Close
Nya krimcenter mot brottslighet i arbetslivet ska bland annat kontrollera brottslighet på väg.
Close

Transporter, avfall och bilvård ska kontrolleras av nya krimcenter

Åkeri. Miljö. Bilvård. Transporter, avfall och bilvård. De finns med bland riskbranscherna som ska granskas i särskilda krimcenter för att motverka brottslighet inom arbetslivet. Två har påbörjat arbetet i Göteborg och Umeå och fem till ska vara på plats före årsskiftet.

Arbetsmiljöverket, Polismyndigheten och Skatteverket har fått i uppdrag att bygga upp regionala center mot arbetslivskriminalitet, så kallade a-krimcenter. De ska hålla till i samma lokaler som polisens regionala underrättelsecenter, som redan arbetar mot organiserad brottslighet. Syftet är att samla experter från olika myndigheter på samma ställe för att få bättre koll på hur det står till på arbetsplatserna inom respektive region.

Centrumen kommer att rikta in sig på att göra gemensamma kontroller av branscher där risken för brott är som störst. Dit hör transportbranschen, avfallshantering och bilvård.

Den långa raden av underentreprenörer inom transport- och byggsektorn pekas av Arbetsmiljöverket ut som en riskfaktor för dåliga arbetsvillkor, farlig arbetsmiljö, låg eller svart lön, ekonomiskt fiffel och oschyst konkurrens. Ytterligare en risk är okvalificerade arbetsuppgifter som inom bilrekonditionering och städning, förklarar den samordnande myndigheten Arbetsmiljöverket.

Förutom farlig arbetsmiljö räknar myndigheterna vid sina kontroller med att upptäcka svart arbetskraft, människor som saknar arbetstillstånd och är utsatta för exploatering och människohandel, skriver Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande

Men tanken med a-krimcentrumen är också att få till samtal med arbetsgivare om exempelvis rutiner för att upptäcka oseriösa underleverantörer och hur man skapar en säkrare arbetsmiljö. Liksom att samverka med branscherna, arbetsgivarorganisationer och fack.

De första två a-krimcentrumen har startat, berättar Arne Alfredsson som är chef för Arbetsmiljöverkets avdelning för myndighetsgemensam kontroll. De övriga fem ska vara på plats senast den 31 december 2023.

– Men ambitionen är att starta dem så fort det går, säger han

Det blir ett centrum i varje polisregion, Uppsala, Stockholm, Örebro, Norrköping och Malmö. Norrköping och Uppsala kan stå närmast på tur.

– En särskild satsning mot organiserad brottslighet har redan varit i gång ett tiotal år. Nu får vi ett fördjupat samarbete och kan identifiera vilka branscher och arbetsplatser som är aktuella för besök, säger Arne Alfredsson.

Kommer centrumen att samarbeta med facket vid kontrollerna?

– Facken får inte automatiskt tillträde till arbetsplatserna vi besöker, men det kan förekomma att vi kontaktar fackliga representanter och informerar om vad vi sett. Det är viktigt att alla hjälps åt.

Arne Alfredsson berättar om särskilda kontroller inom byggsektorn. Planerar ni några insatser inom transportbranschen?

– Där gör vi redan kontroller, men jag vill inte berätta om när och hur eftersom vi vill komma oanmälda och se hur verkligheten ser ut.

Malin Leo Leander är verksamhetsexpert vid polisens sekretariat för myndighetssamverkan. Hon berättar om ”ganska regelbundna” kontroller av bilvård, rekonditionering och bilverkstäder.

– Där hittar vi ganska ofta oegentligheter. Brottslighet på väg kontrollerar vi regelbundet och vi vill utveckla vår samverkan med trafikpolisen. Transporter inbegriper ett brett spektrum av verksamheter att granska och avfall har vi haft ögonen på en längre tid.

Chaufförer som ligger ute på vägen brukar ha ögonen med sig. Kan de vända sig direkt till ett lokalt a-krimcenter med tips?

– Tips är jättevärdefulla. De kan kontakta polisen via polisen.se. Gå till Tipsa polisen via webben eller telefon 114 14 så vidarebefodrar vi, säger Malin Leo Leander.

Någon direktbrevlåda finns inte.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Peter Jansson:
    10 januari, 2023

    Det förekommer antagligen mycket mer svartarbete och illegal utländsk arbetskraft än vad svenska myndigheter kan föreställa sig.Som chaufför i Sverige behöver man kunna göra sig förstådd på engelska då man aldrig vet vad det är för arbetskraft du träffar på hos företagen runt om i landet och de pratar ofta engelska eller andra utländska språk.

Lästips:

Tommy Jonsson.

”Chauffören blev misshandlad, polisen körde honom till sjukhus”

Åkeri. Tommy Jonsson håller i Transportarbetareförbundets verksamhet Ordning och reda i åkeribranschen. Han har redan kontaktat det nya a-krimcentrumet i Umeå med tips om åtta misstänkt fifflande åkerier, som facket anser borde granskas.

