Annons:

Transports hållning mot SD den enda rimliga

Debatt. Vi sa det redan från början, men det finns de som blivit förvånade. Yrvaket och förstummade över att ledande riksdagsmän i Sverigedemokraterna, SD, visar partiets rätta natur. Förvånade över det som Transport hela tiden haft som utgångspunkt för sitt ställningstagande mot aktiva Sverigedemokrater.

Enligt dem, som nu reagerar, innebar ju SD:s intåg i Sveriges riksdag att man i demokratins namn fick acceptera deras närvaro. Att riksdagsplatsen stänkte demokratiskt vigvatten. Och även om man ogillade deras åsikter fick man i demokratins namn ge dem rätt att verka för sina åsikter.

Vad många inte tycks förstå är att det finns skillnader mellan åsikt, yttrandefrihet och organisationsfrihet. En åsikt, hur rasistiskt som helt, kan man i princip ha så länge man håller den för sig själv. Men när man yttrar den gäller det att tänka sig för.

Åklagaren beslöt att lägga ner misstankarna mot SD:s tre järnrörsmän med motiveringen att det inte vara hets mot folkgrupp att yttra smädelser mot en känd komiker. Hade det däremot varit fler med samma ursprung så kanske. Men Transport utesluter inte ens dem som yttrar sig föraktfullt och rasistiskt. Nej, det måste till ett ytterligare steg.

Det steget är när man väljer att aktivt företräda de föraktliga idéer som SD står för och arbetar för att de ska omsättas till politiska beslut i Sveriges riksdag, landsting och kommuner. Det är här Transport dragit gränsen. För på denna nivå rör det sig inte längre om att hysa åsikter eller yttra olämpliga ord utan att med organiserade metoder sprida och försöka vinna fler sympatisörer. Sympati för ett parti med rötter i bland annat nynazism, vilket är rätt ovanligt till och med för missnöjespartier på andra håll i Europa. Så långt allt väl, Transports ställningstagande är det enda rimliga.

I massmedia och i grupper som tror att rasismen utrotas med utbildning och information hyser man förhoppningen att Expressenfilmen eller lögnen om ryggsäcksstöld ska få väljarna att vända SD ryggen. Vi är långt ifrån säkra.

Rasismen är bara en del av SD:s kärna, alla som röstar på SD är inte rasister. Kärnan består även av en rejäl portion förakt mot ”överheten”. Vad denna överhet består av kan variera, men det finns ett gemensamt drag – den riktas mot politiker i allmänhet, mot massmedia och andra ur ”etablissemanget”.

Personer som sympatiserar med SD väljer antingen bort det som inte stämmer med deras verklighetsbild eller än värre – anser att det är bra att några äntligen har mod att säga ifrån i mesighetens Sverige. Därför är det långt ifrån säkert att SD går förlorande ur den senaste tidens avslöjanden.

Det innebär att Transport får vara än mer på sin vakt. Kritiken mot hur utländska egenföretagare utnyttjas av industrin och transportköparna innehåller till och från ord som riktas mot förarnas ursprung eller i värsta fall att de inte är svenskar.

Under 1980-talet, när svenska åkerier började flagga ut bilar som gick i internationell trafik, gjorde förbundet en dekal med texten Svenska förare i svenska bilar. Denna text är i dag uppenbart främlingsfientlig och skulle mycket väl kunna anammas av SD.

Självfallet måste Transport fortsätta att kritisera lönedumpning och förekomsten av falska egenföretagare, men det måste ske med utgångspunkten att svenska villkor ska gälla för arbete i Sverige – oavsett ursprung.

Så fort kritik eller uttalanden riktas mot förarnas ursprung bidrar man till redan existerande fördomar och stärker vardagsrasismen. Så kritisera arbets- och transportköparna, det är de som skapar lönedumpningen.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Transportarbetarens logga

SD:are formellt utesluten

Facket. Sverigedemokraten i Kirunas fullmäktige har nu uteslutits ur Transport. Han har en månad på sig att överklaga beslutet, och låta fackets förbundsråd ta upp ärendet.

