Idolchauffören ger sig på pojkbandslåtar

På fredag är det pojkband som gäller. Lastbilschauffören Martin Almgren från Lindesberg jobbar vidare med sin stil på scenen – och hoppas att publiken röstar kvar honom i Idol.

– Men även om jag skulle kunna fortsätta med musik sedan vill jag inte släppa lastbilen helt. Det är avkoppling att dra på sig varselkläderna och sätta sig bakom ratten, säger han.

Martin Almgren har blivit känd för tv-tittarna som sopgubben och chauffören som blev upptäckt av en annan tv-profil. När han hade med sig gitarren på en 40-årsfest bestämde sig Leif Svensson, känd som Robinson-Leif, att få med honom i Idol.

Det blev audition i Åmål och fortsatta uttagningar. Nu är Martin Almgren publikfavoriten som allt eftersom fredagarna går också allt mer charmar Idoljuryn.

”Antingen är du en riktig jävla bonde – eller världens coolaste hipster”, beskrivs han av juryns Alexander Bard, som också kommer med det raka tipset att hitta något roligare scenplagg än en svart kavaj.

– Jag försöker utvecklas i den takt jag kan, säger Martin Almgren. Jag tror det går rätt så bra, men jag behöver nog ett par månaders distans innan jag kan säga det säkert.

 

Distansen är svår att få när han dygnet om och veckan lång bor på hotell i Stockholm och tillbringar all vaken tid med Idolproduktionen. Hemma i Lindesberg är han redan lite av en kändis.

– Jag har hållit på i åtta år, sjungit på fester och bröllop, gjort klubbspelningar och haft vårkonserter med manskören, berättar han.

Parallellt kör han en mindre kranbil. Han hämtar sopkärl och kör grus. Och en tur i lastbilen, ”för farsans åkeri”, tänker han sig så fort Idolcirkusen är över.

Men på fredag är det alltså pojkband som gäller för Martin Almgren. Idoljuryn, studiopubliken och tv-tittarna ska få höra Westlifelåten When you’re looking like that. Den har han själv valt bland 30 pojkbandslåtar.

– Inget tema har väl passat mig perfekt, säger Martin Almgren med en suck. Själv lyssnar jag helst på musik från slutet av 60-talet och början av 70 … The Band, Beatles, Woodstockfestivalen …

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Än dröjer vägar för 74-tonsbilar

Skogen. Förberedelserna fortsätter för att släppa fram 74 ton tunga lastbilar på vägarna. I det första steget handlar det om kanske tio procent av vägnätet. Fortfarande i fem avgränsade områden.

Saknas: 3 450 lastbilsförare

Åkeri. Goda tider för den som kör lastbil. Besvärligt för åkerierna som inte hittar förare. En historiskt het arbetsmarknad för chaufförerna, enligt Tya.

Loa Brynjulfsdottir, Magnus Falk, Asma Jahngir och Saied Tagavi

Facklig rätt lyftes med FN:s rapportör

Internationellt. Fackliga rättigheter är mänskliga rättigheter. Människor ska inte kastas i fängelse, torteras och förlora sina jobb för att de slåss för bättre arbetsvillkor. Med det budskapet träffade LO och Transport i dag FN:s särskilda rapportör för mänskliga rättigheter i Iran.

Avtalsrörelsen
Ett tidningsbud

Fortsatta förhandlingar för tidningsbuden

Tidningsbud. Överläggningarna om tidningsbudens löner tar fart igen. En förförhandling hölls i veckan och i slutet av augusti kallas hela förhandlingsdelegationen in för fortsättningen.

Grillkväll med femman

Samkväm. Regnet hotade men höll sig undan. Avdelning 5 Stockholm hade grillkväll som lockade medlemmar, unga och gamla.

Avtalsrörelsen

Taxiförhandlingar fortsätter i september

Taxi. Förhandlingarna om nya taxilöner tar ny fart i början av september. Transport jobbar för ett avtal med månadslön – åtminstone för dem som kör färdtjänst och sjukresor.

Alliansen vill lagstifta om lägre lön

Politik. Lägre lön för dem som jobbar – och ingen arbetsgivaravgift för arbetsgivaren. Alliansen presenterar sitt förslag om inträdesjobb i dag. Det innebär lagstiftning som öppnar löner lägre än kollektivavtalens.

Andreassons i personlig konkurs

Åkeri. Paret bakom Andreassons åkeri i Veddige har försatts i personlig konkurs. De får under hösten inte driva egna företag eller över huvud taget sitta i styrelsen i något företag. En konkursförvaltare tar över deras personliga ekonomi tills konkursen är avslutad.

Karl-Petter Thorwaldsson och Philip Botström

LO och SSU kräver satsning på välfärden

Politik. 70 miljarder till välfärden och högre skatter på kapital. LO går ihop med SSU och ställer krav på regeringen. Kravet på pengar till vård, skolor, omsorg och resten av välfärden ligger på en helt annan nivå än vad finansministern (S) tidigare har utlovat.

sopkonflikten i Stockholm

Sopgubbar samlar till manifestation

Renhållning. På lördag håller Stockholms sopgubbar en manifestation på Medborgarplatsen. Då har det gått drygt en månad sedan den vilda strejken stoppade stora delar av sophämtningen i stan.

Två dömda för grov misshandel av väktare

Bevakning. En väktare i Eskilstuna misshandlades grovt av två gärningsmän i april. Den ena gärningsmannen fick ett och ett halvt års fängelse. Den andre ett år.

RSO kan få agera på fler ställen

Arbetsmiljö. Ökade befogenheter för regionala skyddsombud har regeringens utredare föreslagit. Om förslaget blir verklighet kommer ett RSO kunna besöka och agera även på arbetsplatser utan medlemmar. Flera myndigheter är för förändringen, men Svenskt Näringsliv vill slopa kopplingen med facket.

Flygande pizzor lär dröja

Drönare. Pizzabuden lär få behålla sina jobb inom överskådlig framtid. Trots nya regler för drönare tror inte riktigt Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza, på leveranser från luften.

Jätteförlust för Foodora

Matbud. Foodora är ett av Sveriges största matbudsföretag. Verksamheten fortsätter växa men ekonomin usel. Bara i fjol backade företaget 32 miljoner kronor.

Göteborgs hamn

LAS-listan på APM klar

Hamn. Vilka personer som får gå på APM i Göteborgs hamn är nu färdig. Listan fick först göras om efter att Transports representanter upptäckt ett antal fel.