”Ekonomi är inte så svårt som vissa vill få oss att tro, man kommer väldigt långt med lite sunt bondförnuft”, säger Elinor Odeberg.
Close
”Ekonomi är inte så svårt som vissa vill få oss att tro, man kommer väldigt långt med lite sunt bondförnuft”, säger Elinor Odeberg.
Close
Kultur

Våga tycka till om ekonomi

Ekonomi. I boken Dyrtider går Elinor Odeberg till attack mot Riksbankens oberoende och slår ett slag för att vanligt folk ska våga tycka till om ekonomisk politik.

När inflationskrisen slog till jobbade Elinor Odeberg på finansdepartementet. Numera är hon tankesmedjan Arenas chefsekonom och aktuell med boken Dyrtider.

Vi når henne mitt i sommaren då hon springer mellan seminarier under Almedalsveckan. Boken var i princip färdigskriven då, men kommer ut i slutet av september. Idén till att skriva om inflation och ekonomisk politik fick hon i vintras när det blev tydligt att inflation och stigande räntor skulle bli ett ihållande problem.

Blick i backspegeln

– Boken är också en blick i backspegeln. Vad hade vi kunnat göra annorlunda? Sedan är faran i dagens inflationskris inte över, även om den värsta elden ser ut att vara släckt.

De flesta experter som får uttala sig i Rapport, Ekot och i dagstidningarna säger i regel något i stil med ”jobbigt, men nödvändigt” när Riksbanken beslutat om en ny räntehöjning. Elinor Odeberg är en del av en grupp ekonomer i debatten som kritiserat Riksbankens räntepolitik.

– Bankerna är de enda som tydligt har gynnats ekonomiskt av räntehöjningarna i den här krisen och det är deras experter som ständigt får uttala sig om vad som vore en lämplig penningpolitik. De bär på förförståelsen att om vi får mindre pengar konsumerar vi mindre och då går priserna ner.

Kriget påverkar

Men, argumenterar Elinor Odeberg, inflationen är till stor del orsakad av att utbudet på vissa varor försämrats. Rysslands anfallskrig mot Ukraina minskade tillgången till billig naturgas, olja och vete och det har lett till prisökningar på främst energi, som dragit andra priser med sig. Samtidigt har en del företag passat på att höja sina priser mer än vad som är befogat, sett till deras kostnadsökningar.

Elinor Odeberg. Foto: Pressbild
Elinor Odebergs bok kommer ut på Atlas Bokförlag den 25 september. Foto: Pressbild

– Det är inte bara att sluta värma huset för att energin och bolånet blir dyrare. Folk som har små marginaler har redan slutat konsumera det som sätter guldkant på tillvaron. Men är det meningen att barnfamiljer ska sluta köpa mjölk eller blöjor? Frukt eller grönsaker? För det är basvarorna som har gått upp i pris. De som har det sämst ställt får betala det högsta priset för inflationsbekämpningen.

– Om vi i stället försökt stabilisera energipriserna politiskt eller satt press på företagen att hålla tillbaka sina prisökningar hade vi kunnat dela bördan mer jämlikt.

Brist på inflytande

Elinor Odeberg trycker flera gånger på medborgarnas brist på inflytande över penningpolitiken. Det eftersom vi i Sverige har en oberoende riksbank som fattar självständiga beslut. Folkvalda politiker – och i förlängningen väljarna – har ingen möjlighet att påverka Riksbankens beslut.

Odeberg tar upp Folkhälsomyndigheten som exempel. Under pandemin hade nästan alla en en åsikt men de flesta litade trots allt på myndighetens experter. Men i slutändan var det regeringen som hölls politiskt ansvarig för pandemibekämpningen. Med Riksbanken är det tvärtom. Riksbanken är helt oberoende, så att väljarna inte ska hålla regeringen ansvarig.

