Hamnarbetare i Mälarhamnar.
Close
– Stämningen är i botten, säger en anställd i Mälarhamnar. Bilden är tagen 2014, i annat sammanhang.
Close

Striden om lönerna i Mälarhamnar trappas upp

Striden om lönesänkningarna i företaget Mälarhamnar blir allt mer inflammerad. – Stämningen är i botten, säger Transports klubbordförande Mikael Zetterlund. När vi påtalar hur dåligt de anställda mår kontrar företaget med: "Mår man dåligt får man gå till företagshälsovården."

Mälarhamnar är ett kommunalt bolag som tar emot båtar i Västerås och Köping. I höstas sa företaget plötsligt upp det lokala avtal som reglerat mycket av arbetet i de två hamnarna.

För stuveriarbetarna innebar det lönesänkningar på flera tusen kronor. Samtidigt gick företaget miste om den flexibilitet som hamnar normalt behöver för att klara oregelbundna båtanlöp.

Under vintern har parterna förhandlat och bland kollektivarna har ilskan ökat vecka för vecka. Företaget har hela tiden hotat med att beordra övertid och ta in entreprenörer – om facket inte går med på ett nytt avtal. En uppgörelse där all extra ersättning är bortskalad.

Vreden har inte minskat av att styrelsen består av politiker, där majoriteten kommer från det röd-gröna blocket. En av ledamöterna, Håkan Ax, är dessutom medlem i Transports Västeråsavdelning.

I måndags hölls nya förhandlingar mellan fack och arbetsgivare. Transport hävdar att företaget kränkte medbestämmandelagen (mbl) när man utan förhandling tog in en entreprenör i hamnen.

Entreprenören, ett åkeri, har utfört arbete på kvällstid, utan att ha något stuveriavtal som reglerar villkoren för personalen. Per-Olof Norgren är stuveriombudsman i Transport:

– Mälarhamnar har namngivit åtta entreprenörer som man ville ta in i hamnen. Sju av dem säger nej när vi förklarar läget. De vill inte ta hamnarbetarnas jobb och inte hamna i konflikt med Transport. Men det åttonde, Affes åkeri, är redan inne och utför arbete.

– Vi hävdar Mälarhamnar i vart fall borde ha förhandlat först. Men vi är inte överens. Nu blir det central förhandling. Företaget vill uppenbarligen ha krig.

Parallellt har företaget ensidigt börjat beordra övertid, när kollektivavtalet gör det är möjligt. Något som retar hamnarbetarna ännu mer.

– Stämningen har inte förbättrats av bolaget plötsligt slutat kalla våra löntagarrepresentanter till styrelsemötena. Tydligen är det ett beslut styrelsen fattat. Våra löntagarrepresentanter är inte anmälda till Bolagsverket, men de borde ändå kallas till mötena, säger Anette Wilhelmsson som också är stuveriombudsman i Transport.

Lönesänkningar har blivit vanligare i Transports branscher. I januari ringde Transportarbetaren upp Håkan Ax i Mälarhamnar med frågan:

Hur kan du som transportare och socialdemokrat ställa dig bakom rena lönesänkningar för hamnarbetare?

– Nu är det ju så att alla diskussioner med medierna ska skötas av vår vd. Det är så vi har planerat.

Känner du inget ansvar att åtminstone svara på frågan inför Transports medlemmar? Hur känns det att sänka deras löner?

– Det är inte fråga om lönesänkningar, bara om förändringar av ob-ersättningen. Men nu har vi tagit det här beslutet, att allt ska gå genom vd:n.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Väktare vaktar bränder – fast inte här

Efter massiv vattenbombning skulle ett bevakningsföretag ta över och vakta den pyrande skogsbranden, uppgav räddningschefen. Transportarbetaren åker till Jerkersbodberget för att snacka med brandväktarna. Men det är för tidigt. Släckningen pågår fortfarande och miljöchauffören Kjell Arvidsson kör lass efter lass med vatten med sin tankbil.

