Close
Instruktören Joakim Wallgren hjälper en förstaårselev i praktiksalen på Aircraft Academy of Sweden vid Arlanda.
Close

Lärlingsutbildning vid Arlanda banar väg för flygjobb

Flyg. Joakim vill bli flygmekaniker. Anton, Lovisa och Andrew siktar på flygtekniker men Solyana drömmer om att bli pilot. De går alla på Arlandagymnasiets flygteknikprogram och får en stor del av sin undervisning och praktik i SAS underhållshangarer vid Arlanda.

– Nej, skiftnyckel använder vi inte! Vet ni inte vad det ska vara för verktyg så kom och fråga mig.

Noel Toscano tar en ficklampa till hjälp. Foto Justina Öster

Instruktören Joakim Wallgren surrar mellan förstaårseleverna som jobbar i små grupper i en praktiksal i SAS-hangaren, bortom Arlanda. Ralf Vargenstein och Omar Mubarak har fått varsitt instruktionsblad med engelsk text. De står med huvudena tätt ihop över en jetmotor, som på plats förser flygplanet med el och luft.

– Vi ska ta bort startmotorn och inspektera om det finns några problem, säger de.

Några andra elever hojtar till och Joakim Wallgren lyser upp:

– Bra, nu har ni gjort en finding.

Taki Konduk, Joakim Wallgren, Ralf Vagenstein och Omar Mubarak i praktiksalen. Foto: Justina Öster

Det står för en anmärkning, något som behöver upptäckas och åtgärdas.

Andrew Loos jobbar vid ett annat bord. Han gillar att meka och vill bli flygmekaniker.

– Jag tycker det är kul att jobba under press. Det ger adrenalin, att man måste fixa grejer rätt snabbt. Jag hade vänner som gick här så jag tänkte att jag kunde testa utbildningen.

Vid SAS-hangarens grind 1 får eleverna, precis som resenärerna, gå genom en säkerhetskontroll. En badge, elektronisk nyckel, ger tillträde till olika lokaler i de myllrande gångarna som passagerarna aldrig ser. För Transportarbetarens reporter krävs en ledsagare, Juan Villar Moya, som alla kallar ”Sjuan”.

Han jobbade som flygtekniker i många år, men är nu instruktör för eleverna på företaget Aircraft Academy of Sweden som håller i praktik och flygundervisning på Arlanda.

Noel Toscano och Viggo Holmgren samarbetar. Foto: Justina Öster

Kärnämnen, som svenska, engelska och matematik, läser studenterna som valt att gå lärlingsutbildningen på Arlandagymnasiet i Märsta, utanför Stockholm. De mer teoretiskt inriktade kan välja utbildningen förlagd på skolan. Men fullgången praktisk utbildning ger certifikat och öppnar dörren för arbete som flyg- och helikoptermekaniker.Den som vill kan sedan plugga vidare till flygtekniker, flygplansplåtslagare, ingenjör eller pilot.

Solyana Desale vill bli pilot. Foto: Justina Öster

Zeb Kentkuran Glindell har rast. Han går sitt andra år och älskar atmosfären vid Arlanda. Han blev flygintresserad redan som liten och önskar att all undervisning skulle ske i hangaren. Där pågår det dagliga underhållsarbetet av plan som körs in och ut efter små eller stora kontroller, nära inpå studenterna. Under tredje läsåret har de praktik under ledning av en handledare.

Zeb flyger så ofta han kan i en cockpit-simulator hemma på datorn.

– Jag har över 1 500 loggade flygtimmar och vill bli pilot eller flygledare efter att jag gjort lumpen.

Solyana Desale har ihop med Lovisa Tjärnberg tagit plats i förarsätet på skolans fysiska och alldeles nyinvigda cockpit-simulator, en Airbus A320. Det känns precis som att lyfta från startbanan och flyga när den går i gång, tycker de. Som barn fick Solyana höra att kvinnor inte kan bli piloter. Men efter att hon kom till Sverige 2018 vill hon förverkliga sin dröm, bli pilot, flygingenjör eller rymdtekniker. På fritiden segelflyger hon.

