Skärpning, kamrater!

Debatt. Den 1 november arrangerades ett öppet möte på Tröls Jins kro i Malmö under devisen Värna kollektivavtalen – Stoppa skattefusk och lönedumpning. Som arrangörer för detta vällovliga och högaktuella ämne stod LO-sektionen i Malmö, Transports avdelning 12 och Vänsterpartiets i Malmö fackliga utskott.

nbjuden gästtalare var förbundets ordförande Lasse Lindgren, som inledde med ett engagerat anförande om rådande situation och därefter ställde upp på att besvara frågor från församlingen.

Han gjorde mycket bra ifrån sig, gav raka och enkla svar utan att hymla, vilket blev mycket uppskattat av publiken.

Man borde således vara mycket nöjd med att ha bevistat mötet, men …
Inledningsvis rapporterades att LO-sektionen i Malmö inte ansett det värt att bevista mötet, vilket i och för sig inte är förvånande med kännedom om intresset hos anställda därstädes. Dessutom går sektionen snart i graven, sörjd och saknad av ingen.

Men att Transports avdelning 12 inte heller tycktes vara intresserad är djupt oroande. Visserligen hade avdelningens ordförande långt i förväg meddelat att han hade andra aktiviteter denna kväll som tvingade honom att lämna förhinder. Naturligtvis måste man ha den rättigheten och det säger vi ingenting om, men var fanns alla andra?

Ombudsmän och förtroendevalda och inte minst ”vanliga” medlemmar, de som deltog kunde räknas på ena handens fingrar! Om där mot förmodan fanns några officiella representanter för avdelningen så gjorde de i alla fall inget väsen av sig.

Och inte nog med detta!

I lokalen fanns inte en banderoll, inte en fana eller något annat med Transports logga. De enda som varit duktiga med att pryda lokalen var Vänsterpartiet, och vi ser absolut inget fel i detta, men vet samtidigt att det ger en skev bild av mötets inriktning.

Vi tre undertecknade pensionärer uppskattade naturligtvis Lasse Lindgrens insats, liksom att vi fick möjlighet att komma ut och träffa bekanta och dessutom dricka en eller ett par goda fatöl. Men vi, som genom åren varit med och arrangerat mängder av möten och sammankomster, lider när vi ser hur dagens förtroendevalda missbrukar det förtroende de trots allt fått av medlemmar.

Det aktuella läget med anarki på vägarna, med allt färre tillsvidareanställningar, med fler och fler bemanningsföretag, och inte minst gangsterverksamheten inom taxi borde engagera – och framför allt borde våra förtroendevalda entusiasmera förbundets medlemmar så de reagerar. För att ha en chans till förbättring måste trycket komma underifrån, från dem vars jobb är i fara. Men tyvärr kunde inget sådant skönjas på mötet.

Skärpning, kamrater!

Vad tycker du? Kommentera gärna artikeln!

Vi tar gärna del av dina åsikter. Glöm inte att hålla god ton i din kommentar – personpåhopp, sexism, rasism eller osakligheter tolereras inte och kommer inte att publiceras. Redaktionen behöver en e-postadress där vi kan nå dig, den publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Lästips:

Ilskna medlemmar går ur Transport

Stor besvikelse. Telefonerna går varma på Transports medlemscenter. Ilskna medlemmar vill lämna förbundet. – De är arga, ledsna och besvikna, säger Viktor Hage. Efter beskedet att Lars Lindgren vill bli ordförande igen har de varit riktigt förbannade.

För långt och troget medlemskap

Trogna medlemmar. Fem värmländska veteraner fick diplom och presenter när Transports avdelning 6 möttes till årsmöte. Alla fem har varit med i förbundet i minst 50 år.

Theres Fäldt

… distributionschaufför och ordförande i Transportklubben på Schenker i Helsingborg. Hon och några andra transportare i avdelning 14 vill att förbundet ska arbeta aktivt för att bli mer jämställt. Gruppen har skrivit en motion som ska tas upp på kongressen i juni.

