Hundratals förare i Taxi 020 måste gå utbildning på obetald tid, för att få behålla jobben. Allonias Sebhatu och Leo Grubbström (mitten) delade ut flygblad med information om facket.
Close
Hundratals förare i Taxi 020 måste gå utbildning på obetald tid, för att få behålla jobben. Allonias Sebhatu och Leo Grubbström (mitten) delade ut flygblad med information om facket.
Close

Taxi 020 tvingar 300 förare gå obetald utbildning

Taxi 020 kallar hundratals förare till obligatorisk obetald utbildning. Den som inte kommer hotas med indragen legitimation, vilket innebär sparken. – Jag vet inte varför just jag kallats. Det sägs att det är förare som fått många klagomål på sig, säger en förare som är på väg in till utbildningen.

Det är tisdag morgon och en strid ström av förare går mot taxikoncernen Fågelviksgruppens kurslokal i Stockholm. Utanför står Transport med flygblad.

En chaufför stannar upp.

– Varför är du kallad hit? frågar Saied Tagavi som är aktiv i Stockholmsavdelningens taxisektion.

– Vet inte, säger föraren. Jag har kört för Taxi 020 i 4,5 år. Alla som kör färdtjänst får ju någon gång klagomål. Det senaste är från 2013, tror jag. Min åkare sa åt mig att jag måste gå hit, om jag vill ha jobbet kvar. Någon lön får jag inte.

Saied Tagavi och de övriga från facket skakar på huvudet. De försöker förmå chaufförerna att gå med i facket. De påminner också om att anställda som eventuellt blir avstängda och sedan uppsagda efter utbildningen åtminstone ska ha uppsägningslön.

Fler förare strömmar till. De flesta är frågande inför kursen som omfattar tre tillfällen. Ett timslångt informationsmöte, plus två kursdagar på sammanlagt tio timmar.

En man berättar att han åkte till informationsmötet. När han ifrågasatte upplägget blev han uppmanad att hålla tyst. Eller ”lämna ifrån sig Taxi 020:s legitimation och gå därifrån”.

Transport har kommit över information från arbetsgivaren där det framgår att minst 300 förare ska kallas till ”vidareutbildning och slutprov”. Enligt ett brev som gått ut har de utpekade dragit på sig klagomål och dessutom ertappats med att ”manipulera systemet”. Vad manipulationen bestått i framgår inte. Flera anställda tror att det handlar om att man tackat nej till färdtjänstkörningar. Körningar som blivit allt mer olönsamma i takt med att Fågelviksgruppen dumpat priserna när Stockholmskommunerna upphandlat.

Ute på trottoaren fortsätter Saied Tagavi och Allonias Sebhatu, en förare som själv fått sparken från Fågelviksgruppens bolag Taxi Kurir, att argumentera för facklig anslutning och kollektivavtal. Tagavi säger:

– Taxi har blivit vargarnas marknad. Det är en modern form av slaveri och villkoren som gäller i branschen borde inte vara möjliga år 2016.

Han och andra har jobbat länge för att få fler att gå med i facket. Varför går det så trögt?

– Det finns flera förklaringar. Många förare är rädda. Rädda för att bli arbetslösa om de börjar ifrågasätta. I vårt yrke finns heller inga naturliga samlingspunkter. Det är ett ensamjobb och gemenskapen är inte som på ett kontor eller ett lager.

– Sedan är det ju så att de flesta har invandrarbakgrund. Man vet inte hur den svenska modellen fungerar och det finns en misstro mot facket. Många kommer från länder där staten blandat sig i och manipulerat facket.

Transportarbetaren har under förmiddagen sökt ansvariga på Taxi 020 för en kommentar, utan framgång.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Elektroniska staket mot terror på väg – men dröjer

Åkeri. Geofencing? Som ett vapen mot terrorister i lastbilar har metoden blivit allt mer aktuell. Tester är på gång. En statlig utredning ska snart presenteras. Men vad innebär egentligen elektroniska staket, även kallade geofencing?

Åkerier förlorar uppdrag efter momsbeslut

Åkeri. Skatteverket kräver tre åkerier i Skaratrakten på flera miljoner kronor i moms och skattetillägg. Enligt beslutet har de köpt diesel från Östeuropa, och då medverkat till bedrägeri som syftade till att undkomma momsen. Logistikkoncernen XR har avbrutit allt samarbete med de tre åkerierna.

Transport går vidare efter enkät om övergrepp

Sexuella trakasserier. Nu vet Transports förbundsstyrelse att sexuella trakasserier, kränkningar och övergrepp förekommer inom förbundet. Alla som är anställda eller har ett fackligt uppdrag ska inom kort få ett tydligt besked om vem de ska vända sig till om de råkar illa ut.

Transport med i världskampanj mot kvinnovåld

Internationellt. Världsfacket kräver stopp för våld och trakasserier mot kvinnor i arbetslivet. Under 23 dagar pågår kampanjen som ska få FN att skriva in detta i en ny konvention.

Elva transportare på kurs.

”Hej! Det är väl en bra början”

Facket. Här ska det tränas på att ringa. Elva transportare ägnar onsdagen åt en introduktion i att ringa medlemmar. Före valet ska minst hälften – eller helst alla 59 000 – av fackets medlemmar få en signal från Transport.

Ändrade arbetsmiljöregler oroar LO-facken

Arbetsmiljö. Trots hård kritik från LO drar Arbetsmiljöverket i gång en stor översyn av arbetsmiljöreglerna. Dagens 72 föreskrifter som styr allt från asbestsanering på byggen till skärmaskiner i storkök ska bantas till 17.

Flygplatskontrollanter tränar närstrid i ryska uniformer

Bevakning. De jobbar i säkerhetskontrollen på Arlanda. På fritiden ägnar de sig åt att träna närstrid och hantera vapen. Nyheten om säkerhetsvakterna som också klär sig i ryska uniformer under sina klubbmöten slog ner som en bomb hos arbetsgivaren Nokas i morse.

Taxi-vd lämnar chefsjobbet

Taxi. Chefen för Sverigetaxi i Stockholm lämnar vd-jobbet. Det första den nya koncernchefen gör är att tillsätta en tillfällig vd. Den förra blir rådgivare i koncernledningen.

Flyttfirma kräver miljoner i skadestånd av staten

Flyttbranschen. En flyttfirma i Stockholm kräver skadestånd från staten. Bolaget vill ha ersättning för förlorade uppdrag och intäkter efter tidigare anklagelser om brott mot konkurrenslagen.

Genmäle från Texab

Lagerarbete. Transportarbetaren har publicerat flera artiklar om flytt- och bemanningsföretaget Texab, som bland annat har uppdrag för Postnord. Texabs vd Torbjörn Ulf har begärt ett genmäle efter den centrala förhandling som hölls mellan Texab och Transport i går, tisdagen den 6 februari.

”Då blir det provanställning på livstid”

Politik. Ett generalangrepp mot den svenska modellen, recenserar Markus Pettersson Moderaternas tankar kring turordningsreglerna för den som är anställd. Han är facklig-politisk sekreterare hos Socialdemokraterna.