Snabbkoll om nya LAS. Illustration: Mattias Käll
Snabbkoll

Det här gäller i nya lagen om anställningsskydd

Arbetsrätt. Sedan 2022 gäller den nya lagen om anställningsskydd, LAS. Lär dig mer om vad som gäller vid uppsägning och vad skillnaderna är mellan att jobba på en arbetsplats som omfattas eller inte av huvudavtalet.

1. Transport har inte skrivit på huvudavtalet

Det gör att förbundets avtal inte omfattas av nya huvudavtalet. Huvudavtalet gäller för en majoritet av alla arbetsplatser med kollektivavtal i Sverige.

Den här texten handlar om vad lagen säger och enbart om huvudavtalet om det uttryckligen står så.

 

2. Vid uppsägning utan arbetsbrist

I den nya lagen om anställningsskydd har sakliga skäl ersatt begreppet saklig grund.

Innan uppsägning måste arbetsgivaren också i fortsättningen ha vidtagit vissa åtgärder. Exempelvis att ge varning och ha tillrättavisande samtal. Lagen tar däremot inte längre hänsyn till den uppsagdas vilja att vara kvar.

Om en arbetsgivare säger upp mot fackets vilja kan det fortfarande bli tvist. Till skillnad från förr börjar uppsägningen gälla efter uppsägningstiden, men under tvistens gång.

Om uppsägningen visar sig vara felaktig måste arbetsgivaren betala ett skadestånd på 135 000 kronor och ersätta förlorad arbetsinkomst.

Under tvistens gång har den uppsagda rätt till a-kassa, men om tvisten ogiltigförklaras blir den uppsagda återbetalningsskyldig till a-kassan.

En annan skillnad från förr är att den som väljer att säga upp sig själv, efter arbetsgivarens uppmaning, inte blir avstängd från a-kassan.

 

3. Uppsägning vid arbetsbrist

Först in – sist ut gäller fortfarande. Men undantagen har blivit fler. Om det är arbetsbrist kan företag oavsett storlek undanta tre personer från turordningslistan. Alltså välja tre personer som inte ska sägas upp. Det går att göra en gång per organisationsnummer och nya undantag går inte att göra vid nya uppsägningar som sker inom tre månader.

Om arbetsplatsen omfattas av huvudavtalet får företaget göra betydligt fler undantag från turordningslistan.

 

4. Vid hyvling

Hyvling är när arbetsgivaren sänker sysselsättningsgraden för minst två arbetstagare samtidigt. Den med kortast anställningstid ska först erbjudas omreglering av sysselsättningsgrad först.

När man har tackat ja till ett ”erbjudande” om ny sysselsättningsgrad är omställningstiden i nya LAS upp till tre månader.

I vissa av Transports avtal finns ytterligare regler om omställningstid. Transports tolkning är att det är avtalen och inte lagen som gäller i de fallen.

 

5. Särskild visstid

Den som jobbat med anställningsformen särskild visstid för samma arbetsgivare i 12 månader under den senaste 5-årsperioden ska erbjudas en tillsvidareanställning. Om en anställd har tre eller fler anställningar under samma månad räknas också tiden mellan anställningarna som anställningstid.

En person som jobbat med särskild visstid under nio månaders sammanhängande tid under den senaste treårsperioden får företräde till nya tjänster med särskild visstid.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Snabbkoll om EU-valet 2024. Illustration: Mattias Käll

Så påverkar EU-valet dig och dina arbetsvillkor

Europaparlamentet. I juni går hela Europa till val. EU:s medborgare får då välja sitt parlament. Det som händer i Bryssel påverkar hur du har det på jobbet.

Illustration av Mattias Käll

6 tips för bemanningsfolk

Bemanning. Vilka villkor gäller för bemanningsanställda? Hur långt måste man åka till jobbet? Och vad händer när man är mellan uppdrag? Svar på det och mycket mer finner du i Transportarbetarens snabbkoll.

Snabbkoll: Varsel och uppsägningar. Illustration: Mattias Käll

Varsel och uppsägningar

Av med jobbet? Sverige ser ut att vara på väg in i en lågkonjunktur. Då ökar risken för varsel och uppsägningar. Så fungerar det och det är skillnaden.