Ingjuta självförtroende

– Ekonomi är inte så svårt som vissa vill få oss att tro, man kommer väldigt långt med lite sunt bondförnuft. I min bok vill jag ge självförtroende till fler att våga ha en åsikt om ekonomisk politik. Jag säger inte att det är lätt eller att jag har alla svar. Men det finns många avvägningar som måste komma upp i ljuset. Om räntehöjningarna leder till att bostadsmarknaden kraschar och att arbetslösheten ökar, vad får det för konsekvenser? Väljarna måste få vara inkluderade i den debatten. Vi är inte för dumma för att förstå hur ekonomin fungerar.

– Klimatförändringarna kommer att leda till fler prischocker och då måste politiken vara på tårna. Det enda svaret kan inte vara en oberoende centralbank, säger Elinor Odeberg.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Håret är alldeles för långt, tycker arbetssökande Bror Hellman. ”Men jag har inte råd att klippa mig förrän nästa månad”, säger han som tvingas spara in på allt.

”Snart tar a-kassan slut”

Privatekonomi. Att söka jobb är en heltidssyssla – med låg ersättning. Det vet Bror Hellman som dras med lån efter behovsanställning och lång sjukskrivning. Tyngst är att tvingas be sina pensionerade föräldrar om pengar.

Tommy Wreeth 2021. Foto: Justina Öster

Jäkligt tuffa tider för våra medlemmar

Ordförandeord. När dessa rader skrivs, har vi precis landat taxiavtalet. Jag brukar vara återhållsam men för en gångs skull kan jag säga att avtalet är ganska bra, både för branschen och våra medlemmar.

Skrivandet är en viktig pusselbit i Alexandra Einerstams liv, men hon drömmer inte om att försörja sig som författare. Hon vill fortfarande ha båda fötterna på jorden. ”Vissa politiker har aldrig haft ett riktigt jobb eller varit i ett fikarum. De blir världsfrånvända.” Foto: Kamilla Kvarntorp

Jag fick en vacker turkos cykel i stället

Krönika. Jag är uppvuxen i en by i Västmanland. Min tyska mamma var ensamstående och min biologiska far satte plikttroget in underhållet på hennes konto varje månad. Än i dag förstår jag inte hur hon fick ihop det jo… hon var ett ekonomiskt geni! Hon vände och vred på varenda krona. Hennes tid och ork gick åt för att få allt att funka.

Hallå där!

Henrik Hansson

… modellbyggare från Kvidinge, Skåne, som nyligen blev både nordisk mästare och tog hem publikpriset vid Trailer Trucking-festivalen i Mantorp.

Månadens medlem
Niclas trivs på Gotland. ”Jag kommer nog aldrig flytta härifrån. Vill jag ha storstadspuls kan jag åka till Visby. Men där jag bor är det väldigt lugnt. Jag gillar det. Jag jagar mycket och trivs med att vara ute på landet.” Foto: Pernilla Ahlsén

Niclas brinner för bra arbetsmiljö

Bevakning. Efter 30 år i bevakningsbranschen, varav de senaste 11 på Gotland, kan Niclas Fagerberg jobbet utan och innan. I jakt på en ny utmaning blev han skyddsombud. Nu brinner han för att kollegorna ska ha en bra arbetsmiljö och rättvisa arbetsvillkor.

Vägsträckan
Svinesundsbron. Foto: Pernilla Ahlsén

Historiskt viktig väg i väst

E6 Svinesund–Uddevalla. Hundra år efter unionsupplösningen invigdes den nya bron över Svinesund. Tullstationen på svenska sidan visar att bron från Norge i dag utgör EU:s yttre gräns. Någon passkontroll finns inte men yrkesförare måste anmäla gods som förs in.

Jag & jobbet
Ibland frågar ungdomar Per Svedberg om han har något vapen, som en elpistol? ”Nej, jag har något värre säger jag och pekar på min mun. Mitt bästa verktyg är truten.”