Fackets telefoner inte överhettade i rekordvärmen

Extremvärmen och skogsbränderna tycks ännu inte ha resulterat i särskilt många frågor till fackförbundet Transport. Men i Dalaavdelningen befarar man att bränderna kommer att drabba enskilda medlemmar.

Matutkörningen blev en mardröm för Joakim

Åkeri. I fyra månader körde Joakim Åman ut mat från restauranger som Max och Pizza hut. Maten beställdes genom sajten hungrig.se. Men bolaget där han formellt var anställd, FLX consulting, blåste honom på lön och milersättning. Bolaget har heller inte betalat in en krona i skatt eller sociala avgifter, trots att man på hemsidan säger sig ha 50 anställda.

Förare med adhd kör lika bra som andra

Bilförare med adhd kör inte sämre än andra. Det visar tester i körsimulator som gjorts vid Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).

Ett steg mot lika löner – inte för EU:s utlandsförare

Åkeri. Lika lön för lika arbete blir verklighet inom EU, skriver regeringen som nu tillsätter en utredare som ska se över hur unionens nya utstationeringsregler ska införas i Sverige. Fast reglerna gäller förstås bara arbetskraft som jobbar inom ett och samma land. Och yrkesförarna omfattas inte.

Pengar

Kolla ditt lönebesked

Bevakning. Du som jobbar i bevakningsbranschen, glöm inte att kolla din lön! – Jag får en hel del signaler om att det brister både i små och stora företag. Grundlön och ob är oftast rätt, men det finns andra ersättningar som inte betalas ut, säger Jerker Nilsson, central ombudsman på Transport.

Tvisten löst i Luleå hamn

Hamn. Tvisten i Luleå hamn är löst. På tisdagskvällen skrev Transport och stuveribolaget Shorelink på ett lokalt avtal som innebär att helgarbetet återupptas i hamnen. – Tidigare skedde det som övertid, nu är arbetet schemalagt, säger Transports avtalssekreterare Peter Winstén.

Almedalen 2018

Hård dragkamp väntar om ”oljan” från skogen

Miljö. Rötter, grenar och andra restprodukter vid skogsavverkning, alltså biomassa, pekas ofta ut som en råvara som ska ersätta fossil olja i framtiden. Men hur långt räcker den egentligen om flyg, lastbilar och även industrin ska dela på samma råvara?

Almedalen 3 juli Debatt om åkeri

”Många jagar lägsta pris – till varje pris”

Åkeri. Råder det verkligen kaos på svenska vägar? Transports ordförande Tommy Wreeth fick frågan på förbundets eget seminarium om problemen i åkeribranschen. – Många transportköpare jagar lägsta pris. Till varje pris, svarade han.

Het debatt när unga politiker möttes i Almedalen

Arbetsmarknad. Dagens unga vill helst jobba i stora företag eller inom den offentliga sektorn. Intresset för att starta eget och arbete i små privata bolag har sjunkit. Undersökningen presenterades strax innan de politiska ungdomsförbunden drabbade samman i en het debatt om ungas ställning på arbetsmarknaden.

Oenighet stoppade nya cabotageregler

EU-regler. Nej. Det blir inga förändringar i EU:s transportpolitik den närmaste tiden. Parlamentet tog under onsdagen ställning för att regler om cabotage och vilotid ska omförhandlas i utskotten.

”Beslutet handlar om den svenska transportsektorns överlevnad”

EU-regler. I morgon, onsdag, fattar EU beslut som kan avgöra framtiden för cabotageregler, lönerna för fattiga östchaufförer och alla lastbilsförares kör- och vilotider. – Det är två oerhört viktiga förslag. Det ena handlar om den svenska transportsektorns överlevnad. Det andra handlar om att människor ska överleva i trafiken, säger EU-parlamentariker Marita Ulvskog (S).