Övervakad rastplats i Jönköping.
Close
Övervakad rastplats i Jönköping.
Close
Sund konkurrens?

Det skulle bli lika lön – blev 32 avgifter

Åkeri. Mer än ett år har gått sedan EU-reglerna som skulle sätta stopp för lönedumpning på vägarna infördes. Facit: 32 sanktionsavgifter för transportföretag som saknat utstationeringspapper och facket saknar alltjämt verktyg att granska företagen som kör tillfälligt i landet.

Tommy Jonsson rattar sin bil genom Ljungarum, han saktar ner vid kombiterminalen och pekar ut några åkerier han har koll på och tar snart vänster in på en väg där ett par dragbilar med vita släp står parkerade. Han kör ut på E4:an och gasar söderut mot Torsvik. Där flera miljardbolag har sina jätte­terminaler.

”Vi har blivit en fristad för lönedumpning.” säger Tommy Jonsson i Transports Ordning och reda-verksamhet. Foto: John Antonsson
”Vi har blivit en fristad för lönedumpning.” säger Tommy Jonsson i Transports Ordning och reda-verksamhet. Foto: John Antonsson

Han visar var rader av lastbilar brukar stå på helgerna och chaufförer brukar ta leva sina helgliv. Mycket är som det har varit, men vissa saker är annorlunda nu.

Karusell av upplägg

Tommy Jonsson visar dokument han sammanställt om svenskregistrerade transportföretag. Vissa äger en massa bilar, men har inga anställda. Vissa har en massa utstationerade chaufförer, men inga lastbilar. Det är en karusell av upplägg.

– Vi började se det redan innan mobilitetspaketet. De började anställa förarna direkt i Sverige och köra i svensk­­registrerade lastbilar, säger han.

Tommy Jonsson tror att företagen gjort det i förberedelse för mobilitetspaketet som i större delar infördes 2022. De nya reglerna har gjort det svårare för företag att ligga ute i annat land vecka efter vecka.

”Kryphål” som försvann

Ett väsentligt” kryphål” som försvann var att reglerna för kombinerad trafik gjorts om. Tidigare var det tillåtet för utländska transportföretag att utan restriktion köra transporter för kombinerad trafik mellan tåg och sjöfart till närmast lämpliga omlastningsplats. I praktiken innebar det att utländska transportföretag kunde ligga och köra veckorna i ända. Numera måste företagen lämna landet efter att tre transporter genomförts under sju dagar, och därefter är det en avkylningsperiod. På så sätt är det nu samma regler för kombinerad trafik som för så kallad cabotagetrafik, det vill säga rätten för transportföretag som gjort en internationell transport till Sverige att också få göra tre stycken inrikestransporter.

Transportbranschen är rörlig i sin natur. Så när EU tog fram mobilitetspaketet med en speciallagstiftning för chaufförer som jobbar tillfälligt i annat land än där de bor. Då EU beslutade om lagstiftningen var målet att värdlandets löner också ska gälla dem som tillfälligt arbetar där. Därför måste transportföretag som kör cabotage- och kombitrafik göra en speciell utstationeringsanmälan i ett EU-register som heter IMI-registret. Där ska det bland annat stå vem som är arbetsgivarens kontaktperson och vad föraren tjänar.

Målet med EU-lagstiftningen är att förarna som kör internationellt ska tjäna lika mycket som i värdlandet.

Kollektivavtalens löner

Att garantera löner är lite enklare att ordna i ett land som har minimilöner. I Sverige är det fack och arbetsgivare som sätter löner. Och därför är det kollektivavtalens löner som ska gälla. Men som det är nu, krävs att det finns ett tecknat kollektivavtal för att den utstationerade chauffören skall få svensk lön. Det finns inte heller några sanktionsavgifter för de transportföretag som har förare som tjänar för lite. Det som finns är en sanktionsavgift för att inte ha gjort en utstationeringsdeklaration. Den är på 60 000 kronor.

Tommy Jonsson ser mycket fusk och lönedumpning i sitt jobb med Transports Ordning och reda-verksamhet. Foto: John Antonsson
Tommy Jonsson ser mycket fusk och lönedumpning i sitt jobb med Transports Ordning och reda-verksamhet. Foto: John Antonsson

Det var i juni förra året reglerna om utstationering av förare infördes. Fram till maj 2023 hade 32 sådana sanktionsavgifter delats ut. Det är bara en bråkdel av det sammanlagda antalet sanktionsavgifter som delats ut till utländska transportföretag.

Tommy Jonsson suckar.

– Vi har blivit en fristad för lönedumpning. Vi kan i princip inte göra någonting. Arbetsmiljöverket har tillgång till registret. Men för att vi ska kunna få ut uppgifter om löner så måste vi i princip ha namn på förarna vi vill ha uppgifter om.

