Nytt lönesystem ger lägre inkomster på Ragn-Sells

Miljöföretaget Ragn-Sells driver just nu igenom ett nytt lönesystem med individuell lönesättning. Anställda som vägrar acceptera förändringen hotas av uppsägning. – Hos oss är det redan infört. 60–70 procent av personalen har fått gå ner i lön. Många har sagt upp sig i protest, säger en miljöarbetare i Kallhäll.

Precis som många andra miljöföretag betalar Ragn-Sells högre löner än miniminivån i kollektivavtalet. Det sker normalt genom att den så kallade premiekompensationen räknas upp – från avtalets lägstanivå, 4 kronor, till uppåt 40 kronor per timme.

Nu har Ragn-Sells börjat införa en ny lönemodell, trots protester från Transport. Först ut är miljöarbetarna i Stockholm, Västerås och Luleå.

Systemet har två grunddelar. Det första ger extra påslag för arbetsuppgifternas svårighetsgrad. Här blir spannet från 4 till maximalt 14 kronor i timmen. Faktorer som belönas är exempelvis krankörning. Fastighetsskötsel och godsmottagning pekas ut som områden som inte är värda någonting extra alls (utöver de 4 kronorna).

Nästa lönedel är mer kontroversiell. I vart fall i Transport – ett fackförbund som generellt säger nej till individuell lönesättning.

Här handlar det om just detta. Miljöarbetarna kan få från 0 upp till 12 kronor i påslag när hänsyn tas till bland annat ansvarstagande, hur jobbet utförs och serviceförmåga.

I ett internt informationsmaterial skriver Ragn-Sells:

”Om du på alla punkter presterar enligt förväntningarna så ger det några kronor extra. Om du presterar långt över förväntan på alla punkter ger det några kronor till. Om du inte presterar till förväntad nivå och får 0 kronor kommer du att få veta vad du behöver förbättra.”

På flera håll i landet är miljöarbetarna upprörda. Det nya systemet kan maximalt ge 26 kronor extra i timmen. Det gör att en del anställda får gå ner i lön – oavsett hur bra man presterar i framtiden. Ett exempel är slamsugarna i Västerås. De ligger i dag kring 30 kronor i timmen i premiekompensation.

I Kallhäll norr om Stockholm börjar de nya lönerna ticka ut nu. En anställd säger:

– Vi var först ut med det nya. Än så länge är folk mer oroliga än förbannade. Ragn-Sells har kommit undan med en fuling. Företaget säger: ”Håll dig lugn, bråka inte och gör ditt bästa så får du en schyst lön.”

– Fast vi har en personalomsättning på 35 procent som en direkt följd av lönetjafset. Nu börjar smusslet. Några anställda har gått in till chefen och gjort egna överenskommelser.

Flera fackliga förhandlare tolkar företagets agerande som ett försök att minska lönekostnaderna och komma åt en övertalighet i bolaget. I informationen som gått ut sägs att de nya lönerna börjar gälla efter sex månader – för dem som tackar ja. För dem som vägrar väntar förhandling om arbetsbrist.

En lokalombudsman säger:

– Ragn-Sells har förklarat krig. Får de igenom det här, då har vi öppnat för individuella löner.

Urban Sternefors, personalchef på Ragn-Sells: varför lägger företaget om lönerna?

– Vi har haft en lokal lönesättning som lett till olika villkor i landet. Vi vill ha en enhetlig, överskådlig modell som ger lika lön för lika arbete. Arbetsmiljöaspekten är också viktig. Vi vill inte ha arbete som utförs på ackord.

Blir konsekvensen totalt sett en minskad lönekaka i Ragn-Sells?

– Det är för tidigt att säga. Huvudsyftet är inte att minska lönekostnaderna. Man ska komma ihåg att våra löner legat över riksavtalet och de kommer att fortsätta ligga på en nivå som är konkurrenskraftig i branschen.

Vad händer med anställda som vägrar gå med på nyordningen?

– Det ser vi helst att man inte gör.

…och om man envisas?

– Då uppstår till slut en arbetsbristsituation. På arbetsmarknaden finns en etablerad praxis för hur det ska hanteras.

Transport har sagt nej till Ragn-Sells nya lönemodell och till lönesänkningarna.

Den 27 november ska tvisten förhandlas centralt av Transport och Biltrafikens arbetsgivareförbund.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Infekterat i AD när sommarens sopkonflikt prövas

Renhållning. Det var beställaren, Stockholm Vatten, som höll i taktpinnen när sopgubbarna på Reno Norden skulle tvingas att medverka i den ifrågasatta nyckelinventeringen i somras. Den inventering som ledde till sopkaos, efter att närmare 50 miljöarbetare sagt upp sig på Reno Norden.

