Idolchauffören ger sig på pojkbandslåtar

På fredag är det pojkband som gäller. Lastbilschauffören Martin Almgren från Lindesberg jobbar vidare med sin stil på scenen – och hoppas att publiken röstar kvar honom i Idol.

– Men även om jag skulle kunna fortsätta med musik sedan vill jag inte släppa lastbilen helt. Det är avkoppling att dra på sig varselkläderna och sätta sig bakom ratten, säger han.

Martin Almgren har blivit känd för tv-tittarna som sopgubben och chauffören som blev upptäckt av en annan tv-profil. När han hade med sig gitarren på en 40-årsfest bestämde sig Leif Svensson, känd som Robinson-Leif, att få med honom i Idol.

Det blev audition i Åmål och fortsatta uttagningar. Nu är Martin Almgren publikfavoriten som allt eftersom fredagarna går också allt mer charmar Idoljuryn.

”Antingen är du en riktig jävla bonde – eller världens coolaste hipster”, beskrivs han av juryns Alexander Bard, som också kommer med det raka tipset att hitta något roligare scenplagg än en svart kavaj.

– Jag försöker utvecklas i den takt jag kan, säger Martin Almgren. Jag tror det går rätt så bra, men jag behöver nog ett par månaders distans innan jag kan säga det säkert.

 

Distansen är svår att få när han dygnet om och veckan lång bor på hotell i Stockholm och tillbringar all vaken tid med Idolproduktionen. Hemma i Lindesberg är han redan lite av en kändis.

– Jag har hållit på i åtta år, sjungit på fester och bröllop, gjort klubbspelningar och haft vårkonserter med manskören, berättar han.

Parallellt kör han en mindre kranbil. Han hämtar sopkärl och kör grus. Och en tur i lastbilen, ”för farsans åkeri”, tänker han sig så fort Idolcirkusen är över.

Men på fredag är det alltså pojkband som gäller för Martin Almgren. Idoljuryn, studiopubliken och tv-tittarna ska få höra Westlifelåten When you’re looking like that. Den har han själv valt bland 30 pojkbandslåtar.

– Inget tema har väl passat mig perfekt, säger Martin Almgren med en suck. Själv lyssnar jag helst på musik från slutet av 60-talet och början av 70 … The Band, Beatles, Woodstockfestivalen …

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Väktare vaktar bränder – fast inte här

Efter massiv vattenbombning skulle ett bevakningsföretag ta över och vakta den pyrande skogsbranden, uppgav räddningschefen. Transportarbetaren åker till Jerkersbodberget för att snacka med brandväktarna. Men det är för tidigt. Släckningen pågår fortfarande och miljöchauffören Kjell Arvidsson kör lass efter lass med vatten med sin tankbil.

Fackets telefoner inte överhettade i rekordvärmen

Extremvärmen och skogsbränderna tycks ännu inte ha resulterat i särskilt många frågor till fackförbundet Transport. Men i Dalaavdelningen befarar man att bränderna kommer att drabba enskilda medlemmar.

Matutkörningen blev en mardröm för Joakim

Åkeri. I fyra månader körde Joakim Åman ut mat från restauranger som Max och Pizza hut. Maten beställdes genom sajten hungrig.se. Men bolaget där han formellt var anställd, FLX consulting, blåste honom på lön och milersättning. Bolaget har heller inte betalat in en krona i skatt eller sociala avgifter, trots att man på hemsidan säger sig ha 50 anställda.

Förare med adhd kör lika bra som andra

Bilförare med adhd kör inte sämre än andra. Det visar tester i körsimulator som gjorts vid Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).

Ett steg mot lika löner – inte för EU:s utlandsförare

Åkeri. Lika lön för lika arbete blir verklighet inom EU, skriver regeringen som nu tillsätter en utredare som ska se över hur unionens nya utstationeringsregler ska införas i Sverige. Fast reglerna gäller förstås bara arbetskraft som jobbar inom ett och samma land. Och yrkesförarna omfattas inte.

Pengar

Kolla ditt lönebesked

Bevakning. Du som jobbar i bevakningsbranschen, glöm inte att kolla din lön! – Jag får en hel del signaler om att det brister både i små och stora företag. Grundlön och ob är oftast rätt, men det finns andra ersättningar som inte betalas ut, säger Jerker Nilsson, central ombudsman på Transport.

Tvisten löst i Luleå hamn

Hamn. Tvisten i Luleå hamn är löst. På tisdagskvällen skrev Transport och stuveribolaget Shorelink på ett lokalt avtal som innebär att helgarbetet återupptas i hamnen. – Tidigare skedde det som övertid, nu är arbetet schemalagt, säger Transports avtalssekreterare Peter Winstén.

Almedalen 2018

Hård dragkamp väntar om ”oljan” från skogen

Miljö. Rötter, grenar och andra restprodukter vid skogsavverkning, alltså biomassa, pekas ofta ut som en råvara som ska ersätta fossil olja i framtiden. Men hur långt räcker den egentligen om flyg, lastbilar och även industrin ska dela på samma råvara?

Almedalen 3 juli Debatt om åkeri

”Många jagar lägsta pris – till varje pris”

Åkeri. Råder det verkligen kaos på svenska vägar? Transports ordförande Tommy Wreeth fick frågan på förbundets eget seminarium om problemen i åkeribranschen. – Många transportköpare jagar lägsta pris. Till varje pris, svarade han.

Het debatt när unga politiker möttes i Almedalen

Arbetsmarknad. Dagens unga vill helst jobba i stora företag eller inom den offentliga sektorn. Intresset för att starta eget och arbete i små privata bolag har sjunkit. Undersökningen presenterades strax innan de politiska ungdomsförbunden drabbade samman i en het debatt om ungas ställning på arbetsmarknaden.

Oenighet stoppade nya cabotageregler

EU-regler. Nej. Det blir inga förändringar i EU:s transportpolitik den närmaste tiden. Parlamentet tog under onsdagen ställning för att regler om cabotage och vilotid ska omförhandlas i utskotten.

”Beslutet handlar om den svenska transportsektorns överlevnad”

EU-regler. I morgon, onsdag, fattar EU beslut som kan avgöra framtiden för cabotageregler, lönerna för fattiga östchaufförer och alla lastbilsförares kör- och vilotider. – Det är två oerhört viktiga förslag. Det ena handlar om den svenska transportsektorns överlevnad. Det andra handlar om att människor ska överleva i trafiken, säger EU-parlamentariker Marita Ulvskog (S).