta kontrollen.

Amazon riskerar böter för övervakning av anställda

Lager. Världens största e-handelsbolag, Amazon, hotas av böter på 363 miljoner kronor i Frankrike. Företaget går alldeles för långt i sin övervakning och kontroll av lagerarbetarna, menar den franska integritetsskyddsmyndigheten.

Förtroendevalda från Connect Bus på konferens i Askersund.. Foto: Mats Neander

Connectare knyter band på konferens

Facket. Förtroendevalda från Connect Bus i hela landet möttes efter nyår. Under konferensen lyftes en rad frågor – om kollektivavtal, organisering och rollen som förtroendevald.

Åkerier varnar: För få p-platser

Åkeri. Det finns för få parkerings- och omkopplingsplatser för den tunga godstrafiken. Det anser 93 procent av de företag som svarat på en enkätundersökning från Sveriges Åkeriföretag.

Osäkra jobb kan leda till tidig död

Arbetsliv. Kombinationen låg lön och otrygga anställningar leder till stress och i värsta fall för tidig död. En handbok från Karolinska institutet har tio förslag på att minska hälsoriskerna.