Scania i Södertälje har 500 transporter om dagen i Europa.
Close
Scania i Södertälje har 500 transporter om dagen i Europa.
Close

Svårt att behålla kontrollen med flera leverantörer

En av de chaufförer vi träffade har kört gods åt både Ikea, Scania och AB Volvo. Har dessa företag något ansvar för chaufförernas arbetsvillkor? När vi frågar blir svaret ja – men med många underleverantörer involverade är det lätt att tappa kontrollen.

– Vi har 500 transporter om dagen i Europa och kan inte i detalj kontrollera varenda en, säger Hans-Åke Danielsson, presschef på Scania. Men vi kan absolut bli bättre. Det är rapporter som den du ger som visar att det finns en hel del mer att göra.

Hur långt ner i leverantörskedjan sträcker sig ert ansvar?

– Per definition är det underleverantören som är ansvarig för sin underleverantör. Vi förutsätter att alla som anlitas ska följa de avtal som vi har tecknat med dem. Det låter jätteenkelt men vi fattar att det inte fungerar alla gånger. Vi överväger nu att öka vår egen insats för att säkerställa att våra avtal verkligen följs.

På Ikea Sverige säger Daniela Rogosic, pr- och pressansvarig, att företaget har en uppförandekod som leverantörerna är tvungna att följa för att få köruppdrag.

– Vi gör revisioner minst vartannat år och när vi upptäcker att uppförandekoden inte efterlevs gör vi revisioner omedelbart. Det har hänt att vi har avslutat samarbeten. Vi gör också regelbundet intervjuer med chaufförerna inom flera olika områden, framför allt arbetsvillkor och arbetsmiljö.

En av chaufförerna jag träffade kunde leverera till er på mycket dåliga villkor utan att ni upptäckte det.

– Det är jättetråkigt att höra. Vi förväntar oss att vår uppförandekod ska efterlevas i alla led. Det finns stora utmaningar i branschen med en lång kedja av underleverantörer. Vi vill vara med och påverka den positivt.

Maria Böös, ansvarig för socialt ansvarstagande på Volvo group trucks operations, säger att de krav som företaget ställer på sina transportörer gäller för alla.

Vad gör ni för att säkerställa att kraven följs?

– Innan vi upphandlar en transport går transportörerna igenom en process av frågeformulär och utvärderingar. Då har vi frågat om allt från deras finansiella status till kapacitet och miljökrav, om de kan följa kraven på socialt ansvartagande och så vidare. Sen görs det ju uppföljningar där man ställer samma frågor igen. Vi tycker vi har den kontroll som behövs utifrån det ansvar som vi har.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Schenker: ”Vi har säkerställt att föraren får avtalsenlig lön”

Åkeri. Schenkers beslut att säga upp ett svensk åkeriföretag och i stället lägga körningen på en lettisk bil har skapat rejäl debatt. Schenker hävdar nu att föraren får avtalsenlig lön. Men för bara tio dagar sedan sa åkeriet där chauffören jobbar nej till att teckna avtal med Transport. Orsak: Företaget har inte råd att betala svenska avtalsenliga löner.

Tidningsbudstomten Håkan Wictorsson serverar glögg, kaffe och lussekatter till tidningsbuden

Bullar till buden i Malmö

Tidningsbud. Luciamorgon, långt innan solen går upp. Det betyder glögg, kaffe och en lussekatt för tidningsbuden i delar av Skåne. Samtidigt som de försöker vänja sig vid nya områden och rutiner.

”Schenker agerar jävligt fult”

Åkeri I höstas sparkade speditören Schenker ut ett av sina husåkerier från en paketlinje mellan Jönköping och Karlstad. Uppdraget gick i stället till Hagman Transport, som satte in en lettisk dragbil med en lettisk förare. Chauffören tar sin dygnsvila inne på Schenkers terminal i Karlstad.

Fortsatt sug efter chaufförer

Arbetsmarknad. Över 110 000 nya jobb är på gång de närmaste två åren. Det gäller hela arbetsmarknaden. Runt hälften av företagen i transportbranschen saknar redan personal.

Så här påverkas du av nya reglerna för karensavdrag

Sjukskrivna. Vid årsskiftet ändras lagen som styr karensavdraget vid sjukdom. Målet är att skapa större rättvisa mellan arbetstagare med olika långa arbetspass. För många av Transports yrkesgrupper är frågan redan reglerad i kollektivavtal.

Väktare och ordningsvakter attackeras på jobbet

Bevakning. Runt 5 000 anställda drabbas varje år av hot och våld på jobbet. Så många skadas så pass allvarligt – fysiskt eller psykiskt – att de fått ut försäkringspengar från Afa. På listan över de mest drabbade yrkena är väktare och ordningsvakter nummer fem.

Geofencingkarta

Elektroniska staket dröjer

Ny teknik. Ett utbyggt system saknas. Lagar och regler saknas också. Men när detta finns på plats är det bara att börja bygga elektroniska staket i städerna. En handlingsplan för geofencing presenterades i dag.

Förhandlingar om ett till hamnavtal avbrutna

Hamn. Efter fyra förhandlingsmöten har arbetsgivarna i Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet skiljts åt. Inget centralt kollektivavtal utöver Transports är aktuellt i hamnarna.

Tommy Wreeth

”Jag blir ledsen, på riktigt”

Facket. I ett internt mejl till anställda och förtroendevalda uppmanar Transports ledning till öppenhet om förbundets resepolicy och hur den tidigare tolkats. Där framgår också att förbundsledningen anser att policyn var fel. Det poängteras också att det efter 2010 inte varit tillåtet att ta med anhöriga på det sätt som tidigare skett.

Gamla frikostiga reseregler skapar nya tidningsrubriker

Facket. Utlandsresor i Transport skapar på nytt tidningsrubriker i Aftonbladet. Nu handlar det om kongresser i Sydafrika och Mexiko för ett tiotal år sedan. De reseregler som gällde då medgav att utsedda delegater och observatörer kunde ta med anhöriga, på förbundets bekostnad. Förutsatt att ombuden avstod från att åka i business class.