Flygplan tankas på Arlanda.
Close
Flygplan tankas på Arlanda. Det kan ske antingen via tankbil eller så kallad dispenserbil, som kopplas till ett ledningsnät under asfalten.
Close

Tanka flygplan – laglöst område?

Gäller kravet på yrkeskompetensbevis (YKB) för flygtankare som kör tunga fordon inne på landets flygplatser? Det undrar en grupp skyddsombud som försökt få besked från polisen, Transportstyrelsen och andra myndigheter. Svaret är att ingen vet.

– Osäkerheten gäller inte bara YKB. Ska vi ha ADR för farligt gods också? Och E-behörighet för släpvagn? undrar Per Gustavsson, huvudskyddsombud för en grupp flygtankare på Arlanda.

I går, måndag, inledde Transport avtalsförhandlingarna för anställda som har till uppgift att tanka flygplan. Med sig har den fackliga delegationen en delikat fråga som handlar om utbildning. Ska tankningspersonalen ha YKB, precis som andra yrkeschaufförer? Vem ska i så fall betala kurserna?

Per Gustavsson och en grupp andra skyddsombud har drivit frågan i flera år:

– I dag är det nästan inga flygtankningsmän som har YKB eller ADR-utbildning, trots att vi kör tankbil. Vi har kontaktat en rad myndigheter för att få reda på vad reglerna säger. Men polisen kan inte svara. Inte Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Inte Transportstyrelsen eller Swedavia heller.

På Arlanda och andra flygplatser kör tankningspersonalen bara innanför staketet, aldrig på allmän väg. Därmed borde saken vara avgjord. På inhägnat område gäller inte körkortslagen och inte delar av trafikförordningen. Då krävs heller inte YKB och inte ADR för farligt gods.

Men så enkelt är det inte, uppger Jimmy Danielsson, utredare på Transportstyrelsen:

– Problemet är att ingen definierat vad som är inhägnat område. Både för flygplatser och hamnar är rättsläget lika oklart. Om de här områdena skulle räknas som inhägnade behövs inte YKB, det är riktigt. Men för att chaufförerna ska vara på säkra sidan borde de se till att få utbildningen.

Luftfartsverket var tidigare en myndighet, men ombildades till ett statligt bolag – Swedavia. Swedavia utfärdar särskilda flygplatsregler, så kallade regulations. För exempelvis Malmö airport sägs: ”Flygplatsområdet klassas inte som inhägnat område enligt körkortslagen.”

Alltså: I Malmö gäller körkortslagen – och därmed krävs YKB.

Men, nej. Den slutsatsen kan man inte dra förklarar Anders Östling på Swedavia:

– Tittar man på en flygplats med amatörens ögon är det förstås inhägnat område. Men det betyder inte att det håller juridiskt. Vem skulle kunna fatta ett definitivt beslut? Inte Swedavia i alla fall.

– Vi kunde möjligen ha gjort det så länge vi var myndighet, men inte som statligt bolag. Som vi bedömt det nu kan vi ställa krav på vår egen verksamhet, men inte för entreprenörer. Flygtankningsbolagen får läsa lagen själva.

Vilket råd ger du flygtankningspersonal som inte vill riskera böter för att ha kört olagligt?

– Det bästa sättet är nog att driva frågan fackligt.

Flygtankare Per Gustavsson är luttrad. Han har suttit på åtskilliga möten där frågan avhandlats.

– Vi har försökt få besked på alla sätt. Våra arbetsgivare vägrar betala utbildningen, så länge det inte finns svart på vitt om vad som gäller. Många anställda skulle förstås gärna få såväl YKB som ADR och E-behörighet i körkortet. Det är ju meriterande.

I brist på klara papper har Transport kopplat in Arbetsmiljöverket. Flygtankarna anser att osäkerheten påverkar dem psykiskt. Per Gustavsson säger:

– Blir det poliskontroll och domstolen kommer fram till att YKB krävs, ja då är det ju tankningspersonalen som får betala böterna. Här på Arlanda har polisen redan bötfällt folk som kört utan säkerhetsbälte. I det fallet gällde uppenbarligen trafikförordningen.

I dag, tisdag förmiddag, tecknade fack och arbetsgivare ett nytt kollektivavtal för flygtankarna. Där enades parterna om att tillsätta en arbetsgrupp som ska se över YKB- och ADR-problematiken.