Upprop på gång inom bevakning

Bevakning. Även bevakningsbranschen har fått sin #metoo. Facebookgruppen startades i förra veckan, och än så länge har vittnesmålen om övergrepp, sexuella trakasserier och sexistiska kommentarer inte tagit fart.

sopkonflikten i Stockholm

Sopgubbarna i domstolen – vild strejk eller uppsägning?

Renhållning. Sopgubbarnas aktion på Reno Norden i somras var ingen vild strejk, utan biverkningar efter att bolaget avskedat personalen. Fel, säger företaget som hävdar att såväl aktionen som sopgubbarnas sjukskrivningar och uppsägningar var olovliga stridsåtgärder.

Kilometerskatt och transpondrar utreds av regeringen

Åkeri. Kilometerskatten fortsätter att utredas av regeringen. Transpondrar i svenska och utländska lastbilar kan bli den nya metoden att kontrollera hur mycket de körs. Ambitionen är att ett skarpt förslag om vägavgifter och transpondrar ska presenteras före nästa val.

P-bot utfärdas

P-vaktens namn ska lämnas ut

Parkeringsvakt. Parkeringsvaktens namn ska lämnas ut. En 50-årig man i Karlstad har fått rätt i domstol. Mannen har gjort överklaganden till en konst. Han har haft 286 mål hos Kammarrätten i Göteborg de senaste 15 åren.

Två sopgubbar döms för ocker och tagande av muta

Brott. Förra fredagen var det rättegång i Stockholms tingsrätt. Då nekade sopgubbarna till anklagelsen att ha tagit emot mutor från en restaurang. I dag, fredag, dömdes de båda för tagande av muta och ocker.

Tidningsbudsmöte i Ö-vik

Sista julfesten med gänget

Tidningsbud. Julmiddag eller gravöl? Tidningsbuden i Örnsköldsvik har inget jobb kvar i maj. Men efter information om coachning, avgångsbidrag och a-kassa hugger de in på sillar, jansson, prinskorv och älgbullar. Julmust förstås.

Avgasrör på lastbil

Minskade utsläpp från tunga lastbilar

Miljö. Koldioxidutsläppen från tunga lastbilar har minskat med 11 procent från 2015 till 2016, enligt intresseorganisationen Svebio.

Taxi-vd upptaxeras med över miljonen

Färdtjänst. Vd:n för Nävertorps taxi har upptaxerats med över en miljon kronor. Skattemyndigheten har fått rätt i sin bedömning av hans inkomster under 2013.

EU-parlamentet i Bryssel

Ministermöte om nya transportregler

EU. Cabotagetransporter måste vara tillfälliga. Reglerna om kombinerade transporter och cabotage behöver också samordnas så att kombitransporter med järnväg, sjöfart och lastbil inte används för att kringgå bestämmelserna. Det är Sveriges linje när transportministrarna i dag möts i Bryssel.

Grova sexuella trakasserier vid nordisk renhållarkonferens

Miljöarbetare. Två servitriser utsattes för så grova sexuella trakasserier att middagen avbröts och lokalen utrymdes. Händelsen utspelade sig vid en nordisk konferens för miljöarbetare i Tromsö i Norge 2015.

Här skapas kartan för lastbilschaufförer

Chaufförer. Det gick snabbt mellan tanke och handling. Lastbilschauffören Anders Armgren fick en idé, och satte omedelbart i gång att lägga ut rastplatser och uppställningsplatser på en Googlekarta. Tolv timmar senare har över 150 chaufförer hyllat kartan.

Utsatt kvinna

Försäkring även för våld i hemmet

Ersättning. Kvinnor som utsatts för våld i hemmet har vittnat i medierna och LO har länge bollat frågan med försäkringsbolaget Folksam. Men nu är det klart. Från årsskiftet utökas hemförsäkringen till att även gälla våld i nära relationer.

Mutbrottsanklagade sopgubbar i rätten

Brott. ”Nej”, sa den ena sopgubben. ”Absurt”, sa den andra. Under fredagen satt två före detta sopgubbar i rätten. Anklagade för att ha tagit 2 000 kronor i månaden för att hämta sopor på en restaurang i Stockholm som har sophämtningskontrakt.

Upprop mot sextrakasserier söker fler berättelser

Arbetsmiljö. Berättelserna om övergrepp, sexuella trakasserier och sexistisk jargong från transportbranscherna har inte strömmat in. Nu öppnar administratörerna för total anonymitet.