Snabbkoll: Tillbud. Illustration: Mattias Käll

Rapportera om nästan-olyckor

Tillbud. Oj, det kunde gått illa. Du kunde ha klämt handen och ser dig snabbt om, hoppas att ingen såg att du var nära att ”klanta till det”. Tänk tvärtom! Var rädd om dina kollegor och rapportera om risker i arbetsmiljön så att arbetsgivaren kan förebygga, åtgärda och förhindra olyckor.

Transportarbetarens logga / Transportarbetarens logo

Nya tag med nykterhetskontroller och alkobommar i hamnarna

Rattfylleri. 2017 anslog regeringen 78 miljoner kronor till alkobommar och andra nykterhetskontroller i Sveriges hamnar. Efter försök i Stockholm och Göteborg hamnade frågan i långbänk. Coronan kom och drograttfyllan ökade, särskilt bland lastbilsförare. Nu tar sittande regering och Trafikverket nya tag.

Kriget i Ukraina

Sture Blom kör fyllda lastbilar och lämnar i krigets Ukraina

Solidaritet. Explosion tätt på explosion. Militärerna satt oberörda och sa: Det är små presenter från Putin. Sture Blom har kört två vändor med förnödenheter till krigets Ukraina och står beredd att fylla nästa lastbil och dra iväg igen, så snart han kan.

Taxiunionens manifestation den 10 januari 2023.

Svar till förare: Nej – och tystnad

Taxi. Förare som kör för de stora taxiapparna har demonstrerat och strejkat för bättre villkor och högre ersättning. Nybildade organisationen Taxiunionen har krävt att bli accepterade som samtalspart. Men Uber meddelar i ett pressmeddelande att det inte är tal om några förändringar.

Toppa din pension

Medlemsförmån. Har du möjlighet att avsätta lite pengar varje månad i ett pensionsspar? I så fall har du som medlem i Transport ett erbjudande från Folksam att spara i Medlemsspar.

Månadens klubb

Klubb Örat får folk att lyssna

Fackklubb. Facket är till för alla – även döva eller personer med hörselnedsättning. På kongressen föddes idén om anpassning av språk och kommunikation. I dag finns nybildade Klubb Örat i Örebro, unik inte bara inom Transport utan hela LO-familjen.

1945 invigdes Riksväg 6, ”Rikssexan” i folkmun, och 1962 bytte vägen namn till E3:an. Först 1992 blev det E20. Foto: Pernilla Ahlsén

Fler konkurser inom transport

Ekonomi. Under januari månad 2023 ökade konkurserna i transportbranschen med 150 procent, jämfört med samma månad förra året, enligt statistik från företaget UC. Ökningen är stor men utgår från låga nivåer.

Med gig-jobbarnas egna bilder

Utställning. 17 arbetare, 105 foton. Bra och dåligt med plattformsarbete gestaltat av taxiförare, internetbaserade frilansare och bud i Stockholm. På Karolinska Institutet pågår för närvarande en utställning kopplad till en studie om gig-jobb och hälsa.

Regeringen backar om karens

Arbetsmarknad. Efter kritik mot att skrota utredningen om karensavdrag ändrar sig regeringen. Vissa yrkesgrupper kan undantas från karens och en andra karensdag självrisk ska inte utredas.

Fler tydliga rutiner i Oxelösunds hamn efter dödsfallet

Hamn. – Regelverket har inte ändrats efter dödsolyckan i Oxelösunds hamn. Men vi har tagit fram fler tydliga rutiner med en rad kontrollpunkter för att så långt som möjligt förhindra att något går fel, säger Transports regionala skyddsombud Roger Jönsson.

Svart på vitt: Så farlig är stressen

Arbetsmiljö. Mer än var tredje färdtjänstförare har varit inblandad i stressrelaterade trafikolyckor. Körtiderna är så pressade att fyra av tio sjukskrivit sig det senaste året för att orka. Det visar en enkätundersökning som Transports Linköpingsavdelning gjort bland anställda i bolag som kör servicetrafik i regionen.

Nedläggning av karensutredning – LO rasar

Arbetsmarknad. Utredningen om karensavdrag skrotas av den borgerliga regeringen. Avdraget slår hårdast mot dem som saknar möjlighet att arbeta hemma: Nio av tio medlemmar inom LO-förbunden.

20-åriga hamnarbetaren Nimas död togs upp i hovrätten

Hamn. Rutiner som inte kontrollerades ledde till att 20-åriga stuveriarbetaren Nima kvädes till döds på en kolbåt, hävdar åklagaren. Det systematiska arbetsmiljöarbetet var gott, kontrar försvaret när förhandlingarna om misstänkt arbetsmiljöbrott återupptogs och avslutades i Svea hovrätt.

”Stoppa all tung trafik på skolgårdar!”

Miljö. Nu får det vara nog! Efter tre allvarliga incidenter när barn var nära att bli påbackade la huvudskyddsombudet Peter Strålind i bromsen. Med stöd av miljöbolaget Prezero har han startat ett projekt för att stoppa all tung trafik på skolgårdar.

Åsas resa

Vägen till chaufförsyrket – Del 1

Blogg. Åsa har börjat en YKB-utbildning för att bli lastbilschaufför. Det här är hennes berättelse om hur det gå att som snart 50-årig journalist börja ratta tunga fordon. Läs del 1 av Åsas berättelse.