Uppphandlingen på Arlanda rivs upp

(NY VERSION)) Bemanningsföretaget Proffice fick uppdraget. Bevakningsbolaget Securitas överklagade. Nu gör statliga bolaget Swedavia helt om, avbryter processen och gör om upphandlingen av säkerhetskontrollerna på Arlanda.

– Vi har granskat upphandlingen och upptäckt att vi gjort ett fel. Därför har vi beslutat att avbryta den. En så här omfattande upphandling innehåller många delar av komplicerad natur. Det viktiga nu är att det blir formellt korrekt i slutänden, säger Mats Paulsson, säkerhetsdirektör på Stockholm Arlanda.

Pressmeddelandet kom i helgen, spriddes snabbt spridning på sociala medier och möttes av en del positiva kommentarer från berörda. Det handlar om cirka 850 flygplatskontrollanter på Arlanda som i dag arbetar för Securitas och nu står i oviss väntan. Får de jobba kvar eller kommer de att få söka nya jobb hos en annan uppdragsgivare?

Securitas behåller uppdraget fram till sista maj i år. Sen var det meningen att Proffice skulle ta över säkerhetskontrollerna, enligt Swedavias första beslut. Det handlar om ett prestigefyllt jätteuppdrag, värderat till omkring 275 miljoner kronor per år, som längst i sju år framåt.

Proffice hade redan hunnit teckna kollektivavtal med Transport och gett löfte om att personal som ville skulle få behålla arbetet och följa med över till sin nya arbetsgivare genom så kallad övergång. Nu avbryts planerna och intresserade får möjlighet att lämna nya anbud.

Säkerhetsdirektör Mats Paulsson på Arlanda förtydligar:

– För att vi ska vara transparenta och likabehandla alla inblandade parter så har vi beslutat att avbryta processen och göra om den. Vi beklagar att det blivit så, men det är ingen dramatik i detta, liknande upphandlingar har avbrutits förr. Det viktiga för oss är att göra om processen så att den slutliga upphandlingen genomförs formellt och juridiskt korrekt.

Jerker Nilsson är Transports centrala ombudsman med ansvar för säkerhet och bevakning.

– Att företag överklagar upphandlingar är jättevanligt. Att processen stoppas och upphandlingarna görs om är inte lika vanligt, men det händer när jurister granskar att fel upptäcks. Då får beställaren dra tillbaka sitt beslut, göra om och göra rätt.

Tror du Securitas kommer ta upp konkurrensen med Proffice och lägga ett lägre anbud nu – för att få behålla säkerhetskontrollerna? Enligt uppgifter från Securitas låg bevakningsbolagets bud 25 miljoner kronor högre än Proffices.

– Jag vill inte spekulera i vad som händer framöver, men det väcker säkert mycket funderingar bland flygplatskontrollanterna på Arlanda, säger Jerker Nilsson.

Transportarbetaren har sökt Transportklubbens ordförande Josefine Dalby för Securitas på Arlanda, men ännu inte lyckats nå henne. Hon har tidigare vittnat om stor oro bland flygplatskontrollanterna.

Säkerhetsdirektör Mats Paulsson påpekar han att en ny säkerhetsspärr på tio dagar nu inträder efter beslutet att avbryta upphandlingen. Under den tiden har Proffice och andra möjlighet att överklaga även detta beslut.

– Om ingen överprövar beslutet går vi i gång med en ny upphandling så fort som möjligt. Vår ambition är att vi ska kunna teckna ett nytt avtal senast den 1 maj, säger Mats Paulsson.

Är det realistiskt?

– Det är absolut möjligt. Sedan får man ha med i beräkningen att även det beslutet kan överprövas, tillägger Paulsson.

I pressmeddelandet står det att det första beslutet rivs upp för att ”ett upphandelsrättsligt fel inträffat gällande tidpunkten för när leverantören skall kunna uppfylla auktorisationskravet som bevakningsföretag”. Vad  menas med det?

– Det är lite komplicerat, men utifrån en fråga som kom in under den tid som presumtiva anbudsgivare alltid har möjlighet att ställa frågor förlängdes ett datum för när leverantören ska kunna uppfylla auktorisationskravet. Några som tänkt lämna anbud kan ha missat den tidsförlängningen och därför hoppat av.

– Därmed uppfylldes inte likabehandlingsprncipen och kravet på full transparens. Alla ska ha samma förutsättningar så det var lika bra att ta allting från början, svarar Mats Paulsson.

Det börjar bli knappt om tid – om företaget som ska bemanna säkerhetskontrollerna ska hinna förbereda sig för sommarruschen med semestrar och många resenärer?

– Ja, det är en diskussion vi får ta. Vi kan inte äventyra verksamheten, så vi får kanske titta på hur vi ska lösa frågan under en övergångsperiod.

Finns det möjlighet att förlänga Securitas avtal avtal efter den 31 maj, om upphandlingen drar ut på tiden?

– Det är för tidigt att säga, men det kan finnas såna möjligeter. Vi tittar på alla frågor parallellt.