– I årskurs två går fem tjejer och sex i årskurs tre. Jag trodde jag skulle bli ensam, men i ettan har en massa tjejer börjat. Det är jättekul!

Lovisa Tjärnberg gillar att ”sitta och skruva och pilla”. Foto: Justina Öster

Lovisa kan inte tänka sig att jobba på kontor. Hon vill bli flygtekniker.

– Jag tycker om att sitta och skruva och pilla, ha olika arbetsuppgifter varje gång jag kommer till jobbet. Och jag har alltid varit nattmänniska så skiftarbete passar mig. Vi mekar med riktiga grejer från flygplan som propellrar och landningsställ på skolan, men nu längtar jag efter att komma ut på praktik.

Natnael Ghirmay och Anton Jonsson har slagit sig ner i soffan på det estländska flygbolaget Xfly där de går som lärlingar.

Natnael Girmay och Anton Jonsson praktiserar hela årskurs 3. Foto: Justina Öster

– Flera av morsans vänner jobbar på SAS fick jag veta efter att jag börjat och jag gillar att resa. Det är intressant att se hur flygplan tillverkas och fungerar. Jag går ut första juni, då hoppas jag få jobb som flygmekaniker. Sen kanske jag pluggar vidare till flygtekniker, säger Natnael.

Han var inte beredd på att läsa fysik och tycker inte att han har någon praktisk användning av ämnet i jobbet. Bland de särskilda flygämnena han läst ingår ellära, digital teknik, materiallära, underhållsteknik och aerodynamik. Svåra i början men det lättade efter några månader, tycker Natnael.

Branschen ropar efter flygmekaniker, tekniker och plåtslagare och klasskamraten Anton lockades av att kunna få jobb efter gymnasiet.

Solyana Desale spanar in all elektronik i cockpit-simulatorn. Foto: Justina Öster

– Jag har alltid tyckt att det praktiska är roligare än det teoretiska, har mekat lite moppe och motorcykel och brukar vara med farsan och kolla på honom när han fixar. Är väl hyfsat händig. Det är kul att vara med och meka på Xfly. Vi brukar läsa mejlen när vi kommer hit och se vad vi ska göra, om det varit problem med något flygplan.

Anton har sökt jobb på SAS och hoppas få arbeta något år innan han söker till en flygteknikerskola. Den här förmiddagen har porten hakat upp sig till hangaren, så bolaget får inte in några plan för översyn. Men framåt eftermiddagen går porten i alla fall upp och Natnael Girmay och Anton Jonsson får sitt uppdrag – motorn på ett CRJ900-plan behöver tvättas.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Martin Andersson, ordförande i klubb 4 på Arlanda med bland annat plåtslagare och flygmekaniker. Foto: Privat

Martin Andersson

…ordförande i klubb 4 på Arlanda med bland annat plåtslagare och flygmekaniker. Er arbetsgivare Patria Helicopter har höjt era löner – innan avtalsrörelsen för flygbranschen ens dragit i gång. Varför då?

Transportarbetarens logga

Medlare utsedda i avtalstvist

Bevakning. Statliga Medlingsinstitutet har utsett de båda medlare som går in för att försöka lösa tvisten mellan Transport och Säkerhetsföretagen om nytt kollektivavtal för bevakningsbranschen.

Filip Rydolw, ordförande för Transports klubb för flygplatskontrollanter på Arlanda. Foto: John Antonsson

”Vi är taggade och villiga att kämpa!”

Bevakning. – Stämningen är god. Vi är villiga att kämpa för vår rätt att få en lön som går att leva på. Så säger Filip Rydolw, ordförande i Arlandaklubben som organiserar all säkerhetspersonal på flygplatsen, efter Transports varsel om konflikt.