Offentliga upphandlingar
Det förlorade taxitrafiktillståndet har lett till att Trendtaxi inte längre får köra serviceresor i Region Värmland och Södermanland, liksom i vissa kommuner. Men i Region Örebro vann bolaget nyligen en upphandling då det där räcker med att underleverantörer har tillstånd. Foto: Staffan Wolters (arkivbild)

Så körde upphandling av servicetrafik fast

Värmland. Bolagen är ökända men återkommer som vinnare i nya upphandlingar av sjuktransporter, skolskjutsar och färdtjänst. I Region Värmland har en process med överklaganden pågått i snart två år – ovissheten gör att förare söker sig bort.

Ordningsvakter
Säkerhetsvakterna på utbildningen rollspelar för att öva på vilka situationer som kan lösas utan användning av så kallad pepparsprej. Här har två av dem omhändertagit kursledaren Daniel Thulin och håller honom mot väggen. Foto: Tllda Wendefors

Stort ansvar efter kort utbildning

Arbetsmiljö. För 20 år sedan var ordningsvakten Daniel Thulin en decimeter från att dö av skottet från en AK4. I dag vidareutbildar han säkerhetspersonal runtom i Sverige, med målet att ingen ska behöva gå igenom samma sak som han.

Har du pengar att hämta?
Collage med avtalsförsäkringar

Så billiga är dina försäkringar för arbetsgivaren

Avtalat. Du som jobbar på ett företag med kollektivavtal täcks av försäkringar som ger skydd vid händelser som sjukdom, barnafödsel och arbetsskador. Flera av försäkringarna är helt avgiftsfria för företagen. Varför är det så?

Har du pengar att hämta? Du som varit sjukskriven i mer än 14 dagar, varit föräldraledig eller skadat dig på jobbet kan ha pengar att hämta. Läs mer om dina avtalsförsäkringar på avtalat.se. Foto: Shutterstock

Få vet att försäkringarna finns

Avtalat. Tidningsbudet Elisabet Skoog har snart varit sjukskriven i ett år. Hon får sjukpenning från Försäkringskassan och den kollektivavtalade försäkringen AGS.  Elisabet visste om att den fanns, eftersom hennes skyddsombud (som också var en nära kollega) berättade om försäkringen förra gången hon var sjukskriven.

Andreas Ehm är försäkringsinformatör. Han har hjälpt transportarbetare att få ut 1,5 miljoner från sina försäkringar.

Andreas har dragit in 1,5 miljoner kronor

Transport. Andreas Ehm på Transports Halmstadsavdelning brinner för att informera om försäkringar. Han har hjälpt ett 70-tal personer få ut sammanlagt 1,5 miljoner kronor från Afa Försäkring. Han tror att inte ens hälften av alla transportarbetare vet vilka försäkringar de omfattas av.

Mitt i flytten. För Chris Michau och Anton Semeniuk rullar jobbet på bra. Foto: Justina Öster

Flytt med flyt

Flyttarbetare. 60 anställda, 50 rum, hundratals kartonger – för många på arbetsplatsen innebär flytten en stor omställning. För killarna från Flyttbolaget är det bara en dag som andra på jobbet, fysiskt en ny arbetsplats. Kanske lite mer organiserad än den genomsnittliga kontorsflytten.

Mobbning
Mobbning på jobbet. Illustration: Unni von Feilitzen

200 000 svenskar mobbas på jobbet

Arbetsmiljö. En ny studie visar att 200 000 personer i Sverige utsätts för mobbning på jobbet. Det leder ofta till depression, ångest och i värsta fall döden. Det kan vara så många som två personer i veckan som begår självmord till följd av mobbning på arbetsplatsen.

Mikael Löwdin. Foto: John Antonsson

Vad kan facket göra?

Arbetsmiljö. Många medlemmar vänder sig till skyddsombuden när de utsätts för kränkande särbehandling eller mobbning på jobbet. – Det är tyvärr mer vanligt än man tror, säger Mikael Löwdin som är Transports regionala skyddsombud i Västerås.

Gert Andersson förberedde sig inför mötet med chefen genom att anteckna vad som hänt, datum och klockslag, varje gång kollegan hade varit elak mot honom.

”Vi måste prata mer om hur vi uppför oss mot varandra”

Arbetsmiljö. Gert Andersson har jobbat på flera arbetsplatser där det har förekommit mobbning och har själv blivit utsatt för kränkningar. På kongressen 2022 lade han fram en motion om att Transport ska verka för mobbningsfria arbetsplatser.