Close
Överenskommelsen som Bärgningstjänsten gjort med facket gäller beredskaptid – "passning" – och arbetstidsförkortningen tjänas in under en period som följer semesteråret.
Close

Bärgat: Avtalad arbetstidsförkortning

Avtal. Underskrifter och tårta – i slutet av januari signerade arbetsgivare och fack en tidsöverenskommelse, en av de första i sitt slag, hos Bärgningstjänsten på Hisingen i Göteborg.

Marcus Gustavsson, Bärgningstjänstens vd, och Transports ombudsman Magnus Kvilén.

– Det har varit förhandlat till och från under ett halvår innan vi skakade tass. Men vi kom överens innan, säger Magnus Kvilén, ombudsman på Göteborgsavdelningen.

Han förklarar hur överenskommelsen är uppbyggt; hur arbetstidsförkortningen tjänas in. Det gäller beredskapstjänst – ”passning” – och görs i ett spann som följer semesteråret. Det saldo som den anställda har på sitt konto ska tas ut före den sista mars.

– Det blir ingen jättestor skuld då den måste tas ut, säger Magnus Kvilén.

Han är ute hos Bärgningstjänsten i Hisings Kärra i Göteborg tillsammans med Göteborgsavdelningens ordförande, Viktor Andersson, och Magnus Larsson, central ombudsman med ansvar för bärgningsdelen i transportavtalet.

Några av bärgarna som kommer in i lunchrummet undrar varför är facket är här med tårta. En av dem förklarar att han självklart är med i facket ”för att morsan lärde mig det”.

Generellt sett är den fackliga aktiviteten jämförelsevis låg på bärgningsföretag, där många anställda är nöjda med ett fritt arbete (och ”hemmasnickrade” lösningar på arbetsupplägg.) Bärgningstjänstens vd kallar själv branschen för spretig.

Tim Forsander, en av de anställda, tar tårta…
Tim Forsander, en av de anställda tar tårta…

– Vi skriver på ett nytt arbetstidsavtal, det är ett generöst arbetstidsavtal – tid går att plocka ut ungefär som kompledighet, förklarar Magnus Kvilén.

Till skillnad från jour – då man är i arbete – räcker det vid beredskap då räcker det att vara hyfsat nära en telefon, men det är ändå ledig tid.
– Vill någon åka hem är det okej, säger Magnus Kvilén.

Marcus Gustavsson är vd för bolaget Bärgningstjänsten som han som han köpte för tio år sedan.

– Det är ett bra avtal, säger han.

Han är uppvuxen i branschen och startade eget redan år 2008, då som enskild firma. När Marcus Gustavsson tog över bolaget 2014 var de åtta anställda med trafikledningen. I dag har Bärgningstjänten i Sverige 48 heltider, och ett upptagningsområde som sträcker sig över Storgöteborg till Alingsås och söderut till Kungsbacka.

I dag handlar bärgningsjobbet i huvudsak om transportering av bilar, inte så mycket om att fixa och meka ute på vägarna.

… och åker ut på jobb.

Marcus Gustavsson tar upp att det blir allt svårare att konkurrera med jätten Assistensbolaget, som ”slukat” en hel del offentliga uppdrag, nyligen Kronofogden. Och konkurrerar med betydligt lägre lönenivå.

– Det är tufft att rekrytera personal, men har blivit något enklare nu då det är brist på arbete.

Tidigare var det vanligt att de fick åka ut och hjälpa elbilar som ”stannade lite här och var”, men även om det blivit bättre är elbilarna överrepresenterade

Två av bärgarna tar varsin tårtbit innan det är dags för utejobb igen: Tim Forsander, som har jobbat på företaget i tolv år, och kollegan Tony Moratovic tar tårta som är rätt ny på jobbet men funnit sig tillrätta:

– De är jättevettiga här, det är bra samarbete.

Lagar och undantag

Bärgningsföretag är undantagna kör och viloreglerna i EU-förordningen (561/2006), och i och med det även från lagen om arbetstid vid visst vägtransportarbete (SFS 2005:39).

För företag som har kollektivavtal gäller transportavtalets arbetstidsbilaga A; stationära arbetstagare, i stället för arbetstidslagen. I båda finns dock kravet på minst elva timmars dygnsvila, som alltså gäller oavsett.

För företag som inte har kollektivavtal gäller arbetstidslagen, som har ett generellt förbud mot nattarbete. Tillsyningsmyndighet är då Arbetsmiljöverket.

Men om ett företag har kollektivavtal är det Transportarbetareförbundet som har tillsynsansvar.

– Kollektivavtalet fungerar om skydd, och är branschanpassat. Det gäller även bärgningsbranschen, säger Magnus Larsson, central ombudsman med ansvar för bärgningsdelen inom transportavalet.

Kollektivavtalet har en stark ställning i sammanhanget. Förra året slog två domstolar fast att ett åkeri har rätt i att delvis ersätta vägarbetstidslagens bestämmelser med bestämmelser i transportavtalet. Det innebar att Transportstyrelsen, som utfärdat föreläggande mot åkeriet, inte haft stöd i författningen.

Förvaltningsrätten i Falun grundar domen på att det genom kollektivavtal, som har slutits av central arbetstagarorganisation, får göras undantag från bestämmelserna i lagen när det gäller vissa paragrafer. Genom ett sådant kollektivavtal får det också bestämmas i vilken omfattning perioder av väntan ska räknas som arbetstid.

