Uberpop-förare får böta

Uberpop-förarna har blivit ett återkommande inslag i Stockholms tingsrätt. De allra flesta döms till böter. Några frikänns. Än har inte hovrätten avgjort något fall. Men Uber fortsätter att hävda att förarna inte ägnar sig åt olaglig verksamhet.

– Vi inväntar slutresultatet innan vi kan säga något om domarna, säger Maria Åkerlind, Transportstyrelsens taxiutredare. Svea hovrätt kommer att ta upp åtminstone en fällande och en friande som vi vet är överklagade.

Uberpop innebär att privatpersoner kör passagerare i egen bil. Företaget Uber sköter bokningarna via en särskild app och företaget tar också in betalningarna från resenärerna. 20 procent av intäkten behåller Uber, resten betalas ut till föraren.

Transportstyrelsen har tidigt konstaterat att upplägget strider mot svensk lag. Att förare har fällts för olaga taxitrafik och brott mot taxilagen ligger alltså i linje med myndighetens tolkning av lagen.

– Egentligen hamnar Uberpop utanför vår verksamhet, konstaterar Maria Åkerlund. Vårt uppdrag är att sköta tillsynen av dem vi har tillsyn över, det vill säga de som har tillstånd att köra taxi.

Hon lutar sig i stället mot att polisen ska stoppa fordon där en förare utan taxilegitimation och utan taxitrafiktillstånd tar upp passagerare. Och att den följande rättsprocessen ska komma fram till att förarna gör sig skyldiga till brott.

I mellandagarna berättade Transportarbetaren att ett par Uberpopförare under hösten hade fällts i tingsrätten, medan en annan hade friats. Sedan dess har Stockholms tingsrätt kommit med fem domar.

I fyra av dem döms förarna till böter. I den femte frias föraren däremot från åtalspunkterna som var brott mot taxitrafiklagen och olaga taxitrafik. I den frikännande domen slås fast att körningen bryter mot lagen, men föraren straffas inte eftersom rätten kommer fram till att han trott att verksamheten var fyllt laglig.

Ytterligare fyra rättegångar på samma tema är inbokade under denna vecka och förra. Domar har inte fallit i något av dessa fall.

Transportarbetaren har fått en skriftlig kommentar från förtaget Uber. Vi frågade efter reaktioner på domarna som i de flesta fall slutar med att förarna får böta, medan Uber inte ställs till svars när domstolarna kommer fram till att verksamheten är olaglig.

“Vi vidhåller att vår samåkningstjänst, Uberpop, verkar inom ramen för svensk lagstiftning. Vi välkomnar de frikännanden som kommit samtidigt som vi är besvikna över de böter som dömts ut”, skriver en talesperson för Uber.

Hen fortsätter:

”Vi fortsätter att stötta förarpartners och fortsätter samtidigt vår dialog med svenska myndigheter om fördelarna med samåkning.”

I Danmark sitter fotografen Hans Nyberg och följer samtliga domstolsutslag. Han samlar domarna på sin hemsida som i sig är en inlaga mot Ubers verksamhet.

– Jag började engagera mig mot svarttaxiförare för ett par år sedan när jag blev klar över att min dotter, som är handikappad, hade betalt stora summor för olagliga transporter …

Hans Nyberg bedömde att Uberpop, som lanserades i november 2014, var en lika olaglig verksamhet som en vanlig svarttaxi.

– Och nu har jag blivit en sorts informatör för vanliga taxiföretag och chaufförer som agerar mot olaglig trafik.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ett steg närmare avtal för taxiförarna

Taxi. Den här veckan har fack och arbetsgivare förhandlat om ett nytt löneavtal för landets över 20 000 taxichaufförer. Vid 17-tiden på torsdagen avbröts överläggningarna. – Jag är försiktigt optimistisk. Vi har tagit ett steg mot ett avtal som faktiskt innehåller en fast månadslön för chaufförer som kör enbart samhällsbetalda resor, säger Transports ordförande Tommy Wreeth.

