Ordningsvakt på bro.
Close
Utökade befogenheter för ordningsvakterna kräver mer utbildning. Det är både fack och arbetsgivare överens om.
Close

Branschen har växtvärk

Efterfrågan på bevakningspersonal ökar konstant. Under förra hösten växte behovet av ordningsvakter och väktare extra kraftigt i samband med den stora flyktingtillströmningen.

– Under två och en halv månad utbildade vi över 500 väktare. Men ingen myndighet förde dialog med oss förrän efter flera månader. Då hörde Migrationsverket av sig, säger Björn Ericsson, branschexpert på Almega säkerhetsföretagen.

Utvecklingen mot privatisering av ordnings- och trygghetsarbetet är i sig inget nytt. I kollektivtrafiken, på flygplatser och i köpcentrum är det väktare och ordningsvakter, inte poliser, som sköter det dagliga arbetet.

– Säkerhetsbranschen och polisen är ungefär jämnstora när det gäller antalet anställda – 20 000 var. Efterfrågan kommer bara att växa och växa, inte minst för att kommunerna ansvarar för flyktingboenden och integration, säger Björn Ericsson.

Ordningsvakterna skulle kunna ta över fler uppgifter från polisen, anser han.

– Är det verkligen motiverat att använda en person med tre års utbildning för transporter av frihetsberövade till exempel?

Jerker Nilsson, ombudsman på Transports förhandlingsavdelning, tycker det är bra att branschen växer:

– Men det behov som kom i samband med flyktingvågen har minskat och det kan bli en baksmälla.

Han och arbetsgivarnas Björn Ericsson är ense om att verksamheten alltid ska vara tydlig och kontrollerad. Att mer befogenheter för ordningsvakterna kräver mer utbildning. Och att samhället måste komma överens om var gränserna ska gå.

Österåkers kommun gjorde en politisk markering i somras genom att skicka fakturan för väktare och ordningsvakter till rikspolischefen. Det tror Björn Ericsson är bara början:

– Det finns ett stort behov av trygghet och kommunerna ska inte behöva betala dubbelt. I polislagen har ordningsvakterna fått en del befogenheter som annars bara polisen har. Nu behöver vi se över tolkningen av bevakningslagen så att den harmoniserar med samhällsutvecklingen.

Jerker Nilsson på Transport tycker att bevakningspersonalen är värd mera positiv uppmärksamhet.

– Det sker tusentals ingripanden dagligen. Om någon gör ett fel då får hela världen reda på det. Men det är väldigt sällan bevakningsanställda får beröm för alla sociala insatser och den service de ger.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facken i EU kraftsamlar mot urholkade kör- och vilotidsregler

Åkeri. Den 4 juni väntas EU:s transportutskott rösta igenom regeländringar som gör att buss- och lastbilsförare kan tvingas jobba tre veckor i sträck, med bara två dagar ledigt. I hela Europa kraftsamlar facket för att få stopp på förslaget. I Sverige har Transport, Kommunal och Seko gemensamt skrivit ett öppet brev.

God avkastning – räddningen för bräckligt pensionssystem

Pensioner. Om avkastningen i de statliga AP-fonderna blir låg i framtiden, runt 1,0 procent per år, kan fonderna vara tömda om 40-45 år. Det skriver Pensionsmyndigheten i en färsk rapport, som också slår fast vad de flesta vet vid det här laget. Att dagen unga måste jobba länge för att få ihop en dräglig pension.

Om affären är för bra för att vara sann …

Svartföretag. Det finns en rad punkter att gå igenom för att avslöja om ett företag är oseriöst och fifflar med skatter, avgifter och avtal. I dag kom en sammanställning av riskfaktorer som den som ska göra affärer med ett företag bör kolla. Och kanske också den som är på väg att börja jobba på en arbetsplats.

Nextjetflygplan

Nödupphandling ska rädda delar av flyget till norra Sverige

Flyg. Nextjets konkursförvaltare kommer inte att fortsätta med flygtrafiken. I stället startar regeringen nya upphandlingar. På några orter, som Lycksele, kan det gå snabbt att hitta ersättare, genom "nödupphandling". För Arvidsjaur och Gällivare lägger EU-regler hinder i vägen. Där är målet att få i gång trafiken till mitten av september.

Anna körde över en man som klev ut i gatan – lyssna till berättelsen

Åkeri. En kall novembermorgon kliver en man avsiktligt ut framför Annas lastbil, när hon passerar ett övergångsställe. Mannen blir överkörd av bilens tunga hjul. På söndag kan du höra Annas skakande berättelse i en radiodokumentär i P3. Eller som poddradio redan nu.

Efter Nextjets konkursbesked: ”Vi är bestörta”

Flyg. Nextjets konkurs påverkar ett 50-tal Transportmedlemmar, som jobbar på flygplatserna i norra Sverige. – Vi är bestörta. Nextjet stod för 100 procent av den reguljära trafiken hos oss. Både orten och passagerarna drabbas väldigt hårt, säger Carl-Bertil Essebro, facklig förtroendeman på Lycksele flygplats.

Dyr nota för Värmlandsåkeri som betalade fel lön

Åkeri. Harlings åkeri i Värmland ska betala drygt 365 000 kronor i lön, semesterersättning och skadestånd till en chaufför, efter en dom i Arbetsdomstolen. Företaget dök inte upp till förhandlingen i april och nu har domen vunnit laga kraft.

Avtal klart för flygteknikerna – med ny deltidspension

Flyget. Landets flygtekniker har fått ett nytt löneavtal, ett år efter de stora yrkesgrupperna i Transport. Uppgörelsen är treårig och gäller retroaktivt från den 1 november 2017. Totalt höjs lönerna med sex procent. En del av löneutrymmet, 0,5 procent, avsätts till en deltidspension.

Transport väljer Swedbank

Ekonomi. Transport bestämde sig slutgiltigt för att lämna Nordea i dag, tisdag. Fackförbundet vänder sig i stället till Swedbank för sitt penningflöde.

Utredningen om strejkrätten skjuts upp i tre veckor

Den omdiskuterade utredningen om konflikträtten skjuts upp i tre veckor. Den kommer att lämnas över till regeringen och offentliggöras den 20 juni, inte senast den 31 maj som var ursprungsplanen. – Orsaken är regeringens fullspäckade agenda, säger utredningens sekreterare Sigrid Solvin.

Forskare kollar vakternas kroppskameror

Bevakning. Väktare och ordningsvakter använder ibland kroppskameror. Transport har centralt avtal om kamerorna med ett bevakningsföretag. Två forskare ska granska effekterna av filmningen.

Plogbil i snöväder

Plogningen granskas inför nästa vinter

Chaufförer. Snöröjningen ska bli bättre, om regeringen får bestämma. I dag fick Trafikverket i uppdrag att utvärdera den gångna vinterns snöröjning. Dessutom ska myndigheten presentera en handlingsplan med förbättringar.

På väg mot en hållbar miljö

Politik. Hur ska svenska transporter bli grönare? Och ändå med schysta villkor för dem som kör? Några svar kommer Transports Ulf Jarnefjord – och ytterligare runt 800 delegater på klimatriksdagen – att leverera denna helg.

David Petersson tävlar i yrkes-SM

Bästa flygmekanikern lagar plåtskada

Flyg. Sveriges bästa unga flygmekaniker har jobb sedan ett år tillbaka. David Petersson finns på Jämtlandsflyg och är en av fyra anställda som servar och reparerar helikoptrarna.