Close
Peter Winstén är avtalssekreterare på Transport.
Close

Om nya LAS och huvudavtalet

Arbetsrätt. Den 1 oktober började nya lagen om anställningsskydd (LAS) att gälla. Men det är inte bara LAS som fått nya regler. Huvudavtalet som vissa fack antagit spelar också roll.

Transportarbetaren ber Transports avtalssekreterare Peter Winstén om hjälp för att bena ut begreppen.

– Den största skillnaden består i att vi tidigare hade samma regler för alla. Nu har vi två olika regelverk, ett för de som har huvudavtalet och ett för de som inte har det, säger Peter Winstén.

Allmän visstid blir särskild visstid

Men vissa saker gäller alla, oavsett huvudavtal. Det är bland annat nya regler för hyvling och att allmän visstidsanställning nu blir särskild visstidsanställning. Dessutom är grunden för alla anställningar som tidigare var tillsvidare numera tillsvidare på heltid.

Regler för hyvling

Vi börjar med de nya reglerna för hyvling. Något som är nytt i nya las.

– Tidigare fanns inte några regler alls. Med nya LAS ska arbetsgivaren erbjuda hyvlade tjänster i turordning, det vill säga den som varit kortast tid anställd får också erbjudandet med det lägsta arbetstidsmåttet. Dessutom ingår en omställningstid på minst en månad och max tre månader.

Snabbare konverteringstid från visstid till tillsvidare

Om vi fortsätter med att allmän visstid nu heter särskild visstid. Det är inte bara orden som skiljer utan det finns mer som är nytt. Med den särskilda visstiden kommer en snabbare konverteringstid, alltså hur länge du måste jobba innan tjänsten övergår till tillsvidareanställning.

– Jobbar du 12 månader under en femårsperiod ska du konverteras till en tillsvidareanställning. I allmän visstid fick du tillgodoräkna dig de faktiska dagarna du hade jobbat. Nu får du även tillgodoräkna dig dagarna där emellan, om du jobbar tre dagar eller mer, men du måste ha alla dagar i samma kalendermånad. Låt säga att du arbetar den 3, den 15 och den 27 april. Med gamla räknesättet skulle du få tre dagar. Nu blir det hela 25 dagar.

Inhyrd personal konverteras till tillsvidare-tjänster

Nytt är också att inhyrd personal ska erbjudas tillsvidareanställning om de var hos samma inhyrare i minst 24 månader under en treårsperiod.

– Här kan arbetsgivaren köpa sig fri genom att betala den inhyrda två månadslöner. Därefter kan den inhyrda personen fortsätta hos samma inhyrare.

Uppsägning vid saklig grund blir skäliga skäl och större fokus på avtalsbrottet

Här skiljer det också lite mot för hur det har fungerat förut. Rätten till omplacering kvarstår, men behöver enbart prövas en gång, och precis som tidigare innebär det att det ska finnas lediga tjänster och att arbetstagaren ska ha tillräckliga kvalifikationer för arbetet.

– En annan skillnad är att arbetsgivaren inte längre behöver ta hänsyn till det personliga intresset av att behålla jobbet. Och skulle det bli en tvist kring ogiltig uppsägning så tas möjligheten att kvarstå i anställning bort.

Nya regler vid tvist

Om du har blivit uppsagd och det felaktigt enligt dig så gör du en överklagan. Om ditt fack då driver din sak är du under uppsägningstiden kvar på arbetsplatsen och har kvar din lön under uppsägningstiden. Därefter kommer a-kassan in och täcker upp, det är nytt, det vill säga att du är berättigad till a-kassa under tiden tills tvisten är avgjord. Det kan ta lång tid innan tvisten avgörs i Arbetsdomstolen

– Om arbetstagaren vinner tvisten så har skadeståndet nu höjts till 135 000 kronor vid ogiltig uppsägning och till 190 000 kronor vid ogiltighet av avskedande. Ambitionen är att detta ska få arbetsgivare att tänka till och inte göra sig av med anställda på felaktiga grunder.

