Idolchauffören ger sig på pojkbandslåtar

På fredag är det pojkband som gäller. Lastbilschauffören Martin Almgren från Lindesberg jobbar vidare med sin stil på scenen – och hoppas att publiken röstar kvar honom i Idol.

– Men även om jag skulle kunna fortsätta med musik sedan vill jag inte släppa lastbilen helt. Det är avkoppling att dra på sig varselkläderna och sätta sig bakom ratten, säger han.

Martin Almgren har blivit känd för tv-tittarna som sopgubben och chauffören som blev upptäckt av en annan tv-profil. När han hade med sig gitarren på en 40-årsfest bestämde sig Leif Svensson, känd som Robinson-Leif, att få med honom i Idol.

Det blev audition i Åmål och fortsatta uttagningar. Nu är Martin Almgren publikfavoriten som allt eftersom fredagarna går också allt mer charmar Idoljuryn.

”Antingen är du en riktig jävla bonde – eller världens coolaste hipster”, beskrivs han av juryns Alexander Bard, som också kommer med det raka tipset att hitta något roligare scenplagg än en svart kavaj.

– Jag försöker utvecklas i den takt jag kan, säger Martin Almgren. Jag tror det går rätt så bra, men jag behöver nog ett par månaders distans innan jag kan säga det säkert.

 

Distansen är svår att få när han dygnet om och veckan lång bor på hotell i Stockholm och tillbringar all vaken tid med Idolproduktionen. Hemma i Lindesberg är han redan lite av en kändis.

– Jag har hållit på i åtta år, sjungit på fester och bröllop, gjort klubbspelningar och haft vårkonserter med manskören, berättar han.

Parallellt kör han en mindre kranbil. Han hämtar sopkärl och kör grus. Och en tur i lastbilen, ”för farsans åkeri”, tänker han sig så fort Idolcirkusen är över.

Men på fredag är det alltså pojkband som gäller för Martin Almgren. Idoljuryn, studiopubliken och tv-tittarna ska få höra Westlifelåten When you’re looking like that. Den har han själv valt bland 30 pojkbandslåtar.

– Inget tema har väl passat mig perfekt, säger Martin Almgren med en suck. Själv lyssnar jag helst på musik från slutet av 60-talet och början av 70 … The Band, Beatles, Woodstockfestivalen …

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tio lastbilar fick körförbud

Åkeri. Under en intensiv vecka kontrollerade polisen 1 200 lastbilar. Tio fordon fick omedelbart körförbud. 25 chaufförer fick inte köra vidare av andra skäl.

Fortsatt stopp för väktare och ordningsvakter

Bevakning. Skyddsombudet gjorde rätt som stoppade Cubsecs ordningsvakter på Rymdtorget i Göteborg. Arbetsmiljöverket ställer en rad krav på företaget för att det ska få skicka dit sina anställda igen.

Markus Pettersson

”Det överskuggande målet är att vinna valet”

Politik. Uppdraget är att få facken och Socialdemokraterna att gå åt samma håll inför nästa års val. Markus Pettersson berättar om sitt nya jobb som facklig-politisk sekreterare hos S.

Markus Pettersson går till Socialdemokraterna

Politk. Markus Pettersson har nytt jobb. Han börjar denna vecka som facklig-politisk sekreterare hos Socialdemokraterna. I juni lämnade han Transport efter ordförandeomröstningen på fackets kongress.

Sörmländskt färdtjänstbolag väcker farhågor i facket

Färdtjänst. Sultan Salimovic är en omdebatterad taxiföretagare i Sörmland. Nu har hans hustru vunnit flera färdtjänstkontrakt på Västkusten, via bolaget K-holms vård och omsorg. – Vi är helt klart oroade, säger Lennart Sköld, ombudsman på Transport i Uddevalla.

Väktare och ordningsvakter har lämnat Rymdtorget

Bevakning. Varken väktare eller ordningsvakter jobbar på Rymdtorget i Göteborg. Transport har lagt skyddsstopp för ordningsvakterna sedan polisen hoppat av de gemensamma patrulleringarna. I morgon väntas Arbetsmiljöverket avgöra om stoppet ska gälla eller om ordningsvakterna måste börja sin bevakning igen.

Svenska för lastbilsförare leder till jobb

Utbildning. Nio av tio som läst Svenska för lastbilsförare har jobb inom två år efter avslutad utbildning, visar en rapport från Länsstyrelsen i Stockholm.

Transportkvinnor i Europa möts av våld och hot

Kvinnor. Våld, sexuella trakasserier och hot drabbar kvinnor i transportbranscher runt om i Europa. En rapport från facket visar att nästan varannan kvinnlig transportarbetare har råkat ut för något det senaste året.

Avtal 2017

Nytt taxiföraravtal dröjer

Taxi. Den här veckan har Transport och Biltrafikens arbetsgivareförbund fortsatt överläggningarna om ett nytt avtal för taxiförarna. – Det går långsamt framåt. Men vi nog är inte klara förrän tidigast vecka 43, säger Transports förhandlare Lars Mikaelsson.

Däck i snö

Tomas Eneroth kräver vinterdäck på alla axlar

Vinter. I maj tyckte Transportstyrelsen att det inte behövs vinterdäck på en lastbils alla axlar. Nu går infrastrukturministern Tomas Eneroth tvärs mot myndigheten och föreslår att lagen ska ändras: Vid vinterväglag ska samtliga hjul på både dragbilen och släpet ha godkända vinterdäck.

Sopgubbar från Reno Norden. Foto Jan Lindkvist.

Nyckelkaos och övertid i Stockholms sophämtning

Renhållning. Sophämtningen i Stockholm har svårt att repa sig efter sopkonflikt, massuppsägningar och entreprenörsbyten. Arbetarna som fortfarande kör säger att det är kaos bland nycklar, överfullt i soprummen och många timmars övertid.

Poliskontroll av lastbil

Polisen kollar lastbilar extra noga

Åkeri. Polis i hela landet kollar tung trafik denna vecka. Det handlar om kör- och vilotider, lastsäkring, farligt gods och fordons vikt. Utländska lastbilar granskas extra noga för att avslöja om de körs olagligt i Sverige.

Ryska rör lossas i Karlshamn

Hamn. Lossningen är i full gång. Ett fartyg med de första 190 betongklädda stålrören anlände i lördags. Totalt ska Karlshamns hamn ta emot 52 000 rör till den ryska gasledningen Nord streams andra etapp.