Taxiunionens manifestation den 10 januari 2023.
Close
Lön som går att leva på och bättre arbetsvillkor. Den ideella föreningen Taxiunionen genomförde en manifestation i Stockholm den 10 januari.
Close

Svar till förare: Nej – och tystnad

Taxi. Förare som kör för de stora taxiapparna har demonstrerat och strejkat för bättre villkor och högre ersättning. Nybildade organisationen Taxiunionen har krävt att bli accepterade som samtalspart. Men Uber meddelar i ett pressmeddelande att det inte är tal om några förändringar.

Transportarbetaren har tidigare skrivit om Taxiunionens protester mot arbetsförhållandena på appföretagen Uber och Bolt. Den 10 januari genomfördes en manifestation i Stockholm där representanter från organisationen också mötte företrädare för Uber.

– Vi la fram våra krav. Uber och Bolt ser oss som partners, och som partners måste de ha en dialog med oss. Jag förstår att det blir svårt att ha det med var och en. Det är därför vi har gått ihop i Taxiunionen, sa organisationens ordförande Omar Sakhdari i samband med manifestationen.

Men hittills har det inte gett resultat. Det utlovade svaret från Uber kom i form av ett pressmeddelande, där inget av Taxiunionens krav tas upp direkt. Som en kommentar till högre ersättning heter det däremot att ”Uber och förare har ett gemensamt intresse i att erbjuda resenärer ett optimalt pris, eftersom vi tjänar pengar genom en procentuell andel per resa. Desto mer en förare tjänar, desto mer tjänar vi. Om prisnivån blir för hög, så kommer förare få färre körningar, vilket i slutändan kommer påverka intjäningarna” enligt Uber.

Inom Taxiunionen är man besviken.

– Vi bad dem höja vår avgift, ha en lägre serviceavgift och se oss som förhandlingspartner. Ingen av dessa frågor har de svarat på, säger John van Dinther, presskontakt för Taxiunionen, till Dagens Nyheter.

Förarna som kör för appföretagen anser att det blivit omöjligt att klara sig på ersättningen från företagen. Taxiunionens krav till Uber var bland annat att apparna höjer grundpriset för resor till kunder, och att serviceavgiften sänks från 25 till 15 procent. Och att Uber godkänner Taxiunionen som motpart vid överenskommelser, innan större förändringar av funktioner i appen och villkor görs.

Mot uberisering

Taxiunionen är en ideell organisation för taxiförare och bud, som verkar mot ”uberisering” av taxibranschen. Liknande demonstrationer har genomförts i en flera andra länder i Europa.

I Sverige har de som demonstrerat framhållit problemen med att de betraktas som egenanställda, inte anställda arbetare – trots att EU har sagt att gigarbetare ska ses som arbetare och kunna organisera sig i fackföreningar.

En omröstning om det så kallade plattformsdirektivet är åter aktuell i EU-parlamentet. Förra året föreslog EU-kommissionen att det ska bli enklare att ge anställda inom plattformsekonomin status som just anställda, inte egenföretagare. Men förslaget fick kritik i den svenska riksdagen. Från socialdemokratiskt håll framfördes att direktivet riskerar att försvaga svensk kollektivavtals- och arbetsmarknadsmodell, och att det förslag som lagts fram inte i tillräckligt hög grad medger undantag till skydd för den svenska modellen.

Taxiunionen vill alltså fungera som en förening för förare – ”egenföretagare” – som inte kan organisera sig i facket på grund av nuvarande system. Organisationen vill se en europeisk reglering av appföretagen, för att kontrollera den växande gigekonomin. Den 23 november förra året lämnade Taxiunionen över sin kravlista till Uber och Bolt.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Peter Jansson:
    7 februari, 2023

    Låt bli att arbeta som egenföretagare för dessa plattformsföretag.Antingen är man anställd eller så är man företagare på riktigt med egna kunder.Detta mellanting med egenföretagare som egentligen är anställda är enbart till för att slippa ta ansvar för den personal som arbetar för företaget, så enkelt är det och det borde alla kunna förstå.

Lästips:

”Nya YKB-regler gör det svårare att rekrytera chaufförer”

Åkeri. Nya regler för yrkeskompetensbevis (YKB) gör det svårare för chaufförer att växla mellan att köra lastbil och buss. Det kommer att bli ännu knepigare att få tag i chaufförer, varnar branschorganisationen Teknikföretagen. Lastbilschauffören Conny Hård instämmer.

Jindan Gong intervjuar chaufförer i forskningsprojekt om klimatomställningen. Foto: John Antonsson

Transportarbetarna avgörande för klimatet

8 frågor. Klimatutsläppen ska mer eller mindre upphöra fram till år 2045. I centrum av händelserna står förarna. Jindan Gong intervjuar chaufförer i forskningsprojektet Justit. För att chaufförernas perspektiv ska bidra till klimatomställning som är rättvis för arbetarna.

