Taxiåkare vann segdragen strid mot Taxi Kurir

Taxi Kurir ska betala tillbaka 600 000 kronor till fem av sina åkare, efter en dom i hovrätten i Göteborg. Pengarna är olika avgifter som Kurir lagt på underentreprenörerna. – Nu blir det fest, säger en av vinnarna, John Federstedt, som inte längre kör för Taxi Kurir.

Taxi Kurir är landets största taxibolag. Precis som i de flesta andra beställningscentraler utförs körningarna av åkare som håller med bilar och chaufförer.

Åkarna styrs av ett transportörsavtal. I det ingår en serviceavgift per taxibil, på omkring 9 300 kronor per månad (plus moms). Men. Vid sidan av avtalet har Kurir under årens lopp lagt på olika extraavgifter som åkarna måste betala.

Det handlar om fyra procent på alla kontokortsbetalningar och fakturakörningar. Taxi Kurir får också betala mängder med viten i samband med sena eller bommade färdtjänstresor. Dessa straffavgifter har bolaget schablonmässigt debiterat åkerierna. Oavsett vem som orsakat vitet.

Extraavgifterna infördes utan överenskommelse och har kritiserats hårt i åkarledet. Men först 2009 gick fem åkerier i Göteborgsområdet till domstol och krävde pengarna tillbaka. En av dem var enbilsåkaren John Federstedt.

Taxiåkarna vann en delseger i Göteborgs tingsrätt. Avgifterna stred mot transportörsavtalet. Men domstolen ville samtidigt begränsa Kurirs skyldighet att betala tillbaka retroaktivt.

Åkarna överklagade och i december 2014 kom hovrättens utslag. Även hovrätten underkänner avgifterna. I domen sägs dessutom att återbetalningsskyldigheten sträcker sig hela tio år bakåt i tiden. För de fem åkarna handlar det om sammanlagt 600 000 kronor, plus ränta.

I ett sista försök att vinna tvisten begärde Taxi Kurir prövningstillstånd i Högsta domstolen. I mitten av december kom avslaget. Därmed gäller hovrättens dom.

John Federstedt är mer än nöjd. Han kör numera som anställd chaufför. För konkurrenten Taxi Göteborg:

– Nu ska vi som vann målet börja leta efter andra åkare som Kurir snott på pengar.

I dag har Taxi Kurir tagit fram ett nytt transportörsavtal. När åkarna skriver under det avsäger de sig samtidigt alla retroaktiva anspråk på beställningscentralen.

Kurir har tusentals anslutna åkare. Hur många av dem har rätt att få pengar tillbaka?

– Inga, säger Taxi Kurirs vd Magnus Klintbäck. Det vara bara i Göteborg som de här avgifterna inte var reglerade i transportörsavtalet. Det rättades till och alla skrev under, utom de här fem åkarna som gick till domstol.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Inget stopp för ensamjobb bland Loomis värdetransportörer

Värdetransporter. Arbetsmiljöverket gick först på huvudskyddsombudets och Transports linje: Loomis ska dubbelbemanna sina värdetransporter. Efter visst juridiskt krångel vänder myndigheten nu på klacken. Värdeväktarna får arbeta ensamma.

”Transport är landets största hamnfack”

Hamn. På onsdagskvällen sände Uppdrag granskning ett timslångt inslag om konflikten i Göteborgs hamn. Transports avtalssekreterare Peter Winsten är besviken: – Tyvärr var programmet väldigt tendentiöst. Reportrarna brydde sig inte ens om att klargöra att Transport faktiskt är det största hamnfacket i Sverige.

APM Terminals, containerhamnen i Göteborg

Hamnstriden i Göteborg synas i Uppdrag granskning

Hamn. Striden mellan Hamnarbetarförbundet och APM Terminals rullar vidare. I kväll behandlas konflikten i tv-programmet Uppdrag granskning. Transportarbetaren kan nu avslöja hur medlarna såg på sitt uppdrag när de kastade in handduken efter sju månaders medlingsförsök.

Tufft väglag för tidningsbud och yrkeschaufförer

Distribution. Kraftig vind och snödrev ställde till det för tidningsbuden i Norrland i natt. – Det är många som inte kunnat köra ut med tidningarna över huvud taget, säger Karin Näslund på Tidningstjänst i Örnsköldsvik.

Hamnarbetarförbundet i flera rättegångar

Hamn. Fyra rättsprocesser pågår mellan Hamnarbetarförbundet och olika motparter som alla har koppling till Göteborgs containerhamn. Förra året gjorde terminalen sitt svagaste resultat någonsin.

Gästarbetare på Postnords lager: ”Vi utnyttjas som daglönare”

Lager. I Göteborg har Postnord valt ut de mest slitsamma lagerjobben och lagt ut på entreprenad. Uppdraget gick till Texab, ett bolag som satt i system att ta in egna migrantarbetare från Balkan och Mellanöstern. Arbetarna utnyttjas ofta som daglönare, trots att Texab utlovat heltidsanställningar i ansökningarna till Migrationsverket.

Ny myndighet jobbar för jämställdhet

Jämställdhet. Uppdraget är att analysera, samla kunskap och sprida den. Temat och målet är jämställdhet. Sverige fick en ny myndighet vid årsskiftet.

Svenska inspektörer räddar löner åt sjömän

Hamn. 230 utländska fartyg kollades i de svenska hamnarna under förra året. Sjömän från olika delar av världen fick tillsammans över 850 000 kronor i retroaktiv lön. Så ser de svenska ITF-inspektörernas facit ut för 2017.

Plogbil i snöväder

Chaufförer saknar plogning och saltning

Vägtrafik. E4:an norr om Hudiksvall stängdes av under natten och morgontimmarna. Tre lastbilar och flera personbilar var inblandade i olyckan som stoppade all trafik. I Sundsvall kommer bussarna inte fram på grund av ishalka. På Bergsjövägen vid Hudiksvall har flera olyckor inträffat de senaste dagarna.

Lastbilsförare toppar dödsstatistiken

Åkeri. Tio lastbilschaufförer fick sätta livet till i jobbet 2017. Återigen toppar förarna den dystra statistiken över personer som dör i arbetet. Ingen annan yrkesgrupp hade så många dödsfall förra året.

Fartyg i Karlshamn

Karlshamns hamn tvingas ta tag i arbetsmiljöarbetet

Hamn. Truckförare har kört utan fullständiga tillstånd. Detta kostar Karlshamns hamn 36 400 kronor. Och om flera brister i arbetsmiljöarbetet inte har åtgärdats till den sista februari hotar 100 000 kronor i viten.

S-minister beredd att inskränka strejkrätten

Hamn. Arbetsmarknadsministern är beredd att inskränka rätten att strejka. Ylva Johansson (S) avslöjar sin slutsats fem månader innan den statliga utredningen om fackens rätt att ta till konflikt ska vara klar.

Facklig mobilisering för Irans aktiva

Internationellt. Elva fack i Europa har skrivit på för att en facklig fånge ska släppas fri i Iran. Det är första gången så många har mobiliserats konstaterar Saied Tagavi, själv aktiv i Transport och projektledare i den fackliga plattformen för självständiga fackförbund i Iran.