Försäkringen delvis en ideologisk fråga

Transports ordförande Lars Lindgren är positiv till Helps försäkring, men anser att vissa frågor måste besvaras innan den kan bli aktuell. Dessutom tycker majoriteten i förbundsstyrelsen att Transport ska hålla sig till Folksam och inte teckna ytterligare en försäkring.

Om Transports medlemmar har behov av Helps juristförsäkring är svårt att säga. Förbundsstyrelsens åsikter i frågan går som sagt isär och majoriteten anser att Transports medlemmar klarar sig med det rättskydd som finns i Folksams hemförsäkring K-hem. När Helps erbjudande har diskuterats i förbundsstyrelsen har intresset varit svalt, men Lars Lindgren anser att saken inte ännu är avgjord.

För att komma närmare ett definitivt beslut är det främst frågor kring behov och ekonomi som måste redas ut. Det finns också ideologiska ställningstaganden att göra.

Skulle Transports medlemmar ha nytta av en sådan här försäkring?

– Behovet ökar nog, säger Lars Lindgren. När folk får det bättre ställt så förekommer fler tvister om till exempel egendom där juridisk rådgivning behövs. Förut har det bara varit de rika som behövt den här typen av hjälp och som det ser ut nu är det de som har möjlighet att betala för den. En försäkring av det här slaget skulle göra att alla får tillgång till juridiskt stöd.

Vad tycker du om kostnaderna för försäkringen?

– 34 miljoner om året är mycket pengar för förbundet. Det hade varit bra om det gick att undersöka behovet hos våra medlemmar. Om det inte blir så många som utnyttjar försäkringen blir varje ärende väldigt dyrt.

Elektrikerförbundet kommer inte att höja sin medlemsavgift när försäkringen börjar gälla alla deras medlemmar. Vad skulle hända med avgiften för Transports medlemmar om juristförsäkringarna infördes?

– Den skulle behöva höjas. Man ska heller inte glömma att vi redan har rättsskydd i den försäkring som medlemmarna har hos Folksam och som vi redan betalar för.

Varför skulle Transports medlemmar behöva ytterligare en försäkring som ger juridisk hjälp?

– Den här försäkringen fungerar på ett annat sätt och täcker andra behov. Att Help till skillnad från Folksam använder sina egna advokater gör möjligtvis att de tjänar på en så snabb process och är därför kanske effektivare i sitt arbete.

Hur ställer sig Transport till att anlita ytterligare ett försäkringsbolag som ger juridisk hjälp?

– Det är delvis en ideologisk fråga. Folksam har sin grund i en folkrörelse och är på så sätt att föredra. Styrelsen har än så länge sagt att det är Folksam som gäller, men det finns mycket kvar att diskutera och inga beslut är tagna.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Kivan Kaivanipour

… som jobbar på försäkringsbolaget Svedea där det kostar mer för en bilist som orsakar olyckor vid vägarbeten och bärgning.

Transportarbetarens logga

1,9 miljoner till Transport-medlemmar

Juridik. 1,9 miljoner kronor gick till medlemmar i Transport efter rättstvister, enligt LO-TCO Rättsskydds årsstatistik.

Transportarbetarens logga

Fackligt uppsökeri säkrade 1,6 miljarder till arbetarna

Facket. Förra året räddade LO-fackens informatörer hem totalt 1,6 miljarder kronor till arbetare som missat att söka ersättning från de olika avtalsförsäkringarna. Transport ligger i toppskiktet, med närmare 175 miljoner kronor som gick till bland annat långtidssjuka och arbetsskadade.

Färdtjänst i Dalarna skyddsstoppad

UPPDATERAD. Klockan 17 i dag stannade all färdtjänsttrafik och alla serviceresor på tre taxibolag i Dalarna. Transport har lagt ett skyddsstopp. Efter en hektisk eftermiddag står det klart att stoppet gäller under helgen.

Hallå där!

Kivan Kaivanipour

… som jobbar på försäkringsbolaget Svedea där det kostar mer för en bilist som orsakar olyckor vid vägarbeten och bärgning.

Hård facklig kritik när Taxi Stockholm sparkar alla telefonister

Taxi. Taxi Stockholm fortsätter dra ner och säger upp även de sista nio växeltelefonisterna. Det kommer efter tidigare varsel som gällt omkring 60 personer. I Transport växer ilskan mot ett företag som tidigare setts som ett föredöme i branschen.

Corona

Många danska transportarbetare med corona

Pandemi. Nära tre procent av Danmarks testade transportarbetare hade covid-19 vid testtillfället. Borträknat vårdanställda är de den värst drabbade gruppen.

SD-uteslutning prövas i rätten

Facket. När lastbilschauffören valde att sitta i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna blev han utesluten ur Transport. Då stämde han facket. Nu prövas fallet av Stockholms tingsrätt.

Nej till ökad befogenhet för skyddsombud

Politik. Det blev som väntat nej från riksdagen. Regeringens förslag att regionala skyddsombud ska få besöka arbetsplatser med kollektivavtal även om facket inte har medlemmar föll i dag.

Corona

Drygt 300 flygplatskontrollanter varslas på Arlanda

Flyg. Bevakningsbolaget Avarn varslar över 300 flygplatskontrollanter på Arlanda om uppsägning. Orsaken stavas corona. – Folk är jätteledsna så klart, säger ordföranden på Transports Uppsalaavdelning, Ludwig Eriksson.

Corona

Ingen avgiftshöjning i a-kassan

A-kassa. Transports a-kassa höjer inte avgiften. Flera andra kassor behöver ta ut en högre avgift än tidigare för att klara både anstormningen av arbetslösa och de högre ersättningar som betalas ut under coronatiden.

Las-utredningen

”En krigsförklaring mot hela arbetarrörelsen”

Arbetsrätt. Förslaget om moderniserad arbetsrätt får underkänt. Transports ordförande Tommy Wreeth talar om en hotande katastrof för svensk arbetsmarknad. Ett enigt LO sänker också förslaget.

Lättare att sparka

Arbetsrätt. Utredningen om en ”modernare” arbetsrätt presenterades i dag.

Trebent gul pall

Läs in dig om las

Arbetsrätt. Chefen för fackens juristbyrå Dan Holke jämför dagens las med en trebent pall.

Corona

Inget förbud mot färdtjänsten i Dalarna

Färdtjänst. Nästan tre månader fick Transports regionala skyddsombud vänta på besked från Arbetsmiljöverket. Sen kom besluten – som innebär att färdtjänstförarna måste fortsätta köra coronasmittade utan tillräckligt skydd. Anser Joakim Hejenstedt som är på gång att överklaga.

Corona
Arlanda, lastare

300–400 lastare på Arlanda och Landvetter varslas

Flyg. Mellan 300 och 400 lastare på marktjänstbolaget SAS Ground handling vid Arlanda och Landvetter i Göteborg varslas om uppsägning. Från och med den 1 juni. Det står klart efter långa förhandlingar mellan Transport och företaget.

Hallå där!

Lena och Jan-Ove Wikström

… som har kört sina sista rundor – efter sammanlagt 35 år som tidningsbud i Blekinge.