Uberpop-förare får böta

Uberpop-förarna har blivit ett återkommande inslag i Stockholms tingsrätt. De allra flesta döms till böter. Några frikänns. Än har inte hovrätten avgjort något fall. Men Uber fortsätter att hävda att förarna inte ägnar sig åt olaglig verksamhet.

– Vi inväntar slutresultatet innan vi kan säga något om domarna, säger Maria Åkerlind, Transportstyrelsens taxiutredare. Svea hovrätt kommer att ta upp åtminstone en fällande och en friande som vi vet är överklagade.

Uberpop innebär att privatpersoner kör passagerare i egen bil. Företaget Uber sköter bokningarna via en särskild app och företaget tar också in betalningarna från resenärerna. 20 procent av intäkten behåller Uber, resten betalas ut till föraren.

Transportstyrelsen har tidigt konstaterat att upplägget strider mot svensk lag. Att förare har fällts för olaga taxitrafik och brott mot taxilagen ligger alltså i linje med myndighetens tolkning av lagen.

– Egentligen hamnar Uberpop utanför vår verksamhet, konstaterar Maria Åkerlund. Vårt uppdrag är att sköta tillsynen av dem vi har tillsyn över, det vill säga de som har tillstånd att köra taxi.

Hon lutar sig i stället mot att polisen ska stoppa fordon där en förare utan taxilegitimation och utan taxitrafiktillstånd tar upp passagerare. Och att den följande rättsprocessen ska komma fram till att förarna gör sig skyldiga till brott.

I mellandagarna berättade Transportarbetaren att ett par Uberpopförare under hösten hade fällts i tingsrätten, medan en annan hade friats. Sedan dess har Stockholms tingsrätt kommit med fem domar.

I fyra av dem döms förarna till böter. I den femte frias föraren däremot från åtalspunkterna som var brott mot taxitrafiklagen och olaga taxitrafik. I den frikännande domen slås fast att körningen bryter mot lagen, men föraren straffas inte eftersom rätten kommer fram till att han trott att verksamheten var fyllt laglig.

Ytterligare fyra rättegångar på samma tema är inbokade under denna vecka och förra. Domar har inte fallit i något av dessa fall.

Transportarbetaren har fått en skriftlig kommentar från förtaget Uber. Vi frågade efter reaktioner på domarna som i de flesta fall slutar med att förarna får böta, medan Uber inte ställs till svars när domstolarna kommer fram till att verksamheten är olaglig.

“Vi vidhåller att vår samåkningstjänst, Uberpop, verkar inom ramen för svensk lagstiftning. Vi välkomnar de frikännanden som kommit samtidigt som vi är besvikna över de böter som dömts ut”, skriver en talesperson för Uber.

Hen fortsätter:

”Vi fortsätter att stötta förarpartners och fortsätter samtidigt vår dialog med svenska myndigheter om fördelarna med samåkning.”

I Danmark sitter fotografen Hans Nyberg och följer samtliga domstolsutslag. Han samlar domarna på sin hemsida som i sig är en inlaga mot Ubers verksamhet.

– Jag började engagera mig mot svarttaxiförare för ett par år sedan när jag blev klar över att min dotter, som är handikappad, hade betalt stora summor för olagliga transporter …

Hans Nyberg bedömde att Uberpop, som lanserades i november 2014, var en lika olaglig verksamhet som en vanlig svarttaxi.

– Och nu har jag blivit en sorts informatör för vanliga taxiföretag och chaufförer som agerar mot olaglig trafik.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Inget stopp för ensamjobb bland Loomis värdetransportörer

Värdetransporter. Arbetsmiljöverket gick först på huvudskyddsombudets och Transports linje: Loomis ska dubbelbemanna sina värdetransporter. Efter visst juridiskt krångel vänder myndigheten nu på klacken. Värdeväktarna får arbeta ensamma.