Den högre domstolen, kammarrätten, fastställde senare förvaltningsrättens beslut.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Transportarbetarens logga / Transportarbetarens logo

4 av 10 saknar kunskap om avtalade försäkringar

Anställningsvillkor. Den som jobbar på ett företag med kollektivavtal skyddas av försäkringar från Afa. Enligt en undersökning Avtalat beställt saknar 43 procent av 605 svarande kunskaper om de kollektivavtalade försäkringarna.

Nytt miljonvite slår mot UPS

Arbetsmiljö. 600 000 kronor i vite för chaufförernas arbetsmiljö. 600000 för terminalarna. Arbetsmiljöverkets beslut står fast då UPS överklagande nekats.

Collage med avtalsförsäkringar

Så billiga är dina försäkringar för arbetsgivaren

Avtalat. Du som jobbar på ett företag med kollektivavtal täcks av försäkringar som ger skydd vid händelser som sjukdom, barnafödsel och arbetsskador. Flera av försäkringarna är helt avgiftsfria för företagen. Varför är det så?

”Tre truckolyckor inträffar varje dag”

Lager. Att manövrera en truck är ett precisionsarbete. Så se upp med truckutbildningar på en eller ett par dagar. Saknar du tidigare erfarenhet tar det längre tid än så, varnar Maria Themptander på Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd.

Det är oklart vad just den här Mercedesen väger. Vad vi vet är att den går på el.

Tyngre fordon med B-körkort?

Teknik och trafik. Snart kan vissa B-kortsförare få köra fordon som väger upp till 4,25 ton. Men det förutsätter att fordonen går på alternativa bränslen.

Säkerhetskontrollen på Arlanda. Foto: Justina Öster

Avarn hotas av vite på 100 000

Arbetsmiljö. Transports skyddsombud larmade Arbetsmiljöverket om brister i arbetsmiljön. Efter en inspektion riskerar bevakningsbolaget Avarn Security 100 000 kronor i vite om åtgärder inte vidtas i den nya säkerhetskontrollen på Arlanda flygplats.

Helsingborgs hamn vill säga upp två

En privat säkerhetskonsult har undersökt fyra hamnarbetares koppling till en brottsmisstänkt kollega. Nu vill bolaget säga upp två av arbetarna, något Helsingborgs Dagblad var först att berätta.

Månadens avdelning
Transports avdelning 19 i Västerås.

Facklig närvaro främst

Transport. Högt i tak och full fart – förhandlingar, möten med medlemmar, en Startpunktsutbildning och någon som är på språng ut. Det händer mycket hos avdelning 19 och det mesta handlar om aktiviteter utanför kontoret i Västerås.

Ukrainska kvinnor utbildas till lastbilsförare

Åkeri. Det är brist på mycket i krigsdrabbade Ukraina – särskilt på lastbilschaufförer. För att fylla ut tomrummet efter landets många inkallade män och hålla samhället i gång har 24 kvinnor i Kiev gått en förarutbildning för C-kort. Nu skalas utbildningen upp och fler utbildas.

På säker väg. Eleverna på Södra Vikens program går på skolan som nyligen utsetts till Sveriges bästa transportskola.

Unga om transportbranschen: Helt rätt

Utbildning. När över 1 000 transportelever svarade på hur de ser på branschen och framtiden blev det toppbetyg. Och nästan nio av tio tycker att utbildningen ger rätt kunskap.

Samtrans-åkerier bryter mot kollektivavtal

Taxi. Samtrans-chaufförer som enbart kör samhällsbetalda resor har rätt till månadslön på mellan 26073 och 27004 kronor enligt kollektivavtalet. Men så är det inte för majoriteten av de Transportarbetaren talat med.

”Risk att sjuka människor hamnar i kläm”

Sjukförsäkring. – Vi vet ju att sjukförsäkringen inte fungerade tidigare, många hamnade i kläm just för att de inte var färdigrehabiliterade. Att då återgå till det systemet verkar rätt huvudlöst. Så kommenterar Transport försäkringsombudsman Pia Edvall utredningen som föreslår skärpta regler för sjukskrivna.

Strängare regler vid sjukskrivning föreslår utredning

Sjukförsäkring. (UPPDATERAD) Skärp reglerna i sjukförsäkringen och återgå till strängare bedömningar för att få sjukpenning längre än ett halvår, föreslår en statlig utredning. En farlig tillbakagång till ”de rättsosäkra och otrygga system som gällde innan 2021”, kommenterar LO-ordförande Susanna Gideonsson.

Högertrafik

Påsk först med fartbegränsning

Trafik. Påsken är en av de stora trafikhelgerna. Och också en av de första helger med hastighetsbegränsning utanför tätorter, infört för att minska olyckorna. Transportarbetaren tittade i backspegeln för att se vad som gällde tillåten fart tidigare – en av våra mest lästa artiklar på webben de senaste åren.

Filmstjärnan Jean-Claude Van Damme gör sin klassiska ”split” mellan två Volvo-lastbilar. Screenshot reklamfim Volvo trucks.

Tio år sen Van Damme slog rekord med Volvo

Årsdag. Det är en av de mest spektakulära reklamfilmerna någonsin: Filmstjärnan Jean-Claude Van Damme gör sin klassiska ”split” mellan två Volvo-lastbilar. Nu är det tio år sen den slog rekord på Youtube.

Närbild på ett däckbyte.

Kontroller avslöjade däckbytare

Däckverkstad. Hos nära hälften av företagen fanns brister i kassaregistret eller hanteringen av den obligatoriska personalliggaren. Det visar Skatteverket omfattande extrakontroll av verkstäder i samband med däckskifte i höstas.