”Växelhäxan” Anita startade eget taxibolag

Att bli uppsagd var som att dra undan mattan för den gamla inbitna ”växelhäxan” Anita Storm på Taxi Jönköping. Men hon tog mark och startade taxibolag. Ihop med sin gamla chef.

– Det var tur att jag inte visste hur fruktansvärt mycket jobb det var att få trafiktillstånd. Ångrar mig gör jag inte! Men det är en stor utmaning och otroligt lärorikt. Jag lär mig nytt hela tiden.

I november 2013 skrev Transportarbetaren om oron bland de 14 telefonisterna, när Fågelviksgruppen bestämt sig för att flytta växeln vid Taxi Jönköping till Göteborg. Samtliga varslades och fick gå i februari 2014. Anita blev kvar lite längre eftersom hon hade hand om utbildningen av taxichaufförer.

Bolaget talade om effektivisering. De anställda och taxiåkarna argumenterade för kompetens och väl inarbetad kund- och lokalkännedom. Åkarna var till och med beredda att ta över beställningscentralen, men Fågelviksgruppen gav kalla handen, minns Anita.

Hon jobbade tidigare fackligt för Transport, var ute och raggade medlemmar och stod i talarstolen på senaste kongressen. Nu är hon egen företagare och propert klädd i svart uniform med ljusblå slips. Anita rättar till jackslaget och säger att hon och hennes gamla platschef, som hon driver rörelsen med, är av den gamla stammen. Uniform ska det vara.

– Vi får mycket beröm för att vi har så välstädat i bilarna och alltid ringer och bekräftar förbeställda körningar.

Anita Storm har fått frågan ifall hon tänker konkurrera ut Taxi Jönköping. Svaret är att hon och uppstickar-kompanjonen börjar i försiktig skala. För att förhoppningsvis kunna växa. Kanske kommer hon att anställa någon framöver.

– Jag har redan tecknat hängavtal, taxiföraravtalet, med Transports avdelning i Jönköping. Bara för att jag gått över från anställd till företagsägare har jag inte ändrat grundsyn och värderingar. Jag vill att det ska gå rätt till!

Anita Storm har sitt kontor hemma, i smartphonen på fickan och är: Friåkare.

Ett ord som klingar rätt illa inom facket, där man strider mot nya företeelser som Uberpop, med förare som hämtar upp kunder i sina privatbilar, utan taxameter.

Anita ler och undrar om jag vet vad en taxameter kostar?

– 47 000 kronor betalade jag! Jag lämnar alltid kvitto och snart är vår hemsida klar också. Hur många friåkare har det?

– Jag pluggade mig blå för att klara de fyra proven till trafiktillståndet. Sedan såg jag på nätet att man kan köpa provsvaren för 1 500 kronor …

Anitas mor gick bort och hon ärvde en del pengar. Annars hade hon aldrig haft råd att pytsa in startkapitalet i rörelsen. Lön kan hon inte ta ut än och Anita tror inte att hon kan bli rik, men ändå få ihop till mat och husrum.

Men friåkare, det luktar ändå skatteflykt och svarta pengar?

– Jag kommer aldrig att ansluta mig varken till Taxi Jönköping eller Taxi kurir. Jag passar helt enkelt inte in i den organisationen. Jag vill ta hand om mina kunder själv!

Anita Storm närmar sig 60 år, hejar på bekanta på stan och sticker visitkort i näven på presumtiva kunder. Men en del av hennes hjärta finns kvar hos Transport och Taxi Jönköping.

– Jag jobbade där i över 15 år, flera av kollegorna i mer än 20 och en i över 30 år. Vi träffas fortfarande och alla saknar det gäng vi var så oerhört. Som tur är har de flesta hittat nya jobb.

Några har gått till kommunen, andra till handeln och privata buss- och distributionsbolag.

Finns det någon framtid för taxiväxeltelefonister?

– Ja, de kommer att finnas kvar, men bli färre med teknikens framfart och alla nya appar. Jag hoppas vid min gud att det blir totalförbud mot Uberpop!

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Strid om en fana i Sundsvalls hamn

Hamn. En fana har rört upp känslorna mellan Hamnarbetarförbundet (HF) och Transport i Sundsvalls hamn. Stöld, hävdar Hamnarbetarförbundet. Den har Transports logga som HF:arna täckt över med sin egen, invänder transportarna.

