Hundratals förare i Taxi 020 måste gå utbildning på obetald tid, för att få behålla jobben. Allonias Sebhatu och Leo Grubbström (mitten) delade ut flygblad med information om facket.
Close
Hundratals förare i Taxi 020 måste gå utbildning på obetald tid, för att få behålla jobben. Allonias Sebhatu och Leo Grubbström (mitten) delade ut flygblad med information om facket.
Close

Taxi 020 tvingar 300 förare gå obetald utbildning

Taxi 020 kallar hundratals förare till obligatorisk obetald utbildning. Den som inte kommer hotas med indragen legitimation, vilket innebär sparken. – Jag vet inte varför just jag kallats. Det sägs att det är förare som fått många klagomål på sig, säger en förare som är på väg in till utbildningen.

Det är tisdag morgon och en strid ström av förare går mot taxikoncernen Fågelviksgruppens kurslokal i Stockholm. Utanför står Transport med flygblad.

En chaufför stannar upp.

– Varför är du kallad hit? frågar Saied Tagavi som är aktiv i Stockholmsavdelningens taxisektion.

– Vet inte, säger föraren. Jag har kört för Taxi 020 i 4,5 år. Alla som kör färdtjänst får ju någon gång klagomål. Det senaste är från 2013, tror jag. Min åkare sa åt mig att jag måste gå hit, om jag vill ha jobbet kvar. Någon lön får jag inte.

Saied Tagavi och de övriga från facket skakar på huvudet. De försöker förmå chaufförerna att gå med i facket. De påminner också om att anställda som eventuellt blir avstängda och sedan uppsagda efter utbildningen åtminstone ska ha uppsägningslön.

Fler förare strömmar till. De flesta är frågande inför kursen som omfattar tre tillfällen. Ett timslångt informationsmöte, plus två kursdagar på sammanlagt tio timmar.

En man berättar att han åkte till informationsmötet. När han ifrågasatte upplägget blev han uppmanad att hålla tyst. Eller ”lämna ifrån sig Taxi 020:s legitimation och gå därifrån”.

Transport har kommit över information från arbetsgivaren där det framgår att minst 300 förare ska kallas till ”vidareutbildning och slutprov”. Enligt ett brev som gått ut har de utpekade dragit på sig klagomål och dessutom ertappats med att ”manipulera systemet”. Vad manipulationen bestått i framgår inte. Flera anställda tror att det handlar om att man tackat nej till färdtjänstkörningar. Körningar som blivit allt mer olönsamma i takt med att Fågelviksgruppen dumpat priserna när Stockholmskommunerna upphandlat.

Ute på trottoaren fortsätter Saied Tagavi och Allonias Sebhatu, en förare som själv fått sparken från Fågelviksgruppens bolag Taxi Kurir, att argumentera för facklig anslutning och kollektivavtal. Tagavi säger:

– Taxi har blivit vargarnas marknad. Det är en modern form av slaveri och villkoren som gäller i branschen borde inte vara möjliga år 2016.

Han och andra har jobbat länge för att få fler att gå med i facket. Varför går det så trögt?

– Det finns flera förklaringar. Många förare är rädda. Rädda för att bli arbetslösa om de börjar ifrågasätta. I vårt yrke finns heller inga naturliga samlingspunkter. Det är ett ensamjobb och gemenskapen är inte som på ett kontor eller ett lager.

– Sedan är det ju så att de flesta har invandrarbakgrund. Man vet inte hur den svenska modellen fungerar och det finns en misstro mot facket. Många kommer från länder där staten blandat sig i och manipulerat facket.

Transportarbetaren har under förmiddagen sökt ansvariga på Taxi 020 för en kommentar, utan framgång.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Facken i EU kraftsamlar mot urholkade kör- och vilotidsregler

Åkeri. Den 4 juni väntas EU:s transportutskott rösta igenom regeländringar som gör att buss- och lastbilsförare kan tvingas jobba tre veckor i sträck, med bara två dagar ledigt. I hela Europa kraftsamlar facket för att få stopp på förslaget. I Sverige har Transport, Kommunal och Seko gemensamt skrivit ett öppet brev.

