Hamnarbetare i Mälarhamnar.
Close
– Stämningen är i botten, säger en anställd i Mälarhamnar. Bilden är tagen 2014, i annat sammanhang.
Close

Striden om lönerna i Mälarhamnar trappas upp

Striden om lönesänkningarna i företaget Mälarhamnar blir allt mer inflammerad. – Stämningen är i botten, säger Transports klubbordförande Mikael Zetterlund. När vi påtalar hur dåligt de anställda mår kontrar företaget med: "Mår man dåligt får man gå till företagshälsovården."

Mälarhamnar är ett kommunalt bolag som tar emot båtar i Västerås och Köping. I höstas sa företaget plötsligt upp det lokala avtal som reglerat mycket av arbetet i de två hamnarna.

För stuveriarbetarna innebar det lönesänkningar på flera tusen kronor. Samtidigt gick företaget miste om den flexibilitet som hamnar normalt behöver för att klara oregelbundna båtanlöp.

Under vintern har parterna förhandlat och bland kollektivarna har ilskan ökat vecka för vecka. Företaget har hela tiden hotat med att beordra övertid och ta in entreprenörer – om facket inte går med på ett nytt avtal. En uppgörelse där all extra ersättning är bortskalad.

Vreden har inte minskat av att styrelsen består av politiker, där majoriteten kommer från det röd-gröna blocket. En av ledamöterna, Håkan Ax, är dessutom medlem i Transports Västeråsavdelning.

I måndags hölls nya förhandlingar mellan fack och arbetsgivare. Transport hävdar att företaget kränkte medbestämmandelagen (mbl) när man utan förhandling tog in en entreprenör i hamnen.

Entreprenören, ett åkeri, har utfört arbete på kvällstid, utan att ha något stuveriavtal som reglerar villkoren för personalen. Per-Olof Norgren är stuveriombudsman i Transport:

– Mälarhamnar har namngivit åtta entreprenörer som man ville ta in i hamnen. Sju av dem säger nej när vi förklarar läget. De vill inte ta hamnarbetarnas jobb och inte hamna i konflikt med Transport. Men det åttonde, Affes åkeri, är redan inne och utför arbete.

– Vi hävdar Mälarhamnar i vart fall borde ha förhandlat först. Men vi är inte överens. Nu blir det central förhandling. Företaget vill uppenbarligen ha krig.

Parallellt har företaget ensidigt börjat beordra övertid, när kollektivavtalet gör det är möjligt. Något som retar hamnarbetarna ännu mer.

– Stämningen har inte förbättrats av bolaget plötsligt slutat kalla våra löntagarrepresentanter till styrelsemötena. Tydligen är det ett beslut styrelsen fattat. Våra löntagarrepresentanter är inte anmälda till Bolagsverket, men de borde ändå kallas till mötena, säger Anette Wilhelmsson som också är stuveriombudsman i Transport.

Lönesänkningar har blivit vanligare i Transports branscher. I januari ringde Transportarbetaren upp Håkan Ax i Mälarhamnar med frågan:

Hur kan du som transportare och socialdemokrat ställa dig bakom rena lönesänkningar för hamnarbetare?

– Nu är det ju så att alla diskussioner med medierna ska skötas av vår vd. Det är så vi har planerat.

Känner du inget ansvar att åtminstone svara på frågan inför Transports medlemmar? Hur känns det att sänka deras löner?

– Det är inte fråga om lönesänkningar, bara om förändringar av ob-ersättningen. Men nu har vi tagit det här beslutet, att allt ska gå genom vd:n.

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Än dröjer vägar för 74-tonsbilar

Skogen. Förberedelserna fortsätter för att släppa fram 74 ton tunga lastbilar på vägarna. I det första steget handlar det om kanske tio procent av vägnätet. Fortfarande i fem avgränsade områden.