Så påverkar statsbudgeten Transports medlemmar

Politik. Alkobommar, 1000 platser på yrkesförarutbildning för vuxna och pengar för att gods ska gå till havs i stället för på väg. Det är några av nyheterna i den statsbudget regeringen presenterade i dag.

Väktarjobb stoppades efter stenkastning och bilbrand

Bevakning. I stadsdelen Sylte i Trollhättan utsattes två väktare för stenkastning och deras bil sattes i brand. Transport svarade med skyddsstopp, med krav på poliseskort för väktare som ger sig in i området. Stoppet är nu hävt.

Transport träffade EU-parlamentariker om cabotage

Åkeri. EU:s vägpaket har satt myror i huvudet på unionens fack. I dag träffade Transport Jens Nilsson (S) från EU-parlamentet för att framföra förbundets syn på förslagen om nya cabotageregler.

LO-fack vill förhandla om utbildningsjobb

Arbetsmarknad. LO-förbunden ska vart och ett begära förhandlingar med sina motparter om särskilda jobb för nyanlända. Facket kallar det för utbildningsjobb och de ska kosta mindre för arbetsgivarna. Bara Transport har valt att inte vara med i överenskommelsen.

Lönetvist med Ragn-Sells prövas i AD i februari

Renhållning. Den 15 februari ska Arbetsdomstolen (AD) avgöra om miljöföretaget Ragn-Sells gjort för stora löneavdrag när anställda haft semester. Transport, som skickat in stämningen, hävdar att bolaget tolkar kollektivavtalet fel. På tisdagsmorgonen möttes parterna för en första rond i AD.

Norska Reno Norden i konkurs

Sopgubbar. Reno Nordens moderbolag har gått i konkurs. Vad det betyder för svenska Reno och de anställda sopgubbarna finns i dag inget besked om. Försäljning är ett tips.

Lärare – ny väg för chaufförer?

Politik. Är du chaufför och funderar på att byta bransch? Regeringen satsar 45 miljoner på att rekrytera och utbilda lärare till gymnasiernas yrkesprogram.

Stor skaderisk bland chaufförer och terminalarbetare

Arbetsskador. (UPPDATERAD) Distributionsförare och terminalarbetare är hårt utsatta på jobbet. De ramlar och skadar sig när de lastar, lossar, bär varor och kör truck. Varje år inträffar över 620 arbetsskador bland chaufförerna, visar en aktuell rapport.

Dragbil skenade mot kajen – blev skrot

Utlandstrafik. En dragbil var en hårsmån från att köra över kajkanten vid Lilla Värtan i Stockholm. Bilen blev skrot och föraren, en polsk egenföretagare, riskerar att få betala höga saneringskostnader för dieseln som rann ut. Claes Sandström är arg. Han fick sitt elskåp demolerat.

LO på väg från Nordea

Ekonomi. LO är på väg att lämna Nordea. Styrelsen beslutade i dag att starta en utredning för att byta huvudbank. Transport har redan fattat beslutet att lämna banken eftersom den ska flytta sitt huvudkontor från Sverige.

Transport grillar hamburgare i Sveg

Facket fixar burgare i Sveg

Facket. Försäkringar, avtal och hamburgare. Transport träffade under måndagen traditionsenligt medlemmar på en parkeringsplats i Sveg.

Bzzt podtaxi i Stockholm

Är det där en taxi?

Moppetaxi. Taxi? Moppe? Podar? De små fordonen började spridas i Stockholm under sommaren. Företaget bakom dem räknar med en stadig ökning. Facket häpnar över att uppstickaren vill teckna kollektivavtal och kräver mer av sina förare än vad lagen säger.

olycka med tma-bil

Skyddsfordon rammat av lastbil

Bärgning. Tidigt på torsdagsmorgonen rammades ett skyddsfordon, en så kallad TMA-bil, på E18 mellan Arboga och Örebro. TMA-bilen var uppställd för att skydda ett trasigt lastbilsekipage som väntade på en jourbil.