Huvudavtal eller inte, två olika regelverk

Nu kommer vi till det som skiljer sig åt mellan de olika regelverken. Ett regelverk för de som har huvudavtal och ett för de som står utanför. Hur vet man då om man har huvudavtalet?

– Det är ditt fackförbund som skriver på. Har de gjort det så är du med. Transport har inte skrivit på så vi står utanför. Det kan alltså innebära att du som transportare kan ha kollegor som jobbar i samma företag men under ett annat avtalsområde, och om det facket har huvudavtalet så kan olika regler gäller er vid till exempel en uppsägning på grund av arbetsbrist.

Undantag vid arbetsbrist

Förr kunde arbetsgivare med högst 10 anställda göra två undantag vid uppsägning på grund av arbetsbrist. Nu kan alla arbetsgivare göre tre undantag, oavsett storleken på arbetsplatsen. Om huvudavtalet dessutom gäller kan arbetsgivaren göra tre undantag per driftsenhet och avtalsområde.

– I huvudavtalet finns också en 15 procent-regel som ger arbetsgivaren rätt att undanta 15 procent av de som sägs upp vid en uppsägning på grund av arbetsbrist.

Omställningsstudiestöd är ett nytt statligt finansierat studiebidrag

Omställningsstödet är tillgängligt för alla, oavsett om man har huvudavtal eller inte. Syftet är att stärka den anställdes framtida ställning på arbetsmarknaden. Det gäller för både anställda och uppsagda, oavsett anställningsform.

För anställda som går på huvudavtalet så finns det även ett kompletterande studiestöd. Det ger en högre ersättning till de som omfattas av huvudavtalet.

– Här ger huvudavtalet ett förbättrat stöd och jag tror att tjänstemän är mer betjänta av detta. Vi i Transport ser inte att dessa fördelar uppväger kostnaden för att skriva på huvudavtalet. Men vi kanske ändrar oss, säger Peter Winstén.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Emma Brodin föreläser om feminism och var med och startade nätverket Kvinnor i Transport.

”Bli med barn är ju en helt naturlig grej”

Facket. När Emma Brodin började köra lastbil och sökte jobb fick hon frågan om hon skulle skaffa barn snart. – Vad har det med min förmåga att köra lastbil att göra? säger Emma som är ordförande för avdelning 9 Örebro – Transports första feministiska avdelning.

Marko Juvonen, RSO avdelning 17 Skövde-Borås. Foto: John Antonsson

Arbete och graviditet – Bya och Tya vill ge information

Information. – Många arbetsgivare har inte koll på vad som gäller för gravida och ammande arbetstagare, säger Marko Juvonen, regionalt skyddsombud på avdelning 17.

Transports avtalsråd 10 oktober 2022.

Startskott för Transports avtalsförhandlingar

Avtal. Ett 60-tal förtroendevalda från hela landet samlades på ett hotell utanför Arlanda för Transports första avtalsråd. Avtalskrav för åkeri, terminal och bensin diskuterades.

Macken är full av klappar

Bensinstation. Det blir bara mer och mer paket. Knappt tre veckor före julafton liknar mackens lager mest ett gammeldags postkontor. Men ökningen märks året runt. På OKQ8 i Kolsva i Västmanland råder ändå något som liknar julefrid.

Rätt sparka för borttagen hastighetsspärr

Åkeri. Chauffören tog bort hastighetsspärren och körde förra året flera gånger i över 130 kilometer i timmen med den tunga lastbilen. Nu slår Lunds tingsrätt fast att åkeriet hade rätt att avskeda mannen.

Taxibilar vid centralstationen i Göteborg.

Är du rädd på jobbet, taxiförare?

Arbetsmiljö. En måndag i början av november ringlar sig kön av taxibilar lång vid Franks gatukök utanför Göteborgs centralstation. Transportarbetaren knackade på några rutor och frågade: Känner du dig säker när du jobbar?