Danmark får behålla vassare cabotageregler

EU. Danmark har tagit strid för vassare cabotageregler mot EU-kommissionen och vunnit kampen. Efter en tvåårig strid ger EU-domstolen den danska regeringen rätt att komplettera reglerna med egna preciseringar. I ministerförhandlingarna om nya transportregler kan domen få stor betydelse.

Svenskar på UNI:s kongress

”Ingen ensam arbetare kan vända tidvattnet”

Bevakning. Amerikanska Christy Hoffman valdes i dag till ny generalsekreterare i servicefackens världsfederation. En delegation från Transport lyssnade på hennes invigningstal på kongressen i brittiska Liverpool.

Arbetsgivare får större rehab-ansvar för sjuka

Sjukförsäkring. Arbetsgivarnas ansvar för att sjuka anställda får rehabilitering stärks den 1 juli. Företagen blir skyldiga att ta fram en plan för hur personal, som varit sjukskriven i 30 dagar, ska komma tillbaka till jobbet igen.

Reza Shahabi busschaufför från Iran

”Vi vill starta fria icke-statliga fackförbund i Iran!”

Internationellt. Reza Shahabi har nyligen släppts ur fängelset efter tortyr och isolering. Davood Razavi har en dom på fem år hängande över sig. Båda var bussförare i Iran. Deras brott? Fackligt engagemang. I kväll berättar de på ett öppet möte.

350 tidningsbud sägs upp och erbjuds ny anställning

Tidningsbud. NWT Gruppen, som bland annat äger Nya Wermlands-Tidningen, säger upp avtalet med Tidningstjänst och startar eget distributionsbolag. Samtliga 350 tidningsbud erbjuds anställning i det nya bolaget.

Ny EU-kontroll av lastbilars utsläpp införs

EU. Ett system för att övervaka och rapportera om utsläpp från personbilar finns redan. EU-parlamentet har nu fattat beslut om att införa ett liknande system för att kontrollera nya lastbilar och bussar. Syftet är att främja miljön.

Taxiföraren Mehdi Ben Sennah

”Det märks att rånen blivit färre”

Taxi. En positiv nyhet inom taxibranschen: Antalet rån mot chaufförerna har stadigt gått ner de senaste tio åren. Den statistiken förvånar inte Mehdi Ben Sennah, taxiförare i Stockholm sedan över tio år.

sedlar och ett kontokort

Förslag: Bankerna ska ta ansvar för kontanter

Värdetransporter. De största bankerna ska se till att svenska folket kan ta ut pengar och företag ska ha möjlighet att lämna in en dagskassa, föreslår en utredning. – Vi tycker att deras slutsatser är mitt i prick, säger Stefan H Johansson, försäljningschef på Loomis Sverige.

Bättre villkor när Stockholm upphandlar färdtjänst

Taxi. Taxibolagen i Stockholms län sitter just nu och räknar på vad de vill ha betalt för att köra färdtjänst från den 1 april nästa år. Nya krav i upphandlingen slår fast att chaufförerna ska ha lön enligt kollektivavtal och 40-timmars arbetsveckor.

Bil med taxiskylt

Taxiförare drabbas av olyckor och våld i hela Norden

Taxi. Långa arbetspass, olyckor och våld – allt detta drabbar taxichaufförer i Norden. En enkät visar att skillnaderna inte är så stora mellan länderna. Nära hälften av förarna har varit med om en olycka.

Strejkrätten
Arbetsmarknadens parter var med på pressträffen.

Parterna överens om hur konfliktlagen ska ändras

Stridsåtgärder. Fack och arbetsgivare förekommer regeringen och föreslår gemensamt hur konflikträtten kan förändras. Strejk eller blockad som inte syftar till att uppnå kollektivavtal tillåts inte.

Bakgrund: Så funkar förslaget

Stridsåtgärder. Det handlar om paragrafen som styr fredsplikten och definierar vad som är otillåtna stridsåtgärder.

Bakgrund: Så funkar förslaget

Politik. Förslaget på ny lagstiftning innebär ett tillägg i medbestämmandelagens paragraf 41. Paragrafen styr fredsplikten och definierar vad som är otillåtna stridsåtgärder.

Arbetsmarknadens parter var med på pressträffen.

Parterna överens om hur konfliktlagen ska ändras

Politik. Fack och arbetsgivare föreslår gemensamt hur konflikträtten kan förändras. Regeringen köper omedelbart förslaget. Grunden är oförändrade rättigheter att ta till konfliktåtgärder för den part som vill ha kollektivavtal. Men strejk eller blockad som inte syftar till att uppnå kollektivavtal tillåts inte.