Scania i Södertälje har 500 transporter om dagen i Europa.
Close
Scania i Södertälje har 500 transporter om dagen i Europa.
Close

Svårt att behålla kontrollen med flera leverantörer

En av de chaufförer vi träffade har kört gods åt både Ikea, Scania och AB Volvo. Har dessa företag något ansvar för chaufförernas arbetsvillkor? När vi frågar blir svaret ja – men med många underleverantörer involverade är det lätt att tappa kontrollen.

– Vi har 500 transporter om dagen i Europa och kan inte i detalj kontrollera varenda en, säger Hans-Åke Danielsson, presschef på Scania. Men vi kan absolut bli bättre. Det är rapporter som den du ger som visar att det finns en hel del mer att göra.

Hur långt ner i leverantörskedjan sträcker sig ert ansvar?

– Per definition är det underleverantören som är ansvarig för sin underleverantör. Vi förutsätter att alla som anlitas ska följa de avtal som vi har tecknat med dem. Det låter jätteenkelt men vi fattar att det inte fungerar alla gånger. Vi överväger nu att öka vår egen insats för att säkerställa att våra avtal verkligen följs.

På Ikea Sverige säger Daniela Rogosic, pr- och pressansvarig, att företaget har en uppförandekod som leverantörerna är tvungna att följa för att få köruppdrag.

– Vi gör revisioner minst vartannat år och när vi upptäcker att uppförandekoden inte efterlevs gör vi revisioner omedelbart. Det har hänt att vi har avslutat samarbeten. Vi gör också regelbundet intervjuer med chaufförerna inom flera olika områden, framför allt arbetsvillkor och arbetsmiljö.

En av chaufförerna jag träffade kunde leverera till er på mycket dåliga villkor utan att ni upptäckte det.

– Det är jättetråkigt att höra. Vi förväntar oss att vår uppförandekod ska efterlevas i alla led. Det finns stora utmaningar i branschen med en lång kedja av underleverantörer. Vi vill vara med och påverka den positivt.

Maria Böös, ansvarig för socialt ansvarstagande på Volvo group trucks operations, säger att de krav som företaget ställer på sina transportörer gäller för alla.

Vad gör ni för att säkerställa att kraven följs?

– Innan vi upphandlar en transport går transportörerna igenom en process av frågeformulär och utvärderingar. Då har vi frågat om allt från deras finansiella status till kapacitet och miljökrav, om de kan följa kraven på socialt ansvartagande och så vidare. Sen görs det ju uppföljningar där man ställer samma frågor igen. Vi tycker vi har den kontroll som behövs utifrån det ansvar som vi har.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

lastbilar i kö efter dikeskörning

Vägen är blockerad

Chaufförer. I fyra timmar stod trafiken stilla. Vägen var blockerad av en lastbil som behövde bärgas upp ur diket – och som sedan inte kunde komma i gång för egen maskin. Strax därpå gick nästa trailerdragare ner i diket.

Sverige kritiserar EU-förslag om arbetsrätt

EU. Det är viktigt att skapa tydliga och förutsägbara arbetsvillkor. Men EU ska inte tassa in på enskilda länders system, som den svenska modellen där parterna gör upp om villkoren. Det anser den svenska riksdagens arbetsmarknadsutskott.

Flygplatskontrollanterna jobbar kvar

Bevakning. Nokas är färdig med sin utredning. Tre myndigheter har tillfrågats. Resultatet är att flygplatskontrollaterna som ägnar sig åt kampsport och skytteträning på sin fritid jobbar vidare som förut.

Kampdagar med värvning ska göra Transport starkare

Facket. Under 2018 ska Transport satsa extra på medlemsvärvning. Förbundets avdelningar stänger kontoren två dagar i månaden för att ägna all kraft åt att besöka transportarbetare ute på arbetsplatserna.

AD-dom i sopkonflikten skjuts upp på nytt

Renhållning. Arbetsdomstolen (AD) skjuter upp domen som rör sommarens stora sopkonflikt ytterligare en gång. Utslaget, som gäller 49 miljöarbetare på Renonorden, skulle ha kommit den 7 februari. AD förlängde fristen – först till den 28 februari. Och nu till den 7 mars.

Elektroniska staket mot terror på väg – men dröjer

Åkeri. Geofencing? Som ett vapen mot terrorister i lastbilar har metoden blivit allt mer aktuell. Tester är på gång. En statlig utredning ska snart presenteras. Men vad innebär egentligen elektroniska staket, även kallade geofencing?

Åkerier förlorar uppdrag efter momsbeslut

Åkeri. Skatteverket kräver tre åkerier i Skaratrakten på flera miljoner kronor i moms och skattetillägg. Enligt beslutet har de köpt diesel från Östeuropa, och då medverkat till bedrägeri som syftade till att undkomma momsen. Logistikkoncernen XR har avbrutit allt samarbete med de tre åkerierna.

Transport går vidare efter enkät om övergrepp

Sexuella trakasserier. Nu vet Transports förbundsstyrelse att sexuella trakasserier, kränkningar och övergrepp förekommer inom förbundet. Alla som är anställda eller har ett fackligt uppdrag ska inom kort få ett tydligt besked om vem de ska vända sig till om de råkar illa ut.

Transport med i världskampanj mot kvinnovåld

Internationellt. Världsfacket kräver stopp för våld och trakasserier mot kvinnor i arbetslivet. Under 23 dagar pågår kampanjen som ska få FN att skriva in detta i en ny konvention.

Elva transportare på kurs.

”Hej! Det är väl en bra början”

Facket. Här ska det tränas på att ringa. Elva transportare ägnar onsdagen åt en introduktion i att ringa medlemmar. Före valet ska minst hälften – eller helst alla 59 000 – av fackets medlemmar få en signal från Transport.

Ändrade arbetsmiljöregler oroar LO-facken

Arbetsmiljö. Trots hård kritik från LO drar Arbetsmiljöverket i gång en stor översyn av arbetsmiljöreglerna. Dagens 72 föreskrifter som styr allt från asbestsanering på byggen till skärmaskiner i storkök ska bantas till 17.

Flygplatskontrollanter tränar närstrid i ryska uniformer

Bevakning. De jobbar i säkerhetskontrollen på Arlanda. På fritiden ägnar de sig åt att träna närstrid och hantera vapen. Nyheten om säkerhetsvakterna som också klär sig i ryska uniformer under sina klubbmöten slog ner som en bomb hos arbetsgivaren Nokas i morse.

Taxi-vd lämnar chefsjobbet

Taxi. Chefen för Sverigetaxi i Stockholm lämnar vd-jobbet. Det första den nya koncernchefen gör är att tillsätta en tillfällig vd. Den förra blir rådgivare i koncernledningen.