Flygplan tankas på Arlanda.
Close
Flygplan tankas på Arlanda. Det kan ske antingen via tankbil eller så kallad dispenserbil, som kopplas till ett ledningsnät under asfalten.
Close

Tanka flygplan – laglöst område?

Gäller kravet på yrkeskompetensbevis (YKB) för flygtankare som kör tunga fordon inne på landets flygplatser? Det undrar en grupp skyddsombud som försökt få besked från polisen, Transportstyrelsen och andra myndigheter. Svaret är att ingen vet.

– Osäkerheten gäller inte bara YKB. Ska vi ha ADR för farligt gods också? Och E-behörighet för släpvagn? undrar Per Gustavsson, huvudskyddsombud för en grupp flygtankare på Arlanda.

I går, måndag, inledde Transport avtalsförhandlingarna för anställda som har till uppgift att tanka flygplan. Med sig har den fackliga delegationen en delikat fråga som handlar om utbildning. Ska tankningspersonalen ha YKB, precis som andra yrkeschaufförer? Vem ska i så fall betala kurserna?

Per Gustavsson och en grupp andra skyddsombud har drivit frågan i flera år:

– I dag är det nästan inga flygtankningsmän som har YKB eller ADR-utbildning, trots att vi kör tankbil. Vi har kontaktat en rad myndigheter för att få reda på vad reglerna säger. Men polisen kan inte svara. Inte Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Inte Transportstyrelsen eller Swedavia heller.

På Arlanda och andra flygplatser kör tankningspersonalen bara innanför staketet, aldrig på allmän väg. Därmed borde saken vara avgjord. På inhägnat område gäller inte körkortslagen och inte delar av trafikförordningen. Då krävs heller inte YKB och inte ADR för farligt gods.

Men så enkelt är det inte, uppger Jimmy Danielsson, utredare på Transportstyrelsen:

– Problemet är att ingen definierat vad som är inhägnat område. Både för flygplatser och hamnar är rättsläget lika oklart. Om de här områdena skulle räknas som inhägnade behövs inte YKB, det är riktigt. Men för att chaufförerna ska vara på säkra sidan borde de se till att få utbildningen.

Luftfartsverket var tidigare en myndighet, men ombildades till ett statligt bolag – Swedavia. Swedavia utfärdar särskilda flygplatsregler, så kallade regulations. För exempelvis Malmö airport sägs: ”Flygplatsområdet klassas inte som inhägnat område enligt körkortslagen.”

Alltså: I Malmö gäller körkortslagen – och därmed krävs YKB.

Men, nej. Den slutsatsen kan man inte dra förklarar Anders Östling på Swedavia:

– Tittar man på en flygplats med amatörens ögon är det förstås inhägnat område. Men det betyder inte att det håller juridiskt. Vem skulle kunna fatta ett definitivt beslut? Inte Swedavia i alla fall.

– Vi kunde möjligen ha gjort det så länge vi var myndighet, men inte som statligt bolag. Som vi bedömt det nu kan vi ställa krav på vår egen verksamhet, men inte för entreprenörer. Flygtankningsbolagen får läsa lagen själva.

Vilket råd ger du flygtankningspersonal som inte vill riskera böter för att ha kört olagligt?

– Det bästa sättet är nog att driva frågan fackligt.

Flygtankare Per Gustavsson är luttrad. Han har suttit på åtskilliga möten där frågan avhandlats.

– Vi har försökt få besked på alla sätt. Våra arbetsgivare vägrar betala utbildningen, så länge det inte finns svart på vitt om vad som gäller. Många anställda skulle förstås gärna få såväl YKB som ADR och E-behörighet i körkortet. Det är ju meriterande.

I brist på klara papper har Transport kopplat in Arbetsmiljöverket. Flygtankarna anser att osäkerheten påverkar dem psykiskt. Per Gustavsson säger:

– Blir det poliskontroll och domstolen kommer fram till att YKB krävs, ja då är det ju tankningspersonalen som får betala böterna. Här på Arlanda har polisen redan bötfällt folk som kört utan säkerhetsbälte. I det fallet gällde uppenbarligen trafikförordningen.

I dag, tisdag förmiddag, tecknade fack och arbetsgivare ett nytt kollektivavtal för flygtankarna. Där enades parterna om att tillsätta en arbetsgrupp som ska se över YKB- och ADR-problematiken.