Orättvist att lägga över ansvaret på arbetarna

Ordförandeord. Det är sista ”ordföranden har ordet” för året och vi har en händelserik höst bakom oss. Vi har åstadkommit mycket tillsammans och jag är enormt stolt över det här förbundet och våra medlemmar. Det märks att vi är ett kampförbund!

David Ericssons senaste krönikor

Metoo i retur

Krönika. För oss som varit med ett tag är inte Metoo-upproret någon nyhet. Den stora kvinnokampen startade i slutet av sextiotalet och var som starkast på sjuttiotalet då varje del av samhället deltog.

David Ericsson

Hur svårt kan det va?

Krönika. När jag började min chaufförsbana – för ett bra tag sen – körde jag en lastbil med tipp och kran som hette Volvo Raske. Så rask var den dock inte med sina knappt hundra hästkrafter. Styrservot satt i armmusklerna.

Landsvägens Nobelpris

Krönika. Vägen till Klockrike och Kärlek i Europa är boktitlar som är så vackra att bara de gör att man vill läsa böckerna. Den första är av Harry Martinsson, en gång nobelpristagare, och handlar om luffaren Bolle och hans liv efter vägarna vid förrförra sekelskiftet.

Lösa förbindelser

Krönika. Trots att jag är bemanningsanställd trivs jag rätt bra med mitt jobb. Visserligen kan den arbetsgivare jag varit inlejd hos i närmare sex år ge mig sparken på dagen. Men bemanningsjobbet är lite spännande, lite gambling – man vet aldrig var man hamnar.

Det som aldrig kom fram i AD

Ledare. I december stod närmare 50 sopgubbar inför skranket i Arbetsdomstolen. De krävs på ett rekordstort skadestånd, 5 000 kronor per person, efter sommarens uppmärksammade konflikt.

”Lägg den fackliga splittringen bakom er”

Debatt. Den 10 december öppnar världens största automatiserade hamnanläggning, Yangshangs djuphavshamn i Shanghai. Förarlösa kranar och automatiska godsflöden innebär inte att personalbehovet blir noll.

Nu räcker det!

Debatt. Tvister mellan kvinnliga kollegor ska lösas med oljebrottning, manliga kollegor diskuterar storleken på sina kvinnliga kollegors bröst, fulla manliga kollegor tar sina kvinnliga kollegor på brösten, skämt om att slå sin partner och att kvinnor hör hemma under frukostbordet där de ska suga av mannen.

Det här är inte bara kvinnornas strid

Ordförandeord. Inom facket är det nästan tjänstefel att säga att man är nöjd med ett avtal. Men när det gäller det taxiavtal vi nu har skrivit under är jag faktiskt både stolt och nöjd.

Många män har en resa att göra

Ledare. #Metoo-uppropet har skakat om Sverige och det är nog få som är oberörda av alla vittnesmål. Jag gissar att många män rannsakar sig själva i det tysta. Vad har jag gjort som gått över gränsen?

Debatt – facket och politiken
Knutna nävar

Därför är det viktigt med fackligt-politiskt engagemang

Val 2018. ”Transports uppdrag är att värna om allas lika värde, i samhället, på arbetsplatsen, och i alla lägen försvara de rättigheter vi i dag har i arbetslivet.” Med det argumentet låter sig Robert Savela nomineras till riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Norrbotten.

Partiledardebatt i riksdagen.

Riksdagslistan måste avspegla vår samverkan

Val 2018. … men inte en enda facklig kandidat finns med på S-förslaget till riksdagslista från Norrbotten. LO-distriktet manar till förändring: Allt annat är otänkbart för ett arbetarparti.

Oanständigheten breder ut sig

Ordförandeord. Plattformsekonomi, eller gig-ekonomi som det också kallas, är något som växer lavinartat i Sverige och för oss inom transportsektorn sker detta med all icke önskvärd tydlighet.