Mats Fredlund, SD

SD-politiker överklagar Transports uteslutning

Facket. Sverigedemokraten Mats Fredlund har riktat uppmärksamheten mot Transport. Han kommer att driva frågan om sin uteslutning rättsligt. En ledande arbetsrättsjurist konstaterar dock att även ett fack har rätt att utesluta den som motarbetar föreningen.

”Jimmie Åkesson som statsminister – ett skräckscenario”

Almedalen 2018. – Det här är en valrörelse på liv och död! Vi måste stoppa systemskiftet som Moderaterna vill genomföra med stöd av Sverigedemokraterna (SD). LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson fick applåder när han inledde LO:s huvudseminarium på årets upplaga av Almedalsveckan.

David Ericssons senaste krönikor
David Ericsson

Efter olyckan …

Påkörd. Egentligen vill jag inte skriva det här. Det som har hänt, har hänt. Någon i en Tesla gjorde ett misstag i halkan vid avfarten till Sillekrogs parkering, en lastbilschaufför (jag) blev påkörd efter att Teslan studsat in i trailern.

Vredens druvor

Läsupplevelse. En vanlig dag. E4:ans alla långtradare från öst med mest konsonanter på kapellen kör om mig, där jag ligger i åttiotvå kilometer i timmen. En del klarar det med marginal. Andra felbedömer avståndet och går in alldeles för nära så att jag tvingas bromsa eller gå ut i kanten. Men det gör inget för jag lyssnar på en fantastisk ljudbok: Vredens druvor av John Steinbeck.

Mamma!

Sorg. Det är mörkt nu. Min mamma har gått bort. Solen skiner visserligen nästan för jämnan men hos mig är det ständig halvskymning. Det har inte varit någon vidare vår i år. Först var det damen i en Tesla som inte begrep att man måste minska farten när man kör in till en mack. Hon fick sladd, körde på mig så att jag fick en flygtur som hette duga.

Ge oss ett effektivt övervakningssystem

Ordförandeord. När jag skriver den här krönikan har jag just deltagit i en träff där Transportföretagen presenterade sin rapport Effektivare tillsyn av yrkestrafiken.

Bostadskrisen måste lösas

Ledare. Det finns svarta hål i det svenska välfärdsbygget. Ett rör bostadspolitiken. I främst storstäderna slår bostadsköerna nya rekord.

Indragen sjukpenning katastrof för kroniskt sjuka

Insändare. Statsvetaren och forskaren Niklas Altermark vid Lunds universitet har nyligen presenterat en delrapport kring de allvarliga resultat han funnit i sin forskning om konsekvenserna av Försäkringskassans avslag till sjukdomsdrabbade människor.

Följ oss i Almedalen

Orförandeord. Almedalen … är det ett jippo för samhällseliten och klubben för inbördes beundran – eller ett uttryck för den fantastiska demokrati vi lever i?

En T-pod – världens första tunga, självkörande transport på allmän väg. Här körs den i Jönköping.

Personal kommer att behövas trots digitalisering

Debatt. Automatisering är inte lösningen på transportnäringens kompetensbrist. Därför efterlyser vi höga politiska ambitioner och fler utbildningsplatser. Annars hotas hela näringslivet.

Det ser illa ut – och kan bli värre

Ledare. Sedan 2006 har den fackliga organisationsgraden minskat från 77 till 67 procent i Sverige. Bland arbetarna är nedgången än mer dramatisk. Från 77 till 59 procent.

Tommy Wreeth, Mattias Dahl, Li Jansson, Jerker Nilsson

Väktare och vakter behövs – men skärp kraven

Debatt. Vårvinterns granskningar av bevakningsbranschen belyser ett antal problem som vi måste ta på allvar. Det handlar om lämplighet och kontroller, men det handlar också om att de yrkesgrupper som är beredda att ställa sig mellan fara och medborgare ska ges rätt förutsättningar.

Miljöpolitik på glid i Stockholm

Ledare. Kortsiktighet är det nya ledordet i Stockholms trafik- och energipolitik. I förarsätet sitter miljöpartisten och trafikborgarrådet Daniel Helldén.