”Alla människor behöver respekt”

Bevakning. Per Svedberg blev väktare för att han inte ville jobba med människor. Men upptäckte att just det är själva kärnan i jobbet. Han försöker alltid se människan, bortom deras ibland bråkiga, stökiga beteende.

Sirin Celik presenterade sin fallstudie vid slutkonferensen i Rom den 7 juli.

Gig inte upp!

Plattformsarbete. Vägen är förberedd för en arbetsmarknad där gigjobb blir norm. Det menar Transports utredare Sirin Celik, som deltagit i ett EU-projekt om möjligheter och svårigheter att skapa anständiga villkor för dem som arbetar för plattformsföretag.

Osund konkurrens?
Övervakad rastplats i Jönköping.

Det skulle bli lika lön – blev 32 avgifter

Åkeri. Mer än ett år har gått sedan EU-reglerna som skulle sätta stopp för lönedumpning på vägarna infördes. Facit: 32 sanktionsavgifter för transportföretag som saknat utstationeringspapper och facket saknar alltjämt verktyg att granska företagen som kör tillfälligt i landet.

Tina Thorsell, samhällspolitisk chef på Transportföretagen. Foto: Albin Händig

”Det behövs fler vägkontroller”

Åkeri. Transportföretagens samhällspolitiska chef Tina Thorsell tycker att det är bra att reglerna från mobilitetspaketet finns på plats, men med nya regler är det en massa barnsjukdomar och ett regelverk som tolkas olika över hela Europa.

Hallå där!

Martin Andersson

…ordförande i klubb 4 på Arlanda med bland annat plåtslagare och flygmekaniker. Er arbetsgivare Patria Helicopter har höjt era löner – innan avtalsrörelsen för flygbranschen ens dragit i gång. Varför då?

Månadens sektion
Thomas Belvén, Jan Sehlin, Peter Strålind och Magnus Lundberg utanför Folkets hus i Solna. Emil Blomqvist och Joakim Björkstedt sitter också i styrelsen, men är inte med på bild.

”Vi vill ha bättre hämtställen”

Miljöarbetare. Efter den uppmärksammade sopstrejken 2017 ­tömdes Stockholmsavdelningens miljösektion på folk. Nu tar sektionen nya tag med nyvald ordförande, arbete för mer inflytande vid upphandlingar och bättre arbetsmiljö – så att sopgubbarna ska hålla fram till pensionen.

Kultur
Collage filmtips

Strejk och kamp – på film

Filmtips. Sveriges arbetsmarknad är nära nog ”bäst” i världen på att inte ha strejker eller konflikter. Det mesta löser sig i förhandlingsrummen. Här är några filmtips om strejk och facklig kamp.

Sommartips 2023
Västernäventyr på småländska. High Chaparall i Kulltorp är förebild för många parker med västerntema. Foto: High Chaparall

Krutrök, karuseller och karameller

Nöjesparker. Klassiker som Liseberg och Skara sommarland. Vilda djur. Sagoteman som i Astrid Lindgrens värld eller Tomteland. Vilda västern-äventyr eller vikingatid för alla åldrar. Landet är fullt av nöjesparker. Här är en lista från norr till söder, 23 ställen sommaren -23. Med aktuella priser så att kostnaden inte behöver bli en humörsänkare redan i entrén.

Månadens medlem
Att köra mjölkbil är Ebbas tredje jobb. I framtiden vill hon gärna ha ett eget åkeri. Foto: Pernilla Ahlsén

”Det här är ett riktigt mysjobb”

Åkeri. Ebba Nyberg är 23 år och har redan sitt drömjobb – att köra mjölkbil för Arla. Allra bäst är det så här års när korna har släppts ut på bete och sommarkvällarna är ljusa och ljumma.

Hallå där!

Adam Vinrot

…nybliven student som fick Dalaavdelningens stipendium på sin examensdag vid transportprogrammet på Hushagsgymnasiet, Borlänge, den 8 juni.