Saknas: 3 450 lastbilsförare

Åkeri. Goda tider för den som kör lastbil. Besvärligt för åkerierna som inte hittar förare. En historiskt het arbetsmarknad för chaufförerna, enligt Tya.

Loa Brynjulfsdottir, Magnus Falk, Asma Jahngir och Saied Tagavi

Facklig rätt lyftes med FN:s rapportör

Internationellt. Fackliga rättigheter är mänskliga rättigheter. Människor ska inte kastas i fängelse, torteras och förlora sina jobb för att de slåss för bättre arbetsvillkor. Med det budskapet träffade LO och Transport i dag FN:s särskilda rapportör för mänskliga rättigheter i Iran.

Avtalsrörelsen
Ett tidningsbud

Fortsatta förhandlingar för tidningsbuden

Tidningsbud. Överläggningarna om tidningsbudens löner tar fart igen. En förförhandling hölls i veckan och i slutet av augusti kallas hela förhandlingsdelegationen in för fortsättningen.

Grillkväll med femman

Samkväm. Regnet hotade men höll sig undan. Avdelning 5 Stockholm hade grillkväll som lockade medlemmar, unga och gamla.

Avtalsrörelsen

Taxiförhandlingar fortsätter i september

Taxi. Förhandlingarna om nya taxilöner tar ny fart i början av september. Transport jobbar för ett avtal med månadslön – åtminstone för dem som kör färdtjänst och sjukresor.

Alliansen vill lagstifta om lägre lön

Politik. Lägre lön för dem som jobbar – och ingen arbetsgivaravgift för arbetsgivaren. Alliansen presenterar sitt förslag om inträdesjobb i dag. Det innebär lagstiftning som öppnar löner lägre än kollektivavtalens.

Andreassons i personlig konkurs

Åkeri. Paret bakom Andreassons åkeri i Veddige har försatts i personlig konkurs. De får under hösten inte driva egna företag eller över huvud taget sitta i styrelsen i något företag. En konkursförvaltare tar över deras personliga ekonomi tills konkursen är avslutad.

Karl-Petter Thorwaldsson och Philip Botström

LO och SSU kräver satsning på välfärden

Politik. 70 miljarder till välfärden och högre skatter på kapital. LO går ihop med SSU och ställer krav på regeringen. Kravet på pengar till vård, skolor, omsorg och resten av välfärden ligger på en helt annan nivå än vad finansministern (S) tidigare har utlovat.

sopkonflikten i Stockholm

Sopgubbar samlar till manifestation

Renhållning. På lördag håller Stockholms sopgubbar en manifestation på Medborgarplatsen. Då har det gått drygt en månad sedan den vilda strejken stoppade stora delar av sophämtningen i stan.

Två dömda för grov misshandel av väktare

Bevakning. En väktare i Eskilstuna misshandlades grovt av två gärningsmän i april. Den ena gärningsmannen fick ett och ett halvt års fängelse. Den andre ett år.

RSO kan få agera på fler ställen

Arbetsmiljö. Ökade befogenheter för regionala skyddsombud har regeringens utredare föreslagit. Om förslaget blir verklighet kommer ett RSO kunna besöka och agera även på arbetsplatser utan medlemmar. Flera myndigheter är för förändringen, men Svenskt Näringsliv vill slopa kopplingen med facket.

Flygande pizzor lär dröja

Drönare. Pizzabuden lär få behålla sina jobb inom överskådlig framtid. Trots nya regler för drönare tror inte riktigt Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza, på leveranser från luften.

Jätteförlust för Foodora

Matbud. Foodora är ett av Sveriges största matbudsföretag. Verksamheten fortsätter växa men ekonomin usel. Bara i fjol backade företaget 32 miljoner kronor.

Göteborgs hamn

LAS-listan på APM klar

Hamn. Vilka personer som får gå på APM i Göteborgs hamn är nu färdig. Listan fick först göras om efter att Transports representanter upptäckt ett antal fel.