Vart tog arbetsmiljön vägen, Tya?

I tidningen Tya-nytt porträtteras en anställd taxiförare i Stockholm. Det är ett mysreportage som hyllar chaufförernas frihet. Inget sägs om förarens arbetsdag, 11,5 timmar lång. Och inget om löneformen som är rakt ackord i trafiken. – Jag tänkte inte på de aspekterna, säger Bill Rehn som är ansvarig utgivare för Tya-nytt och vd på Tya, en organisation som jobbar med arbetsmiljö och trafiksäkerhet.

Tya, Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd, ägs gemensamt av fack och arbetsgivare inom transportsektorn. Organisationen har en tidning, Tya-nytt, som utkommer tre, fyra gånger per år.

I det senaste numret finns ett fyra sidor långt reportage om taxiföraren Dan som kör för Taxi Stockholm. Artikeln skildrar hans arbetsdag timme för timme.

Dan går upp strax efter klockan 04 på morgonen och får sin första körning klockan 04.30. Arbetsdagen är slut först klockan 16.00. Det blir 11,5 timmar, minus eventuell rast. Hur lång rasten är sägs inte.

I artikeln framgår att taxi är ett branschområde som Tya arbetar med. Men inte ett ord sägs om Dans långa arbetsdag och ingenstans får läsaren veta att arbetstiderna är ett stort problem i hela taxinäringen. Tusentals chaufförer jobbar långt mer än vad arbetstidsreglerna medger.

Tya-nytt blundar också för att omkring 90–95 procent av alla taxichaufförer i Sverige har en löneform som innebär rakt ackord. Enligt EU:s regelverk är ackord förbjudet i yrkestrafik och Transport har länge försökt få bukt med problemet. Ytterst handlar det förstås om trafiksäkerheten.

Hur tänkte Tya-nytt när reportaget publicerades?

Ansvarige utgivaren Bill Rhen säger:

– Jag läste reportaget innan det gick i tryck. Men jag tänkte inte på de aspekterna du tar upp. Jag inser nu att jag borde ha gjort det.

– I Tya undviker vi kontroversiella frågor som handlar om parternas kollektivavtal, exempelvis löneformen. Men arbetsmiljön är ju en huvudfråga för oss, det är riktigt. Arbetstiderna kunde vi ha tagit upp.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ett steg närmare avtal för taxiförarna

Taxi. Den här veckan har fack och arbetsgivare förhandlat om ett nytt löneavtal för landets över 20 000 taxichaufförer. Vid 17-tiden på torsdagen avbröts överläggningarna. – Jag är försiktigt optimistisk. Vi har tagit ett steg mot ett avtal som faktiskt innehåller en fast månadslön för chaufförer som kör enbart samhällsbetalda resor, säger Transports ordförande Tommy Wreeth.

Så påverkar statsbudgeten Transports medlemmar

Politik. Alkobommar, 1000 platser på yrkesförarutbildning för vuxna och pengar för att gods ska gå till havs i stället för på väg. Det är några av nyheterna i den statsbudget regeringen presenterade i dag.

Väktarjobb stoppades efter stenkastning och bilbrand

Bevakning. I stadsdelen Sylte i Trollhättan utsattes två väktare för stenkastning och deras bil sattes i brand. Transport svarade med skyddsstopp, med krav på poliseskort för väktare som ger sig in i området. Stoppet är nu hävt.

Transport träffade EU-parlamentariker om cabotage

Åkeri. EU:s vägpaket har satt myror i huvudet på unionens fack. I dag träffade Transport Jens Nilsson (S) från EU-parlamentet för att framföra förbundets syn på förslagen om nya cabotageregler.

LO-fack vill förhandla om utbildningsjobb

Arbetsmarknad. LO-förbunden ska vart och ett begära förhandlingar med sina motparter om särskilda jobb för nyanlända. Facket kallar det för utbildningsjobb och de ska kosta mindre för arbetsgivarna. Bara Transport har valt att inte vara med i överenskommelsen.

Lönetvist med Ragn-Sells prövas i AD i februari

Renhållning. Den 15 februari ska Arbetsdomstolen (AD) avgöra om miljöföretaget Ragn-Sells gjort för stora löneavdrag när anställda haft semester. Transport, som skickat in stämningen, hävdar att bolaget tolkar kollektivavtalet fel. På tisdagsmorgonen möttes parterna för en första rond i AD.

Norska Reno Norden i konkurs

Sopgubbar. Reno Nordens moderbolag har gått i konkurs. Vad det betyder för svenska Reno och de anställda sopgubbarna finns i dag inget besked om. Försäljning är ett tips.

Lärare – ny väg för chaufförer?

Politik. Är du chaufför och funderar på att byta bransch? Regeringen satsar 45 miljoner på att rekrytera och utbilda lärare till gymnasiernas yrkesprogram.

Stor skaderisk bland chaufförer och terminalarbetare

Arbetsskador. (UPPDATERAD) Distributionsförare och terminalarbetare är hårt utsatta på jobbet. De ramlar och skadar sig när de lastar, lossar, bär varor och kör truck. Varje år inträffar över 620 arbetsskador bland chaufförerna, visar en aktuell rapport.

Dragbil skenade mot kajen – blev skrot

Utlandstrafik. En dragbil var en hårsmån från att köra över kajkanten vid Lilla Värtan i Stockholm. Bilen blev skrot och föraren, en polsk egenföretagare, riskerar att få betala höga saneringskostnader för dieseln som rann ut. Claes Sandström är arg. Han fick sitt elskåp demolerat.

LO på väg från Nordea

Ekonomi. LO är på väg att lämna Nordea. Styrelsen beslutade i dag att starta en utredning för att byta huvudbank. Transport har redan fattat beslutet att lämna banken eftersom den ska flytta sitt huvudkontor från Sverige.

Transport grillar hamburgare i Sveg

Facket fixar burgare i Sveg

Facket. Försäkringar, avtal och hamburgare. Transport träffade under måndagen traditionsenligt medlemmar på en parkeringsplats i Sveg.

Bzzt podtaxi i Stockholm

Är det där en taxi?

Moppetaxi. Taxi? Moppe? Podar? De små fordonen började spridas i Stockholm under sommaren. Företaget bakom dem räknar med en stadig ökning. Facket häpnar över att uppstickaren vill teckna kollektivavtal och kräver mer av sina förare än vad lagen säger.

olycka med tma-bil

Skyddsfordon rammat av lastbil

Bärgning. Tidigt på torsdagsmorgonen rammades ett skyddsfordon, en så kallad TMA-bil, på E18 mellan Arboga och Örebro. TMA-bilen var uppställd för att skydda ett trasigt lastbilsekipage som väntade på en jourbil.