Transport kraftsamlar inför avtalsrörelsen

I dag, måndag, inledde Transport sin stora avtalskonferens. 200 ombud och anställda från hela landet samlas i fyra dagar för att diskutera vilka avtalskrav som ska drivas i nästa års lönerörelse. I öppningstalet kritiserade förbundets ordförande Lars Lindgren både industrifacken och det utbredda "daglöneriet".

– Det måste bli stopp för de otrygga jobb där folk rings in med någon timmes varsel. Fast anställning på heltid ska vara norm på arbetsmarknaden, sa Lindgren och fick applåder.

Nästa år inleds en ny stor avtalsrörelse där parterna ska förhandla fram nya villkor för tre miljoner arbetstagare.

Transport har 30 kollektivavtal, hälften av dem löper ut den 31 mars 2016. Inför förhandlingarna har förbundet kallat till avtalskonferens på Runö kursgård utanför Stockholm.

Lars Lindgren inledde och riktade hård kritik mot Kristdemokraterna, som skjutit den så kallade decemberöverenskommelsen i sank.

Han beskrev sedan den historiska utvecklingen och den speciella uppgörelse, Industriavtalet, som lett fram till att industrins parter fått ett mycket stort inflytande över lönerna på hela den svenska arbetsmarknaden.

– Steg för steg har industrifacken gått från att vara vanliga förbund bland andra i LO till att ta över taktpinnen fullständigt. Försöken att komma överens om kvinno- och låglönesatsningar havererade när industriförbunden gjorde upp med arbetsgivarna på egen hand.

LO arbetar nu på en ny så kallad samordning, med målet att samla alla fackförbund bakom gemensamma krav i den kommande avtalsrörelsen.

– Förutsättningarna är inte de bästa, konstaterade Lars Lindgren. Bland övriga förbund finns en stark oro för att vi än en gång ska bli överkörda av industrin.

Förbundsordföranden kom sedan in på löneglidningen, alltså de lönehöjningar som sker utöver de som parterna förhandlat fram i de centrala uppgörelserna:

– Inom industrin är det vanligt med löneglidning. Men i Transport har vi många små arbetsplatser och väldigt små lönehöjningar utöver de vi förhandlar fram i avtalen.

– Vi är också i princip det enda förbund som säger nej till individuella löner. Och det ska vi fortsätta med!

Lars Lindgren kommenterade också Kommunals utspel. Förbundet har deklarerat att en grupp medlemmar, undersköterskorna, ska ha högre löneökningar än andra den här gången.

– Jag har redan klargjort i LO-styrelsen att Transport inte kommer att ställa sig bakom kravet. Vi kan inte stödja en specifik yrkesgrupp, däremot välkomnar vi att man tar strid för en satsning på alla låglönegrupper.

– Transport säger också nej till sänkta ingångslöner. Vi kommer aldrig att vara med och dumpa lönerna, så som man gjort i exempelvis USA.

Avslutningsvis sa Lars Lindgren:

– Jag tror tyvärr att avtalsrörelsen blir besvärlig. Jag befarar att vi får samma ordning som tidigare, med industriförbund som går först. Jag är orolig för att industrins parter gör upp om historiskt låga löneökningar, samtidigt som deras egna medlemmar i efterhand får mer än andra genom löneglidning.

Med adress till de församlade ombuden fortsatte han:

– Nu är det upp till er kamrater! En fråga vill jag skicka med er när ni nu diskuterar kraven som vi ska prioritera. Det handlar om trygghet i jobbet. Det måste bli stopp för daglöneriet.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tio lastbilar fick körförbud

Åkeri. Under en intensiv vecka kontrollerade polisen 1 200 lastbilar. Tio fordon fick omedelbart körförbud. 25 chaufförer fick inte köra vidare av andra skäl.

Fortsatt stopp för väktare och ordningsvakter

Bevakning. Skyddsombudet gjorde rätt som stoppade Cubsecs ordningsvakter på Rymdtorget i Göteborg. Arbetsmiljöverket ställer en rad krav på företaget för att det ska få skicka dit sina anställda igen.

Markus Pettersson

”Det överskuggande målet är att vinna valet”

Politik. Uppdraget är att få facken och Socialdemokraterna att gå åt samma håll inför nästa års val. Markus Pettersson berättar om sitt nya jobb som facklig-politisk sekreterare hos S.

Markus Pettersson går till Socialdemokraterna

Politk. Markus Pettersson har nytt jobb. Han börjar denna vecka som facklig-politisk sekreterare hos Socialdemokraterna. I juni lämnade han Transport efter ordförandeomröstningen på fackets kongress.

Sörmländskt färdtjänstbolag väcker farhågor i facket

Färdtjänst. Sultan Salimovic är en omdebatterad taxiföretagare i Sörmland. Nu har hans hustru vunnit flera färdtjänstkontrakt på Västkusten, via bolaget K-holms vård och omsorg. – Vi är helt klart oroade, säger Lennart Sköld, ombudsman på Transport i Uddevalla.

Väktare och ordningsvakter har lämnat Rymdtorget

Bevakning. Varken väktare eller ordningsvakter jobbar på Rymdtorget i Göteborg. Transport har lagt skyddsstopp för ordningsvakterna sedan polisen hoppat av de gemensamma patrulleringarna. I morgon väntas Arbetsmiljöverket avgöra om stoppet ska gälla eller om ordningsvakterna måste börja sin bevakning igen.

Svenska för lastbilsförare leder till jobb

Utbildning. Nio av tio som läst Svenska för lastbilsförare har jobb inom två år efter avslutad utbildning, visar en rapport från Länsstyrelsen i Stockholm.

Transportkvinnor i Europa möts av våld och hot

Kvinnor. Våld, sexuella trakasserier och hot drabbar kvinnor i transportbranscher runt om i Europa. En rapport från facket visar att nästan varannan kvinnlig transportarbetare har råkat ut för något det senaste året.

Avtal 2017

Nytt taxiföraravtal dröjer

Taxi. Den här veckan har Transport och Biltrafikens arbetsgivareförbund fortsatt överläggningarna om ett nytt avtal för taxiförarna. – Det går långsamt framåt. Men vi nog är inte klara förrän tidigast vecka 43, säger Transports förhandlare Lars Mikaelsson.

Däck i snö

Tomas Eneroth kräver vinterdäck på alla axlar

Vinter. I maj tyckte Transportstyrelsen att det inte behövs vinterdäck på en lastbils alla axlar. Nu går infrastrukturministern Tomas Eneroth tvärs mot myndigheten och föreslår att lagen ska ändras: Vid vinterväglag ska samtliga hjul på både dragbilen och släpet ha godkända vinterdäck.

Sopgubbar från Reno Norden. Foto Jan Lindkvist.

Nyckelkaos och övertid i Stockholms sophämtning

Renhållning. Sophämtningen i Stockholm har svårt att repa sig efter sopkonflikt, massuppsägningar och entreprenörsbyten. Arbetarna som fortfarande kör säger att det är kaos bland nycklar, överfullt i soprummen och många timmars övertid.

Poliskontroll av lastbil

Polisen kollar lastbilar extra noga

Åkeri. Polis i hela landet kollar tung trafik denna vecka. Det handlar om kör- och vilotider, lastsäkring, farligt gods och fordons vikt. Utländska lastbilar granskas extra noga för att avslöja om de körs olagligt i Sverige.

Ryska rör lossas i Karlshamn

Hamn. Lossningen är i full gång. Ett fartyg med de första 190 betongklädda stålrören anlände i lördags. Totalt ska Karlshamns hamn ta emot 52 000 rör till den ryska gasledningen Nord streams andra etapp.