Taxiåkare vann segdragen strid mot Taxi Kurir

Taxi Kurir ska betala tillbaka 600 000 kronor till fem av sina åkare, efter en dom i hovrätten i Göteborg. Pengarna är olika avgifter som Kurir lagt på underentreprenörerna. – Nu blir det fest, säger en av vinnarna, John Federstedt, som inte längre kör för Taxi Kurir.

Taxi Kurir är landets största taxibolag. Precis som i de flesta andra beställningscentraler utförs körningarna av åkare som håller med bilar och chaufförer.

Åkarna styrs av ett transportörsavtal. I det ingår en serviceavgift per taxibil, på omkring 9 300 kronor per månad (plus moms). Men. Vid sidan av avtalet har Kurir under årens lopp lagt på olika extraavgifter som åkarna måste betala.

Det handlar om fyra procent på alla kontokortsbetalningar och fakturakörningar. Taxi Kurir får också betala mängder med viten i samband med sena eller bommade färdtjänstresor. Dessa straffavgifter har bolaget schablonmässigt debiterat åkerierna. Oavsett vem som orsakat vitet.

Extraavgifterna infördes utan överenskommelse och har kritiserats hårt i åkarledet. Men först 2009 gick fem åkerier i Göteborgsområdet till domstol och krävde pengarna tillbaka. En av dem var enbilsåkaren John Federstedt.

Taxiåkarna vann en delseger i Göteborgs tingsrätt. Avgifterna stred mot transportörsavtalet. Men domstolen ville samtidigt begränsa Kurirs skyldighet att betala tillbaka retroaktivt.

Åkarna överklagade och i december 2014 kom hovrättens utslag. Även hovrätten underkänner avgifterna. I domen sägs dessutom att återbetalningsskyldigheten sträcker sig hela tio år bakåt i tiden. För de fem åkarna handlar det om sammanlagt 600 000 kronor, plus ränta.

I ett sista försök att vinna tvisten begärde Taxi Kurir prövningstillstånd i Högsta domstolen. I mitten av december kom avslaget. Därmed gäller hovrättens dom.

John Federstedt är mer än nöjd. Han kör numera som anställd chaufför. För konkurrenten Taxi Göteborg:

– Nu ska vi som vann målet börja leta efter andra åkare som Kurir snott på pengar.

I dag har Taxi Kurir tagit fram ett nytt transportörsavtal. När åkarna skriver under det avsäger de sig samtidigt alla retroaktiva anspråk på beställningscentralen.

Kurir har tusentals anslutna åkare. Hur många av dem har rätt att få pengar tillbaka?

– Inga, säger Taxi Kurirs vd Magnus Klintbäck. Det vara bara i Göteborg som de här avgifterna inte var reglerade i transportörsavtalet. Det rättades till och alla skrev under, utom de här fem åkarna som gick till domstol.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Åkeri körde olagligt – nu stäms speditören

Åkeri. Kan speditören krävas på dryga företagsböter när det anlitade utländska åkeriet kör olagligt i Sverige? Det ska Uppsala tingsrätt ta ställning till i ett högintressant mål som handlar om beställaransvar.

Fartyget Navi Star

Blockaden mot ryska fartyget upphävd

Hamn. Sjömännen ombord på ryska Navi Star har fått kollektivavtal. Transport upphäver sin sympatiblockad i eftermiddag. Det betyder att fartygets last av armeringsjärn kan börja lossas i Köpings hamn.

Ardalan Shekarabi träffar taxichaufförer i Västerås.

Minister med koll på villkoren

Samhällsresor. En heldag bland taxiförare och transportare. Så såg civilminister Ardalan Shekarabis onsdag ut. Temat var offentlig upphandling, av till exempel färdtjänst.

Johnny Lans i sin truck.

Nacken tar stryk av truckjobb

Truckförare. Hälften av alla truckförare har eller har haft ont i nacken. Ännu fler har smärtor i skuldrorna. De vrider på huvudet 222 gånger varje timme. Johnny Lans är inte förvånad över dessa vetenskapliga fakta om sitt yrke.

Fler åker dit för cabotagebrott

Åkeri. Under årets första halvår syns en kraftig ökning av uttagna sanktionsavgifter för brott mot reglerna om cabotage och kombinerade transporter. Författningsförändring, ny vägledning och en särskild utbildningssatsning hos Polisen lär ligga bakom den kraftiga ökningen.

Fartyget Navi Star

Ryska fartyget fritt att lämna Köping

Hamn. Transportstyrelsen har hävt nyttjandeförbudet mot det ryska fartyg som ligger i Köpings hamn. Fackens blockad gäller fortfarande, så det kan inte lossa sin last i Sverige. Det fackliga kravet är att sjömännen ska få kollektivavtal.

Skärpt säkerhet för väktarna

Bevakning. De två väktarna tog sig i säkerhet i ett skyddsrum. Efter attacken mot polishusbygget i Rinkeby har arbetsgivaren anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. Och dessutom skärpt skyddet och säkerhetsrutinerna på byggarbetsplatsen.

Tidningsvagn.

Vart tog tidningarna vägen?

Tidningsbud. 200 tidningar är spårlöst försvunna. Liksom tidningsvagnen. Budet Tine Wesdorp undrar varför någon vill stjäla mängder av Kristianstadsbladet, Sydsvenskan, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Slamchaufför drabbad av giftig gas

Slamchaufför. Giftigt svavelväte i ett rum på reningsverket fick slambilsföraren Leif Andersson att svimma när han lossat slam. Han hamnade vid dörren och kunde kravla sig ut i säkerhet när han vaknade till.

Fler hör av sig om dålig arbetsmiljö

Jobbet. Efter förra årets radikala ökning av tips till Arbetsmiljöverket fortsätter tillströmningen, om än i betydligt lägre takt.

Marcus Horn vid sin sopbil

Gryningsjobb i värsta hettan

Miljöarbetare. Den afrikanska värmen sveper in över Sverige, varmast blir det i morgon. I skånska Skurup betyder det att sopgubben Marcus Horn kan börja arbetsdagen klockan fyra på morgonen. Hans chef har inspirerats av sophämtningen vid Medelhavet.

Tidningsbud hotade och misshandlade

Tidningsbud. Tre augustinätter. Tre tidningsbud på olika håll i landet misshandlade, hotade eller bestulna. I Norrtälje tog områdeschefen själv tag i brottet och åkte ut till den man som hotat att kasta gatsten mot ett tidningsbud.

Fackets telefoner inte överhettade i rekordvärmen

Extremvärmen och skogsbränderna tycks ännu inte ha resulterat i särskilt många frågor till fackförbundet Transport. Men i Dalaavdelningen befarar man att bränderna kommer att drabba enskilda medlemmar.