Procentsatserna bygger på svar från chaufförer på samtliga arbetsorter. Om enbart svar från de större städerna i Östergötland, Linköping och Norrköping, räknas med blir vissa resultat andra. Så är det en högre andel, 94 procent, av dem som kör i de stora städerna som anger att de ofta eller ibland känner stress på grund av körtiderna (fråga 6) och hela 86 procent som svarar att körtiderna inte är tillräckliga för att utföra arbetet på ett säkert sätt, jämfört med 72 procent om svaren från samtliga arbetsorter tas med (fråga 1.) Grafik: Petrus Iggström

Fackets enkät gav svart på vitt om körtid och stress

Transport. De visste att det var problem. Men också att förändring krävde fakta. Linköpingsavdelningen gjorde en enkät som svart på vitt visar hur pressade arbetsförhållanden är för färdtjänstförare. Så vill arbetsgivare, regionens trafikbolag och politiker nu förändra villkoren.

Facket: Lämna och sök nytt jobb

Arbetsrätt. Utan motstycke på svensk arbetsmarknad. Det är fackets dom över hur anställningsvillkoren förändrats för medlemmar som tidigare varit behöriga att arbeta i Göteborgs hamn.

Göteborgs hamn

Hamnbolag portar personal – ”säkerhetshot”

Arbetsrätt. Göteborgs hamn har skärpt säkerheten. Anställda som tidigare prövats och godkänts nekas nu tillträde. Ett företag som opererar på hamnområdet har varslat om uppsägning – anställda kan inte utföra jobbet eftersom de inte kommer in.

Kollektivavtal

Avtal värt att hylla!

Facket. Kollektivavtal är centralt i fackförbundens arbete, alla dagar. Men i dag värda extra uppmärksamhet – den 17 mars firas Kollektivavtalets dag.

”Nya YKB-regler gör det svårare att rekrytera chaufförer”

Åkeri. Nya regler för yrkeskompetensbevis (YKB) gör det svårare för chaufförer att växla mellan att köra lastbil och buss. Det kommer att bli ännu knepigare att få tag i chaufförer, varnar branschorganisationen Teknikföretagen. Lastbilschauffören Conny Hård instämmer.

Åsas resa
Åsa Alvetjärn går en yrkesutbildning för att få behörighet att köra tunga fordon.

Vägen till chaufförsyrket – Del 3

Blogg. Åsa är en snart 50-årig journalist som börjat ratta tunga fordon. Hon går en yrkesutbildning för att bli lastbilschaufför. Det här är del 3 av hennes berättelse om hur hennes resa går

Bra lön allt viktigare när unga väljer jobb

Ungdomsbarometern. Bra lön blir en allt viktigare faktor när unga väljer gymnasieutbildning och yrke. Det visar en ny rapport från Ungdomsbarometern, Sveriges största ungdomsstudie.

Blockad av fartyg med fulavtal

Hamn. Klockan 7 i morse trädde Transports sympatiåtgärder i kraft – hamnarbetare i Uddevalla stoppade lossning av ett fartyg som försatts i blockad av Seko sjöfolk som krävt kollektivavtal.

Instabee-koncernen vill teckna kollektivavtal

Arbetsrätt. Två av e-handelns största paketleverantörer Instabox och Budbee har slagits samman till koncernen Instabee. Koncernen har skrivit en avsiktsförklaring med Transport om att teckna kollektivavtal.

Fästing. Foto: Istockphoto

TBE-sjuk nekad ersättning

Arbetsmiljö. Ett fästingbett kastade livet på ända med en svår hjärnhinneinflammation. Foderbilschauffören Ove Lindh blev långtidssjukskriven. Men Afa-försäkringen erkänner det inte som arbetsskada utan skyller på hans katter.

Lastbil på vinterväg, Umeå

Fortsatt snökaos

Trafik. De kraftiga snöfall med blåst som dragit in över Sverige har fått stora konsekvenser för all slags trafik – flera allvarliga olyckor på de stora vägarna, försenad tidningsutdelning och inställda bussar, tåg och flyg.

Internationella kvinnodagen
Linnéa Elofsson, Moa Sääv, Karolina Järback och Elin Olsson trivs på Oscarsgymnasiet.

Unik jämställdhet på transportutbildning

Utbildning. Vägen har varit lång. Men allt fler kvinnor väljer framgångsrikt ett tidigare starkt mansdominerat yrke – lastbilschaufför. Utvecklingen med fler kvinnliga sökande till Transportprogrammet fortsätter, visar Skolledarrapporten för 2022/2023.

Hovrätten: Brott när hamnarbetare dog

Arbetsmiljö. Svea Hovrätt slår fast att hamnchefen är skyldig till arbetsmiljöbrottet "vållande till annans död". Samtidigt sänks chefens straff och hamnbolagets företagsbot.

Gordon Delivery prisade av kungen – anklagas för lönestöld

Arbetsrätt. Gordon Deliverys grundare Ali Ghoce har prisats som årets pionjär av kungen. Det miljardvärderade företaget har kollektivavtal men inga anställda chaufförer. Chaufförerna får varken avtalsenlig lön eller betalt för alla timmar de jobbar.