Tanken som står i centrala Örebro innehåller miljö- och brandfarligt allylamin.
Close
Tanken som står i centrala Örebro innehåller miljö- och brandfarligt allylamin.
Close

Transport av miljöfarlig kemikalie oroar chaufförer

Mitt i centrala Örebro hanterar terminalarbetare och chaufförer tankcontainrar med det extremt giftiga och brandfarliga ämnet allylamin. – Området där vi lastade om tankarna från tåg till lastbil är inte ens inhägnat. Jag fick inte veta någonting om ämnet innan jag började köra det, säger en chaufför som är orolig för miljön och säkerheten.

TMR Logistics är ett transport- och terminalföretag som ligger strax norr om Örebro centrum, 200 meter från stadens vattentorn. Bolaget ansvarar bland annat för transporter av allylamin, ett högriskämne som används vid framställning av dialysvätska.

TMR kör allylaminet från Göteborg till Örebro på tåg, innan tankarna lastas om till lastbil för transport till kemiförtaget Cambrex i Karlskoga.

Uppgifterna går isär om hur länge tankarna kan bli stående i Örebro. En chaufför uppger att de har mellanlagrats i upp till en vecka hos TMR innan vägtransporten utförts. Den uppgiften tillbakavisas av TMR.

Det är själva omlastningen som nu intresserar tillsynsmyndigheterna. Allylamin är extremt giftigt och dessutom lika brandfarligt som bensin. TMR:s terminalområde saknar staket och tanken står i vart fall några timmar på en perrongliknande lastkaj bara några meter från ett företag som hyr ut släpkärror till privatpersoner.

TMR:s uppställningsområde intill lastkajen är en gropig grusplan som fått anmärkningar från Arbetsmiljöverket. En chaufför som kört allylaminet säger:

– Jag reagerade direkt över transporten. Hos kunden, Cambrex, var säkerheten rigorös. När ämnen skulle pumpas över till deras tank möttes man av personer i hel skyddsdräkt med friskluftsaggregat på ryggen. Som chaufför fick vi inte ens vara i närheten.

– Först efter att Cambrex stött på fick vi så kallad flyktmask till bilen. I Örebro är tankarna inte låsta, bara plomberade.

När Transportarbetaren kontaktar räddningstjänsten, Kemikalieinspektionen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är det svårt att få klarhet i om TMR uppfyller gällande säkerhetsregler.

Knäckfrågan är om hanteringen i Örebro ska räknas som en del av transportkedjan. I så fall gäller de vanliga ADR-bestämmelserna, om hur farligt gods ska hanteras, och polisen står för tillsynen. Eller är det lagring? Då ligger bollen hos Räddningstjänsten.

I dagsläget har såväl Räddningstjänsten, som kommunens miljökontor och Arbetsmiljöverkets inspektör ryckt ut till TMR.

Kommunen miljöskyddsinspektör Nooshin Ohlsson säger:

– Vi funderar just nu på vilka åtgärder som behöver vidtas. Jag tror att det kommer att landa i ett krav på en invallning, ett läckageskydd, kring platsen där tanken står uppställd.

– Vi funderar också över hur lämpligt det är att allmänheten har tillträde till området. Själva grusplanen ser heller inte ut som man kan förvänta sig. Det är stora gropar och vattenansamlingar. En hårdgjord yta vore bättre.

TMR är en bolagsgrupp som brottas med ekonomiska problem. I TMR Logistics anmärker revisorn på att bolaget borde ha likviderats, med hänvisning till att en stor del av kapitalet är förbrukat.

Tommy Jonsson är vd och ägare i TMR-företagen:

– Vi är under rekonstruktion, det är tågverksamheten, TMR Rail, som kostat mer än beräknat. I framtiden ska vi fokusera på terminaldelen.

När det gäller säkerheten kring allylaminet tycker Tommy Jonsson inte att det finns några brister:

– Vi har informerat chaufförerna om ämnet och de har ADR-utbildning och den skyddsutrustning som krävs. Behållarna som allylaminet transporteras i är inte vanliga tankar. Det finns ingen kran i boten och tanken måste trycksättas för att innehållet ska kunna tappas ur.

