Uberpop-förare får böta

Uberpop-förarna har blivit ett återkommande inslag i Stockholms tingsrätt. De allra flesta döms till böter. Några frikänns. Än har inte hovrätten avgjort något fall. Men Uber fortsätter att hävda att förarna inte ägnar sig åt olaglig verksamhet.

– Vi inväntar slutresultatet innan vi kan säga något om domarna, säger Maria Åkerlind, Transportstyrelsens taxiutredare. Svea hovrätt kommer att ta upp åtminstone en fällande och en friande som vi vet är överklagade.

Uberpop innebär att privatpersoner kör passagerare i egen bil. Företaget Uber sköter bokningarna via en särskild app och företaget tar också in betalningarna från resenärerna. 20 procent av intäkten behåller Uber, resten betalas ut till föraren.

Transportstyrelsen har tidigt konstaterat att upplägget strider mot svensk lag. Att förare har fällts för olaga taxitrafik och brott mot taxilagen ligger alltså i linje med myndighetens tolkning av lagen.

– Egentligen hamnar Uberpop utanför vår verksamhet, konstaterar Maria Åkerlund. Vårt uppdrag är att sköta tillsynen av dem vi har tillsyn över, det vill säga de som har tillstånd att köra taxi.

Hon lutar sig i stället mot att polisen ska stoppa fordon där en förare utan taxilegitimation och utan taxitrafiktillstånd tar upp passagerare. Och att den följande rättsprocessen ska komma fram till att förarna gör sig skyldiga till brott.

I mellandagarna berättade Transportarbetaren att ett par Uberpopförare under hösten hade fällts i tingsrätten, medan en annan hade friats. Sedan dess har Stockholms tingsrätt kommit med fem domar.

I fyra av dem döms förarna till böter. I den femte frias föraren däremot från åtalspunkterna som var brott mot taxitrafiklagen och olaga taxitrafik. I den frikännande domen slås fast att körningen bryter mot lagen, men föraren straffas inte eftersom rätten kommer fram till att han trott att verksamheten var fyllt laglig.

Ytterligare fyra rättegångar på samma tema är inbokade under denna vecka och förra. Domar har inte fallit i något av dessa fall.

Transportarbetaren har fått en skriftlig kommentar från förtaget Uber. Vi frågade efter reaktioner på domarna som i de flesta fall slutar med att förarna får böta, medan Uber inte ställs till svars när domstolarna kommer fram till att verksamheten är olaglig.

“Vi vidhåller att vår samåkningstjänst, Uberpop, verkar inom ramen för svensk lagstiftning. Vi välkomnar de frikännanden som kommit samtidigt som vi är besvikna över de böter som dömts ut”, skriver en talesperson för Uber.

Hen fortsätter:

”Vi fortsätter att stötta förarpartners och fortsätter samtidigt vår dialog med svenska myndigheter om fördelarna med samåkning.”

I Danmark sitter fotografen Hans Nyberg och följer samtliga domstolsutslag. Han samlar domarna på sin hemsida som i sig är en inlaga mot Ubers verksamhet.

– Jag började engagera mig mot svarttaxiförare för ett par år sedan när jag blev klar över att min dotter, som är handikappad, hade betalt stora summor för olagliga transporter …

Hans Nyberg bedömde att Uberpop, som lanserades i november 2014, var en lika olaglig verksamhet som en vanlig svarttaxi.

– Och nu har jag blivit en sorts informatör för vanliga taxiföretag och chaufförer som agerar mot olaglig trafik.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Täcket av för Teslas nya batterilastbil

Ny teknik. Tidigt på fredagsmorgonen presenterade den hajpade elbilstillverkaren Tesla en batteridriven dragbil. Den påstås ha en räckvidd på 800 kilometer och kan accelerera från noll till 95 kilometer i timmen på fem sekunder. Utan påhakad trailer. Lastbilen uppges också vara självkörande. I vart fall på motorväg.

Straffen skärps vid brott mot kör- och vilotidsreglerna

Åkeri. I mars nästa år höjs böterna kraftigt för åkerier som systematiskt bryter mot kör- och vilotidsreglerna. Maxbeloppet vid flera överträdelser blir 800 000 kronor, i stället för dagens tak på 200 000 kronor. Fast många små och medelstora åkerier slipper undan maxboten.

Hopplöst att granska arbetsgivare åt AF

Arbetsmarknad. Mycket tid. Mycket jobb. Mycket pengar till arbetsgivarna. Men inget besked om resultatet. Transport och andra fack är irriterade över sitt uppdrag att granska arbetsgivare åt Arbetsförmedlingen.

Reno Norden förlorar tre kommuner

Renhållning. Tre kommuner på västkusten avslutar kontraktet med Reno Norden. Kommunägda Renova tar över sophämtningen i Lerum, Partille och Härryda i april.

Polismästare Stefan Hector vid nationella operativa avdelningen och Säkerhetsföretagens branschchef Li Jansson diskuterar mer samarbete.

”Säkerhetsföretag och polis behöver samarbeta närmare”

Terrorattentatet. ”Vi är ju en bransch där om någon springer bort från någonting så springer vi dit.” Säkerhetsföretagen presenterade i dag en rapport om terrorattentatet på Drottninggatan. Högst på önskelistan står ett tätare, mer strukturerat samarbete med polisen.

Dålig lastsäkring uppdagades vid kontroll i Gävle

Trafiksäkerhet. Alla lastbilar utom en hade stora brister i lastsäkringen. På ett containerchassi fanns sprickor i ramen. Det blev facit när polisen och Arbetsmiljöverket gemensamt kontrollerade lastbilar utanför grindarna till Gävle hamn.

Förslag: 36 timmars klampning

Cabotage. Regeringen föreslår att längsta möjliga tid en lastbil får vara klampad förlängs från 24 till 36 timmar.

Anna Ryding, Lena Hunt Wiberg och Lotta Larsson

De tar kampen mot kvinnovåld

Internationellt. Hur ska facket arbeta mot kvinnovåld? Och göra något för kvinnor som inte kan försörja sig på sitt jobb? Se till att de får rätten att organisera sig? Transports delegation på en internationell kvinnokonferens känner att de själva, förbundet och Sverige har en roll att spela.

EU:S VÄGPAKET

EU-kommissionen vill främja kombinerade transporter

Åkeri. EU-kommissionen har utrett och vill ändra det hårt kritiserade så kallade kombidirektivet. Det innehåller regler för transporter som kombinerar järnväg, sjöfart och lastbil. En knäckfråga är hur kombinerade transporter ska definieras.

Norska avfallsbolaget Nordren tar över i Sverige

Renhållning. Ytterligare ett norskt miljöföretag är på väg att etablera sig i Sverige. Bolaget, Nordren, har vunnit upphandlingar i Värmland och Västmanland. Huvudmännen i Nordren var tidigare med och startade krisdrabbade Reno Norden.

Polisinsats på Komettorget i Bergsjön, Göteborg.

Vem ska hålla ordningen?

Bevakning. En ordningsvakt misshandlas grovt. Ett kriminellt gäng uppges kontrollera torget. Är det då bevakningsbranschen som ska ansvara för att ordningen upprätthålls?

Lastbil som kört in i Åhléns på Drottninggatan, terrorattentat.

Chauffören jobbar igen efter kapningen

Terrordåd. Spendrups chaufför som fick sin lastbil kapad vid terrorattacken i Stockholm var sjukskriven i fyra, fem månader men jobbar igen. – Det är jätteroligt och funkar mycket bra, säger driftchef Stefan Karlsson.