I tidigare avtal som Transport tecknat i år är det klarlagt att arbetsgivarna betalar YKB, när sådan utbildning krävs.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Amazon Spanien

Nätgiganten tar sikte på Sverige

Lager/distribution. Världens största näthandel ser ut att etablera sig i Sverige. Amazon är känt för sin antifackliga hållning och förmåga att på kort tid dominera marknader.

Tidningsbuntar och lådor med post

Inga brev för småländska tidningsbud

Tidningsbud. I Småland slutar tidningsbuden att dela ut post på sina rundor. Hall Media avslutar samarbetet med Bring. Tidningsprenumeranterna klagade och brevleveranserna var inte särskilt lönsamma.

Sista tidningen

Tidningsbud. Valborgsmässoafton är sista arbetsdagen för tidningsbuden. Örnsköldsviks Allehanda ska i stället delas ut med post.

Fackligt uppsökeri gav respons i Jönköping

Facket. Fallgropar där barn ramlat ner. Strul med semestern. Och mängder av visstider på macken. Det är några av vittnesmålen som kommer fram när Johanna Lans och Thomas Karlsson sticker ut på uppsökeri i Jönköping.

Protester mot EU-förslag om körtider

Buss/åkeri. Busspassagerare runt om i landet möttes i dag av budskapet att förarnas arbetstidsregler är på väg att försämras. Tillsammans med transportfack i Europa protesterar Kommunal mot förslaget på ändrade kör- och vilotidsregler.

Så används din fackavgift

Så används din fackavgift

Facket. Löner och sociala avgifter är Transports största utgiftspost. Nästan halva din medlemsavgift går till personalen.

Man klämdes ihjäl av lastbil

Arbetsmiljö. En man klämdes i går mellan en lastbil och en lastbrygga, så illa att han senare dog. Han hade kommit med en leverans till Mineralgatan i Helsingborg.

Eneroth besöker Avestaåkeri – utlovar höjd bruttovikt

Elväg. Under torsdagen besökte infrastrukturminister Tomas Eneroth Ernst express, åkeriet som är med i försöket med elektrifierad landsväg utanför Sandviken. Eneroth tror på elväg som en framtidslösning. Han utlovade också höjd bruttovikt för treaxliga lastbilar. Från 26 till 28 ton.

Alla får gas-varnare efter dödsolycka i hamnen

Hamn. Efter dödsolyckan i Oxelösund ska de anställda ha en egen gas-varnare i bröstfickan. Arbetsgivaren mäter luften och riskbedömer innan någon går ner i en lucka. Sedan kan var och en av hamnarbetarna ändå få en varning om det finns livsfarlig koloxid på platsen.

Marita Ulvskog

Ulvskog tar över transportfrågorna

EU. S-politikern Marita Ulvskog tar över platsen i EU:s transportutskott, efter bortgångne partikamraten Jens Nilsson. – Jens och jag hade ett nära samarbete. Jag ska fullfölja hans arbete och det allra viktigaste är att få bort den sociala dumpningen i transportsektorn.

Transport förlorade komplicerad semestertvist i AD

Miljöarbete. Ragn-Sells hade inte gjort för stora löneavdrag när deras miljöarbetare hade semester, enligt en dom i Arbetsdomstolen. – Vi anser fortfarande att det är anmärkningsvärt att man kan förlora pengar på när man har semester om man inte planerar rätt, säger Joakim Guttman, central ombudsman på Transport.

Nyfikna förskolebarn vid den elektriska sopbilen.

Färre avgasmoln – men fler orosmoln?

Miljöarbetare. En sopbil svänger runt på gatorna i Göteborg – helt ljudlöst. Enligt Volvo är det första gången en global lastbilstillverkare levererar ett helt eldrivet fordon. I dag visades den upp för medier och nyfikna göteborgare.

Debatt mellan Hamnarbetarförbundet och Transport

Gemensam fiende kan få hamnfacken att prata ihop sig

Hamn. Hotet om begränsningar av strejkrätten får de två hamnfacken att prata samarbete – eller till och med samgående. En debatt mellan fackens ordföranden i Malmö handlar mest om hur olika arbetssätt skulle kunna jämkas ihop.