Som allt är nu ser Tommy Jonsson bara en lösning, som han påpekar att den är hans personliga och inte nödvändigtvis Transportarbetareförbundets.

– Det enda som kan hjälpa är om vi kan få till en ändring i lagen så att vi kan allmängiltigförklara vårt utstationeringsavtal.

Sanktionsavgifter

En annan viktig del i mobilitetspaketet är reglerna om kör- och vilotider som innefattar både helgvila och rätten för chaufförer att få resa till hemlandet eller till transportföretagets säte. För brott mot kör- och vilotidsreglerna har betydligt fler sanktionsavgifter delats ut

– Vi kan se att poliserna nappade direkt, säger Michael Jacobsson, utredare på Transport­styrelsen.

Det är polisen som stoppar lastbilarna och kontrollerar att reglerna i mobilitetspaketet följs. Sedan är det Transport­styrelsen som beslutar om sanktionsavgift. Mellan den 1 januari 2022 och 31 maj 2023 delades 198 sanktionsavgifter ut för överträdelser av artikel 8.8, som rör kör-och vilotidsregler. De flesta av sanktionsavgifterna rör förbudet mot att tillbringa långa veckovilan i hytt. Men ett fåtal sanktioner gäller rätten för förare att resa hem till företagets säte eller till där hen bor var tredje eller fjärde vecka.

– Rätten att få åka hem är klurig för oss att utreda. Polisen kan ibland styrka det med färdskrivaren. Men problemet är att transportföretaget kan hävda att föraren erbjöds en hemresa, men tackade nej. Det är ännu inte tydligt vilken nivå erbjudandet att åka hem ska vara på. Vi inväntar antingen direktiv från Bryssel eller svensk rättspraxis från förvaltningsrätten. Problemet är att föraren har ett beroendeförhållande till arbetsgivaren. Så det räcker kanske inte att föraren skrivit på ett dokument som säger att han inte vill åka hem, Det vi lutar åt är att företaget ska klara av att visa att det finns ett organisatoriskt och tidsmässigt utrymme i schemaläggningen för hemresa. Men det är något vi kommer att få jobba med det närmaste året, säger Michael Jacobsson.

Kolla upp…

Tommy Jonsson kör upp på E4 och ser ett bekant kapell på en trailer och kör fram så han kan se en dragbils registreringsnummer och memorerar det. Han har en grej att kolla upp.

– Det enda vi kan göra är att organisera och vi kommer som första fackförbund förhoppnings få en egen lokal inne på en bevakad rastplats i Torsvik.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Transport ute och träffar transportarbetare

Uppsökeri. Runt om i landet pågår Transportarbetareförbundets kampvecka, då förbundets anställda ger sig ut till rastplatser och arbetsställen för att träffa anställda i Transports olika branscher. En hel del frågor handlar om det nya avtalet för åkerichaufförer och terminalarbetare.

Tina Thorsell, samhällspolitisk chef på Transportföretagen. Foto: Albin Händig

”Det behövs fler vägkontroller”

Åkeri. Transportföretagens samhällspolitiska chef Tina Thorsell tycker att det är bra att reglerna från mobilitetspaketet finns på plats, men: – Med nya regler är det en massa barnsjukdomar och ett regelverk som tolkas olika över hela Europa. Förare och fordon kan ju på en dag befinna sig i fyra olika länder. Då är det rätt viktigt att man tolkar tillsammans.

Transportarbetarens logga / Transportarbetarens logo

34,5 meter lastbilar tillåtna

Åkeri. Från den 31 augusti är maxlängden på lastbilar förlängd till 34,5 meter. Det gäller på vissa utpekade vägar. Målet är bland annat att gynna klimatet.

Månadens medlem
Niclas trivs på Gotland. ”Jag kommer nog aldrig flytta härifrån. Vill jag ha storstadspuls kan jag åka till Visby. Men där jag bor är det väldigt lugnt. Jag gillar det. Jag jagar mycket och trivs med att vara ute på landet.” Foto: Pernilla Ahlsén

Niclas brinner för bra arbetsmiljö

Bevakning. Efter 30 år i bevakningsbranschen, varav de senaste 11 på Gotland, kan Niclas Fagerberg jobbet utan och innan. I jakt på en ny utmaning blev han skyddsombud. Nu brinner han för att kollegorna ska ha en bra arbetsmiljö och rättvisa arbetsvillkor.

Kultur
”Ekonomi är inte så svårt som vissa vill få oss att tro, man kommer väldigt långt med lite sunt bondförnuft”, säger Elinor Odeberg.