I tidigare avtal som Transport tecknat i år är det klarlagt att arbetsgivarna betalar YKB, när sådan utbildning krävs.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ett steg närmare avtal för taxiförarna

Taxi. Den här veckan har fack och arbetsgivare förhandlat om ett nytt löneavtal för landets över 20 000 taxichaufförer. Vid 17-tiden på torsdagen avbröts överläggningarna. – Jag är försiktigt optimistisk. Vi har tagit ett steg mot ett avtal som faktiskt innehåller en fast månadslön för chaufförer som kör enbart samhällsbetalda resor, säger Transports ordförande Tommy Wreeth.

Så påverkar statsbudgeten Transports medlemmar

Politik. Alkobommar, 1000 platser på yrkesförarutbildning för vuxna och pengar för att gods ska gå till havs i stället för på väg. Det är några av nyheterna i den statsbudget regeringen presenterade i dag.

Väktarjobb stoppades efter stenkastning och bilbrand

Bevakning. I stadsdelen Sylte i Trollhättan utsattes två väktare för stenkastning och deras bil sattes i brand. Transport svarade med skyddsstopp, med krav på poliseskort för väktare som ger sig in i området. Stoppet är nu hävt.

Transport träffade EU-parlamentariker om cabotage

Åkeri. EU:s vägpaket har satt myror i huvudet på unionens fack. I dag träffade Transport Jens Nilsson (S) från EU-parlamentet för att framföra förbundets syn på förslagen om nya cabotageregler.

LO-fack vill förhandla om utbildningsjobb

Arbetsmarknad. LO-förbunden ska vart och ett begära förhandlingar med sina motparter om särskilda jobb för nyanlända. Facket kallar det för utbildningsjobb och de ska kosta mindre för arbetsgivarna. Bara Transport har valt att inte vara med i överenskommelsen.

Lönetvist med Ragn-Sells prövas i AD i februari

Renhållning. Den 15 februari ska Arbetsdomstolen (AD) avgöra om miljöföretaget Ragn-Sells gjort för stora löneavdrag när anställda haft semester. Transport, som skickat in stämningen, hävdar att bolaget tolkar kollektivavtalet fel. På tisdagsmorgonen möttes parterna för en första rond i AD.

Norska Reno Norden i konkurs

Sopgubbar. Reno Nordens moderbolag har gått i konkurs. Vad det betyder för svenska Reno och de anställda sopgubbarna finns i dag inget besked om. Försäljning är ett tips.

Lärare – ny väg för chaufförer?

Politik. Är du chaufför och funderar på att byta bransch? Regeringen satsar 45 miljoner på att rekrytera och utbilda lärare till gymnasiernas yrkesprogram.

Stor skaderisk bland chaufförer och terminalarbetare

Arbetsskador. (UPPDATERAD) Distributionsförare och terminalarbetare är hårt utsatta på jobbet. De ramlar och skadar sig när de lastar, lossar, bär varor och kör truck. Varje år inträffar över 620 arbetsskador bland chaufförerna, visar en aktuell rapport.

Dragbil skenade mot kajen – blev skrot

Utlandstrafik. En dragbil var en hårsmån från att köra över kajkanten vid Lilla Värtan i Stockholm. Bilen blev skrot och föraren, en polsk egenföretagare, riskerar att få betala höga saneringskostnader för dieseln som rann ut. Claes Sandström är arg. Han fick sitt elskåp demolerat.

LO på väg från Nordea

Ekonomi. LO är på väg att lämna Nordea. Styrelsen beslutade i dag att starta en utredning för att byta huvudbank. Transport har redan fattat beslutet att lämna banken eftersom den ska flytta sitt huvudkontor från Sverige.

Transport grillar hamburgare i Sveg

Facket fixar burgare i Sveg

Facket. Försäkringar, avtal och hamburgare. Transport träffade under måndagen traditionsenligt medlemmar på en parkeringsplats i Sveg.

Bzzt podtaxi i Stockholm

Är det där en taxi?

Moppetaxi. Taxi? Moppe? Podar? De små fordonen började spridas i Stockholm under sommaren. Företaget bakom dem räknar med en stadig ökning. Facket häpnar över att uppstickaren vill teckna kollektivavtal och kräver mer av sina förare än vad lagen säger.

olycka med tma-bil

Skyddsfordon rammat av lastbil

Bärgning. Tidigt på torsdagsmorgonen rammades ett skyddsfordon, en så kallad TMA-bil, på E18 mellan Arboga och Örebro. TMA-bilen var uppställd för att skydda ett trasigt lastbilsekipage som väntade på en jourbil.