– Om kommunen kräver invallning kan vi låta tanken stå kvar på järnvägsvagnen i stället.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Johnny Lans i sin truck.

Nacken tar stryk av truckjobb

Truckförare. Hälften av alla truckförare har eller har haft ont i nacken. Ännu fler har smärtor i skuldrorna. De vrider på huvudet 222 gånger varje timme. Johnny Lans är inte förvånad över dessa vetenskapliga fakta om sitt yrke.

Fler åker dit för cabotagebrott

Åkeri. Under årets första halvår syns en kraftig ökning av uttagna sanktionsavgifter för brott mot reglerna om cabotage och kombinerade transporter. Författningsförändring, ny vägledning och en särskild utbildningssatsning hos Polisen lär ligga bakom den kraftiga ökningen.

Fartyget Navi Star

Ryska fartyget fritt att lämna Köping

Hamn. Transportstyrelsen har hävt nyttjandeförbudet mot det ryska fartyg som ligger i Köpings hamn. Fackens blockad gäller fortfarande, så det kan inte lossa sin last i Sverige. Det fackliga kravet är att sjömännen ska få kollektivavtal.

Skärpt säkerhet för väktarna

Bevakning. De två väktarna tog sig i säkerhet i ett skyddsrum. Efter attacken mot polishusbygget i Rinkeby har arbetsgivaren anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. Och dessutom skärpt skyddet och säkerhetsrutinerna på byggarbetsplatsen.

Tidningsvagn.

Vart tog tidningarna vägen?

Tidningsbud. 200 tidningar är spårlöst försvunna. Liksom tidningsvagnen. Budet Tine Wesdorp undrar varför någon vill stjäla mängder av Kristianstadsbladet, Sydsvenskan, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Slamchaufför drabbad av giftig gas

Slamchaufför. Giftigt svavelväte i ett rum på reningsverket fick slambilsföraren Leif Andersson att svimma när han lossat slam. Han hamnade vid dörren och kunde kravla sig ut i säkerhet när han vaknade till.

Fler hör av sig om dålig arbetsmiljö

Jobbet. Efter förra årets radikala ökning av tips till Arbetsmiljöverket fortsätter tillströmningen, om än i betydligt lägre takt.

Marcus Horn vid sin sopbil

Gryningsjobb i värsta hettan

Miljöarbetare. Den afrikanska värmen sveper in över Sverige, varmast blir det i morgon. I skånska Skurup betyder det att sopgubben Marcus Horn kan börja arbetsdagen klockan fyra på morgonen. Hans chef har inspirerats av sophämtningen vid Medelhavet.

Tidningsbud hotade och misshandlade

Tidningsbud. Tre augustinätter. Tre tidningsbud på olika håll i landet misshandlade, hotade eller bestulna. I Norrtälje tog områdeschefen själv tag i brottet och åkte ut till den man som hotat att kasta gatsten mot ett tidningsbud.

Fackets telefoner inte överhettade i rekordvärmen

Extremvärmen och skogsbränderna tycks ännu inte ha resulterat i särskilt många frågor till fackförbundet Transport. Men i Dalaavdelningen befarar man att bränderna kommer att drabba enskilda medlemmar.

Matutkörningen blev en mardröm för Joakim

Åkeri. I fyra månader körde Joakim Åman ut mat från restauranger som Max och Pizza hut. Maten beställdes genom sajten hungrig.se. Men bolaget där han formellt var anställd, FLX consulting, blåste honom på lön och milersättning. Bolaget har heller inte betalat in en krona i skatt eller sociala avgifter, trots att man på hemsidan säger sig ha 50 anställda.

Förare med adhd kör lika bra som andra

Bilförare med adhd kör inte sämre än andra. Det visar tester i körsimulator som gjorts vid Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).

Ett steg mot lika löner – inte för EU:s utlandsförare

Åkeri. Lika lön för lika arbete blir verklighet inom EU, skriver regeringen som nu tillsätter en utredare som ska se över hur unionens nya utstationeringsregler ska införas i Sverige. Fast reglerna gäller förstås bara arbetskraft som jobbar inom ett och samma land. Och yrkesförarna omfattas inte.