Våga tycka till om ekonomi

Ekonomi. I boken Dyrtider går Elinor Odeberg till attack mot Riksbankens oberoende och slår ett slag för att vanligt folk ska våga tycka till om ekonomisk politik.

Vägsträckan
Svinesundsbron. Foto: Pernilla Ahlsén

Historiskt viktig väg i väst

E6 Svinesund–Uddevalla. Hundra år efter unionsupplösningen invigdes den nya bron över Svinesund. Tullstationen på svenska sidan visar att bron från Norge i dag utgör EU:s yttre gräns. Någon passkontroll finns inte men yrkesförare måste anmäla gods som förs in.

Sirin Celik presenterade sin fallstudie vid slutkonferensen i Rom den 7 juli.

Gig inte upp!

Plattformsarbete. Vägen är förberedd för en arbetsmarknad där gigjobb blir norm. Det menar Transports utredare Sirin Celik, som deltagit i ett EU-projekt om möjligheter och svårigheter att skapa anständiga villkor för dem som arbetar för plattformsföretag.

Osund konkurrens?
Övervakad rastplats i Jönköping.

Det skulle bli lika lön – blev 32 avgifter

Åkeri. Mer än ett år har gått sedan EU-reglerna som skulle sätta stopp för lönedumpning på vägarna infördes. Facit: 32 sanktionsavgifter för transportföretag som saknat utstationeringspapper och facket saknar alltjämt verktyg att granska företagen som kör tillfälligt i landet.

Tina Thorsell, samhällspolitisk chef på Transportföretagen. Foto: Albin Händig

”Det behövs fler vägkontroller”

Åkeri. Transportföretagens samhällspolitiska chef Tina Thorsell tycker att det är bra att reglerna från mobilitetspaketet finns på plats, men med nya regler är det en massa barnsjukdomar och ett regelverk som tolkas olika över hela Europa.

Kultur
Collage filmtips

Strejk och kamp – på film

Filmtips. Sveriges arbetsmarknad är nära nog ”bäst” i världen på att inte ha strejker eller konflikter. Det mesta löser sig i förhandlingsrummen. Här är några filmtips om strejk och facklig kamp.

Sommartips 2023
Västernäventyr på småländska. High Chaparall i Kulltorp är förebild för många parker med västerntema. Foto: High Chaparall

Krutrök, karuseller och karameller

Nöjesparker. Klassiker som Liseberg och Skara sommarland. Vilda djur. Sagoteman som i Astrid Lindgrens värld eller Tomteland. Vilda västern-äventyr eller vikingatid för alla åldrar. Landet är fullt av nöjesparker. Här är en lista från norr till söder, 23 ställen sommaren -23. Med aktuella priser så att kostnaden inte behöver bli en humörsänkare redan i entrén.

Kongress 2022
Mammografi erbjuds i dag till alla kvinnor mellan 40 och 74 år av sjukvården i landets samtliga regioner. Foto: Shutterstock

Så gick det med kraven på cancerkoll och fria mensskydd

Motionerat. På Transports kongress antogs två motioner som berörde och väckte diskussion: Att förbundet ska verka för rätt till mammografi, cellprovtagning och prostataundersökning på betald arbetstid. Och att arbeta för fria mensskydd i alla sammanhang.

Mänsklig rättighet med fri tillgång? Ja, enligt kongressbeslut ska Transport verka för gratis mensskydd i alla sammanhang. Foto: Justina Öster

”Om det var en mansfråga hade det redan varit tillämpat”

Mensskydd. Transport ska verka för fria mensskydd till alla som behöver det. Det beslutades på kongressen i augusti 2022. Men när Transportarbetaren ringer runt till avdelningarna ett drygt halvår efter kongressen har ingen tagit tag i frågan.

Solweig Hagselius, Hallands Hamnar, och Marie Lundin, Pohjanen & Strö Transport.

Hamnen och åkeriet som redan infört gratis mensskydd

Arbetsmiljö. Hallands Hamnar och det Piteåbaserade åkeriet Pohjanen & Ström Transport har redan infört gratis mensskydd på sina damtoaletter. Företagens respektive HR-chefer, Solweig Hagselius och Marie Lundin, ser bara fördelar.

Cancerpatienters överlevnad är en fråga om socialgrupp. En förklaring är olika mönster när det gäller att komma till undersökningar vid kallelse, som till mammografi och screening för gyncancer. Foto: Shuttersstock

Ojämlikhet kostar tusentals liv

Hälsoklyftor. Klass påverkar hälsa, livslängd och risk att dö i cancer. Och skillnaderna har ökat på senare år. En förklaring är olikheter när det gäller att delta i olika screeningprogram och att söka vård i tid, visar en stor studie Cancerfonden låtit göra.