Tanken som står i centrala Örebro innehåller miljö- och brandfarligt allylamin.
Close
Tanken som står i centrala Örebro innehåller miljö- och brandfarligt allylamin.
Close

Transport av miljöfarlig kemikalie oroar chaufförer

Mitt i centrala Örebro hanterar terminalarbetare och chaufförer tankcontainrar med det extremt giftiga och brandfarliga ämnet allylamin. – Området där vi lastade om tankarna från tåg till lastbil är inte ens inhägnat. Jag fick inte veta någonting om ämnet innan jag började köra det, säger en chaufför som är orolig för miljön och säkerheten.

TMR Logistics är ett transport- och terminalföretag som ligger strax norr om Örebro centrum, 200 meter från stadens vattentorn. Bolaget ansvarar bland annat för transporter av allylamin, ett högriskämne som används vid framställning av dialysvätska.

TMR kör allylaminet från Göteborg till Örebro på tåg, innan tankarna lastas om till lastbil för transport till kemiförtaget Cambrex i Karlskoga.

Uppgifterna går isär om hur länge tankarna kan bli stående i Örebro. En chaufför uppger att de har mellanlagrats i upp till en vecka hos TMR innan vägtransporten utförts. Den uppgiften tillbakavisas av TMR.

Det är själva omlastningen som nu intresserar tillsynsmyndigheterna. Allylamin är extremt giftigt och dessutom lika brandfarligt som bensin. TMR:s terminalområde saknar staket och tanken står i vart fall några timmar på en perrongliknande lastkaj bara några meter från ett företag som hyr ut släpkärror till privatpersoner.

TMR:s uppställningsområde intill lastkajen är en gropig grusplan som fått anmärkningar från Arbetsmiljöverket. En chaufför som kört allylaminet säger:

– Jag reagerade direkt över transporten. Hos kunden, Cambrex, var säkerheten rigorös. När ämnen skulle pumpas över till deras tank möttes man av personer i hel skyddsdräkt med friskluftsaggregat på ryggen. Som chaufför fick vi inte ens vara i närheten.

– Först efter att Cambrex stött på fick vi så kallad flyktmask till bilen. I Örebro är tankarna inte låsta, bara plomberade.

När Transportarbetaren kontaktar räddningstjänsten, Kemikalieinspektionen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är det svårt att få klarhet i om TMR uppfyller gällande säkerhetsregler.

Knäckfrågan är om hanteringen i Örebro ska räknas som en del av transportkedjan. I så fall gäller de vanliga ADR-bestämmelserna, om hur farligt gods ska hanteras, och polisen står för tillsynen. Eller är det lagring? Då ligger bollen hos Räddningstjänsten.

I dagsläget har såväl Räddningstjänsten, som kommunens miljökontor och Arbetsmiljöverkets inspektör ryckt ut till TMR.

Kommunen miljöskyddsinspektör Nooshin Ohlsson säger:

– Vi funderar just nu på vilka åtgärder som behöver vidtas. Jag tror att det kommer att landa i ett krav på en invallning, ett läckageskydd, kring platsen där tanken står uppställd.

– Vi funderar också över hur lämpligt det är att allmänheten har tillträde till området. Själva grusplanen ser heller inte ut som man kan förvänta sig. Det är stora gropar och vattenansamlingar. En hårdgjord yta vore bättre.

TMR är en bolagsgrupp som brottas med ekonomiska problem. I TMR Logistics anmärker revisorn på att bolaget borde ha likviderats, med hänvisning till att en stor del av kapitalet är förbrukat.

Tommy Jonsson är vd och ägare i TMR-företagen:

– Vi är under rekonstruktion, det är tågverksamheten, TMR Rail, som kostat mer än beräknat. I framtiden ska vi fokusera på terminaldelen.

När det gäller säkerheten kring allylaminet tycker Tommy Jonsson inte att det finns några brister:

– Vi har informerat chaufförerna om ämnet och de har ADR-utbildning och den skyddsutrustning som krävs. Behållarna som allylaminet transporteras i är inte vanliga tankar. Det finns ingen kran i boten och tanken måste trycksättas för att innehållet ska kunna tappas ur.

– Om kommunen kräver invallning kan vi låta tanken stå kvar på järnvägsvagnen i stället.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facken i EU kraftsamlar mot urholkade kör- och vilotidsregler

Åkeri. Den 4 juni väntas EU:s transportutskott rösta igenom regeländringar som gör att buss- och lastbilsförare kan tvingas jobba tre veckor i sträck, med bara två dagar ledigt. I hela Europa kraftsamlar facket för att få stopp på förslaget. I Sverige har Transport, Kommunal och Seko gemensamt skrivit ett öppet brev.