Vad vill du säga till flygplatskontrollanterna som orar sig över sina jobb?

– Det är alltid olyckligt när det blir så här, men vi försöker lösa det så bra som möjligt för ala inblandade, samtidigt som vi måste leva upp till likabehandlingsprincipen. Det är inte helt enkelt, säger Mats Paulsson.

En kontakt med Profice tyder inte på att företaget tänker överklaga Swedavias beslut att riva upp och göra om upphandlingen.

– Vi inväntar en ny upphandling och att har inte några kommentarer i dagsläget kring detta, svarar bolagets presschef Maria Uggla i ett mejl.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dom: Chaufförer fick för lite betalt

Åkeri. Det holländska åkeriet har kringgått kollektivavtalet, enligt en dom i en nederländsk domstol. Chaufförer från Moldavien, som bland annat har kört växter till Ikeavaruhus i Norden, har fått för lite betalt.

Pierre Mollestam, Helsingborg

Sophämtning på beställning fortsätter året ut

Miljöarbetare. Någon vill ha en stinkande soptunna tömd direkt efter helgen. Grannen fyller i stället sitt kärl och begär hämtning efter flera veckor. I ett villaområde i Helsingborg fortsätter kunderna att själva bestämma när sopgubben ska komma.

Transport kan bli facklig part i kollektivavtal med Samhall

Avtal. Efter en överenskommelse i LO är målet att Transport ska bli ett av LO-förbunden som förhandlar fram kollektivavtal med Samhall. Det statliga bolaget har 20 000 anställda och utför tjänster som städning och lagerhantering.

Pengar till försäkringsinfo kan dras in

Försäkringar. Svenskt Näringsliv har sagt upp avtalen med facken om att bidra med pengar till information om försäkringar. Transports Sture Thorsell blev lika förvånad som de övriga på den fackliga sidan.

Speditör friad i rätten

Åkeri. Åklagarens bevisning fick underkänt på alla punkter. Speditören friades helt i den första rättegången som har prövat beställarens ansvar när ett anlitat åker bryter mot lagarna.

Nytt larm om miljögifter från flygplatser

Flyg. Nu kommer nya larm om förhöjda haltar av det giftiga ämnet PFAS i grundvatten och brunnar. PFAS finns bland annat i brandsläckningsskum och höga halter har uppmätts nära flygplatser. Den här gången är det Visby som granskats.

Uppsagt tidningsbud blir fall för Arbetsdomstolen

Tidningsbud. I 44 år delade en kvinna ut tidningar för ett av landets största distributionsföretag. I somras, när det återstod tre år till pensioneringen, fick hon sparken. Företaget anser att hon jobbade för sakta, skriver Transport i en stämningsansökan till Arbetsdomstolen (AD).

Hallå där!

Johan Granlund

… Mr ”Kurvdosering” som lämnar konsultandet och lobbyverksamheten om hur vägar bäst bör byggas. Johan Granlund blir produktionschef inom byggnadsmaterial.

Vakter skyddar sopgubbar i Ängelholm

Miljöarbetare. Miljöarbetarna och deras sopbilar får sällskap av vakter. Renhållningsbolaget i Ängelholm har anlitat ett bevakningsföretag för att skydda anställda från en hotfull kund.

Karl-Petter Thorwaldsson

Var fjärde LO-medlem röstade på SD

Politik. Signalen har gått fram. Den hälsningen skickar LO:s ordförande till de över 300 000 medlemmar som röstade på Sverigedemokraterna.

Camilla Frostehag, Chrisse Sundvall och Viktor Andersson, valarbetare på Transport

Transports valarbetare besvikna

Politik. Visst är de besvikna. Tre aktiva transportare som i februari gick ringutbildning på förbundet kommenterar valresultatet. Idén var att så många transportmedlemmar som möjligt skulle få ett telefonsamtal före valet.

Val 2018
Tommy Wreeth

”S-ledd regering bästa alternativet”

Politik. Tommy Wreeths analys av valresultatet är att läget är ytterst bekymmersamt. Det bästa alternativet är i vilket fall en S-ledd regering, tycker Transports ordförande.

Pengar på gång för omlastning

Politik. Vad krävs för att mer gods ska köras på järnväg och fartyg? Regeringen funderar på en omlastningspeng.

Flygfraktargäng på Arlanda

Flygfraktare fick extra komp

Flyg. Ett 20-tal Transportmedlemmar i Arlandaklubben för flygfraktare dök upp när avdelningsordförande Johan Eriksson var på besök i dag. Snacket handlade en hel del om de 16 extra komptimmar som facket förhandlat fram som kompensation för att arbetsgivaren strulat med semesterdagarna.

Beställaransvar prövas i domstol

Åkeri. Två timmar tar rättegången som ska avgöra om speditören ska straffas. Fallet är ett första test av beställarens ansvar när de åkerier och chaufförer som anlitas bryter mot lagarna. Men det eventuella brottet begicks innan lagen skärptes.