”Transport är landets största hamnfack”

Hamn. På onsdagskvällen sände Uppdrag granskning ett timslångt inslag om konflikten i Göteborgs hamn. Transports avtalssekreterare Peter Winsten är besviken: – Tyvärr var programmet väldigt tendentiöst. Reportrarna brydde sig inte ens om att klargöra att Transport faktiskt är det största hamnfacket i Sverige.

APM Terminals, containerhamnen i Göteborg

Hamnstriden i Göteborg synas i Uppdrag granskning

Hamn. Striden mellan Hamnarbetarförbundet och APM Terminals rullar vidare. I kväll behandlas konflikten i tv-programmet Uppdrag granskning. Transportarbetaren kan nu avslöja hur medlarna såg på sitt uppdrag när de kastade in handduken efter sju månaders medlingsförsök.

Tufft väglag för tidningsbud och yrkeschaufförer

Distribution. Kraftig vind och snödrev ställde till det för tidningsbuden i Norrland i natt. – Det är många som inte kunnat köra ut med tidningarna över huvud taget, säger Karin Näslund på Tidningstjänst i Örnsköldsvik.

Hamnarbetarförbundet i flera rättegångar

Hamn. Fyra rättsprocesser pågår mellan Hamnarbetarförbundet och olika motparter som alla har koppling till Göteborgs containerhamn. Förra året gjorde terminalen sitt svagaste resultat någonsin.

Gästarbetare på Postnords lager: ”Vi utnyttjas som daglönare”

Lager. I Göteborg har Postnord valt ut de mest slitsamma lagerjobben och lagt ut på entreprenad. Uppdraget gick till Texab, ett bolag som satt i system att ta in egna migrantarbetare från Balkan och Mellanöstern. Arbetarna utnyttjas ofta som daglönare, trots att Texab utlovat heltidsanställningar i ansökningarna till Migrationsverket.

Ny myndighet jobbar för jämställdhet

Jämställdhet. Uppdraget är att analysera, samla kunskap och sprida den. Temat och målet är jämställdhet. Sverige fick en ny myndighet vid årsskiftet.

Svenska inspektörer räddar löner åt sjömän

Hamn. 230 utländska fartyg kollades i de svenska hamnarna under förra året. Sjömän från olika delar av världen fick tillsammans över 850 000 kronor i retroaktiv lön. Så ser de svenska ITF-inspektörernas facit ut för 2017.

Plogbil i snöväder

Chaufförer saknar plogning och saltning

Vägtrafik. E4:an norr om Hudiksvall stängdes av under natten och morgontimmarna. Tre lastbilar och flera personbilar var inblandade i olyckan som stoppade all trafik. I Sundsvall kommer bussarna inte fram på grund av ishalka. På Bergsjövägen vid Hudiksvall har flera olyckor inträffat de senaste dagarna.

Lastbilsförare toppar dödsstatistiken

Åkeri. Tio lastbilschaufförer fick sätta livet till i jobbet 2017. Återigen toppar förarna den dystra statistiken över personer som dör i arbetet. Ingen annan yrkesgrupp hade så många dödsfall förra året.

Fartyg i Karlshamn

Karlshamns hamn tvingas ta tag i arbetsmiljöarbetet

Hamn. Truckförare har kört utan fullständiga tillstånd. Detta kostar Karlshamns hamn 36 400 kronor. Och om flera brister i arbetsmiljöarbetet inte har åtgärdats till den sista februari hotar 100 000 kronor i viten.

S-minister beredd att inskränka strejkrätten

Hamn. Arbetsmarknadsministern är beredd att inskränka rätten att strejka. Ylva Johansson (S) avslöjar sin slutsats fem månader innan den statliga utredningen om fackens rätt att ta till konflikt ska vara klar.

Facklig mobilisering för Irans aktiva

Internationellt. Elva fack i Europa har skrivit på för att en facklig fånge ska släppas fri i Iran. Det är första gången så många har mobiliserats konstaterar Saied Tagavi, själv aktiv i Transport och projektledare i den fackliga plattformen för självständiga fackförbund i Iran.