Mikael Bodén. Foto: Privat

Mikael ingrep när lastbil brann

Åkeri. En vanlig dag i början av november. Mikael Bodén ska lasta av lastbilen och plötsligt ser han tjock dimma. Dimman visar sig vara rök från en brinnande lastbil. Och Mikael blir dagens hjälte.

Feeder-båten MSC Amy går med upp till 630 containrar. Foto: Sven Rosell

Oro för lågkonjunktur i containerhamnen

Hamn. Förmiddagsskiftet lossar MSC Amy den här gråmulna tisdagen. Containrarna lyfts ur fartyget och placeras på dragbilar i jämn takt. Amy anlände vid elvatiden i går kväll och lossningen körde i gång direkt. Om allt rullar som det ska lyfts bortåt 35 containrar av i timmen, säger kranföraren Peter Swärdh.

Sida vid sida med Irans kvinnor

Demonstration. På fredagen samlades folk från LO-distriktet utanför Irans ambassad för att visa sitt stöd för den feministiska kampen och de mänskliga rättigheterna i landet. Saied Tagavi, fackligt aktiv i Transport, var en av talarna.

Julhandeln kickar i gång
Eddie Karlsson är Transportombud på sin arbetsplats, DHL Express i Göteborg.

Eddie mådde dåligt inför Black Friday

Terminal. Tidigare år har varit stressiga och tunga. Men i år är Eddie Karlsson på DHL Express i Göteborg inte lika orolig. Nya chefer har lyssnat på personalen och sett till att det är ordentlig bemanning och bra planering till Black Friday.

Skakigt läge för näthandeln

E-handel. Efter flera år av uppgång dalar handeln på nätet. Raketsiffrorna från pandemin är bortblåst och handlarna fruktar att försäljningen ska dala.

Så gör företagen vid arbetstoppar

Enkät. Transportarbetaren har frågat ett flertal transportföretag som levererar varor från e-handeln hur de gör vid arbetstoppar som Black Friday, Cybermåndag och julhandeln.

Målet: Bli bäst i Sverige på att värva elevmedlemmar

Facket. I början av året var Transports avdelning 17 Skövde-Borås på plats 12 när det gällde antalet elevmedlemmar inom förbundet. Sista oktober hade de avancerat till en tredje plats. Transportarbetaren ringde upp Johan Lövgren, väktare och ungdomsansvarig på avdelningen, för att fråga hur han gör när han är ute i skolorna och värvar.

”Man får bättre koll på vad som händer runt lastbilen”

Åkeri. – Var ska man ha kaffemuggen? Det får de lägga till, men bilen kan säkert funka riktigt bra inne i stan. Det är mycket glas och när man sitter i mitten får man bättre koll på vad som händer runt omkring, säger Niklas Jussila och Ove Mattson som provsitter i hytten.

Ny ellastbil för distribution på väg

Åkeri. Kompakt, med lågt insteg och förarplatsen centrerad i hytten. Mitt i värsta snöyran visade företaget Volta trucks upp sin nya ellastbil, framtagen speciellt för distribution i stadstrafik. Planen är att den ska rulla ut på svenska marknaden andra kvartalet 2023.

Hallå där!
David Ericsson, årets Ivar Lo-pristagare 2023. Foto: Patrik Pettersson

David Ericsson

…lastbilschaufför, författare och krönikör i Transportarbetaren, som tilldelas fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris 2023 på 125 000 kronor.

Taxi Härnösand backar efter kritik mot aggressivt mejl till förare

Taxi. De anställda på Taxi Härnösand uppmanades i ett mejl från arbetsgivaren att kämpa för att bli ”svensk på riktigt” och förbjöds att prata med varandra på sitt modersmål inne på taxistationen. Efter Transports kritik backade arbetsgivaren och bad de anställda om ursäkt.