”Varför är vi inte värda våra löner?”

”Hur har du kommit fram till att vi chaufförer inte är värda våra löner? Hur har du kommit fram till att de gamla och sjuka som är era kunder inte är värda den trygghet i att kompetenta chaufförer – med löner som de kan leva ett normalt liv på – tar hand om dem?”

De frågorna riktar en grupp färdtjänstförare i ett öppet brev till Lars Bull. Han är vd på Värmlandstrafik och ytterst ansvarig för upphandlingen av kommande års sjuk- och färdtjänstresor i Värmland län.

Tonen i brevet är mer sorgsen än ilsken – efter att chaufförerna och Transport i Värmland slagit larm om att den internationella trafikjätten Keolis ser ut att vilja sänka deras löner med mellan 3 000 och 7 000 kronor i månaden.

Keolis vann den senaste upphandlingen av serviceresorna och tar över den 1 juli i år.

Transportarbetaren rapporterade om upphandlingen, förarnas förvirring och Transports kritik i fredags (se länk intill).

Färdtjänstförarna inleder sitt brev med en önskan om att få veta hur Värmlandstrafiks vd Lars Bull ”kommer fram till värdet av en upphandling. Du har sagt att 80 miljoner är en för stor kostnad för färdtjänst- och sjukresor. Du har även sagt i intervjuer att du är väl värd dina 100 000 kronor i månadslön.”

På onsdag, denna vecka, har Keolis kallat intresserade chaufförer till ett informationsmöte på Hotell Fröding i Karlstad. Tidigare har Transports Värmlandsavdelning samlat förarna till ett par sammankomster efter att telefonerna gått varma med oroliga samtal om sänkta löner.

– Chaufförerna har ett trumfkort på hand, hävdar Transportarbetareförbundets lokalombudsman Örjan Jakobsson. Tackar alla nej till att jobba hos Keolis blir det kaos i trafiken och bolaget hotas av vite från upphandlaren Värmlandstrafik.

I fredags efterlyste bolagets vd, Lars Bull, konkreta bevis för att Keolis avser att bryta mot kollektivavtalet och dumpa förarnas löner. Det bemöter Örjan Jakobsson:

– Lars Bull och Värmlandstrafiks styrelse och är så välkomna hit till Transports lokaler i Karlstad, så ska vi göra en genomgång av taxiföraravtalet med dem.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Täcket av för Teslas nya batterilastbil

Ny teknik. Tidigt på fredagsmorgonen presenterade den hajpade elbilstillverkaren Tesla en batteridriven dragbil. Den påstås ha en räckvidd på 800 kilometer och kan accelerera från noll till 95 kilometer i timmen på fem sekunder. Utan påhakad trailer. Lastbilen uppges också vara självkörande. I vart fall på motorväg.

Straffen skärps vid brott mot kör- och vilotidsreglerna

Åkeri. I mars nästa år höjs böterna kraftigt för åkerier som systematiskt bryter mot kör- och vilotidsreglerna. Maxbeloppet vid flera överträdelser blir 800 000 kronor, i stället för dagens tak på 200 000 kronor. Fast många små och medelstora åkerier slipper undan maxboten.

Hopplöst att granska arbetsgivare åt AF

Arbetsmarknad. Mycket tid. Mycket jobb. Mycket pengar till arbetsgivarna. Men inget besked om resultatet. Transport och andra fack är irriterade över sitt uppdrag att granska arbetsgivare åt Arbetsförmedlingen.

Reno Norden förlorar tre kommuner

Renhållning. Tre kommuner på västkusten avslutar kontraktet med Reno Norden. Kommunägda Renova tar över sophämtningen i Lerum, Partille och Härryda i april.

Polismästare Stefan Hector vid nationella operativa avdelningen och Säkerhetsföretagens branschchef Li Jansson diskuterar mer samarbete.

”Säkerhetsföretag och polis behöver samarbeta närmare”

Terrorattentatet. ”Vi är ju en bransch där om någon springer bort från någonting så springer vi dit.” Säkerhetsföretagen presenterade i dag en rapport om terrorattentatet på Drottninggatan. Högst på önskelistan står ett tätare, mer strukturerat samarbete med polisen.

Dålig lastsäkring uppdagades vid kontroll i Gävle

Trafiksäkerhet. Alla lastbilar utom en hade stora brister i lastsäkringen. På ett containerchassi fanns sprickor i ramen. Det blev facit när polisen och Arbetsmiljöverket gemensamt kontrollerade lastbilar utanför grindarna till Gävle hamn.

Förslag: 36 timmars klampning

Cabotage. Regeringen föreslår att längsta möjliga tid en lastbil får vara klampad förlängs från 24 till 36 timmar.

Anna Ryding, Lena Hunt Wiberg och Lotta Larsson

De tar kampen mot kvinnovåld

Internationellt. Hur ska facket arbeta mot kvinnovåld? Och göra något för kvinnor som inte kan försörja sig på sitt jobb? Se till att de får rätten att organisera sig? Transports delegation på en internationell kvinnokonferens känner att de själva, förbundet och Sverige har en roll att spela.

EU:S VÄGPAKET

EU-kommissionen vill främja kombinerade transporter

Åkeri. EU-kommissionen har utrett och vill ändra det hårt kritiserade så kallade kombidirektivet. Det innehåller regler för transporter som kombinerar järnväg, sjöfart och lastbil. En knäckfråga är hur kombinerade transporter ska definieras.

Norska avfallsbolaget Nordren tar över i Sverige

Renhållning. Ytterligare ett norskt miljöföretag är på väg att etablera sig i Sverige. Bolaget, Nordren, har vunnit upphandlingar i Värmland och Västmanland. Huvudmännen i Nordren var tidigare med och startade krisdrabbade Reno Norden.

Polisinsats på Komettorget i Bergsjön, Göteborg.

Vem ska hålla ordningen?

Bevakning. En ordningsvakt misshandlas grovt. Ett kriminellt gäng uppges kontrollera torget. Är det då bevakningsbranschen som ska ansvara för att ordningen upprätthålls?

Lastbil som kört in i Åhléns på Drottninggatan, terrorattentat.

Chauffören jobbar igen efter kapningen

Terrordåd. Spendrups chaufför som fick sin lastbil kapad vid terrorattacken i Stockholm var sjukskriven i fyra, fem månader men jobbar igen. – Det är jätteroligt och funkar mycket bra, säger driftchef Stefan Karlsson.