Miljöarbetarnas förhandlingsdelegation hos Svenskt Näringsliv.
Close
Miljöarbetarnas förhandlingsdelegation hos Svenskt Näringsliv.
Close

Transports sopgubbar kliver in i lönematchen

I dag, tisdag, fortsätter Transport avtalsförhandlingarna. Miljöarbetarna är den tredje gruppen som kliver in i ringen, efter åkeri/terminal och hamnarna där förhandlingarna redan startat. Ännu är inget avtalsområde klart. Samtidigt har fackförbundet Byggnads tagit ut omkring 1 600 byggjobbare i strejk.

Årets stora avtalsrörelse fick en trög start. Många fackförbund mötte arbetsgivare som var ovilliga att förhandla innan industrin gjort upp med arbetsgivarna. Deras uppgörelse tecknades till slut den 31 mars och gav 2,2 procent.

Den 29 mars klev Transport in på banan med 32 000 chaufförer och terminalarbetare. Förbundets stora förhandlingsdelegation, omkring 30 personer, har kallats in i två omgångar – totalt fem dagar.

I går, måndag, fortsatte matchen – på kanslinivå. Transport och motparten, Biltrafikens arbetsgivareorganisation (BA), höll på till klockan 21.30, men uppges fortfarande stå långt från varandra. Förhandlingarna fortsätter i dag. Transports ordförande Lars Lindgren och förbundsjurist Marcel Carlstedt möter BA.

Parallellt kliver alltså miljöarbetarna ner i startblocken. Delegation består av tolv personer och under dagen leds förhandlingsarbetet av ombudsmännen Joakim Guttman, Magnus Larsson och Lars Mikaelsson.

I årets avtalsrörelse lyckades LO-förbunden inte ena sig om gemensamma krav, en så kallad samordning. När haveriet var ett faktum i höstas gick LO-ledningen ut med att LO inte kommer att bestämma något märke.

Trots det har LO-ledningen nu gått ut med ”rekommendationer” till förbunden som alltjämt är inne i avtalsmatchen att följa industrins uppgörelse på 2,2 procent. Utspelet gjordes tillsammans med Svenskt Näringsliv och har retat upp medlemmar i åtskilliga fackförbund.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Johnny Lans i sin truck.

Nacken tar stryk av truckjobb

Truckförare. Hälften av alla truckförare har eller har haft ont i nacken. Ännu fler har smärtor i skuldrorna. De vrider på huvudet 222 gånger varje timme. Johnny Lans är inte förvånad över dessa vetenskapliga fakta om sitt yrke.

Fler åker dit för cabotagebrott

Åkeri. Under årets första halvår syns en kraftig ökning av uttagna sanktionsavgifter för brott mot reglerna om cabotage och kombinerade transporter. Författningsförändring, ny vägledning och en särskild utbildningssatsning hos Polisen lär ligga bakom den kraftiga ökningen.

Fartyget Navi Star

Ryska fartyget fritt att lämna Köping

Hamn. Transportstyrelsen har hävt nyttjandeförbudet mot det ryska fartyg som ligger i Köpings hamn. Fackens blockad gäller fortfarande, så det kan inte lossa sin last i Sverige. Det fackliga kravet är att sjömännen ska få kollektivavtal.

Skärpt säkerhet för väktarna

Bevakning. De två väktarna tog sig i säkerhet i ett skyddsrum. Efter attacken mot polishusbygget i Rinkeby har arbetsgivaren anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. Och dessutom skärpt skyddet och säkerhetsrutinerna på byggarbetsplatsen.

Tidningsvagn.

Vart tog tidningarna vägen?

Tidningsbud. 200 tidningar är spårlöst försvunna. Liksom tidningsvagnen. Budet Tine Wesdorp undrar varför någon vill stjäla mängder av Kristianstadsbladet, Sydsvenskan, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Slamchaufför drabbad av giftig gas

Slamchaufför. Giftigt svavelväte i ett rum på reningsverket fick slambilsföraren Leif Andersson att svimma när han lossat slam. Han hamnade vid dörren och kunde kravla sig ut i säkerhet när han vaknade till.

Fler hör av sig om dålig arbetsmiljö

Jobbet. Efter förra årets radikala ökning av tips till Arbetsmiljöverket fortsätter tillströmningen, om än i betydligt lägre takt.

Marcus Horn vid sin sopbil

Gryningsjobb i värsta hettan

Miljöarbetare. Den afrikanska värmen sveper in över Sverige, varmast blir det i morgon. I skånska Skurup betyder det att sopgubben Marcus Horn kan börja arbetsdagen klockan fyra på morgonen. Hans chef har inspirerats av sophämtningen vid Medelhavet.

Tidningsbud hotade och misshandlade

Tidningsbud. Tre augustinätter. Tre tidningsbud på olika håll i landet misshandlade, hotade eller bestulna. I Norrtälje tog områdeschefen själv tag i brottet och åkte ut till den man som hotat att kasta gatsten mot ett tidningsbud.

Fackets telefoner inte överhettade i rekordvärmen

Extremvärmen och skogsbränderna tycks ännu inte ha resulterat i särskilt många frågor till fackförbundet Transport. Men i Dalaavdelningen befarar man att bränderna kommer att drabba enskilda medlemmar.

Matutkörningen blev en mardröm för Joakim

Åkeri. I fyra månader körde Joakim Åman ut mat från restauranger som Max och Pizza hut. Maten beställdes genom sajten hungrig.se. Men bolaget där han formellt var anställd, FLX consulting, blåste honom på lön och milersättning. Bolaget har heller inte betalat in en krona i skatt eller sociala avgifter, trots att man på hemsidan säger sig ha 50 anställda.

Förare med adhd kör lika bra som andra

Bilförare med adhd kör inte sämre än andra. Det visar tester i körsimulator som gjorts vid Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).

Ett steg mot lika löner – inte för EU:s utlandsförare

Åkeri. Lika lön för lika arbete blir verklighet inom EU, skriver regeringen som nu tillsätter en utredare som ska se över hur unionens nya utstationeringsregler ska införas i Sverige. Fast reglerna gäller förstås bara arbetskraft som jobbar inom ett och samma land. Och yrkesförarna omfattas inte.