Svinpest – så påverkas sophanteringen

Miljöarbete. En avfallsanläggning i Fagersta misstänks vara platsen där vildsvin smittats av afrikansk svinpest. Lokalt har kraven för hantering av hushållssopor redan blivit hårdare men det kan bli skärpta regler i hela landet, enligt ansvariga myndigheter.

SD-uteslutning till Europadomstolen

Facket. Transport tar frågan om förbundets rätt att utesluta en SD-politiker vidare till Europadomstolen. Det beslutade förbundsstyrelsen på ett extramöte på måndagskvällen.

Transport ute och träffar transportarbetare

Uppsökeri. Runt om i landet pågår Transportarbetareförbundets kampvecka, då förbundets anställda ger sig ut till rastplatser och arbetsställen för att träffa anställda i Transports olika branscher. En hel del frågor handlar om det nya avtalet för åkerichaufförer och terminalarbetare.

Hallå där!

Henrik Hansson

… modellbyggare från Kvidinge, Skåne, som nyligen blev både nordisk mästare och tog hem publikpriset vid Trailer Trucking-festivalen i Mantorp.

Transport stämmer Varbergs taxi inför Arbetsdomstolen

Taxi. Facket har rätt att få ut uppgifter om övertid för alla anställda chaufförer, hävdar Transportarbetareförbundet. Men Varbergs taxi vill bara lämna ut anteckningar om medlemmar i facket. Nu stämmer Transport taxibolaget inför Arbetsdomstolen för brott mot kollektivavtalet.

Skärpta regler för A-traktorer

Trafik. De senaste åren har flera svåra olyckor med A-traktorer inträffat. Regeringen har därför beslutat om nya regler för att öka säkerheten. Det innebär bland annat krav på bilbälte från och med den 31 augusti.

Johanna Nero. Foto: Lilly Hallberg

9/9: Till er, alla yrkesförare!

Yrkesförarens dag. I dag hyllar vi dem som får allt att rulla, alla tider och alla dagar året runt. Den 9 september är Yrkesförarens dag.

Höga kostnader bromsar elväg

Elektrifiering. Upphandlingen av Sveriges första permanenta elväg på E20 mellan Hallsberg och Örebro har stött på patrull. Anbuden som kommit in till Trafikverket är så höga att myndigheten drar i bromsen.

Otrygga anställningar kan öka risken att dö i förtid

Forskning. Vikariat radat på vikariat, otillräcklig lön, lågt inflytande över arbetet och svårt att utnyttja sina rättigheter på jobbet. En ny studie vid Karolinska institutet visar att osäkra, otrygga anställningar kan öka risken att dö i förtid.

Västsvensk Tidningsdistribution (VTD) gör stora neddragningar i Bohuslän som en följd av Stampens övergång till digitala morgontidningar.

Sparpaket slår hårt mot bud

Tidningsbud. Nära hälften av Västsvensk Tidningsdistributions tidningsbud kan tvingas sluta i vissa områden. Under hösten genomför distributionsbolaget stora förändringar i utdelningen av morgontidningar, en följd av neddragningar hos mediejätten Stampen.

spelkort vabb foto: John Antonsson

Kvinnliga tidningsbud i vabbtopp

Arbetsliv. Kvinnliga tidningsbud är en av de yrkesgrupper som tar ut flest vabbdagar. Minst vabb tar chefer ut, enligt ny rapport från Försäkringskassan.

Jag & jobbet
Ibland frågar ungdomar Per Svedberg om han har något vapen, som en elpistol? ”Nej, jag har något värre säger jag och pekar på min mun. Mitt bästa verktyg är truten.”

”Alla människor behöver respekt”

Bevakning. Per Svedberg blev väktare för att han inte ville jobba med människor. Men upptäckte att just det är själva kärnan i jobbet. Han försöker alltid se människan, bortom deras ibland bråkiga, stökiga beteende.