God avkastning – räddningen för bräckligt pensionssystem

Pensioner. Om avkastningen i de statliga AP-fonderna blir låg i framtiden, runt 1,0 procent per år, kan fonderna vara tömda om 40-45 år. Det skriver Pensionsmyndigheten i en färsk rapport, som också slår fast vad de flesta vet vid det här laget. Att dagen unga måste jobba länge för att få ihop en dräglig pension.

Om affären är för bra för att vara sann …

Svartföretag. Det finns en rad punkter att gå igenom för att avslöja om ett företag är oseriöst och fifflar med skatter, avgifter och avtal. I dag kom en sammanställning av riskfaktorer som den som ska göra affärer med ett företag bör kolla. Och kanske också den som är på väg att börja jobba på en arbetsplats.

Nextjetflygplan

Nödupphandling ska rädda delar av flyget till norra Sverige

Flyg. Nextjets konkursförvaltare kommer inte att fortsätta med flygtrafiken. I stället startar regeringen nya upphandlingar. På några orter, som Lycksele, kan det gå snabbt att hitta ersättare, genom "nödupphandling". För Arvidsjaur och Gällivare lägger EU-regler hinder i vägen. Där är målet att få i gång trafiken till mitten av september.

Anna körde över en man som klev ut i gatan – lyssna till berättelsen

Åkeri. En kall novembermorgon kliver en man avsiktligt ut framför Annas lastbil, när hon passerar ett övergångsställe. Mannen blir överkörd av bilens tunga hjul. På söndag kan du höra Annas skakande berättelse i en radiodokumentär i P3. Eller som poddradio redan nu.

Efter Nextjets konkursbesked: ”Vi är bestörta”

Flyg. Nextjets konkurs påverkar ett 50-tal Transportmedlemmar, som jobbar på flygplatserna i norra Sverige. – Vi är bestörta. Nextjet stod för 100 procent av den reguljära trafiken hos oss. Både orten och passagerarna drabbas väldigt hårt, säger Carl-Bertil Essebro, facklig förtroendeman på Lycksele flygplats.

Dyr nota för Värmlandsåkeri som betalade fel lön

Åkeri. Harlings åkeri i Värmland ska betala drygt 365 000 kronor i lön, semesterersättning och skadestånd till en chaufför, efter en dom i Arbetsdomstolen. Företaget dök inte upp till förhandlingen i april och nu har domen vunnit laga kraft.

Avtal klart för flygteknikerna – med ny deltidspension

Flyget. Landets flygtekniker har fått ett nytt löneavtal, ett år efter de stora yrkesgrupperna i Transport. Uppgörelsen är treårig och gäller retroaktivt från den 1 november 2017. Totalt höjs lönerna med sex procent. En del av löneutrymmet, 0,5 procent, avsätts till en deltidspension.

Transport väljer Swedbank

Ekonomi. Transport bestämde sig slutgiltigt för att lämna Nordea i dag, tisdag. Fackförbundet vänder sig i stället till Swedbank för sitt penningflöde.

Utredningen om strejkrätten skjuts upp i tre veckor

Den omdiskuterade utredningen om konflikträtten skjuts upp i tre veckor. Den kommer att lämnas över till regeringen och offentliggöras den 20 juni, inte senast den 31 maj som var ursprungsplanen. – Orsaken är regeringens fullspäckade agenda, säger utredningens sekreterare Sigrid Solvin.

Forskare kollar vakternas kroppskameror

Bevakning. Väktare och ordningsvakter använder ibland kroppskameror. Transport har centralt avtal om kamerorna med ett bevakningsföretag. Två forskare ska granska effekterna av filmningen.

Plogbil i snöväder

Plogningen granskas inför nästa vinter

Chaufförer. Snöröjningen ska bli bättre, om regeringen får bestämma. I dag fick Trafikverket i uppdrag att utvärdera den gångna vinterns snöröjning. Dessutom ska myndigheten presentera en handlingsplan med förbättringar.

På väg mot en hållbar miljö

Politik. Hur ska svenska transporter bli grönare? Och ändå med schysta villkor för dem som kör? Några svar kommer Transports Ulf Jarnefjord – och ytterligare runt 800 delegater på klimatriksdagen – att leverera denna helg.

David Petersson tävlar i yrkes-SM

Bästa flygmekanikern lagar plåtskada

Flyg. Sveriges bästa unga flygmekaniker har jobb sedan ett år tillbaka. David Petersson finns på Jämtlandsflyg och är en av fyra anställda som servar och reparerar helikoptrarna.