Vart tog arbetsmiljön vägen, Tya?

I tidningen Tya-nytt porträtteras en anställd taxiförare i Stockholm. Det är ett mysreportage som hyllar chaufförernas frihet. Inget sägs om förarens arbetsdag, 11,5 timmar lång. Och inget om löneformen som är rakt ackord i trafiken. – Jag tänkte inte på de aspekterna, säger Bill Rehn som är ansvarig utgivare för Tya-nytt och vd på Tya, en organisation som jobbar med arbetsmiljö och trafiksäkerhet.

Tya, Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd, ägs gemensamt av fack och arbetsgivare inom transportsektorn. Organisationen har en tidning, Tya-nytt, som utkommer tre, fyra gånger per år.

I det senaste numret finns ett fyra sidor långt reportage om taxiföraren Dan som kör för Taxi Stockholm. Artikeln skildrar hans arbetsdag timme för timme.

Dan går upp strax efter klockan 04 på morgonen och får sin första körning klockan 04.30. Arbetsdagen är slut först klockan 16.00. Det blir 11,5 timmar, minus eventuell rast. Hur lång rasten är sägs inte.

I artikeln framgår att taxi är ett branschområde som Tya arbetar med. Men inte ett ord sägs om Dans långa arbetsdag och ingenstans får läsaren veta att arbetstiderna är ett stort problem i hela taxinäringen. Tusentals chaufförer jobbar långt mer än vad arbetstidsreglerna medger.

Tya-nytt blundar också för att omkring 90–95 procent av alla taxichaufförer i Sverige har en löneform som innebär rakt ackord. Enligt EU:s regelverk är ackord förbjudet i yrkestrafik och Transport har länge försökt få bukt med problemet. Ytterst handlar det förstås om trafiksäkerheten.

Hur tänkte Tya-nytt när reportaget publicerades?

Ansvarige utgivaren Bill Rhen säger:

– Jag läste reportaget innan det gick i tryck. Men jag tänkte inte på de aspekterna du tar upp. Jag inser nu att jag borde ha gjort det.

– I Tya undviker vi kontroversiella frågor som handlar om parternas kollektivavtal, exempelvis löneformen. Men arbetsmiljön är ju en huvudfråga för oss, det är riktigt. Arbetstiderna kunde vi ha tagit upp.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Väktare vaktar bränder – fast inte här

Efter massiv vattenbombning skulle ett bevakningsföretag ta över och vakta den pyrande skogsbranden, uppgav räddningschefen. Transportarbetaren åker till Jerkersbodberget för att snacka med brandväktarna. Men det är för tidigt. Släckningen pågår fortfarande och miljöchauffören Kjell Arvidsson kör lass efter lass med vatten med sin tankbil.

Fackets telefoner inte överhettade i rekordvärmen

Extremvärmen och skogsbränderna tycks ännu inte ha resulterat i särskilt många frågor till fackförbundet Transport. Men i Dalaavdelningen befarar man att bränderna kommer att drabba enskilda medlemmar.

Matutkörningen blev en mardröm för Joakim

Åkeri. I fyra månader körde Joakim Åman ut mat från restauranger som Max och Pizza hut. Maten beställdes genom sajten hungrig.se. Men bolaget där han formellt var anställd, FLX consulting, blåste honom på lön och milersättning. Bolaget har heller inte betalat in en krona i skatt eller sociala avgifter, trots att man på hemsidan säger sig ha 50 anställda.

Förare med adhd kör lika bra som andra

Bilförare med adhd kör inte sämre än andra. Det visar tester i körsimulator som gjorts vid Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).

Ett steg mot lika löner – inte för EU:s utlandsförare

Åkeri. Lika lön för lika arbete blir verklighet inom EU, skriver regeringen som nu tillsätter en utredare som ska se över hur unionens nya utstationeringsregler ska införas i Sverige. Fast reglerna gäller förstås bara arbetskraft som jobbar inom ett och samma land. Och yrkesförarna omfattas inte.

Pengar

Kolla ditt lönebesked

Bevakning. Du som jobbar i bevakningsbranschen, glöm inte att kolla din lön! – Jag får en hel del signaler om att det brister både i små och stora företag. Grundlön och ob är oftast rätt, men det finns andra ersättningar som inte betalas ut, säger Jerker Nilsson, central ombudsman på Transport.

Tvisten löst i Luleå hamn

Hamn. Tvisten i Luleå hamn är löst. På tisdagskvällen skrev Transport och stuveribolaget Shorelink på ett lokalt avtal som innebär att helgarbetet återupptas i hamnen. – Tidigare skedde det som övertid, nu är arbetet schemalagt, säger Transports avtalssekreterare Peter Winstén.

Almedalen 2018

Hård dragkamp väntar om ”oljan” från skogen

Miljö. Rötter, grenar och andra restprodukter vid skogsavverkning, alltså biomassa, pekas ofta ut som en råvara som ska ersätta fossil olja i framtiden. Men hur långt räcker den egentligen om flyg, lastbilar och även industrin ska dela på samma råvara?

Almedalen 3 juli Debatt om åkeri

”Många jagar lägsta pris – till varje pris”

Åkeri. Råder det verkligen kaos på svenska vägar? Transports ordförande Tommy Wreeth fick frågan på förbundets eget seminarium om problemen i åkeribranschen. – Många transportköpare jagar lägsta pris. Till varje pris, svarade han.

Het debatt när unga politiker möttes i Almedalen

Arbetsmarknad. Dagens unga vill helst jobba i stora företag eller inom den offentliga sektorn. Intresset för att starta eget och arbete i små privata bolag har sjunkit. Undersökningen presenterades strax innan de politiska ungdomsförbunden drabbade samman i en het debatt om ungas ställning på arbetsmarknaden.

Oenighet stoppade nya cabotageregler

EU-regler. Nej. Det blir inga förändringar i EU:s transportpolitik den närmaste tiden. Parlamentet tog under onsdagen ställning för att regler om cabotage och vilotid ska omförhandlas i utskotten.

”Beslutet handlar om den svenska transportsektorns överlevnad”

EU-regler. I morgon, onsdag, fattar EU beslut som kan avgöra framtiden för cabotageregler, lönerna för fattiga östchaufförer och alla lastbilsförares kör- och vilotider. – Det är två oerhört viktiga förslag. Det ena handlar om den svenska transportsektorns överlevnad. Det andra handlar om att människor ska överleva i trafiken, säger EU-parlamentariker Marita Ulvskog (S).