God avkastning – räddningen för bräckligt pensionssystem

Pensioner. Om avkastningen i de statliga AP-fonderna blir låg i framtiden, runt 1,0 procent per år, kan fonderna vara tömda om 40-45 år. Det skriver Pensionsmyndigheten i en färsk rapport, som också slår fast vad de flesta vet vid det här laget. Att dagen unga måste jobba länge för att få ihop en dräglig pension.

Om affären är för bra för att vara sann …

Svartföretag. Det finns en rad punkter att gå igenom för att avslöja om ett företag är oseriöst och fifflar med skatter, avgifter och avtal. I dag kom en sammanställning av riskfaktorer som den som ska göra affärer med ett företag bör kolla. Och kanske också den som är på väg att börja jobba på en arbetsplats.

Nextjetflygplan

Nödupphandling ska rädda delar av flyget till norra Sverige

Flyg. Nextjets konkursförvaltare kommer inte att fortsätta med flygtrafiken. I stället startar regeringen nya upphandlingar. På några orter, som Lycksele, kan det gå snabbt att hitta ersättare, genom "nödupphandling". För Arvidsjaur och Gällivare lägger EU-regler hinder i vägen. Där är målet att få i gång trafiken till mitten av september.

Anna körde över en man som klev ut i gatan – lyssna till berättelsen

Åkeri. En kall novembermorgon kliver en man avsiktligt ut framför Annas lastbil, när hon passerar ett övergångsställe. Mannen blir överkörd av bilens tunga hjul. På söndag kan du höra Annas skakande berättelse i en radiodokumentär i P3. Eller som poddradio redan nu.

Efter Nextjets konkursbesked: ”Vi är bestörta”

Flyg. Nextjets konkurs påverkar ett 50-tal Transportmedlemmar, som jobbar på flygplatserna i norra Sverige. – Vi är bestörta. Nextjet stod för 100 procent av den reguljära trafiken hos oss. Både orten och passagerarna drabbas väldigt hårt, säger Carl-Bertil Essebro, facklig förtroendeman på Lycksele flygplats.

Dyr nota för Värmlandsåkeri som betalade fel lön

Åkeri. Harlings åkeri i Värmland ska betala drygt 365 000 kronor i lön, semesterersättning och skadestånd till en chaufför, efter en dom i Arbetsdomstolen. Företaget dök inte upp till förhandlingen i april och nu har domen vunnit laga kraft.

Avtal klart för flygteknikerna – med ny deltidspension

Flyget. Landets flygtekniker har fått ett nytt löneavtal, ett år efter de stora yrkesgrupperna i Transport. Uppgörelsen är treårig och gäller retroaktivt från den 1 november 2017. Totalt höjs lönerna med sex procent. En del av löneutrymmet, 0,5 procent, avsätts till en deltidspension.

Transport väljer Swedbank

Ekonomi. Transport bestämde sig slutgiltigt för att lämna Nordea i dag, tisdag. Fackförbundet vänder sig i stället till Swedbank för sitt penningflöde.

Utredningen om strejkrätten skjuts upp i tre veckor

Den omdiskuterade utredningen om konflikträtten skjuts upp i tre veckor. Den kommer att lämnas över till regeringen och offentliggöras den 20 juni, inte senast den 31 maj som var ursprungsplanen. – Orsaken är regeringens fullspäckade agenda, säger utredningens sekreterare Sigrid Solvin.

Forskare kollar vakternas kroppskameror

Bevakning. Väktare och ordningsvakter använder ibland kroppskameror. Transport har centralt avtal om kamerorna med ett bevakningsföretag. Två forskare ska granska effekterna av filmningen.

Plogbil i snöväder

Plogningen granskas inför nästa vinter

Chaufförer. Snöröjningen ska bli bättre, om regeringen får bestämma. I dag fick Trafikverket i uppdrag att utvärdera den gångna vinterns snöröjning. Dessutom ska myndigheten presentera en handlingsplan med förbättringar.

På väg mot en hållbar miljö

Politik. Hur ska svenska transporter bli grönare? Och ändå med schysta villkor för dem som kör? Några svar kommer Transports Ulf Jarnefjord – och ytterligare runt 800 delegater på klimatriksdagen – att leverera denna helg.

David Petersson tävlar i yrkes-SM

Bästa flygmekanikern lagar plåtskada

Flyg. Sveriges bästa unga flygmekaniker har jobb sedan ett år tillbaka. David Petersson finns på Jämtlandsflyg och är en av fyra anställda som servar och reparerar helikoptrarna.